התחדשתי ב-Samsung LE46B550

עתיד

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום לכולם,
בשבוע וחצי האחרונים, אני חורש את חנויות הוידאו של ארץ ישראל לאורך ולרוחב.
מחפש אחר טלוויזיה LCD בגדלים 40\42\46 שבאמת תתן מענה הולם :
HD ברמה גבוה ללא פשרות.
ו-SD ברמה שיכולה להתחרות בפלאזמה איכותית.

חשוב לציין שאת כל המסכים שאני ארשום פה, ראיתי בכמה וכמה חנויות. ובכל חנות הקפדתי
להחליף את הסורס, בין הערוצים ומכשירים שונים.

אחרי התלבטויות ארוכות מאוד שכללו בין היתר :
LG ממגוון רחב מאוד של סדרות, סקארלטים, ולא סקארלטים. כלל סדרה 7 של סקארלט החדשה
פיליפס ממגוון סדרות אבל בעיקר 5604 ו 7604
טומסון בגרסא 46E90.
טושיבה מסדרה 6XX
סוני (לא התמקדתי בדגם כי היא נפסלה במבט ראשון)
פנסוניק במגוון דגמים.
שארפ בשלל הסדרות.
וסמסונג גם בשלל גירסאות.

קודם כל אציין שבשידורי HD כמעט כל המסכים נתנו חוויה לא פחות ממדהימה. אי לכך בהתאם לזאת
מבחינתי בכל אופן ההתמקדות היתה בהבדלים שיש ב-SD. ויש הבדלים אוהו כמה הבדלים.

נתחיל עם LG,
כל הגירסאות בלי יוצא מן הכלל מי יותר מי פחות. התמונה לא הרשימה,
ממרחקים קצרים היתה מגורענת והחוויה היתה לקויה בצורה משמעותית.

פיליפס.
סידרה 5 היתה זוועת עולם בSD. סידרה 7 היתה סבירה, אך עם זאת כללה ריצוד בצבעים "קבועים"
(רקע וכו') והתמונה לא היתה חדה בכלל. בקיצור חווית שימוש עדיפה על הLG (אם מסתכלים על פיליפס 7)
אבל עדיין זה לא זה.

טומסון
עם טומסון דווקא ציפתה לי הפתעה, הפתעה מאוד חיובית.
התמונה בHD היתה מעולה, מלאת חיים וחדה, התמונה בSD היתה גם מצויינת
מלאת חיים ומאוד טובה. עם זאת יש לציין שבמקרה של טומסון הסורס של ערוץ 22 הגיע ממיר HD של יס. לא מאמין
שזה כזה משמעותי אבל נתון שכדאי לדעת. - לסיכום טומסון, אפשר להגיד שאם הסמסונג לא היתה נרכשת כנראה זאת היתה הטומסון.

טושיבה
טושיבה הציגה תמונה טובה יחסית, עדיפה על ה2 המוזכרות, אבל עדיין היה חסר משהו בתמונה, בעיקר בצבעים שלה
היתה הרגשה כאילו מסתכלים על משהו שהוא מלאכותי ולא בשר ודם.

סוני פנסוניק ושארפ
אני כותב אותם יחד בכוונה, היות ולא התעמקתי בדגמים שלהם, כל חנות שנכנסתי התמונה לא בלטה לטובה ולכן לא התעכבתי על זה בכלל.

לסיכום : אחרי החנות הראשונה שמאוד התרשמתי מסמסונג אני ובת זוגתי, החלטנו שלא נקנה סמסונג, מכיוון שה40 אינץ' היתה קטנה לנו (רציתי 42 :) ) וה46 אינץ' היתה יקרה לנו,
ככל שהסתובבנו בחנויות יותר ויותר הגענו למסקנה הלא מתבקשת. שהאיכות של סמסונג בSD על פני המתחרות. היא משהו שאי אפשר להתעלם ממנו. ובטווח הארוך תהדהד בנו המחשבה של כמה היה נחמד אם מולנו היתה מוצבת סמסונג ולא XXXX. אי לכך ובהתאם לזאת אחרי מיקוח אגרסיבי הצלחנו להגיע לעמק השווה עם המוכר, הוא בא אלינו קצת אנחנו באנו אליו קצת. וסגרנו על סמסונג 46 אינץ'. סידרה B. (שאגב היה ניתן להבחין בעין בהבדלים בין סידרה A לסידרה B אבל לא בין 550 ל530)

חסרון אחד ודיי גדול שקיים בסמסונג, - אין למסך הזה חיבור סקארט, ואין לו S-VIDEO. מה שאומר שצריך טרנסקודר או לחילופין YES HD. היות וכבר זמן רב אני "חם" על MAX HD, זה נתן לי בוסט לקחת את העיניינים בידיים ולהביא לפה אחד כזה.

זהו זאת הסקירה ה"קצרה" שלי על מסכי LCD בגדלים 40 עד 46 אינץ'. מקווה שיש אנשים שזה יעזור להם. כי באמת שאני חיפשתי פה מידע בפורום ולא כלכך מצאתי את מבוקשי.

בהצלחה לכולם !
נ.ב. המלצתי לכל מי שרוצה מסך לצאת לחנויות לחרוש עם הרגליים ולראות את כל הדגמים במספר חנויות. דברים שרואים משם לא רואים מכאן. לא אחת הגעתי לחנות עם ציפיה לאפקט WOW אחרי קריאה של ביקורת כזאת או אחרת. וכל המגדל קלפים התרסק לי בפרצוף !
דבר אחרון : אל תקשיבו למוכרים, גם בחנויות סופר מתמחות. לא בגלל שהם חלילה משקרים, אלא בגלל שכל אחד בא עם אג'נדה משלו. אחד אומר לסלון 3 מטר לא יותר מ42 אינץ'. אחד אומר 42 זה בסדר אבל זה לא מדהים.
היו מוכרים שהמליצו לי לסלון של 3.30 טלוויזיה 37 אינץ'.
וגם בקשר למותגים יש תחושה שכל חנות מנסה להריץ מותגים שהם הפייבוריט שלה.

daycalon

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אם לא התעמקת
בסוני הידע ההבנה והתקציב שלך במסכים על הפנים.

עתיד

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
זכותך המלאה לחשוב כך.
אין לי רצון להתווכח על כך.

עובדתית בכל החנויות שהסתובבתי סוני לא הרשימו אותי בשידורי הSD.
בטח ובטח לא עם תמונה מרשימה כמו הסמסונג. וזאת עוד מבלי לדבר על כך שהם יקרים יותר. שזה בכלל היווה אצלי מכשול. גם יקר יותר וגם פחות טוב (מבחינתי)

אגב. אני מבין את הצורך העז שלך להגן על המותג סוני לאחר שרכשת אותו. יש לזה סימפטומים ברורים בפסיכולוגיה, עוד מעט יגיע השלב שאתה יושב עם עצמך ומשכנע אותך למה עשית נכון שבחרת בסוני :)

הכל ברוח טובה כמובן.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
תתחדש, סקירת מצב מעניינת...
אגב, כדאי לדעת, כי בחנויות, חלקם הגדול של דגמי ה- LCD או פלזמה, נמצאים במצב תמונה "STORE", מצב זה מקצין מאוד את ניגודיות ומגזים עם רווית הצבעים, בכדי ליצור תמונה "עזה" ובולטת יותר מהמתחרים.
זה, כמובן, בא על חשבון טבעיות התמונה.

Triple-z

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
שמחתי לקרוא את הביקורת, מחזק את ההחלטה המהוססת שלי לרכישת הסמסונג LA40B550 שצריכה להגיע מחר בערב :)
תיקון קטן לכותרת שלך, רשמת LE שזהו הדגם האירופאי שאכן כולל סקארט ולצערנו הרבה לא מיובא לארץ ע"י סמליין, האם התכוונת ל- LA הדגם האסייתי המשווק רשמית בארץ?

אגב עוד דבר נחמד שמצאתי ומצריך בדיקה, יש מדריך שמסביר כיצד לגרום לטלויזיות מהסדרה B550 לנגן DIVX/MKV מה-USB, אם זה באמת עובד זה שדרוג נחמד מאוד
המדריך כאן:
http://www.avforums.com/forums/lcd-...g-b550-how-enable-mkv-divx-xvid-playback.html

נערך לאחרונה ב:

עתיד

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אכן LA טעות שלי.

ליאור - בכל החנויות שיחקתי מספר דקות ארוכות בכיוונים של המסכים.
כדי לוודא שלא "מאכילים" אותי חרטות.

עתיד

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אגב, בקשר לDIVX זה לא כלכך רלוונטי לי
אני בסלון עם HTPC

Triple-z

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
כן גם אני יחבר אותה למחשב שלי וינסה להפוך אותו למדיה סנטר כלשהו, אבל בכל זאת אם אפשר למה לא.. יכול להיות נחמד

XpHunTeR

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
תודה על הסיקור.

יש לי כמה שאלות:
כמה עלה לך ומאיפה?
ומה החסרונות בזה שאין למסך הנל את החיבורים המורכרים?

תודה

עתיד

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
קניתי אותה ב-א.ל.מ כחלק מעסקה כללת.
אבל הטלוויזיה נמכרת סביבות ה8200 שקל. ופה זה כבר משתנה
אפשר לרכוש אותה גם ב8 אלף. ולהוציא כל מיני צ'ופרים. כמו התקנת קיר כלל מתקן וכו'.

בקשר לחסרונות. ברגע שאין לך S-VIDEO ואין לך SCART.
אז אתה לא יכול לחבר ממיר סטנדרטי למכשיר.

במצב כזה יש לך 2 אפשרויות.
טרנסקודר - שימיר מסקארט לקומפוננט
או HDMI (ממיר HD)

באופן עקרוני אם בכל מקרה אתה מתכוון לקחת ממיר HD אז זה לא בעיה, ולא שיקול (בדיוק כמו שאצלי זה לא היווה מכשול כי מראש ידעתי שאני לוקח MAX HD)

Triple-z

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אתה כן יכול לחבר ממיר סטנדרטי לטלויזיה.. פשוט בחיבור פחות איכותי, חיבור קומפוזיט (RCA צהוב אדום לבן)

XpHunTeR

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
על מה הם חשבו שהם לא שמו את היציאות החשובות האלו?

כמה עולה הטרנסקודר הזה?

ואיך הגעת לעסקה בא.ל.מ ל 8 אלף עם התקנה? במקום הזה המסך אמור לעלות איזה 9 אלף

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
מדובר בכניסות ולא יציאות, טרנסקודר מתחיל בד"כ סביב 400 ש"ח, אולי פחות.

Triple-z

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
בדגם האירופאי יש את הכניסות הנחוצות, ליבואן הרשמי פשוט יותר זול ויותר רווחי להביא את הדגמים האסייתים על חשבוננו..

עתיד

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
Triple-z - מבחינתי קומפוזיט זה לא חיבור, מצטער מאוד.
לקחת מסך ב8 אלף שקל. ולחבר לו כבל ב30 אגורות לא בא לי בטוב :)

בסטטוס הנוכחי של הטכנולוגיה, החיבורים מתחילים בS-VIDEO

XpHunTeR
בא.ל.מ המחיר מתחיל ב9990 שקל.
אבל יש להם מבצע של 18 אחוז הנחה עכשיו. בכל מקרה הציעו לי שורה תחתונה משהו כמו 8300
התווכחתי קצת לחצתי ירדו ל8 עגול. והובלה + התקנה + מתקן קיר, הוציאו על חשבון סמסונג (הנציג התקשר לסמסונג להוציא מהם אישור)

בזאפ היא עולה 8300 כלל הובלה ולא כלל מתקן או התקנה.
בטרקלין חשמל ירדו ל8100 והורידו לי את ההובלה (אמרו שבמחיר הזה אאלץ לאסוף לבד)

בקשר ליציאות. לדעתי בשנים (שנה?) הקרובות החיבורים האלו יעלמו מכל המסכים. כבר עכשיו לחלק גדול מהמסכים של LG אין סקארט וSVIDEO, וכך גם לסמסונג.
העולם מתקדם - באירופה וארה"ב כמעט כל חברה שמציעה לך טלוויזיה בלווין מביאה לך ממיר HD כחלק מהחבילה. וגם מי שלא כבר שנים שממירים שם מוציאים חיבור קומפוננט.

שים לב שלא מדובר ב"קמצנות" סמסונג השקיעה ב4 חיבורי HDMI, ו2 סטים של קומפוננט.
זה נטו שיקולים שיווקים\טכנולוגיים

תחשוב על זה ככה :
פעם היה כבלים אנלוגי, ורק מי שרצה קנה ממיר דיגיטאלי. היום הדיגיטאלי זה חבילת בסיס.
פעם HD היה עולה הרבה כסף והיית צריך להזמין, היום דילים של הוט\יס כללים כבר ממיר HD בעלות אפסית (לא MAX HD, הוא עדיין יקר יחסית)

לא רחוק היום שהכבלים\יס יתחילו במסע שדרוג (למעשה כבר התחילו) של כל הלקוחות לHD. ככל
שהCRT יעלמו מהשוק הHD יפרח יותר.

Triple-z

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אני מבין את הגישה, אבל כרגע אצלי הממיר מחובר עם כבל SCART TO RCA/SVIDEO שעלה קצת יותר מ-30 אגורות (אזור המאה ש"ח) וברור לי שזה עדיין חיבור נחות, אבל זה פתרון עד שדרוג הממיר..
אני מתכנן לקחת לבדיקה ממיר YESMAX HD היום מהורי ולבדוק עד כמה מורגש ההבדל..

עתיד

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אצלי היום הLCD הישנה מחוברת SCART TO SCART.

בקשר ל-YES MAX HD
קבעו לי התקנה ל-9.9.09
תאריך יפה - אבל זה עוד הרבה זמן (sad)

XpHunTeR

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
לדעתי זה מוזר לקנות מסך יקר ולחבר לו ממיר יס בחיבור נחות שיתן תצוגה פחות איכותית...

עתיד

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
לא הבנתי. קודם התלוננת שאין חיבור נחות ועכשיו אתה מצדיק את זה ? :)

m3csl

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
16
כל הכבוד על הסקירה

חזק ואמץ !! כן ירבו סקירות כאלה של אנשים שעושים בירורים לפני קנייה והשוואות ..
זהו ..אין שאלות

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור