התלבטות בנוגע למקור דיגיטאלי (CD חדש או DAC למקור הנוכחי)

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
לאחרונה רעננתי את כול המערכת שברשותי מלבד המקור הדיגיטאלי (קומפאק xindak muse deluxe 1.0 ) שנרכש אי שם ב 2008.

לאור החלפת כלל הציוד שברשותי (רמקולים, מגבר) ולאור ההתפתחות הטכנולוגית של כמעט עשור האם לדעתכם יש טעם בהחלפת המקור הנוכחי למקור חדיש יותר שיכלול DAC מובנה דוגמאת: MOON Neo 260D, Unison Research - Unico UNO DSD ומכשירים דומים או שאולי כדאי לי בכלל לרכוש DAC יעודי כמו Hegel HD25 או DAC אחר באותו סדר גודל של מחיר ?

מערכת הסטריאו הנוכחית מורכבת ממגבר Unison Research ורמקולים Opera Quinta SE.

1. אני מאזין ורוכש דיסקים באופן קבוע, ברשותי אוסף של כ 500 דיסקים שאני לא מתכוון לוותר עליו בקרוב
2. תמיכה ב DSD ייתרון ב DAC אבל לא קריטית ב CD, מכיוון שיש לי נגן SACD וסטירמר אודיו שתוממכים ב DSD
3. איני מחבר מחשב על מנת לשמוע מוזיקה היות ויש לי סטרימר אודיו יעודי לכך (Pioneer N50A)
4. תקציב, כ +/- 12K ש"ח.

הערה: אופציית סטרימינג פחות מעניינת אותי היות היות וכבר יש ברשותי סטירמר יעודי
העדיפות בראש ובראשונה היא לניגון CD באיכות גבוהה מזו האפשרית בידי כיום.

אשמח לקבל את המלצות בנושא.

תודה

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
האפשרות שלך הטובה מכולן hegel hd25

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
ממליץ לך לגבי פיוניר N70A
סטרימר אודיו איכותי. הכולל דאק איכותי
יכולת קריאה לכל הקבצים כולל DSD 5.6 גם דרך מחבר USB בחיבור כונן קשיח.
בנוסף.. יכולת עבודה מעולה ברשת.. ושליטה מלאה דרך האפליקציה של המכשיר.
לN70A יציאות fully balanced XLR

נערך לאחרונה ב:

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
תפסת מרובה לא תפסת:)

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
לאחרונה רעננתי את כול המערכת שברשותי מלבד המקור הדיגיטאלי (קומפאק xindak muse deluxe 1.0 ) שנרכש אי שם ב 2008.

לאור החלפת כלל הציוד שברשותי (רמקולים, מגבר) ולאור ההתפתחות הטכנולוגית של כמעט עשור האם לדעתכם יש טעם בהחלפת המקור הנוכחי למקור חדיש יותר שיכלול DAC מובנה דוגמאת: MOON Neo 260D, Unison Research - Unico UNO DSD ומכשירים דומים או שאולי כדאי לי בכלל לרכוש DAC יעודי כמו Hegel HD25 או DAC אחר באותו סדר גודל של מחיר ?

אשמח לקבל את המלצות בנושא.

תודה

דאק מובנה יש לך גם ב N50 לכן... ממליץ לך לעלות כיתה לפיוניר N70A שנחשב לדאק מקצועי, הכולל יציאות fully balanced XLR. ובנוסף..תוכל להמשיך וליהנות משלל התוספות שטמונים בו.

Pioneer N-70A.jpg

תמונות מצורפות

• Pioneer N-70A.jpg
    Pioneer N-70A.jpg
    KB 36 · צפיות: 1,032
נערך לאחרונה ב:

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
ממליץ לך לגבי פיוניר N70A
סטרימר אודיו איכותי. הכולל דאק איכותי
יכולת קריאה לכל הקבצים כולל DSD 5.6 גם דרך מחבר USB בחיבור כונן קשיח.
בנוסף.. יכולת עבודה מעולה ברשת.. ושליטה מלאה דרך האפליקציה של המכשיר.
לN70A יציאות fully balanced XLR

איציק, ברשותי N50A שהוא האח הקטן של ה N70A.
מלבד יציאות XLR, מגבר אוזניות, ובשל כך חלוקה פנימית של הלוח ל3 במקום ל2 אין הבדל בין המכשירים. וכן, מדובר בסטרימר DAC איכותי יחסית למחירו.

נערך לאחרונה ב:

איציק ירקוני

צוות האתר
צוות האתר
מעורבות
1,067
נקודות
113
איציק, ברשותי N50A שהוא האח הקטן של ה N70A.
מלבד יציאות XLR, מגבר אוזניות, ובשל כך חלוקה פנימית של הלוח ל3 במקום ל2 אין הבדל בין המכשירים. וכן, מדובר בסטרימר DAC איכותי יחסית למחירו.

מדובר מכשירים שונים לגמרי!.
הממירים ב N50A 2ch Parallel Drive with SABRE32 Ultra DAC (ES 9011S x 2)
הממירים ב N70A 8ch Parallel Drive with SABRE32 Ultra DAC (ES 9016S x 2)

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
אני חושב שלעופר שחורי יש מבחר מעניין של מכשירים בתקציב שלך

jabareen

חבר משקיען
מעורבות
194
נקודות
43
CEC CD5.
בחנתי אותו מול הרבה דאקים עד 25k ש"ח והיה הטוב ביותר.
בהצלחה!

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
מה זה "יציאות fully balanced XLR" -?
יש שנאי יציאה? מכשיר fully balance?

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
מצטרף לשאלה של מיכאל.

exupgh12

חבר משקיען
מעורבות
3,126
נקודות
113
תודה רבה על העצות חברים.
כמעט כמו תמיד בעולם האודיו, אין מנוס מלכתת רגליים ולשמוע שילובים שונים.

נערך לאחרונה ב:

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
תודה רבה על העצות חברים.
כמעט כמו תמיד בעולם האודיו, אין מנוס מלחטט רגליים ולשמוע שילובים שונים.
כפרה אל תחטט ברגליים. שים משחה יעבור.

אגב, עשיתי השוואה של טרנספורט cec מול סטרימר של avm וטרנספורט ענתיקה של ps audio וטרנספורט פחות ענתיקה של quad לפני כשבועיים. הcec לקח מבחינת תזמון, מהירות, פירוט אבל נשמע קצת מתכתי. לדעתי היה עדיף בסופו של דבר אבל הדעות במבחן היו חלוקות.
אשתדל לכתוב על זה פוסט בהרחבה בקרוב.

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
כפרה אל תחטט ברגליים. שים משחה יעבור.

אגב, עשיתי השוואה של טרנספורט cec מול סטרימר של avm וטרנספורט ענתיקה של ps audio וטרנספורט פחות ענתיקה של quad לפני כשבועיים. הcec לקח מבחינת תזמון, מהירות, פירוט אבל נשמע קצת מתכתי. לדעתי היה עדיף בסופו של דבר אבל הדעות במבחן היו חלוקות.
אשתדל לכתוב על זה פוסט בהרחבה בקרוב.

זוהי בדיוק גם התרשמותי, כמכלול ה CEC באמת טוב ונכון שיש לו מתכתיות...במתכת, ז"א בעיקר מצילות וסיומות בנשיפה, אפשר מנסיוני לעדן עם רכיבי החשמל לכאלה שנשמעים "רכים" יותר.
אני דווקא הייתי עושה הפוך: ממיר של CEC וטרנספורט שימתן את המתכתיות, למשל שילוב ששמעתי עם טרנספורט של אלקטרו קומפנייט שהיה מצויין.

נערך לאחרונה ב:

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
מה זה "יציאות fully balanced XLR" -?
יש שנאי יציאה? מכשיר fully balance?
קצת סדר בדברים:
XLR הינו מחבר מקצועי המשמש אולפנים בניגוד ל RCA הביתי , המחבר מורכב מ 3 פינים וככזה מאפשר להעביר אות BALANCE (חיובי שלילי ואדמה)
BALANCE - אות המורכב מ 2 סיגנלים כאשר סיגנל אחד הפוך בפאזה לסיגנל השני (180 מעלות), מכיוון שהחוטים הולכים במקביל , רעש שמתווסף על הכבל נותר באותה הפאזה על שני החוטים, המקלט שקולט את האות , הופך את הסיגנל השלילי לחיובי ומסכם את האות ב 2 החוטים, מכיוון שהאות בכניסה היה הפוך אחד לשני, תוצאת הסיכום היא סיגנל כפול בעוצמה של הסיגנל האורגינלי ובעוד שהרעש בעצם מתחסר (מכיוון שהוא לא נוצר בפאזות הפוכות על החוטים).
BALANCE OUTPUT - לא חייב להיות שנאי (בוודאי לא רצוי באודיו) , אלא מרכיב מגבר שיש לו 2 יציאות הפוכות אחת לשניה (המגבר מקבל בד"כ הזנה של מתח חיובי ומתח שלילי ).
דוגמה לרכיב BALANCE בתוך מגבר מקצועי אפשר למצוא כאן:
http://www.analog.com/media/en/technical-documentation/data-sheets/SSM2142.pdf

נערך לאחרונה ב:

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
דאק מובנה יש לך גם ב N50 לכן... ממליץ לך לעלות כיתה לפיוניר N70A שנחשב לדאק מקצועי, הכולל יציאות fully balanced XLR. ובנוסף..תוכל להמשיך וליהנות משלל התוספות שטמונים בו.

צפה בקובץ המצורף 33684
כמובן מחייב שיהיה לו מגבר עם כניסות XLR BALANCE אחרת זה לא יתן כלום...

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
קצת סדר בדברים:
XLR הינו מחבר מקצועי המשמש אולפנים בניגוד ל RCA הביתי , המחבר מורכב מ 3 פינים וככזה מאפשר להעביר אות BALANCE (חיובי שלילי ואדמה)
BALANCE - אות המורכב מ 2 סיגנלים כאשר סיגנל אחד הפוך בפאזה לסיגנל השני (180 מעלות), מכיוון שהחוטים הולכים במקביל , רעש שמתווסף על הכבל נותר באותה הפאזה על שני החוטים, המקלט שקולט את האות , הופך את הסיגנל השלילי לחיובי ומסכם את האות ב 2 החוטים, מכיוון שהאות בכניסה היה הפוך אחד לשני, תוצאת הסיכום היא סיגנל כפול בעוצמה של הסיגנל האורגינלי ובעוד שהרעש בעצם מתחסר (מכיוון שהוא לא נוצר בפאזות הפוכות על החוטים).
BALANCE OUTPUT - לא חייב להיות שנאי (בוודאי לא רצוי באודיו) , אלא מרכיב מגבר שיש לו 2 יציאות הפוכות אחת לשניה (המגבר מקבל בד"כ הזנה של מתח חיובי ומתח שלילי ).
דוגמה לרכיב BALANCE בתוך מגבר מקצועי אפשר למצוא כאן:
http://www.analog.com/media/en/technical-documentation/data-sheets/SSM2142.pdf

מה זה קשור לשאלה שלי?
מידה חיוני לקוראי האתר? :)

arix

חבר משקיען
מעורבות
493
נקודות
83
השאלה שלך:
"מה זה "יציאות fully balanced XLR" -?
יש שנאי יציאה? מכשיר fully balance?"
עכשיו תקרא שוב את התשובה שלי מהתחלה ועד הסוף...
ואם לא הבנת אז זה אומר שהכל מאוזן באופן מלא (מאוזן לחלוטין) גם בתוך המכשיר לאורך כל הדרך מהדרגה הראשונה ועד יציאות XLR , זאת אומרת מעגלים כפולים לאות החיובי ולאות השלילי (4 מעגלים סה"כ , 2 מעגלים לשמאל ו 2 לימין)
ואין שנאי ביציאה....

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור