תודה לכולם
קצת מסביב (לבסוף יצא בכלל לא "קצת מסביב" אלה הרבה מסביב)
לפני כשנה נמאס לי שגם לאחר שתי החלפות של רסיברים ק"ב ורמקולים עדין אני שומע לא טוב בסטריאו לעומת הק"ב שהיה בסדר גמור
הרכיבים היו:
רסיבר ימהה rxv2500
מקור פיוניר DVD393
רמקולים Triangel Antal
רציתי לשפר בעלות נמוכה אם אפשר ע"י מגבר סטריאו או CDP
המגבלה היתה שרצתי מגבר עם ByPass (שיכול להפוך למגבר בלבד תוך מעקף הקדם) כדי לחסוך את הצורך בתאום וויליומים בק"ב (רק הווליום של הרסיבר משפיע)
שמעתי:
ארקם A75+ משומש
אודיולאב 8000S
רוטל ישן שיש לי (ללא ByPass)
שינדק שאני לא זוכר (גם ללא ByPass)
NuForce IA-7 V2 (אם אני זוכר את הדגם)
ואולי היו עוד אבל אף אחד מהם לא שיפר מספיק עבורי
נחתי חודשים ואז שמעתי מספר CDP
AUDIO ANALOGUE - PRIMO CD שנשמע לא רע
רוטל ישן שיש לי
XINDAK MUSE 2.0 שהיה של נמר אבל לא נשמע טוב בשילוב הק"ב (כן נשמע טוב עם מגבר סטריאו אבל זו לא היטה המטרה אז)
XINDAK C06
XINDAK MUSE 1.0 - אשר אותו רכשתי
השיפור עם הCDP היה נחמד אבל לא מספיק
נחתי ....
החלפתי את הTV CRT לפלזמה PV70 (שגעתי קצת את ישראל - אניגמה בגלל בעיה והחלפת TV אבל לבסוף הכול הסתדר) שינוי אשר גרם לשיפור הצליל כנראה בגלל העלמות "הקופסה" הגדולה בין הרמקולים
משהוא היה עדין חסר אז
נחתי ....
והיתחיל שוב סיבוב מגברים
PLINIUS 8200 - מגבר מאוד חזק אשר לא סיתדר בכלל עם החדר והרמקולים שלי ופשוט נשמע נורא אצלי, הידהודי באסים צרימה בגבוהים...
הלכתי לשלמה (KOOKE) לשמוע את שלו בחדר גדול יותר ורמקולים אחרים ושם המגבר נשמע טוב מאוד
חשבתי על אפשרות של שיש בממתג (שני מגברים לרמקולים) לכן בדקתי מגבר ללא ByPass
מגבר משולב
יוניסון ריסרץ' -UNICO SECONDO ללא ByPass משומש של ישראל מאניגמה
השילוב היה טוב מאוד אבל העדפתי להמשיך לחפש מגברים הכוללים ByPass ואם לא אמצא אז אולי לחזור ולחשוב עליו (בנוסף אשתי לא אהבה במיוחד את הצורה שלו...)
לקחתי שוב את ה
אודיולאב 8000S לראות אולי... אבל עדין לא..
ADVANCED ACOUSTIC (אני חושב שזה היה הMAP 305 II) אשר ללא קשר לצליל שלו לא אהבתי את החזות והגודל שלו
חשבתי גם על החלפת רסיבר הק"ב לדגמים החדשים (ימהה 3800 לדוגמה) אבל פחדתי שהשיפור הגדול לא יהיה בסטריאו לכן זה לא ממש הגיע ללבדיקה
ראיתי אצל נמר את ה
MicroMega Minium A120 וזו היתה הפעם הראשונה שממש התלהבתי ממגבר כול שהוא שהיגיע אלי, היתה רק בעיה אחת שהיו מספר CD ישנים כמו "Genesis - Foxtrot" אשר כנראה לא הועברו לCD או לא הוקלטו בצורה מדהימה (לא שמעתי אותם על תקליט) שנשמעו מאוד דלים ואנמיים בMicroMega אבל הוא בכול זאת מועמד סופי לרכישה
ולבסוף ה
AUDIO ANALOGUE - PUCCINI SETTANTA
איל פור התקשר אלי ואמר לי שכרמי אמר לו שלPUCCINI SETTANTA יש מצב ByPass בניגוד למה שהוא חשב והוא בדק אז זה ובאמת יש אז אם אני רוצה לשמוע
טלפון לכרמי ואישור המידע והPUCCINI SETTANTA הגיע לבדיקה
לגבי הPUCCINI SETTANTA ניצח את הMicroMega בנקודות בלבד, בעיקר בגלל הבעיה של הMicroMega עם הדיסקים שנשמעו דלים ובPUCCINI SETTANTA נשמעו טוב יותר אבל היה גם מקרה הפוך הצ'לו של "Jacqueline Du Pre" נשמע טוב יותר בMicroMega ומתפרץ יותר
אז כמו שאמרתי ניצחון בנקודות בלבד
אני לא מבין לום במוסגים כמו במה,פירוט,בהירות,גלים עומדים,גלים בים... לכן הם לא שולבו בכתוב
מי שמחפש מגבר עם ByPass יכול לראות מהרשימה שהמגברים הללו בכלל לא נדירים ויש עוד
כמו הDENON PMA 1500 AE ועוד דגמים של DENON, עוד דגמים של AUDIO ANALOGUE, אני חושב שגם הארקם A85 ......
ואכשיו אני אנוח..... חודש חודשים ונראה
אני משתמש בכבלים פשוטים יחסית בגלל חוסר אמונה בנושא
איל הגיע אלי עם סט כבלים (לא יודע סוגים) RCA ולרמקוים וחיבר אותם לPUCCINI SETTANTA ואז הצליל נשמע לי מוזר קצת חזרנו לכבלים שלי ואז הכול שוב ישב במקום ונשמע כמו שאני רגיל
מסקנה שלי ורק שלי ולא קשורה להוכחות מעל
אין הבדל בין כבלים וגם אם יוכח לי אחרת (וכנראה שמה שרשמתי קודם זה הוכחה מספיקה) עדין אין הבדל בין כבלים !!!
הבוקר התחיל עם Loy read - tranformer שהיה טוב מאודדדדד
יו זה ארוך מאוד אז לא חיבים לקרוא בכלל
חזרה לעבודה
ירון