התייעצות: אלקטרוניקה לסונוס פאבר

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
פוסט התייעצות:
מזכיר לי את הימים האלה... לפני 12 שנים לפחות. שבהם הייתי מתייעץ הרבה בכל מיני נושאים.. היום מייעץ פחות, מתעסק פחות, ונראה לי שגם אחרים פחות.
אז הנה התייעצות קלאסית עם ריח של נוסטלגיה:

שדרגתי את הרמקולים בבית הירושלמי.
סונוס פאבר קרמונה אודיטור m.
מחוברים היום למשולב קיימברידג 740a ודאק מג'יק של אותה חברה. היום בעיקר מאזין לטידאל דרך המחשב - בעיקר קלאסי וג'אז.
מאחר ואני מבלה יותר ויותר בירושלים, רוצה להשקיע ולשדרג את המערכת.
הרעיון היה ללכת על אחת מהאופציות הבאות:
א. אינטגרייטד המכיל דאק ומגבר אזניות, אולי אפילו סטרימר.
ב. משולב קלאסי עם דאק נפרד
ג. פרה/דאק/מגבר אזניות מודרני שאוכל את כל הפורמטים. ולשדך לו פאואר מתאים.

כמה מהחשודים המידיים:
peachtree nova 150
ps audio stellar gain cell + power
hegel כלשהו
moon כלשהו. או all in one או שילוב פרה/דאק ןפאואר
אמרו לי שמיזיקל פידליטי עובד טוב עם סונוס.

תזרקו רעיונות. עצות. מה שבא לכם. אנשים עם רמקולים דומים מוזמנים המיוחד.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
אין פה אף אחד עם סונוס פאבר?

naorsm

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
היי ,
יש לי בדיוק אותו רמקול....רמקול מדהים ממליץ לשלב אותו עם naim supernait או מגבר של pathos תוצאה מעולה

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
פטוס וניים זה לא שני הפכים...?

YOSSI24

חבר משקיען
מעורבות
477
נקודות
83
לסונוס דרוש מגבר חזק ואיכותי.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
מנסיוני המועט עם הרמקולים של סונוס פאבר ( ואת שלך אני לא מכיר בכלל) הם צריכים הרבה הרבה זרם, וממגברים איכותיים. מגברים שמספקים "וואטים בריאים" כמו שקרא להם איל פור ז"ל. האמאטי למשל לא מוציא פרומיל מהיכולות שלו, אם לא ישודך למגבר עתיר זרם. גם הוא וגם רמקולים אחרים של סונוס ששמעתי לאורך השנים נשמעו ממש רע עם הגברות חלשות. אאידה נשמע טוב עם שילוב של בולדר שעולה בארה"ב עשרות אלפי דולרים ליחידה ( מגבר וקדם). כל הרמקולים של סונוס ששמעתי היו רמקולים לא סלחניים ובטח לא קלים מבחינת ההגברה.
באמירה גורפת ( ותמיד יהיו יוצאים מן הכלל) אציע לך להמנע מהגברת שפופורות, אלא אם אתה מוכן להשקיע הרבההרבה כסף. אני למשל בספק אם הפאתוס הקטנים יתאימו. הגברת שפופרות שתתאים להם משתייכת לליגה יקרה יותר. בנוסף, הסונוס בד"כ רמקולים קצת "חמים". הייתי משדך להם הגברה בהירה יחסית, ורצוי טרנזיסטורית. שילוב של מגבר סוליד עם קדם שפורפרתי יכול להיות מעניין.

יש בלוחות ASR אמיטר 1. חזק. מהמשפחה היותר בהירה, אם נופל בתקציב שווה מאוד בדיקה.

שורה תחתונה, אם התקציב מצומצם, חפש טרנזס' איכותי ביד 2, לא מהמשפחות ה"חמות" כמו שנמר מגדיר אותם.
ואל תמהר.

בהצלחה.

naorsm

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
הקרמונה אודיוטור m הוא רמקול קל יחסית לדחיפה לעומת דגמים אחרים של סונוס.
פאטוס ( logos ) הוא מגבר היברידי ולא מנורות .
מן הסתם סונוס פאבר ופאטוס מיוצרים באותה עיר באיטליה ויש להם סינרגיה מעולה יחד....תוכל לבדוק גם מגברי היבריד של יוניון ריסר'ץ.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
ברקצ

1. תתחדש!
2. יש בחור/משתמש בשם ZEEV78 שאם איני טועה משתמש עם רמקולים זהים לשלך והגברה משולבת טובה מאוד של Yamaha דגם 3000 שלמיטב הבנתי - שילוב מוצלח מאוד.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
יש בלוחות ASR אמיטר 1. חזק. מהמשפחה היותר בהירה, אם נופל בתקציב שווה מאוד בדיקה.

.

בהחלט מצטרף להמלצה אם התקציב מאפשר

חשוב לציין שמדובר בדגם ה Emitter 1 Exclusive
ולא דגם emitter 1

הבדל של תכנון שונה לחלוטין + יחידת סוללה.
והבדל של 10,000$ יותר לגרסה הסטנדרטית.

אני לא מקבל שה ASR Emitter Exclusive 1 הוא "בהיר".

ה ASR הנל אחד המגברים היותר מאוזנים וסופר שקופים שפגשתי.
הוא כן מושפע מאוד מהמקור שתחבר/כבילה ורמקולים.

הוא יכול להיות מוטה לבהירות כאשר חלקי המערכת הכוללת אינם מאוזנים די.
ויכול להיות מוטה לצד השני מאותן סיבות.

גילוי נאות: ה ASR זו האלקטרוניקה שאני משתמש לאחר שבחנתי ציוד ביד 2! עד 50,000 ש"ח.

אצלי מחובר ל WP8, כבילה איכותית וניטראלית ומקור דגל של Accuphase
הדבר האחרון שהייתי יכול לקרא לתוצאה אצלי "בהיר".
אלא תוצאה מאוזנת מאוד.

אני לא אוהב צבע (מריחות) אצלי במערכת.
ולא הטייה לפה או לשם.

סאונד שקוף ניטראלי, ריאליסטי גדול ומרשים.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
ברקצ

1. תתחדש!
2. יש בחור/משתמש בשם ZEEV78 שאם איני טועה משתמש עם רמקולים זהים לשלך והגברה משולבת טובה מאוד של Yamaha דגם 3000 שלמיטב הבנתי - שילוב מוצלח מאוד.

אכן שילוב מוצלח מאוד.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
סונאסים נשמעים נפלא עם קונארד ג'ונסון.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
מנסיוני המועט עם הרמקולים של סונוס פאבר ( ואת שלך אני לא מכיר בכלל) הם צריכים הרבה הרבה זרם, וממגברים איכותיים. מגברים שמספקים "וואטים בריאים" כמו שקרא להם איל פור ז"ל. האמאטי למשל לא מוציא פרומיל מהיכולות שלו, אם לא ישודך למגבר עתיר זרם. גם הוא וגם רמקולים אחרים של סונוס ששמעתי לאורך השנים נשמעו ממש רע עם הגברות חלשות. אאידה נשמע טוב עם שילוב של בולדר שעולה בארה"ב עשרות אלפי דולרים ליחידה ( מגבר וקדם). כל הרמקולים של סונוס ששמעתי היו רמקולים לא סלחניים ובטח לא קלים מבחינת ההגברה.
באמירה גורפת ( ותמיד יהיו יוצאים מן הכלל) אציע לך להמנע מהגברת שפופורות, אלא אם אתה מוכן להשקיע הרבההרבה כסף. אני למשל בספק אם הפאתוס הקטנים יתאימו. הגברת שפופרות שתתאים להם משתייכת לליגה יקרה יותר. בנוסף, הסונוס בד"כ רמקולים קצת "חמים". הייתי משדך להם הגברה בהירה יחסית, ורצוי טרנזיסטורית. שילוב של מגבר סוליד עם קדם שפורפרתי יכול להיות מעניין.

שורה תחתונה, אם התקציב מצומצם, חפש טרנזס' איכותי ביד 2, לא מהמשפחות ה"חמות" כמו שנמר מגדיר אותם.
ואל תמהר.

בהצלחה.

תודה. אני חושב שאני מחפש בדיוק מה שהמלצת...

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
אכן שילוב מוצלח מאוד.

זאב - לפי מה שראיתי מחיר הימאהא הוא 33,000 ש"ח. מחיר של הסדרות הגבוהות של לקסמן, ומתקרב גם למחירים של חברות כמו פאס לאבז, גריפון, קונסטליישן, איון וכו. האם השווית אותו למגברים כאלה?
ושאלה נוספת - יש לימאהא מגברים דו ערוציים במחירים "שפויים" יותר כמו ה as1000 למשל. האם אתה חושב שאפשר להגיע לתוצאות שמתקרבות לתוצאה שלך עם מגברים צנועים יותר של אותה חברה?

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
יש לך במחיר "שפוי" את ה MCINTOSH MA5200 שמגיע עם DAC בפנים ומאוד הולך עם סונאס פאבר.

ZEEV78

חבר משקיען
מעורבות
349
נקודות
83
זאב - לפי מה שראיתי מחיר הימאהא הוא 33,000 ש"ח. מחיר של הסדרות הגבוהות של לקסמן, ומתקרב גם למחירים של חברות כמו פאס לאבז, גריפון, קונסטליישן, איון וכו. האם השווית אותו למגברים כאלה?
ושאלה נוספת - יש לימאהא מגברים דו ערוציים במחירים "שפויים" יותר כמו ה as1000 למשל. האם אתה חושב שאפשר להגיע לתוצאות שמתקרבות לתוצאה שלך עם מגברים צנועים יותר של אותה חברה?

יצא לי להשוות עם כמה מגברים מחברות מוכרות למעט הקונסטליישן שלמיטב הבנתי נמצא בקטגוריית מחיר שונה אבל מה שטוב לי לא בהכרח יהיה טוב לך.

אני אהבתי את העובדה שאין למגבר דאק ושהוא לא מתערב בסאונד מעבר להגברה שלו, לטוב ולרע ההקלטה נשמעת בהתאם לאיכות ההקלטה והמקור. ה3000 שונה משאר הדגמים שמתחתיו בכך שימאהה רצו להוכיח שהם יכולים להתחרות בשמות האקזוטיים ולבנות מגבר cost no object ולכן הם הלכו עד הסוף בכל הקשור לאיכות אפילו ברמת הפונו שנשמע מצויין.

אפשר להגיד שלא הייתי הולך על ימאהה אם ה3000 לא היה קיים.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,678
נקודות
113
ברקצ
ראיתי באתר השחור
שתקציבך 10,000 ש"ח.

בדוק אצל ארמה משולבים של moon יופי של VFM ומאוד מפתיעים.

בדוק גם אצל דני בכור (למשל), אולי יש איזה משולב טוב ביד 2 בתקציבך.

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
ברקצ
ראיתי באתר השחור
שתקציבך 10,000 ש"ח.

בדוק אצל ארמה משולבים של moon יופי של VFM ומאוד מפתיעים.

בדוק גם אצל דני בכור (למשל), אולי יש איזה משולב טוב ביד 2 בתקציבך.

בהחלט אבדוק גם אצל ארמה ואצל בכור

Avner

אוהב את התחום
מעורבות
46
נקודות
28
פאתוס שילוב מושלם שמעתי לא מעט פעמים ובעקבות זאת קניתי
לצערי המגבר באחסנה מקווה בקרוב לעשות ארגון מחדש בבית

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
אני משתף כאן חוויה האתמול שיכולה לשפוך אור על ההמלצה שנתן לך takeone ומאלדר בפורום השני.
הקרמונות (יכול להיות שאני מתבלבל ) מזכירים מאוד את המורל אוקטב במיבנה ובעקבה.
אתמול חיברתי אקיופייז p600 מפלצת כבד 300w לצד הייקרנט ולא האמנתי איזה יכולות גילה הפצפון הזה.
לדעתי זה טופס גם הרמקול שלך .

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור