שלום לכולם,
בשבוע וחצי האחרונים, אני חורש את חנויות הוידאו של ארץ ישראל לאורך ולרוחב.
מחפש אחר טלוויזיה LCD בגדלים 40\42\46 שבאמת תתן מענה הולם :
HD ברמה גבוה ללא פשרות.
ו-SD ברמה שיכולה להתחרות בפלאזמה איכותית.
חשוב לציין שאת כל המסכים שאני ארשום פה, ראיתי בכמה וכמה חנויות. ובכל חנות הקפדתי
להחליף את הסורס, בין הערוצים ומכשירים שונים.
אחרי התלבטויות ארוכות מאוד שכללו בין היתר :
LG ממגוון רחב מאוד של סדרות, סקארלטים, ולא סקארלטים. כלל סדרה 7 של סקארלט החדשה
פיליפס ממגוון סדרות אבל בעיקר 5604 ו 7604
טומסון בגרסא 46E90.
טושיבה מסדרה 6XX
סוני (לא התמקדתי בדגם כי היא נפסלה במבט ראשון)
פנסוניק במגוון דגמים.
שארפ בשלל הסדרות.
וסמסונג גם בשלל גירסאות.
קודם כל אציין שבשידורי HD כמעט כל המסכים נתנו חוויה לא פחות ממדהימה. אי לכך בהתאם לזאת
מבחינתי בכל אופן ההתמקדות היתה בהבדלים שיש ב-SD. ויש הבדלים אוהו כמה הבדלים.
נתחיל עם LG,
כל הגירסאות בלי יוצא מן הכלל מי יותר מי פחות. התמונה לא הרשימה,
ממרחקים קצרים היתה מגורענת והחוויה היתה לקויה בצורה משמעותית.
פיליפס.
סידרה 5 היתה זוועת עולם בSD. סידרה 7 היתה סבירה, אך עם זאת כללה ריצוד בצבעים "קבועים"
(רקע וכו') והתמונה לא היתה חדה בכלל. בקיצור חווית שימוש עדיפה על הLG (אם מסתכלים על פיליפס 7)
אבל עדיין זה לא זה.
טומסון
עם טומסון דווקא ציפתה לי הפתעה, הפתעה מאוד חיובית.
התמונה בHD היתה מעולה, מלאת חיים וחדה, התמונה בSD היתה גם מצויינת
מלאת חיים ומאוד טובה. עם זאת יש לציין שבמקרה של טומסון הסורס של ערוץ 22 הגיע ממיר HD של יס. לא מאמין
שזה כזה משמעותי אבל נתון שכדאי לדעת. - לסיכום טומסון, אפשר להגיד שאם הסמסונג לא היתה נרכשת כנראה זאת היתה הטומסון.
טושיבה
טושיבה הציגה תמונה טובה יחסית, עדיפה על ה2 המוזכרות, אבל עדיין היה חסר משהו בתמונה, בעיקר בצבעים שלה
היתה הרגשה כאילו מסתכלים על משהו שהוא מלאכותי ולא בשר ודם.
סוני פנסוניק ושארפ
אני כותב אותם יחד בכוונה, היות ולא התעמקתי בדגמים שלהם, כל חנות שנכנסתי התמונה לא בלטה לטובה ולכן לא התעכבתי על זה בכלל.
לסיכום : אחרי החנות הראשונה שמאוד התרשמתי מסמסונג אני ובת זוגתי, החלטנו שלא נקנה סמסונג, מכיוון שה40 אינץ' היתה קטנה לנו (רציתי 42 ) וה46 אינץ' היתה יקרה לנו,
ככל שהסתובבנו בחנויות יותר ויותר הגענו למסקנה הלא מתבקשת. שהאיכות של סמסונג בSD על פני המתחרות. היא משהו שאי אפשר להתעלם ממנו. ובטווח הארוך תהדהד בנו המחשבה של כמה היה נחמד אם מולנו היתה מוצבת סמסונג ולא XXXX. אי לכך ובהתאם לזאת אחרי מיקוח אגרסיבי הצלחנו להגיע לעמק השווה עם המוכר, הוא בא אלינו קצת אנחנו באנו אליו קצת. וסגרנו על סמסונג 46 אינץ'. סידרה B. (שאגב היה ניתן להבחין בעין בהבדלים בין סידרה A לסידרה B אבל לא בין 550 ל530)
חסרון אחד ודיי גדול שקיים בסמסונג, - אין למסך הזה חיבור סקארט, ואין לו S-VIDEO. מה שאומר שצריך טרנסקודר או לחילופין YES HD. היות וכבר זמן רב אני "חם" על MAX HD, זה נתן לי בוסט לקחת את העיניינים בידיים ולהביא לפה אחד כזה.
זהו זאת הסקירה ה"קצרה" שלי על מסכי LCD בגדלים 40 עד 46 אינץ'. מקווה שיש אנשים שזה יעזור להם. כי באמת שאני חיפשתי פה מידע בפורום ולא כלכך מצאתי את מבוקשי.
בהצלחה לכולם !
נ.ב. המלצתי לכל מי שרוצה מסך לצאת לחנויות לחרוש עם הרגליים ולראות את כל הדגמים במספר חנויות. דברים שרואים משם לא רואים מכאן. לא אחת הגעתי לחנות עם ציפיה לאפקט WOW אחרי קריאה של ביקורת כזאת או אחרת. וכל המגדל קלפים התרסק לי בפרצוף !
דבר אחרון : אל תקשיבו למוכרים, גם בחנויות סופר מתמחות. לא בגלל שהם חלילה משקרים, אלא בגלל שכל אחד בא עם אג'נדה משלו. אחד אומר לסלון 3 מטר לא יותר מ42 אינץ'. אחד אומר 42 זה בסדר אבל זה לא מדהים.
היו מוכרים שהמליצו לי לסלון של 3.30 טלוויזיה 37 אינץ'.
וגם בקשר למותגים יש תחושה שכל חנות מנסה להריץ מותגים שהם הפייבוריט שלה.
בשבוע וחצי האחרונים, אני חורש את חנויות הוידאו של ארץ ישראל לאורך ולרוחב.
מחפש אחר טלוויזיה LCD בגדלים 40\42\46 שבאמת תתן מענה הולם :
HD ברמה גבוה ללא פשרות.
ו-SD ברמה שיכולה להתחרות בפלאזמה איכותית.
חשוב לציין שאת כל המסכים שאני ארשום פה, ראיתי בכמה וכמה חנויות. ובכל חנות הקפדתי
להחליף את הסורס, בין הערוצים ומכשירים שונים.
אחרי התלבטויות ארוכות מאוד שכללו בין היתר :
LG ממגוון רחב מאוד של סדרות, סקארלטים, ולא סקארלטים. כלל סדרה 7 של סקארלט החדשה
פיליפס ממגוון סדרות אבל בעיקר 5604 ו 7604
טומסון בגרסא 46E90.
טושיבה מסדרה 6XX
סוני (לא התמקדתי בדגם כי היא נפסלה במבט ראשון)
פנסוניק במגוון דגמים.
שארפ בשלל הסדרות.
וסמסונג גם בשלל גירסאות.
קודם כל אציין שבשידורי HD כמעט כל המסכים נתנו חוויה לא פחות ממדהימה. אי לכך בהתאם לזאת
מבחינתי בכל אופן ההתמקדות היתה בהבדלים שיש ב-SD. ויש הבדלים אוהו כמה הבדלים.
נתחיל עם LG,
כל הגירסאות בלי יוצא מן הכלל מי יותר מי פחות. התמונה לא הרשימה,
ממרחקים קצרים היתה מגורענת והחוויה היתה לקויה בצורה משמעותית.
פיליפס.
סידרה 5 היתה זוועת עולם בSD. סידרה 7 היתה סבירה, אך עם זאת כללה ריצוד בצבעים "קבועים"
(רקע וכו') והתמונה לא היתה חדה בכלל. בקיצור חווית שימוש עדיפה על הLG (אם מסתכלים על פיליפס 7)
אבל עדיין זה לא זה.
טומסון
עם טומסון דווקא ציפתה לי הפתעה, הפתעה מאוד חיובית.
התמונה בHD היתה מעולה, מלאת חיים וחדה, התמונה בSD היתה גם מצויינת
מלאת חיים ומאוד טובה. עם זאת יש לציין שבמקרה של טומסון הסורס של ערוץ 22 הגיע ממיר HD של יס. לא מאמין
שזה כזה משמעותי אבל נתון שכדאי לדעת. - לסיכום טומסון, אפשר להגיד שאם הסמסונג לא היתה נרכשת כנראה זאת היתה הטומסון.
טושיבה
טושיבה הציגה תמונה טובה יחסית, עדיפה על ה2 המוזכרות, אבל עדיין היה חסר משהו בתמונה, בעיקר בצבעים שלה
היתה הרגשה כאילו מסתכלים על משהו שהוא מלאכותי ולא בשר ודם.
סוני פנסוניק ושארפ
אני כותב אותם יחד בכוונה, היות ולא התעמקתי בדגמים שלהם, כל חנות שנכנסתי התמונה לא בלטה לטובה ולכן לא התעכבתי על זה בכלל.
לסיכום : אחרי החנות הראשונה שמאוד התרשמתי מסמסונג אני ובת זוגתי, החלטנו שלא נקנה סמסונג, מכיוון שה40 אינץ' היתה קטנה לנו (רציתי 42 ) וה46 אינץ' היתה יקרה לנו,
ככל שהסתובבנו בחנויות יותר ויותר הגענו למסקנה הלא מתבקשת. שהאיכות של סמסונג בSD על פני המתחרות. היא משהו שאי אפשר להתעלם ממנו. ובטווח הארוך תהדהד בנו המחשבה של כמה היה נחמד אם מולנו היתה מוצבת סמסונג ולא XXXX. אי לכך ובהתאם לזאת אחרי מיקוח אגרסיבי הצלחנו להגיע לעמק השווה עם המוכר, הוא בא אלינו קצת אנחנו באנו אליו קצת. וסגרנו על סמסונג 46 אינץ'. סידרה B. (שאגב היה ניתן להבחין בעין בהבדלים בין סידרה A לסידרה B אבל לא בין 550 ל530)
חסרון אחד ודיי גדול שקיים בסמסונג, - אין למסך הזה חיבור סקארט, ואין לו S-VIDEO. מה שאומר שצריך טרנסקודר או לחילופין YES HD. היות וכבר זמן רב אני "חם" על MAX HD, זה נתן לי בוסט לקחת את העיניינים בידיים ולהביא לפה אחד כזה.
זהו זאת הסקירה ה"קצרה" שלי על מסכי LCD בגדלים 40 עד 46 אינץ'. מקווה שיש אנשים שזה יעזור להם. כי באמת שאני חיפשתי פה מידע בפורום ולא כלכך מצאתי את מבוקשי.
בהצלחה לכולם !
נ.ב. המלצתי לכל מי שרוצה מסך לצאת לחנויות לחרוש עם הרגליים ולראות את כל הדגמים במספר חנויות. דברים שרואים משם לא רואים מכאן. לא אחת הגעתי לחנות עם ציפיה לאפקט WOW אחרי קריאה של ביקורת כזאת או אחרת. וכל המגדל קלפים התרסק לי בפרצוף !
דבר אחרון : אל תקשיבו למוכרים, גם בחנויות סופר מתמחות. לא בגלל שהם חלילה משקרים, אלא בגלל שכל אחד בא עם אג'נדה משלו. אחד אומר לסלון 3 מטר לא יותר מ42 אינץ'. אחד אומר 42 זה בסדר אבל זה לא מדהים.
היו מוכרים שהמליצו לי לסלון של 3.30 טלוויזיה 37 אינץ'.
וגם בקשר למותגים יש תחושה שכל חנות מנסה להריץ מותגים שהם הפייבוריט שלה.