התייעצות לפני קנייה

• פותח הנושא An7i
  • פורסם בתאריך

An7i

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
מה קורה חברים, בשרשור הזה

דנו כמה מחברי הפורום איזה תהליך הקמת מערכת מומלץ בשבילי בשביל מחשב העבודה שלי שבו

אני שומע מוזיקה כשאני עובד ואני מת על מוזיקה באכות.

בסוף השרשור מישהו המליץ לי לרדת מכל תהליך ההקמה וללכת פשוט על DAC פלוס מוניטורים מוגברים.

אף אחד חוץ ממנו לא חיווה את דעתו על הסיפור ועכשיו אני מאוד קרוב לתהליך הרכישה.

אז שאלתי לחוות דעתכם הינה האם בסכום של 3500 שעומד לרשותי (לאחר רכישת DAC פשוט ב 800)

האם כדאי לי להקצות את כל הסכום לזוג רמקולים מדפיים אכותיים ולחבר אותם ל Shrwood RD-6502

שלי (עד שיהיה כסף להחליפו) או פשוט ללכת על מוניטורים מוגברים כמו שהומלץ לי בשרשור.

אני מאוד קרוב לתאריך הקניה ומבקש את חוות דעתכם, אם אתם בעד זוג רמקולים בלבד אנא! המליצו

לי על הרמקולים הטובים ביותר בסכום הנ"ל, אני שומע POP בעיקר.

אם על מוניטוריים אז האם מה שהומלץ לי שם זה באמת משהו טוב או שיש יותר נורמלי בסכום הזה?

כרגע אני עם Wharfedale atlantic 100 שהילד מעך להם את הממברנות ואני מת לשמוע הבדל גדול

בסאונד.

תודה מראש לכל העונים.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
1. "הבדל גדול בסאונד" זה דבר סובייקטיבי. כמה הוא גדול רק אתה תדע, כמו שרק אתה יכול לענות כמה מסי יותר גדול מרולנדו, או ההיפך.

2. האם שקלת אוזניות? בתקציב שלך, ובייחוד אם זה משמש אותך להאזנה בזמן עבודה, זה יכול להיות פיתרון עם תמורה הרבה יותר טובה לכסף מבחינת עלות מול איכות.

3. הימור שלי, כל זוג מוניטורים מוגברים המיועדים לשימוש עם מחשב, בין אם יש להם DAC ובאין אם לאו, יתנו תוצאה יותר טובה מהשרווד.

4. יש לך דגמים ספציפיים על הכוונת?

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
לפי התיאור שלך בשרשור השני, בענין אופי הצליל שאתה מחפש - "פירוט צלילים ובס נעים ומלטף לאוזן", אני חושב שהאודיואינג'ין יוכלו לתת לך את זה, בטח לעומת האטלנטיק שיש להם אופי צליל הפוך מזה.

An7i

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
מתן וליאור, תודה רבה על התגובה המהירה!

לגבי העצה שלך מתן, זה קצת לא ישים כי לפעמים אני משתמש ברמקולים להרים קצת מוזיקה בבית ביום שישי וכו...

אז אני מבין מהעצות שלכם שלהפתעתי, עדיף לי ללכת על זוג מוניטורים מוגברים מסוג audioengine בעלות של 2500

מאשר על זוג רמקולים כלשהו ב 4000 אלף? והעיקר שלא לעבור דרך ה - Sherwood.... מדהים.

תראו, היות ואשתי לא קוראת את הפורום הזה, אז אני אגיד לכם בכנות, כשנותנים לכם תקציב של 4000 אלף אתם לא

קונים ב 2500 , 3000 חחח , אין איזה המלצה שתרים את רף האכות עוד קצת בתקציב הנ"ל ? :)

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
בטח שיש, להוסיף בדרך לרמקולים גם DAC USB איכותי.

An7i

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
ובכן כרגע יש לי שני בחירות בראש, יתכן ותוכל להמליץ על טוב יותר.

יש את זה שנמר כתב עליו אחלה המלצה:

http://www.dtown.co.il/articles/2536.html

ןיש את זה שמאותה חברה של הרמקולים (שנראה לי שיש לזה אולי סוג של יתרון בגלל הבדיקות שהם עושים איתו והתאמה וכו וכו)

http://www.audioengine.co.il/#!d1-24bit-dac/c2pj

מה אתם הייתם ממליצים?

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
אני הייתי ממליץ בחום ללכת על משומש, תקבל איכות גבוהה בצורה משמעותית.
לדוגמה:
http://www.dtown.co.il/forum/38542-מגבר-משולב-yamaha-a-s500.html
http://www.hifimusic.co.il/רמקולים-Morel-Octus-White-Piano-t22035.html
וישאר לך מההפרש בדיוק לדאק. במע' כזו תוכל להרים גם לשמוע חזק מאוד (כפי שאמרת)

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
להבנתי DAC כבר יש לך?

הייתי רוכש מיד שניה מגבר + זוג מוניטורים טובים. אפשר להשיג Integrated טוב כבר בסביבות כ- 1000 ש"ח, ואם אתה אוהב "צליל חם ומלטף" יש שפע של מגברי וינטג' עוד בפחות מכך. נשארים לך כ- 2500 ש"ח לזוג רמקולים, שבשוק המשומשים יכולים לרכוש רמקולים ממש טובים.

תמיד תוכל לשדרג בעתיד, אבל את נקודת ההתחלה שתיארתי כאן, אני לא רואה כפשרה, בטח לא משמעותית. אני גם לא מכיר שום רמקולים מוגברים שיכולים להתמודד עם האיכות שמערכת כזו שנבנתה נכון יכולה להציע. טוב, אולי מבין Meridian או PMC...

:O

חיטתי לרגע כאן בלוחות וראה מה מצאתי:

מגברים:

ה- Rotel 931 הוא יופי של מגבר (למרות שאני לא יודע כמה "חם ומלטף" הוא, וגם ה- NAD 7240 מצויין. שניהם במחירים ראויים מאוד

NAD C 355BEE הוא מגבר מצויין, שהצליל שלו יכול מאוד להתאים לך. הייתי מנסה להוריד קצת את המחיר, אבל 2000 ש"ח הם בגדר הסביר.

חבר אותם אם אחד הרמקולים מאלו -

DALI CONCEPT 1

או ה- Focal 705 האלה

או אם יש לך מקום לרמקולים עומדים, ה- revolution R3 הם רמקולים ממש נפלאים וב- 1600 ש"ח מציאה של ממש!

וזה רק עשר דקות של בדיקה בלוחות כאן. יש עשרות אפשרויות מצויינות, שעונות על התקציב, כמעט ללא פשרה.

(ורד)

An7i

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
nkorah אין לי DAC , אפשר לוותר עליו בשלב הראשוני או שהוא מייצר הבדל ממשי ואז כדאי לחסוך מעט מהרמקולים ומהמגבר ולצרף DAC?

ועוד משהו, מבחינת חלל החדר שלי אני חושב שהוא יכול להתאים לריצפתיים (בערך 30 מ"ר).

רק שהבעיה היא שאני מאזין למוזיקה כשאני יושב מול המחשב שנמצא בסלון כאשר אני במרחק של בערך (35 ס"מ)

מכל רמקול.

ככה שאם אציב ריצפתיים יצא לי שרמקול שיעמוד רחוק מהקיר על פי מה שצריך (משהו כמו 30 ס"מ) אז האוזניים שלי

כבר יהיו בקו אחד עם הרמקול וככה לא שומעים מוזיקה...

מצד שני שמתי לב שאף אחד פה לא המליץ לי לשלב עם הרמקולים סאב (על אף שאני מודע לבעיות הסינכרון והאיזון)

בס הוא דבר שמאוד חשוב לי באוזן ובבטן וזה עושה לי מאוד נעים כשבהס הוא עמוק, נותן מכה בבטן ומתפוגג יפה..).

ואני מפחד שהמדפיים שהמלצתם לי עלייהם לא יתנו את הבאס הזה (בייחס לרצפתיים נגיד...).

מה אתם אומרים?

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור