התייעצות - LED של טושיבה

liron101

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום חברים,

לפני 3 חודשים קניתי טלויזית LED של טושיבה, דגם 42sl738. הטלויזיה הייתה מדהימה בחנות, אך בבית, כשראיתי בחושך סרט עם פסים שחורים למטה ולמעלה או בסצינות כהות, נראו שני זרקורים מתחתית המסך כפי מעלה (לגובה של כ-5-10 סנטימטר). כשמסתכלים מהפרופיל, נראה שיש מנורות קטנות בתחתית המסך שגורמות לזה.

לאחר דין ודברים עם ניופאן - הוחלפה הטלויזיה - התקלה עדיין קיימת.
בשיחות נוספות - הסכימו שאחזיר את הטלויזיה ואזדכה בסכום הקניה.

כעת אני שוקל לקחת את ה-42XL700 (אגב, אני די מוגבל לטושיבה, לא משנה הסיבה, אז נא לא לרשום להתרחק מטושיבה וכד').

השאלה שלי - האם מישהו התנסה בדגם הזה ויכול לתת חוות דעת טובה על "עננות האור" במסך?
בחנות הכל נראה מעולה, מכיוון שיש תאורה מקסימלית (אני לא יכול לבקש לכבות את האורות בחנות). השאלה היא איך זה בבית?

לצורך השוואה, אצלי בבית בתאורה מקסימלית (לדוג', כשכל האורות דלוקים או המרפסת פתוחה ביום) - לא רואים את "כתמי האור" הללו.

מה דעתכם - להחליף לxl700 או לא?
אגב, ראיתי את הביקורת של רן לוי על הטלויזיה, אך אני רוצה עוד חוות דעת.

תודה!

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אתה מדבר על זליגות אור במסך, לצערנו, זה קורה לעיתים במסכי LED EDGE שם הנורות ממוקמות במסגרת.
ראשית, אתה צריך לכייל את המסך וזה אומר, למשל, הורדה של עוצמת תאורת המסך. ברוב המקרים, ערך ברירת המחדל שעומד למשל על 70 הוא חזק מדי, לאחר כיול והורדה שלו אל 40 למשל, מורידים את עוצמת הזליגה באופן ניכר (כתבתי על זה בסקירה על SL738).
אין דרך בטוחה לוודא שאין זליגה במסך שאתה עומד לקבל, הדרך היחידה הינה לוודא זאת בתנאי חשיכה.

liron101

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
הורדתי ל-45 עוד קודם, אבל לא עוזר.
יש מצב שהזליגה משתנה ממסך למסך מאותו דגם (בצורה כזו או אחרת)?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור