התייעצות לגבי קניית מצלמה

a.kobi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום,

אני מעוניין לקנות מצלמה שמיועדת בעיקר לצילומי סטילס של בלט, רמת חובב מקצועי. הדרישה הקריטית ביותר היא זמן תגובה מהיר, אפשרות לצילום גם בתנאי תאורה קשים (אולם חשוך ורק הבמה מוארת), זום טוב ואפשרות לצילום של תמונות ברצף. רצוי שלא תהיה כבדה ומסורבלת מידי. וידאו לא חשוב. העדפה אישית שלי: קנון. תקציב עד 4000 ש"ח (עדיף פחות כמובן...)
האם יש מצלמה קומפקטית שיכולה לענות על הדרישות או שחייב DSLR ?
על איזה דגם הייתם ממליצים?

תודה,
קובי

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
כאשר מדברים על מצלמה צריך להוסיף לה גם עדשה ובתקציב במדובר זו קצת בעיה היות ועדשה עם צמצם פתוח וזום גדול לבד תגמור את רוב התקציב - צמצם גדול עוזר להכניס יותר אור ולצלם בזמן חשיפה קצת יותר לקבלת תמונה חדהב יותר של תנועה. נקודה נוסופת למחשבה היא שמצלמות קנון בעלות יכולות לצילום לא מדהימה ב ISO גבוהה - ISO גבוהה שעוזר גם כן לצלם בזמן חשיפה מהיר יותר.

אני הייתי ממליץ על מצלמת ניקון ולא קנון בגלל יכולת טובה יותר ב ISO גבוהה ובגלל תקציב צנוע הייתי בוחר ב D5300 ועם עדשת ניקון 18-140 (אומנם ללא צמצם גדול, אבל עדשה לא רעה עם טווח זום יפה) - זו נקדות התחלה טובה.

אם אתה רוצה קנון אז D750 עם עדשת קנון 18-135

האם יד שנייה בה בחשבון? זו נקודה שיכולה לעזור לציוד טוב יותר לנושא במחיר

a.kobi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה כרמי.
יד שנייה פחות רלבנטי.
בדקתי לגבי עדשת קנון 18-135 וראיתי שיש שני סוגים: רגילה (יקרה יותר) וזום-רחבה. מה ההבדל?
מה אתה אומר לגבי עדשה 18-200? כמובן שיקרה יותר אבל אולי תחסוך את הצורך בעדשה נוספת לזום גדול יותר?
שאלה נוספת: אם אני מוכן להגדיל את התקציב, האם יש עדשה שתצדיק עבורי את ההשקעה, כלומר תיתן לי תמורה משמעותית טובה יותר כאשר המטרה היא היא מהירות מקסימלית "לתפוס את הרגע" בצילום של רקדנית?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני חשש רק לא מהציוד שאתה הולך לרכוש, גם מחוסר ההבנה בנושא, כך שגם עם רכישת ציוד מעולה לא בטוח שתיהיה מרוצה היות ולא תדע להפיק ממנו את היכולות.

יש יותר משני דגמים של קנון 18-135, אבל כל הדגמים הם עם זווית צילום (מוקדי צילום זהיים) כלומר בצד הרחב 18 ובצד הצר 135 כך שהן בעלי זום זהה. אתה בטח רואה את ההבדל בין שני הדגמים האחרונים שהאחרון עם מערכת פוקוס STM שהיא פוקוס בצעדים שחשובה למי שמצלם וידאו עם אוטופווקס - לצילום סטיילס היא לא משפיע.

הקנון 18-200 היא אחת העדשות הזום עם האיכות האופטית הכי גרועה שיש לקנון, אני לא בטוח אם היא או הקיט 18-55 היא הגרועה ביותר - כך שאתה יכול להבין שאני לא ממליץ על עדשה זו, היות והיא לא זולה ובעלת איכות אופטית לא טובה.

חשוב להבין שאיכות העדשה מאוד מאוד חושבה לקבלת איכות תמונה טובה ויש שיגידו שזה חשוב יותר מהחיישן של המצלמה - אז אני לא רואה יתרון ברכישת מצלמה מתקדמת עם עדשה פשוטה גם שיש לה זום גדול.

אם אתה רוצה טווח זום גדול אפשר לרכוש את הקנון 55-250 שהיא קצת יותר טובה מה 18-200 או עדיפה הקנון 70-300, אבל לדעתי זה כבר לא בתקציב שלך - לכן אני ממליץ על הקנון 18-135 שמספקת טווח יפה גם איכות אופטית טובה במחיר יפה

a.kobi

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה רבה על התשובה המפורטת.
האם מפתח עדשה f/3.5-5.6 שיש לקנון 18-135 יספיק? שווה לי להשקיע בעדשה עם צמצם f/2.8 למשל?
האם זה משפיע על מהירות הצילום או רק על איכות הצילום בתאורה נמוכה?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בגדול צמצם F2.8 עדיף, לקבלת זמן חשיפה מהיר יותר וכו לקבלת עומק שדה רדוד (שהאוביקט בפוקוס בולט מול הרקע שלא בפוקס). אבל עדשת עם צמצם גדול ועם טווח זום גדול יקרות ולא בתקציב שלך
הדבר הכי קרוב למה שאתה רוצה זו העדשה הבאה
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=686607

אבל היא עדשה משלימה, היות ואין לה את התחום שרחב וגם כך היא לא ממש זולה עבורך למרות שהיא הזולה בקטגוריה שלה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור