התייעצות לגבי בחירת ממיר

yehuda75

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
3
הי,

נעים להכיר - שמי יהודה ואני בשלבים מתקדמים של בניית מערכת סטריאו. שומע בעיקר רוק, רוק ישראלי, ג׳אז ווקל וכל דבר עם גיטרות :)

בחודש האחרון התחלתי להרכיב את המערכת שלי:

1. רמקולים של Triangle trio - חדשים
2. מגבר willsenton r8 - חדש, מנורות KT88
3. מקור - RasPi +HIFIBERRY DIGI2 PRO + ספק כוח לינארי
4. DAC של shiit modi multibit - הגרסא העדכנית

מחובר בכבלים באיכות מעולה ברמקולים וכבלים באיכות טובה למגבר (https://www.van-damme.com/)

הקפיצה ממערכת שמע מבוססת 5.1 היתה מדהימה.

לפני כשבוע חברים יקרים באו אלי עם DAC של Hegel דגם HD20 ומאז אני רוצה גם DAC ברמה הזו היות והקפיצה בשמיעה היתה מאוד מורגשת, בעיקר בפרטים והאופי המאוד נטרלי שהחמיא מאוד להגברת המנורות.

כרגע מאוד מתלבט בין Hegel HD25 (לא שמעתי) שלהבנתי עם חומרה קצת יותר עדכנית מקודמו - עדיין מדובר ביד שניה למוצר בן 8 שנים. ולבין DENAFRIPS ARES II R2R DAC שלא שמעתי כלל ואני מתבסס רק על ההייפ שסביבו בעיקר value for the money. אני מנסה לאתר אנשים עם הממיר הזה על מנת לשמוע בסטאפ שלי. כרגע ללא הצלחה...

1. אשמח לדעת האם הייתם מכניסים לרשימה אופציות נוספות עד תקציב של 1000 דולר?
2. האם ההתקדמות הטכנולוגית בתחום הדיגיטל כל כך משמעותית שגורמת ל Hegel הלא צעיר (כמדומני שנת 2013) להיות תחרותי מול ממירים עדכניים (ברמת המחיר של 800 - 1000 דולר)? אני רק יכול להגיד שה HD20 שחוגג עשור נשמע באופן משמעותי טוב יותר מה shiit שברשותי, אבל זו היתה השוואה של 1500 יורו ב 2011 ל 250 דולר ב 2021.

תודה מראש,
יהודה

נערך לאחרונה ב:

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
714
נקודות
113
הי,

נעים להכיר - שמי יהודה ואני בשלבים מתקדמים של בניית מערכת סטריאו. שומע בעיקר רוק, רוק ישראלי, ג׳אז ווקל וכל דבר עם גיטרות :)

מחובר בכבלים באיכות מעולה ברמקולים וכבלים באיכות טובה למגבר (https://www.van-damme.com/)

לפני כשבוע חברים יקרים באו אלי עם DAC של Hegel דגם HD20 ומאז אני רוצה גם DAC ברמה הזו היות והקפיצה בשמיעה היתה מאוד מורגשת, בעיקר בפרטים והאופי המאוד נטרלי שהחמיא מאוד להגברת המנורות.

כרגע מאוד מתלבט בין Hegel HD25 (לא שמעתי) שלהבנתי עם חומרה קצת יותר עדכנית מקודמו - עדיין מדובר ביד שניה למוצר בן 8 שנים. ולבין DENAFRIPS ARES II R2R DAC שלא שמעתי כלל ואני מתבסס רק על ההייפ שסביבו בעיקר value for the money. אני מנסה לאתר אנשים עם הממיר הזה על מנת לשמוע בסטאפ שלי. כרגע ללא הצלחה...

2. האם ההתקדמות הטכנולוגית בתחום הדיגיטל כל כך משמעותית שגורמת ל Hegel הלא צעיר (כמדומני שנת 2013) להיות תחרותי מול ממירים עדכניים (ברמת המחיר של 800 - 1000 דולר)? אני רק יכול להגיד שה HD20 שחוגג עשור נשמע באופן משמעותי טוב יותר מה shiit שברשותי, אבל זו היתה השוואה של 1500 יורו ב 2011 ל 250 דולר ב 2021.

תודה מראש,
יהודה
פוסט יפה ומרענן, וכן סטראו זה סטראו...אחרי הכל.
אני חושב שתנטרל את עניין הגיל של המוצר למעט אם יש עניין של מחסור בחלקי חילוף או קושי מהותי בתחזוקה ותיקון עתידיים מפאת יציאה מייצור וכדומה.

אני ושני אודיופילים שאני מעריך מאוד שומעים עם ממיר בן 10 שנים , פרימיטיבי בכניסת usb שלו, וטרם מצאנו משהו מודרני ברמת מחיר נורמלית עד קצת הזויה שייתן אקסטרא או יתעלה ( אני משדר בדיסקים הם בסטרימר ומחשב ייעודיים).
ה"התקדמות" בהמרה הדיגיטלית היא עובדה קיימת , אבל לאוזניי כנראה לא שם מצוי המפתח לצליל...

בכל אופן, לך עם האוזן והלב, וקלישאה אמיתית נוספת שתופסת מבחינתי, אין לגיל משמעות באודיו, רק לתכנון ( תכנון טוב ניתן לשדרג ולעדכן עם רכיבים מודרניים, קבלים נגדים opamps וכולי. לדוגמא)

ואם יורשה לי לומר, בהערת אגב, חושב שיש דברים יותר מעניינים מההגל המדובר. תמשיך לבחון.

בהצלחה ותמשיך להנות ממוסיקה טובה:בעד:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
ההתקדמות הטכנולוגית בדיגיטל היא בעיקר לצרכי שיווק
עברו אצלי הרבה ממירים בשנים האחרונות וכרגע עם ממיר בן מעל 10 שנים שתומך ב 96 pcm ואוכל בלי מלח את הקודמים לו שתמכו mqa, dsd
הצעתי היא קח מיד 2 ותבדוק אצלך
אני בטוח שתאהב

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
714
נקודות
113
ההתקדמות הטכנולוגית בדיגיטל היא בעיקר לצרכי שיווק
עברו אצלי הרבה ממירים בשנים האחרונות וכרגע עם ממיר בן מעל 10 שנים שתומך ב 96 pcm ואוכל בלי מלח את הקודמים לו שתמכו mqa, dsd
הצעתי היא קח מיד 2 ותבדוק אצלך
אני בטוח שתאהב
צריך לתקן לאני ועוד 3 ....:אצבע מורמת

אוהד11

צוות האתר
מעורבות
250
נקודות
63
מצטרף למה שלירן אמר לגבי בחינה בבית. אתה רוצה לחסוך כסף ועוגמת נפש, אז תגדיר לעצמך שאתה קונה רק ממיר שאתה יכול לשמוע אצלך בבית על הסט-אפ.
ואז זה די קל..
תשמע את הממירים שנכנסים לך בתקציב ומאפשרים לך לנסות אותם בבית, גם חדשים וגם יד 2. ותבחר מה שהכי מתאים לך לסט-אפ, תן לאוזניים להחליט.

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
קח את ה-rdac הראשון של ארקאם משנת 2011 לסיבוב האזנה. הוא לועס כל דאק חדש מהניילונים עד 5k לפחות.

הנתונים זה רק לשיווק.

ארמה אודיו

עוסק בתחום
מעורבות
963
נקודות
113
על מנת למקסם את תקציב הנתון 1,000$ שזה באיזור 3,000 שח האופציות האיכותיות ביותר כמובן יהיו ביד שנייה .
כי אנני רואה שום ממיר חדש נורמאלי באיכות גבוהה בתקציב הנתון , מאחר וממיר חדש איכותי ברמה סבירה יעלה בין 8-12 אלף שח.
לדעתי האופציות היחידות זה מכשירים בני 5-7 שנים שעלו בזמנו בין 6-9 אלף שח.
כתב פה ידידנו שוקרון שיש דברים יותר טובים מהגל בתקציב הנתון אולם לא כתב על מה הוא ממליץ ויותר חשוב
האם יש כזה למכירה ,שכן הריי נניח שיש דגם מוצלח שעלה בזמנו 7 ומחירו כיד שנייה אמור להיות נניח חצי מחיר
והוא מומלץ אולם בפועל לא קיים למכירה יד שנייה ,אז מה , תחכה אולי חודשים רבים עד שיצוץ אחד שכזה מתישהו ?
לדעתי תתמקד במה שיש בשוק כעת בהנחה שיש אופציה איכותית למכירה שמתאימה לך בתקציב.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
714
נקודות
113
כתב פה ידידנו שוקרון שיש דברים יותר טובים מהגל בתקציב הנתון אולם לא כתב על מה הוא ממליץ ויותר חשוב
האם יש כזה למכירה ,שכן הריי נניח שיש דגם מוצלח שעלה בזמנו 7 ומחירו כיד שנייה אמור להיות נניח חצי מחיר
והוא מומלץ אולם בפועל לא קיים למכירה יד שנייה ,אז מה , תחכה אולי חודשים רבים עד שיצוץ אחד שכזה מתישהו ?

היי אמיר, אתה צודק, צריך לחדד את כוונתי. אני עצמי חיכיתי כ 4 שנים עד שיצוץ דגם של הגברה שרציתי - אבל באמת שהוא היה לא שכיח. ובינתיים נהניתי מהגברה אחרת שהייתה ברשותי, והייתה מעולה בעיניי. אני ברכישות שלי לא עומד עם שעון עצר ולוקח את הזמן הסביר כדי למצוא מה שרציתי. בארץ ובחול. לא אוהב לקנות מהר למכור מהר כי זה עולה יותר כסף ( הגליוטינה של מחירי יד2 הכוונה) ויש משמעות כספית ואודיופילית לשיקול הדעת.

אם כותב הפוסט שמע מספיק ממירים והחליט שההגל הוא בשבילו, אז שירכוש ויהנה, מצד שני יכול להיות שאם ישמע עוד מספר ממירים אחרים הוא יקבל עוד טעימות. ואולי אפילו ימתח את התקציב כלפי מעלה .
אני יצאתי מנקודת הנחה שכותב הפוסט טרם ערך חריש " עמוק".

אחלה יום שיהיה.

yehuda75

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
3
אכן טרם עברתי את שלב הממירים. הייתי כל כך מותש משלב הרמקולים והמגבר...
ככל הנראה אם לא הייתי שומע בסט שלי ממיר אחר הייתי נשאר עם ה shiit. כרגע יש לי את כל הזמן למצוא משהו ואינני ממהר... מצידי שיקח חודשים.
אם יש לך המלצות של דגמים שכדאי לי לסמן ולחפש אז אשמח...

motorica

אוהב את התחום
מעורבות
67
נקודות
28
קח את ה-rdac הראשון של ארקאם משנת 2011 לסיבוב האזנה. הוא לועס כל דאק חדש מהניילונים עד 5k לפחות.

הנתונים זה רק לשיווק.

שווה לך להתעדכן בהאזנה לממירים או שאתה לא עם ציוד מספיק רזולטיבי.

RoyZx6r

חבר משקיען
מעורבות
412
נקודות
63
שווה לך להתעדכן בהאזנה לממירים או שאתה לא עם ציוד מספיק רזולטיבי.
עברו אצלי לפחות עשרה ממירים בטווחים הנ"ל ובמחירים של פי 4 ו-5 בשנה האחרונה (סגרים - יש מספיק זמן להשתעשע).

גם הציוד אצלי מספיק רזולטיבי.

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
הי,

תודה מראש,
יהודה

hegel hd30 הוא אצלי, יש להגל פטנט
ל reclocking הוא חסין לג'יטר, בשליש
מחיר מהיקרים.
יש בלוחות ב4000 שח hd25 hegel

נערך לאחרונה ב:

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
גם אצלי הגל HD 30 . מאוד מרוצה.

אד ליב

חבר משקיען
מעורבות
323
נקודות
63
גם אצלי היה הגל hegel hd30 אבל לא הייתי מרוצה..
היה יבש, לא מספיק מוסיקלי לטעמי, לא מרגש
וגם לא מדוייק ומאוזן או נשמע נכון באופן מרשים כמו הממירים הבאמת טובים.
הוא היה בסדר אבל משעמם
שמעתי הרבה פחות מוסיקה כשהוא היה אצלי

yehuda75

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
3
הי,

נתקלתי במקרה בממיר EC designs - דרך מודעה של מישהו שמוכר את כל הציוד שלו כיחידה. הציוד שלו מרשים (לפחות עבורי - 50 אלף נשמע מטורף).
בכל מקרה הוא אמר לי ה dac DA96ETF עובר את הדגם הכי בכיר של denafrips ואצלו זה החליף אתCHORD HUGO TT 2.
המידע ברשת זמין רק בפורומים... בכל מקרה. החברה הזו קטנטנה ובבעלות שני גאונים מהולנד שעסוקים בתחום הזה כל חייהם, גאונים בהנדסה וגרועים בעסקים.
המחיר גבוה מהתקציב המקורי שלי, אבל אני בהחלט שוקל אז זה והוא נכנס לרשימה.

האם מישהו שמע עליהם?

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
גם אצלי היה הגל hegel hd30 אבל לא הייתי מרוצה..
היה יבש, לא מספיק מוסיקלי לטעמי, לא מרגש
וגם לא מדוייק ומאוזן או נשמע נכון באופן מרשים כמו הממירים הבאמת טובים.
הוא היה בסדר אבל משעמם
שמעתי הרבה פחות מוסיקה כשהוא היה אצלי

באיזה כבלים הישתמשת דיגיטלי וה usb
על שלי דיגיטלי zensati3
faber's usb
הממיר אצלי נישמע מאוד אנלוגי.

נערך לאחרונה ב:

liranbh

חבר משקיען
מעורבות
906
נקודות
113
הי,

נתקלתי במקרה בממיר EC designs - דרך מודעה של מישהו שמוכר את כל הציוד שלו כיחידה. הציוד שלו מרשים (לפחות עבורי - 50 אלף נשמע מטורף).
בכל מקרה הוא אמר לי ה dac DA96ETF עובר את הדגם הכי בכיר של denafrips ואצלו זה החליף אתCHORD HUGO TT 2.
המידע ברשת זמין רק בפורומים... בכל מקרה. החברה הזו קטנטנה ובבעלות שני גאונים מהולנד שעסוקים בתחום הזה כל חייהם, גאונים בהנדסה וגרועים בעסקים.

האם מישהו שמע עליהם?
שוב אומר
קח אותו לשמיעה בבית שלך עם הציוד שלך
תשווה בינו לבין מה שיש לך ותחליט אם מתאים לך להשקיע

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
714
נקודות
113
הי,

האם מישהו שמע עליהם?
לא שמעתי,קראתי קצת באתר החברה- נראה לי שהם מחפשים בכיוונים נכונים ולא מעמיסים פיצ'רים שיווקיים מנופחים. בהחלט שווה שמיעה. ואם הבחור העדיף את הממיר הזה על פני " חתיכים" אחרים, אדרבא. למרות שתקח את עניין ההעדפה האישית של המוכר - כל מוכר- בערבון מוגבל...על כל אחד שהחליף יש אחד שהעיף...שבת מבורכת.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
הי,

האם מישהו שמע עליהם?

ממליץ לך לא לקנות בלי לשמוע קודם.
תקנה רק את מה ששמעת ואהבת.

אד ליב

חבר משקיען
מעורבות
323
נקודות
63
באיזה כבלים הישתמשת דיגיטלי וה usb
על שלי דיגיטלי zensati3
faber's usb
הממיר אצלי נישמע מאוד אנלוגי.
ניסיתי הרבה סוגים של כבלים
לא כתבתי אם כן או לא נשמע אנלוגי, התייחסתי לפרמטרים אחרים
וכמובן שממיר יכול להישמע אנלוגי ועדיין להיות יבש ומשעמם

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור