התלבטות בין 2 מצלמות: של קנון וניקון

חן חן

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
0
אני מתחילה בתחום הצילום ורוצה ללמוד באופן מקצועי אני מתלבטת בין 2 מצלמות.
אני לא מבינה כל כך במצלמות ולכן אשמח להסבר על כל אחת, ומה עדיף לקנות.
מצורף קובץ לכל מצלמה
1
http://www.cameramia.co.il/מוצר-2744-מצלמת-סופר-זום-Canon-PowerShot-SX50-HS.aspx
2.
http://www.cameramia.co.il/מוצר-2586,1743-גוף-בלבד-Nikon-D3200-BODY.aspx

תודה

נערך לאחרונה ב:

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אהלן.

תשמעי, אני אתן לך עצה שמנוגדת לשוק אך מתבססת על ניסיון אישי.

אם את רוצה ללמוד צילום באופן מקצועי, קני לך מצלמה יד 2 עד 1500 ש"ח +/- עם עדשה קבועה.

למשל D40 או D50 של קנון, עם עדשה 50MM/1.8F. זהו סט בסיס .

כאשר תלמדי צילום, תגלי האם את באמת אוהבת לצלם, ויותר מכך ,מה את אוהבת לצלם.

היה ותחליטי שצילום מקצועי זה לה הקטע שלך, הוצאת 1500 ש"ח על ציוד טוב, שגם תוכלי להשתמש בו מפעם לפעם ו/או למכור אותו בהפסד מינימלי ביותר.

היה ותחליטי שכן זה העניין, תוכלי להתחיל לקנות עדשה מתאימה לסוג הצילום שתרצי.

לאחר שתתמקצעי , תוכלי לקנות מצלמה מקצועית יותר.

מבחינת איכות תמונה המצלמות משנת 2004 ומעלה יתנו לך מענה מעולה.
עדשות : ככל שהן יקרות יותר לרוב איכותיות יותר.

תמונה טובה ויפה : תלוי הצלם בלבד. הציוד רק עוזר לו .

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
חשוב להבין שיש מצלמת DSLR ויש מצלמות P&S (כוון ולחץ) שנקראות גם בפי העם קומפקטיות שהן בכלל חיה אחרת לחובבים
מקצוען לא ישתמש במצלמת DSLR לצילום רציני ולא במצלמה P&S גם אם יש לה גוף גדול ומרשים.
למה אני מספר זאת היות ורבים חושבים שמצלמה גדולה היא מצלמה טובה יותר מקטנה, זה ממש, אבל ממש לא נכון וקנון SX50 היא מצלמה קומפקטית בחשיבה שלה רק בגוף גדול במחיר מופקע. היא בעלת חיישן קטן ועדשה שאומנם עם טווח גדול אבל לא עם איכות בינונית וכך גם איכות התמונה שלה.

כך שכדי לנו לשכוח מכל מצלמות סןפר-זום, או דמוי SLR שיש, אלו לא מצלמות טובות יותר ממצלמות קומפקטיות.

מצד שני מצלמות DSLR יש בכמה וכמה רמות
כאשר בניקון סדרת D3XXX כמו D3200 או D3100 הן רמת הכניסה של ניקון לתחום
בקנון סדרת 1XXXD היא רמת הכניסה ומצלמה כמו EOS 1100D היא מצלמת הכניסה לתחום.

אני ממליץ למי שבאמת רוצה להיכנס לתחום להתחיל לפחות ברמה השנייה של מצלמות ה DSLR כמו
ניקון D5100 (או D5200 החדשה יותר) ומצד שני קנון EOS 600D
כמובן שהעלות של גוף בלבד למצלמות אלו הוא בסביבות ה 2000 ש"ח קצת פחות לD5100 וה 600D וקצת יותר עבור ה D5200.

יש לקחת בחשבון שלמחיר הזה יש להוסיף עדשה שלדעתי חייבת להיות עם צמצם גדול כמו F2.8 לפחות בעלות של עוד 1400 ש"ח עבור עדשה של טמרון 17-50 של טמרון.

Guy30

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
חשוב להבין שיש מצלמת DSLR ויש מצלמות P&S (כוון ולחץ) שנקראות גם בפי העם קומפקטיות שהן בכלל חיה אחרת לחובבים
מקצוען לא ישתמש במצלמת DSLR לצילום רציני ולא במצלמה P&S גם אם יש לה גוף גדול ומרשים.
למה אני מספר זאת היות ורבים חושבים שמצלמה גדולה היא מצלמה טובה יותר מקטנה, זה ממש, אבל ממש לא נכון וקנון SX50 היא מצלמה קומפקטית בחשיבה שלה רק בגוף גדול במחיר מופקע. היא בעלת חיישן קטן ועדשה שאומנם עם טווח גדול אבל לא עם איכות בינונית וכך גם איכות התמונה שלה.

כך שכדי לנו לשכוח מכל מצלמות סןפר-זום, או דמוי SLR שיש, אלו לא מצלמות טובות יותר ממצלמות קומפקטיות.

מצד שני מצלמות DSLR יש בכמה וכמה רמות
כאשר בניקון סדרת D3XXX כמו D3200 או D3100 הן רמת הכניסה של ניקון לתחום
בקנון סדרת 1XXXD היא רמת הכניסה ומצלמה כמו EOS 1100D היא מצלמת הכניסה לתחום.

אני ממליץ למי שבאמת רוצה להיכנס לתחום להתחיל לפחות ברמה השנייה של מצלמות ה DSLR כמו
ניקון D5100 (או D5200 החדשה יותר) ומצד שני קנון EOS 600D
כמובן שהעלות של גוף בלבד למצלמות אלו הוא בסביבות ה 2000 ש"ח קצת פחות לD5100 וה 600D וקצת יותר עבור ה D5200.

יש לקחת בחשבון שלמחיר הזה יש להוסיף עדשה שלדעתי חייבת להיות עם צמצם גדול כמו F2.8 לפחות בעלות של עוד 1400 ש"ח עבור עדשה של טמרון 17-50 של טמרון.

אני עומד בפני רכישה של כנראה D5100. מיועדת בשביל צילום חובבני בתנאי תאורה טובים.
האם היא עדיפה על פני ה- EOS 600D לדעתך ? ואם לא, למה ?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ה D5100 לדעתי בעלת חיישן עדיף וטוב יותר בנושא של טווח דינמי ותמונה ב ISO גבוהה יותר מזה של ה 600D
כך שהיא טובה יותר כאשר תנאי התאורה פחות טובים, אבל עדיין לא מדובר בהבדל של יום ולילה
מעבר לכך ל D5100 יש מערכת פוקוס טובה יותר - לא נקודה הכי חשובה לצלם חובב

כך שלדעתי ה D5100 עדיפה אבל לא בהבדל גדול, יותר מכך נוחות שימוש במצלמה (שזה מאוד אישי) לדעתי חשובה לא פחות

Guy30

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
ה D5100 לדעתי בעלת חיישן עדיף וטוב יותר בנושא של טווח דינמי ותמונה ב ISO גבוהה יותר מזה של ה 600D
כך שהיא טובה יותר כאשר תנאי התאורה פחות טובים, אבל עדיין לא מדובר בהבדל של יום ולילה
מעבר לכך ל D5100 יש מערכת פוקוס טובה יותר - לא נקודה הכי חשובה לצלם חובב

כך שלדעתי ה D5100 עדיפה אבל לא בהבדל גדול, יותר מכך נוחות שימוש במצלמה (שזה מאוד אישי) לדעתי חשובה לא פחות

תודה על התגובה כרמי.
אני בהתלבטות בין ה-5200 ל-5100.
אני יודע שאמורה לצאת ממש בקרוב 5300
זה אמור להוזיל את ה-5200 ?
תודה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
להסיר ספק ה D5100 מעולה ולדעתי מספיקה לדרישות של רוב המשתמשים, ברור שאם התקציב מאפשר זאת ה D5200 עדיפה, וכן המחיר צפוי לרדת כאשר ה D5300 תהייה זמינה ואז ה D5100 תפסיק להיות מיוצרת

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור