התייעצות לגבי קניית מצלמה למתחיל

Vadim Kaufman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום לכולם,

אז החלטתי לשדרג את ה panasonic lumix למצלמת DSLR.
התקציב גמיש ויכול לעלות עד ל4-5K והשימוש העיקרי הוא צילום נוף ואירועים משפחתיים (נתחיל מזה ולאט לאט נתקדם).
זאת תהיה התנסות ראשונה שלי עם מצלמת DSLR אישית משלי ועד כה נהנתי לקחת מצלמות מחבריי ולצלם.

ועל כן התחלתי בחיפושי מצלמה ונעצרתי בשני הדגמים 70D של קנון ו D7100 של ניקון. (הקנון במחיר של 3900 והניקון ב 3400 לגוף בלבד) + עדשה ואני ב"תקציב"

השאלה היא:
האם שווה להשקיע בקניית אחת מהמצלמות הללו או ששווה אולי להתחיל עם משהו יותר "צנוע" כמו ה cannon 700D / Rebel T5i שעלותה כ1900 ללא עדשה ועם עדשת
עדשת Canon 18-135 f/3.5-5.6 STM כ 3500 - עדיין המחיר של גוף + עדשה זול מאשר רק הגוף של ה 70D
או ללכת על אחת מהמצלמות 70D או D7100. (או על מצלמה אחרת בכלל )

נזכיר שוב שאני צלם חובב ונהנה לצלם ללא ידע עמוק בכל מצבי הצילום האפשריים (אותם אני ארצה ללמוד כמובן) ועל כן האם ההשקעה הכספית הנוספת הכרחית?

תודה
:)

ודים

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
למה אתה רוצה לעבור ל DSLR - בגלל גדול פיזי של מצלמה או כדי לשפר את איכות התמונה ?
יש היום מצלמות ללא מראה (בגדול אלו מצלמות ללא עינית אופטית, אבל עם יכולת להחלפת עדשות) שהן קטנות יותר ממצלמות DSLR, אבל יכולות לספק אותה איכות תמונה לדגומה סוני A6000 עם עדשת קיט חיישן בגדול זהה לזה שיש במצלמות DSLR של ניקון ואיכות תמונה באותה רמה.

בקשר ל DSLR, כמובן שמצלמות קנון 70D או ניקון D7100 הן מעולות, אבל עדשת הקיט היא בסיסית ואני הייתי הולך על דגם וזול יותר כמו קנון 60D או אפילו 700D עם עדשת 18-135 שטובה יותר מעדשת הקיט
ניקון D5200 או D5300 עם עדשת 18-140 שטוב יותר מעדשת הקיט

אפשרות אחרת היא לרכוש את ה DSLR עם עדשת טמרון אן סיגמה 17-50 עם צמצם גדול של F2.8 (יש דגם עבור קנון ואחד עבור ניקון) מקבלים איכות טובה יותר מעדשת הקיט וצמצם גדול מספק הרבה יתרונות

השאלה איזה כיוון נראה לך יותר

Vadim Kaufman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה על התגובה, כן הייתי רוצה להיכנס לעולם ה DSLR והשאלה בסופו של דבר מה יתן לי תמורה יותר טובה למחיר.

האם גוף ברמה יותר נמוכה אבל עדשה יותר טובה תיתן לי את זה? המחשבה היא שבעתיד (3-5 או יותר שנים) אני אחליף פשוט גוף במידה ואשאב לתחום יותר.
או שכבר להתחיל עם גוף יותר מתקדם ולאט לאט לצבור עדשות וגם כאן אם אשאב יותר כנראה ארצה להחליף גוף.

ופה כמובן נכנס הנושא התקציבי - עד כמה השיקול מה יתן לי את התמורה הטובה ביותר למצב הנוכחי עם מחשבה לעתיד.

שתי האפשרויות קורצות. ועל כן אני מתלבט :מבולבל:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לדעתי עדשות טובות חשובות יותר מגוף המצלמה, גם אם לר חושבים להתקדם ובטח אם יש מחשבות להתקדם היות ונהוג להגיד שעדשות נשארות והגוף מתחלף

בקנון ניתן לחשוב על גוף 60D שמספק גוף מוצלח (דור קודם וזהה ברוב היכולות לזה של ה 70D, רק חיישן פחות מוצלח בנושש פוקוס דרך המסך - בכל מקרה ב DSLR מצלמים דרך העיניית רוב הזמן )

http://www.dtown.co.il/articles/3086.html
http://www.dtown.co.il/articles/1472.html

בניקון יש את ה D7000 (דור קודם ל D7100, שהיא עדיין מצלמה מעולה) שכעת במחיר אטקרטיבי ומאוד דומה ביכולות ל D7100
http://www.dtown.co.il/articles/2709.html

ניתן גם לחושב על מצלמה כמו D5200 או D5300 רמה קצת יותר נמוכה, עדיין מודבר על גוף מוצלח אם קצת פחות יכולות תפעול מהיר מול ה D7000 או D7100 אבל מדובר על חיישנים מעולים עם יכלות צילום נהדרות
http://www.dtown.co.il/articles/2749.html

כאומר לדעתי אפשר להתחיל עם עדשת סיגמה או טמרון 17-50 עם צמצם F2.8 עבור קנון או ניקון בהתאם למה שרוכשים ומקבלים סט שמסוגל להפיק תמונות מעולות

Vadim Kaufman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה רבה על התשובה.

הסתכלתי קצת בפורום ומצאתי את ההתכתבות הזאת
http://www.dtown.co.il/forum/35131-...t5i-או-מצלמה-בתקציב-של-עד-6-5-7-כולל-הכל.html

למרות שהוא הבחור הלך בסוף על מצלמה הרבה מעבר לתקציב (6D) ההמלצות שנתת לו שם תואמות להתלבטות שלי.
ועכשיו אחרי הקריאה אני שוקל ללכת לכיוון של
ה 600D בשילוב עם עדשה אחת, ה TAMRON.
עד כמה (לצלם מתחיל) ארגיש בהבדל בין ה600D ל 700D?
בנוסף שמתי לב גם שאתה נוטה להמליץ על הניקון - האם זה כל כך משמעותי? הרי בסופו של דבר מתרגלים לחברה מסויימת (ואז לרוב ממשיכים איתה לכל החיים) o_O והבעיה שיש לי חבר (צלם חובב) שנוטה לנפעיל עליי לחץ (מתון) ללכת דווקא על הקנון (ואני כאמור לא מבין בזה מספיק)

נכון לעכשיו הכיוון הוא ללכת לחניויות ולהתחיל להחזיק אותם ביד ולהרגיש בהבדלים :) יש חנויות מומלצות שיש בהם דגמים שניתן להחזיק אותם? (הומלצתי רבות על ארליך אבל הבנתי שגם קמרהמיה טובה - אני מפתח תקווה)
:cool:

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אין הרבה הבדל בין ה 600D לבין ה 700D אותו חיישן ל 700D החדשה יותר יש מעבד תמונה חדש יותר שעוזר לקבל קצת (ממש קצת) שיפורים בתמונה, מצד שני ההפרש במחיר בין המצלמות ממש קטן אז למה לא

עולם הצילום מתחלק בין דת קנון לדת ניקון - וכל אחד בוחר לעצמו את החברה לעבוד איתה
היות וקנון מפתחת את החיישנים שלה לבד והיא מוציאה חיישן חדש בקצב מאוד איטי היא בפיגור מול היכולות של החיישנים שיש במצלמות ניקון המקבילות הן בנושא הרגישות ל ISO גבוהה והן ביכולת הדינמית - זו הסיבה שאני ממליץ על ניקון (להסיר ספק יש לי כעת מצלמה של קנון)

בצומת סגלוה יש את רואים עולם שגם הם בסדר יחסית זולים, סטודיו לנד לפעמים עדיף על קמרה מיה (אותם בעלים אבל פחות צפוף, ו 50 מטר ליד), מקום נוסף לבדוק זה האחים יוגנד בתל אביב

בדרך כלל לא יתנו לך להחזיק מצלמה ביד - אם יש קופסה סגורה לא יפתחו עבור כל אחד שרוצה לשחק.

Vadim Kaufman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
ושאלה אחרונה (אני מאמין) לבינתיים :)

החנות בה אני קונה את המצלמה והאחריות הניתנת לי.
האם יש הבדל בין החנויות ברמת האחריות?
הבנתי שלארליך יש מעבדה משלהם ועל כן הם מאוד מומלצים?
או שכל אחת מהחנויות שהזכרת הם מומלצות לא רק במחיר אלא גם ברמת אחריות.

ושוב תודה רבה על תשובתיך :) פשוט תענוג לקרוא את תגובותיך המלומדות ורק ללמוד ממך :)
תודה!

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לארליך יש באמת יתרון שהם מספקים את האחריות במעבדה שלהם וגם יש להם שרות טוב, חנויות אחרות עובדות עם מעבדות חיצוניות, אבל מרוב חוות הדעת שאני שומע הן מספקות שרות טוב

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לארליך יש באמת יתרון שהם מספקים את האחריות במעבדה שלהם וגם יש להם שרות טוב, חנויות אחרות עובדות עם מעבדות חיצוניות, אבל מרוב חוות הדעת שאני שומע הן מספקות שרות טוב

ואני עונה כאן בכיף - כדי לקדם את הנושא, אז אתה מוזמן להמשיך לשאול

Vadim Kaufman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אז הייתי באחת החנויות והמוכר המליץ לי ללכת דווקא על ה 600D או על ה 650D (כי אין להם את ה 700D במלאי) אבל מה שהוא אמר שההבדל המשמעותי בין ה 600 ל 700 הוא במנוע ה STM - שזה כאמור מתקשר רק לוידאו (שאיתו נכון לעכשיו אני לא יודע עד כמה אשתמש).
בנוסף אם אני הולך על עדשת הטמרון - אין לה מנוע STM אז הפונקצייה הזאת מיותרת בכל מקרה, לא?

אז האם יש באמת טעם ללכת על ה 700D?

תודה :)

Vadim Kaufman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
ושאלה נוספת היא האחריות - עד כמה באמת נהוג להאריך את האחריות ל3 שנים
כי ממה שראיתי יש חנויות שמספקות 3 שנים אחריות יבואון (יותר יקר - האם שווה את המחיר?) ויש כאלה של שנה (בד"כ במעבדה שלהם).
ואותו הדבר לגבי העדשות עד כמה באמת יש חשיבות לאחריות? (שבעדשה - אם היא נפלה ונשברה עד כמה באמת האחריות תופסת?)

רוב ההתנסויות שלי בכל הנוגע לאחריות - שהיא לרוב או שאני לא משתמש בה, או שהיא לא מכסה את הבעיה..

דעתכם?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מעניין איפה הייתי? היות והמוכר עשה בלגן (ורבים טועים בנושא)

מנוע ה STM הוא מנוע הפוקוס שעובד בצעדים (stepping motor) מכן שמו. כלומר מעבר הפוקוס חלק יותר ולא בקפיצות כמו מנועי פוקוס בעדשות אחרות. בנוסף זה מנוע יחסית שקט ואלו שתי נקודות שמוצלחות עבור צילום וידאו

יש עדשות STM ויש עדשות ללא STM עם מערכת פוקוס אחרת - אין שום צורך בתמיכה בגוף המצלמה לכך ואין ל 700D שום תמיכה נוספת עבור ה STM - כאן המוכר מתבלבל היות ול 700D יש יכולת פוקוס קצת יותק מוצלחת מאשר ל 600D ו 650D עבור וידאו, אבל עדיין זו מערכת אוטו-פוקוס לא מספיק טובה עבור וידאו. מצלמת ה DSLR הראשונה שתומכת בפוקוס אמיתי לוידאו היא קנון 70D והיא כבר דגם יקר יותר וגם לה אין שום תמיכב בשנושא ה STM.

להסיר ספק עדשות ה STM הן עדשות טובות גם עבור צילום רגיל ואפשר לחבר אותן לכל מצלמת DSLR של קנון - רק שיתרון ה STM לא יגיע לידי מיצוי, אבל יש כמה עדשות STM עם אופטיקה מוצלחת במחיר שפוי כמו
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=843418
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=825185

Vadim Kaufman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
חחח התחלתי מה 70D וירדתי כבר ל 700D אבל ככל שאני קורא יותר ומתעמק אני לא רואה יתרון משמעותי של ה700D על ה 600D - ברוב האתרים שחיפשתי מדברים על איכות תמונה זהה. הפוקוס בוידאו אכן יותר טוב ב 700 אבל אני לא מתכוון להשתמש בוידאו יותר מדי. והתופסת של מסך המגע נשמעת לי פיצ'ר נחמד שכנראה שוב משתמשים בעיקר בוידאו. אז נשאלת נשאלה האם שווה להשקיע את התוספת הזאת לפיצ'רים שכנראה לא אשתמש בהם? (או שיש עוד דברים מסביב?)

בנוסף, אשמח רק אם תוכל לחדד לי את נושא האחריות וההתעסקות איתו בחנויות
עד כמה באמת נהוג להאריך את האחריות ל3 שנים
כי ממה שראיתי יש חנויות (לדוג רואים עולם) שמספקות 3 שנים אחריות יבואון (יותר יקר (הפרש של 200 שח) - האם שווה את המחיר?) ויש כאלה של שנה (בד"כ במעבדה שלהם).
ואותו הדבר לגבי העדשות עד כמה באמת יש חשיבות לאחריות? (שבעדשה - אם היא נפלה ונשברה עד כמה באמת האחריות תופסת?)

רוב ההתנסויות שלי בכל הנוגע לאחריות - שהיא לרוב או שאני לא משתמש בה, או שהיא לא מכסה את הבעיה..

דעתכם? :)

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113

Vadim Kaufman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אז אחרי עוד הרבה התלבטויות, החזקתי חלק מהמצלמות וקראתי ביקורות.
ניקון הרגישה לי יותר טוב ביד, התפעול שלה היה לי יותר טבעי מאשר הקנון (לא נכנסתי לפרטי פרטים) ואני דיי נקשרתי ל D7100.
שקיימת עדיין ההתלבטות האם אני לא קופץ קצת יותר מדי מעל לפופיק??!?!?!

ואם בכל זאת אני הולך לקפוץ מעל הפופיק, האם גם למצלמה הזאת הטמרון 17-50 מספקת את הסחורה? (איפשהו קראתי שהסיגמה בניקון יותר חדה, הייתכן?)

שיקול נוסף הוא תקציב העדשות - הבנתי שבקנון יש יותר מבחר של עדשות והם זולות יותר. אני לא מאמין שנכון לנקודות זמן זו אני אקנה יותר מ 3 עדשות. האם לדעתכם שווה להכניס את זה כשיקול?

דעתכם? (בתקווה שמחר כבר נהיה פה עם מצלמה חדשה ונפסיק לחפור לכם :) )

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ה D7100 בהחלט גוף מדהים ואני מבין למה אתה אוהב אותו - הכל עניין של תקציב
האם ללכת על הסיגמה או טמרון - שאלה טובה גם שאני שמעתי שהסיגמה טובה יותר, למרות שהרוב קונים טמרון :)

מבחר העדשות של ניקון וקנון גדול מאוד ורחב מאוד ויש גם מבחר גדול של עדשות מחברות צד שלישי (טמרון, סיגמה ועוד ... )
באמת נהוג להגיד שעדשות ניקון קצת יותר יקרות ונהוג גם להגיד שהן יותר טובות - לא הייתי פוסל ניקון בגלל סיבה זו.

Vadim Kaufman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
ולסיכום :) נרכשה ה D7100 עם עדשת ה 17-50 של טמרון :)
מאוד מרוצה, תודה רבה על העזרה :D

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
תתחדש יופי של סט :)

Alberto

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
carmi, כמה סובלנות יש לך, כל הכבוד))))))

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
תודה, אני רוצה לקדם את הנושא אז אני משקיע :)

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור