התלבטות בין קנייה מצלמה חדשה לבין שדרוג עדשה

ykalfa

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
שלום לכולם.
אשמח ליעוץ בנושא.
יש לי מצלמה D40, מצלמה ששירתה אותי בצורה נאמנה שנים רבות, ואני באמת לא צריך יותר מזה.
אך אחרי כמעט עשור של עבודה, המצלמה כבר עושה צרות, לפעמים המנוע פוקוס של העדשה לא עובד.

עכשיו התקציב שלי מאוד מוגבל, גג 1500 ש"ח.
ואני בדילמה האם לקנות פשוט עדשת מיקוד קבוע 50 mm(שתמיד רציתי) ובנתיים להסתפק בזה, או להחליף למצלמה חדשה.
מבחינת מצלמה חדשה ראיתי באולי חוץ מקנון 1200D אין לי יותר מדי אופציות.

אשמח לעצתכם בנושא.
תודה ושבוע טוב.

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
איזה עדשות וציוד נוסף יש לך?
כדי לדעת האם כדי לך להישאר באותה פלטפורמה (dslr ניקון) או שאפשר לחשוב בצורה כללית גם על פתרונות אחרים.

כמו האם אתה מתכנן להתקדם ולאיזה כיוון?

ykalfa

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
יש לי בסיס...מצלמת D40 עם עדשת קיט, תמיד רציתי להוסיף דברים אבל תקציבית זה לא הרגיש לי הזמן הנכון בחיים להיכנס לתחביב הזה עד הסוף.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
האם אתה מוכן לבדוק מעבר למצלמה ללא מראה, יש להן יכולת להחליף עדשות אבל אין להם מראה ועינית אופטית. מקבלים מצלמה קטנה יותר וקלה יותר. החיסרון שמהוא סביר יהיה קצת יותר יקר - ראה פנסוניק gf7 עם עדשת קיט לדוגמא

נראה שהבעיה שלך היא העדשה יכול להיות שעדשה כמו 17-50 עם צמצם גדול f2.8 של טמרון או סיגמא עבור המצלמה שלך (אני עדיין לא בטח עם יש לך ניקון או קנון) ישדרג אותך מאוד ביכולות הצילום ובאיכות התמונה.

אבל צריך לבדוק באמת שהבעיה היא במצלמה על ידי חיבור עדשה אחרת מחבר ולראות שהכל עובד תקין

דרך אגב יד שנייה זו גם אפשרות להתקדמות

ykalfa

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
המצלמה שלי זו ניקון D40. וחשבתי רבות על העניין של מעבר למצלמה ללא מראה, הבעיה היא שהתקציב, אני בתקופה בחיים שאני לא יכול להוציא על זה הרבה כסף, ולכן התקציב שלי לא כל כך מאפשר לי לקנות מצלמה ללא מראה טובה(לפחות לפי מה שאני רואה).
אם יש לך המלצה על מצלמה ללא מראה טובה עם עדשה בפחות ב1500 ש"ח אני אשמח לשמוע.
והשאלה גם עם מצלמה כמו ניקון D40 שזו מצלמה בסיסית אך טובה מאוד לדעתי, שווה להשקיע עכשיו בעדשות בשבילה או עדיף לקנות כבר גוף חדש?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הנקודה היא לא אם זה שווה להשקיע בעדשות עבור הגוף שיש לך או לא.
אם אתה רוכש כעת עדשה טובה זה אומר בעצם שאתה נשאר כעת עם הכיוון של ניקון ועדשות ניקון ל DSLR מחר תוכל לרכוש גוף טוב יותר של ניקון ולהשתמש בעדשה שרכשת.

הנקודה שאם בעתיד תרצה לעבור למצלמות ללא מראה, יהיה צורך למכור את העדשה שתרכוש כעת - היא לא תתאים למצלמות ללא מראה, זו נקודה שצריך לחשוב עליה.

אפשר למצוא מבצעים על מצלמה ללא מראה עם עדשה של סמסנוג בתקציב שלך (צריך לבדוק יש כל הזמן מבצעים), הנקודה היא שאין הרבה עדשות ויכולות להתקדם עם מצלמות אלו במיד וזה הכיוון לעתיד

מצד שני באמת בכיוון של ללא מרא יש כעת חוסר במצלמות עם עדשה בפחות מ 2000 ש"ח ולבטח ב 1500 ש"ח
אני ממליץ לבדוק נושא של יד שנייה אץ הנושא הזה

ykalfa

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
יד בדקתי אנשים דורשים מחירים לא קשורים למציאות לדעתי.
אין לי בעיה להישאר עם ניקון אני מאוד אוהב את המצלמות שלהם.
חשבתי אולי על הקנון 1200D(זה במקרה שאחליף את הגוף), אבל אני מנסה להבין כמה זה באמת שידרוג לאומת הניקון D40 או שזה שידרוג מנימלי של מצלמה עם גוף חדש יותר.
אני יודע שזה מצלמת בסיס אבל בתכלס אני לא באמת צריך יותר.
לעומת זאת חשבתי אולי פשוט להחליף עדשה וזהו ולהישאר עם הD40(אז גם ההוצאה יורדת דרסטית).
מה יותר יותר לדעתך?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כבר כמה שנים טובות שבמצלמות DSLR ברמת כניסה ובניים קנון נמצאים מאחור בכל הקשור לאיכות החיישן (יכולת ISO וטווח דינמי) וכמות נקודות הפוקוס מול ניקון - כך שקשה לי להמליץ לעבור לקנון היום ברמות הכניסה, היות ואני לא רואה שהמצב הולך להשתנות.
כמו כן מצלמות כניסה בתקציב שלך תיהיה עם עדשת קיט שהיא לא ברמה גובהה ביותר ומצד בגוף שלך באמת קצת ישן והיום יש כבר גופים מוצלחים יותר וכן קנון 1200D עם עדשת קיט תספק לך פתרון טוב יותר ממה שיש לך כעת מצד שני אתה מבין למה קשה לי להמליץ על קנון :)

אם הבעיה היא רק בעדשה, אז אתה יכול לרכוש עדשה טובה כמו 17-50 מבית טמרון או סיגמא עם צמצם F2.8 עבור ניקון ולקבל שיפור גדול מאוד באיכות התמונה וכן להתקדם עם גוף ניקון בעתיד (כמו שכבר רשמתי)

אפשרות אחרת היא לרכוש עדשת קיט של ניקון בכ 400 ש"ח
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=678808

ולחיות איתה עד שתחסוך כסף ולראות מה יהיה בשוק אטרקטיבי אז

ykalfa

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
הבנתי...תודה על הייעוץ...עזרתה המון :)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור