התייעצות לגבי מיקום מערכת בחדר בגודל נתון

venom

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
היי חבר'ה

ברשותי מגבר משולב עם רמקולים רצפתיים ועקב מעבר דירה, מנסה ככל יכולתי למצוא מקום, שבו אוכל למקם באופן שפוי את המערכת סטריאו. יש כרגע יחידת דיור מקסימה שאני מעוניין לשכור, אך הסלון הוא מלבני בגודל 3 על 5 מטר בערך. היות ואין סיכוי למקם את הרמקולים בצלע של ה-3 מטר, אלא רק בצלע של ה-5, זה אומר ש"המשולש" יהיה רחב מאוד וההטייה של הרמקולים, גם כן.
האם אקוסטית ניתן לסדר הרמקולים ולקבל במת צליל טובה לאור הנתונים האלה או שאני מסתכן בהשעייה לצמיתות מאירגון האודיופילים הבינלאומי? :)

תודה וסופ"ש נעים

genvirt

חבר משקיען
מעורבות
815
נקודות
113
ציור החדר ותכנון שלך היה יכול להיות די תורם

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
איזה רמקול יש לך? עם פורט אחורי?
בכללי, יש לך בקונפיגורציה הנתונה שתי מגבלות:
מרחק רמקול מהקיר הקדמי ומרחק הקיר האחורי מהראש שלך.
אפשר לנסות להרחיק הרמקול כ50 סמ מקיר קדמי, להרחיק את כורסת ההאזנה כ50 סמ מקיר אחורי ולמקם את הרמקולים במרחק של כ-2 מטר אחד מהשני.
לא אופטימלי אבל אם זה מה יש…

venom

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
PROAC K3 . הפורט בתחתית הרמקול.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
שמע, אין ברירה רק לנסות לבד ולבלות על זה זמן ולהזיע ולהזיז את הרמקולים ואת הספה הלוך ושוב עד שתגיע לאופטימום.
אי אפשר לעשות את זה בהתכתבות.
אתה בעצם אומר שאין אופציה אחרת אז לפחות שבאופציה היחידה הקיימת תגיע להכי טוב וזה תלוי מאוד באקוסטיקה של החדר ובמערכת. תשחק עם זה עד שתגיע לאופטימום.
בעיני, עדיף לשבור את המשולש הקלאסי ע״י התקרבות לרמקולים, מאשר לתקוע את הראש בקיר האחורי.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
האם אתה חייב למקם את הרמקולים בקצוות של הצלע ?
אין אפשרות למקם את הרמקולים במרחק 3 מטר על הצלע שאורכה 5 מטר ?
ארז

vitalyi

חבר משקיען
מעורבות
142
נקודות
43
ומרחק הקיר האחורי מהראש שלך.
זה פתיר - דיפיוזר של v/coustic מאחורי הראש ושני ריבויי ספוג עבה (בערך 25x25 cm) הצמודים לצידי הדיפיוזר. עובד כמו קסם - רק צריך לתלות את הקונסטרוקציה ולא להעמיד על גב הספה.

venom

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
vitalyi - יש לך בשלוף איזו תמונה של הקונסטרוקציה?
ארז - ניתן למקם במרחק 3 מטר על הצלע של ה 5. יש לי בצלע הזאת אפשרות למשחק. הבעיה האקוטית היא עם הצלע של ה-3. אני בכל זאת חייב להרחיק לפחות 50 ס"מ רמקולים כאלה מהקיר האחורי וגם הישיבה שלי צריכה להיות לפחות אותו מרחק מהקיר האחורי ולכן, כך לפחות אני חושב, אצטרך לפתוח יותר מרחק בין הרמקולים עם הטייה יותר מאסיבית אלי כמובן, מה שללא ספק ישפיע על ה- sound stage.

DavidGil

חבר משקיען
מעורבות
1,883
נקודות
113
זה פתיר - דיפיוזר של v/coustic מאחורי הראש ושני ריבויי ספוג עבה (בערך 25x25 cm) הצמודים לצידי הדיפיוזר. עובד כמו קסם - רק צריך לתלות את הקונסטרוקציה ולא להעמיד על גב הספה.
יתכן ואפשר לחסוך ככה חצי מטר, שווה לנסות. עדיין יצטרך להרחיק הרמקולים מהקיר הקדמי כמה שאפשר במגבלת הנתון של רוחב הצלע הקצרה של ה3 מטר.

vitalyi

חבר משקיען
מעורבות
142
נקודות
43
vitalyi - יש לך בשלוף איזו תמונה של הקונסטרוקציה?
הקונסטרוקציה לא נוגעת בספה, יש מרווח.

תמונות מצורפות

• vicoustic.jpg
    vicoustic.jpg
    KB 75.4 · צפיות: 83

venom

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
3
אהלן וסהלן. מוזמן בכיף לבוא לשמוע ולהתרשם.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור