התייעצות לפני שידרוג

tovtov

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום,

אני רוצה לשדרג את הרסיבר שלי בן ה 4 שנים.
כיום יש לי רסיבר של ימאה דגם כניסה HTR-6140 (זהה ל RX-V463).
פשוט אין לי מספיק כניסות HDMI (רק שתיים).

הרמקולים שברשותי דיי צנועים - מורל פרימו (5.1).
רוב השימוש שלי הוא קולנוע ביתי.

ההתלבטות שלי היא בין שתיים:
1. PIONEER VSX-922
2. ONKYO TX-NR616

היתרונות של האונקיו - אפסקייל ל 4K (זה חשוב??), 7.2 ערוצים (יש לי סאב נוסף, אוליי כדאי??)
היתרון של פיונר - יש לו AIRPLAY (עד כמה שימושי??)
שני המגברים ברמת מחיר זהה.

אני יודע שצריך ללכת לשמוע אותם אבל זה ממש לא מייצג. האקוסטיקה בחדרי האזנה שונה לאין ערוך מהסלון שלי.

מה דעתכם, על מה אתם ממליצים? אוליי אופציה אחרת..

תודה.

yosefasaf

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
היי...

האם השימוש הוא לצפייה בסרטים או רק לשמיעת מוסיקה?
בכל מקרה, האפסייקל זה nice2have אבל זה לא בא לידי ביטוי בצפייה בטלויזיה כי לא קיימות טלויזיות שמציגות ברזולוציה כזאת, ואם יש הם מאוד מאוד יקרות.

ה-AIRPLAY מבחינתי הוא לא פקטור אלא אם כן אתה משתמש מובהק של מוצרי APPLE.
הייתי הולך על ה-ONKYO, אך הייתי מציע לך את הדגם NR-609. הוא יותר זול, ומבחינת איכויות, הוא מספק את הסחורה, ונותן תמורה הכי טובה לעלות שלו.

כמובן זאת דעתי... :כל-הכבוד:

IDG

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
פשוט מאוד:
יש לך אייפון/אייפוד/אייפד עם הרבה מוזיקה עליו ? אם כן, הAIRPLAY שימושי (מניסיון עם ה922 הפרטי שלי).
האפסקייל ל4K לדעתי מיותר, אבל הפונקציה עצמה של אפסקייל נוחה מאוד אם יש לך מקורות אנלוגיים (כאלו שלא מתחברים בHDMI) כי אז אין לך בעצם צורך בהעברה של כבלים נוספים בין המסך לרסיבר חוץ מהHDMI.
אבל קבל עצה קטנה - הפרימו לא מחייבים משהו ברמה של ה922 - כמובן שזה רק יטיב איתם, אבל אם אין לך צורך בפונקציה של האפסקייל, יש לך את ה822, שההגברה שלו טיפה פחות חזקה והוא ללא אפסקייל, אבל הוא גם עולה 2000 ש"ח פחות, והוא מסתדר נפלא עם הפרימו.

בנוגע לאונקיו - אין לי ניסיון מספיק איתם כך שאין לי ממש מה לומר על המגבר הנ"ל פרט לכך שאני באופן אישי לא מצאתי מעולם צורך בשימוש בשני סאבים בקולנוע, בהנחה שהחדר המיועד אינו בגודל של אולם אירועים.

אגב, בנוגע לסט פרימו - ההצעה על המגבר תקפה בכול מקרה, גם אם תחליט ללכת על אונקיו או יאמהה או הרמן קרדון. הם יכולים להסתדר יופי גם עם מגבר פשוט יותר.

tovtov

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה על התשובות.
רוב השימוש הוא לצפייה בסרטים.

1. לגבי AIRPLAY ירדתי מזה באמת שלא חייב.
2. UPSCALE 4K נכון להיום לא רלוונטי, מה יהיה עוד 4-5 שנים לא יודע זה המון זמן.
3. לגביי פיוניר 822 הוא באמת יותר זול, אבל לא ב2000. לפי זאפ שאלה מחירים לפני הנחה ומיקוח ההבדל בין אונקיו 616 לפיוניר 882 הוא 700 שקל. (אני חושב שבחנויות ההבדל ירד ל 500 ש"ח).
הבעיה עם ה822 זה שהוא 5.1 בלבד ואני חושב בעתיד להוסיף עוד שני רמקולים עליוניים מקדימה, אז אני חייב מגבר 7 ערוצים לפחות, ובנוסף גם אין לו אפסקייל (אני רוצה להשתמש ביציאה מהמגבר בכבל HDMI אחד).
4. yosefasaf - לגביי אונקיו 609 אני רואה שבזאפ הוא מתומחר כמעט כמו ה 616 (200 ש"ח הבדל) - ברור לי שהמחיר בחנות זול יותר אבל בשניהם זה אמור להיות ככה. אתה יודע מה המחיר הריאלי של ה 609?

תודה

נערך לאחרונה ב:

IDG

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
כשרשמתי שיש פער של 2000 ש"ח התכוונתי בין ה822 ל922 (אולי טעיתי ב100-200 ש"ח לפה או לשם). עם אונקיו אין לי מושג.
בנוגע ל7.1 - האם אתה מודע לכך שחלק נכבד מהסרטים היום מוקלטים ב5.1 וה-7.1 (שוב, ברוב המקרים) זה המרה שהרסיבר מבצע ?

כמו כן, האפסקייל קריטי במקרה שבו יש לך מקורות אנלוגיים שאותם אתה רוצה לחבר למערכת. למשל - אם המסך של HDMI אבל יש לך וידיאו ישן שמתחבר בקומפוזיט, במידה ויש אפסקייל אתה תוכל לחסוך לך העברה של כבל HDMI (לדברים הסטנדרטיים) וכבל קומפוזיט (לוידיאו), ובעקבות כך גם תחסוך לעצמך התעסקות מיותרת עם המסך עצמו.
האם יש לך מקורות אנלוגיים ?

נערך לאחרונה ב:

tovtov

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
כשרשמתי שיש פער של 2000 ש"ח התכוונתי בין ה822 ל922 (אולי טעיתי ב100-200 ש"ח לפה או לשם). עם אונקיו אין לי מושג.
בנוגע ל7.1 - האם אתה מודע לכך שחלק נכבד מהסרטים היום מוקלטים ב5.1 וה-7.1 (שוב, ברוב המקרים) זה המרה שהרסיבר מבצע ?

כמו כן, האפסקייל קריטי במקרה שבו יש לך מקורות אנלוגיים שאותם אתה רוצה לחבר למערכת. למשל - אם המסך של HDMI אבל יש לך וידיאו ישן שמתחבר בקומפוזיט, במידה ויש אפסקייל אתה תוכל לחסוך לך העברה של כבל HDMI (לדברים הסטנדרטיים) וכבל קומפוזיט (לוידיאו), ובעקבות כך גם תחסוך לעצמך התעסקות מיותרת עם המסך עצמו.
האם יש לך מקורות אנלוגיים ?
נכון להיום לא, אבל חושב לרכוש WII לבן הקטן.
מה טווח המחיר של ה 822 שהוא הרבה יותר זול מה922?

IDG

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
נדמה לי שהמחירון שלו זה סביב ה3000 ש"ח, כשה922 במחירון מופיע ב5000 (כמובן שכשאתה מגיע לחנות במטרה ללקנות, אתה לעולם לא תקנה במחיר הזה אלא בפחות, אבל זה פחות או יותר הפער).
אם האפסקייל רלוונטי אז האופציה היא ה922 בפיוניר. או לחלופין, אם תצליח להשיג 921 שיהיה זול באופן משמעותי אבל עם נתונים קרובים מאוד.

yosefasaf

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אני לא יודע לגביי זאפ אבל אני קניתי אותו ב-3800
יש גם את האופציה של SR608 שהוא דגם יותר ישן שההבדל בינו לבין ה-NR609 הוא בחיבוריות לאינטרנט, ועוד כמה דברים מינוריים. אבל שוב זה שיקול שלך.

tovtov

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום,

אני רוצה לשדרג את הרסיבר שלי בן ה 4 שנים.
כיום יש לי רסיבר של ימאה דגם כניסה HTR-6140 (זהה ל RX-V463).
פשוט אין לי מספיק כניסות HDMI (רק שתיים).

הרמקולים שברשותי דיי צנועים - מורל פרימו (5.1).
רוב השימוש שלי הוא קולנוע ביתי.

ההתלבטות שלי היא בין שתיים:
1. PIONEER VSX-922
2. ONKYO TX-NR616

היתרונות של האונקיו - אפסקייל ל 4K (זה חשוב??), 7.2 ערוצים (יש לי סאב נוסף, אוליי כדאי??)
היתרון של פיונר - יש לו AIRPLAY (עד כמה שימושי??)
שני המגברים ברמת מחיר זהה.

אני יודע שצריך ללכת לשמוע אותם אבל זה ממש לא מייצג. האקוסטיקה בחדרי האזנה שונה לאין ערוך מהסלון שלי.

מה דעתכם, על מה אתם ממליצים? אוליי אופציה אחרת..

תודה.

בכמה מקומות שהייתי המליצו לי ללכת דווקא על הYAMAHA.
נדמה לי שדגם 573 או 673.
נאמר לי שמעגלי ה DSP בימאה הם הכי טובים .

1. האם זה נכון?
2. למה צריך את צריך את הדמיית ה DSP , הרי תמיד עדיף לנגן את הסרט בפורמט המקורי שלו, לא? לדוגמא אם הסרט בפורמט DTS, למה לשנות את הפורמ שהוא אמור להתנגן?

תודה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור