התחדשתי במסך 32 אינץ' של LG דגם 32LK330Y - להלן חוות דעתי

marx04

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום לכולם,

לפני כשבועיים התייעצתי כאן לגבי מסך 32 אינץ' של LG דגם 32LK330Y ולבסוף רכשתי את המסך הזה ביום 18.11.2011.
רכשתי את המסך ב-1,890 ש"ח עם אחריות 3 שנים של היבואן הרשמי (קבוצת ח.י.).
המסך הוא HD Ready בלבד.

מאז עד היום צפיתי בו בכמות נכבדה של סרטי Dvix עם כתוביות לעברית.
היום חיברתי אותו לאנטנה לקליטת שידורים דיגיטליים "עידן+", כך שהיום צפיתי מספר דקות במסך בערוצים 1, 2, 10, 33 ו-99 באיכות SD.
המסך מותקן בחדר השינה על זרוע מתכווננת.
מרחק הצפייה: 2.20 עד 2.50 מ' (תלוי באיזה צד של המיטה שוכבים).

השורה התחתונה: אני מאד מרוצה, ללא הסתייגויות, מהמסך הזה.
הוא עונה לי על כל הדרישות, איכות התמונה טובה בעיני, והוא נוח להפעלה ולשימוש.

היתרונות המרכזיים:
+ איכות תמונה טובה (בעיני), צבעים חיים ואמיתיים (בעיני) - גם בסרטי Dvix וגם בשידורי SD
+ כניסת USB המאפשרת הקרנת סרטים מדיסק און-קי או מכונן קשיח נייד (אני משתמש בכונן בגודל 500GB. בחלק האחורי השמאלי של המסך יש גומחה שבה אני מניח את הכונן. פשוט נפלא.).
+ המסך מסוגל לפענח ולהציג מימין לשמאל קבצי כתוביות srt בעברית (סימני הפיסוק לא במקומם, אך זה לא מפריע לי).
+ המסך כולל ממיר מובנה ל-DVB-T (שידורי עידן+), שאכן עובד ללא בעיות.
+ ממשק מאד נוח, בעברית, ואינטואיטיבי. יש סורק תחנות אוטומטי וידני, יש אפשרות כיול אוטומטית של איכות התמונה שלב אחר שלב, ויש אפשרויות כיול ידניות.
+ מחיר סביר מאד (בעיני).

החיסרון המרכזי:
- איכות השחורים בינונית ולא מרשימה (בעיני).
חיסרון זה בלט למשל בצפייה על גבי המסך הזה בסרט הארי פוטר ואוצרות המוות 2.
אמנם הסרט בהחלט ניתן לצפייה על גבי המסך, ובאופן אישי זה לא מפריע לי כל כך, אך עדיין הבחנתי בחיסרון זה.

הערה: לא בדקתי משחקי מחשב על המסך (ואין לי כוונה לעשות זאת).
כמו כן, לא צפיתי בשידורי ספורט על המסך (יש לי כוונה לעשות זאת :)).

סיכום שלי:
מסך טוב מאד, בוודאי ברמת המחירים אליה הוא מכוון. ממליץ בחום.

בברכה,

אורי.

נ.ב.
היה שווה לחכות שנה-שנה וחצי למסך הזה.

marx04

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום לכולם,

מאז רשמתי כאן את חוות דעתי לגבי המסך הזה, הספקתי לצפות בו במשחק כדורגל בשידורי SD (המחצית השניה של הפועל ת"א נגד מכבי חיפה ששודר בערוץ 1), וכן להאזין בו למוסיקה קלאסית שמשודרת בערוץ הרדיו היחיד בשידורים הדיגיטליים הקרקעיים (קול המוסיקה ?).

לגבי איכות התמונה בשידורי ספורט (משחק הכדורגל) האיכות היא סבירה.
מצד אחד אין שובל של תנועה (תופעה שחששתי ממנה) ואיכות הצבעים לא רעה ואפילו די טבעית. אך מצד שני התמונה אינה חדה די הצורך.
שורה תחתונה - רחוק מלהיות חווית צפיה עוצרת נשימה, אך בהחלט סביר ומספק בתור טלביזיה לחדר שינה, גם לשם צפיה בשידורי ספורט.

לגבי איכות השמע של הרמקולים שבנויים במסך, במלה אחת: גרועה.
בשתי מלים: גרועה מאד.
בשידורי טלביזיה רגילים, וגם בסרטי Dvix לא הבחנתי בבעיה כלשהי (יש להודות, איכות השמע בסרטים אינה חשובה לי כל כך). אבל כשהעברתי כדי לשמוע את ערוץ הרדיו בשידורים הקרקעיים (קול המוסיקה ?), השמע שבקע מהרמקולים המובנים שבמסך צרם לי את האוזן. זה כל כך גרוע עד כדי כך שאיננו יכולים להאזין למוסיקה דרך המסך הזה.
עליי להודות, שמלכתחילה לא היו לי ציפיות בנושא השמע מהרמקולים המובנים במסך (את המוסיקה בבית אנו שומעים במערכת בסלון עם מגבר טוב ורמקולים מעולים, והמסך בסלון מחובר למערכת הזו), אבל קיוויתי שהרמקולים המובנים במסך יהיו סבירים, אך הם אפילו לא סבירים. הרבה פחות מזה.

לסיכום, אני מאד מרוצה מהמסך הזה. הוא עונה לי הצרכים שלי ועל הציפיות שלי.
אני ממליץ עליו מאד כמסך שני בבית (לחדר שינה).
אבל המסך הזה ממש לא מתאים למי שמתכנן לשמוע מוסיקה דרך הרמקולים המובנים שבו. כמו כן, אני מניח שהדברים נכונים גם למי שחשובה איכות השמע בסרטים. אדם כזה יהיה חייב לחבר את המסך למערכת שמע טובה, ולא יוכל להסתפק ברמקולים המובנים.

בברכה,

אורי.

אדר

אוהב את התחום
מעורבות
7
נקודות
18
תודה על הסקירה המעניינת.
בד"כ כשמישהו כותב על משהו חדש שהוא קונה כתוב כמעט רק "זה מצוין", "אין חסרונות", "עוצר נשימה" וכד'. כאן יש לקוח מרוצה שמודע לחסרונות ומספר אותם לכולנו. היה כיף לקרוא.

אגב, אם יש מישהו שחשובה לו איכות המוסיקה בסרטים ו/או מתכנן לשמוע מוסיקה דרך הטלוויזיה, קשה להאמין שרמקולים של טלוויזיה (ולא משנה איזו טלוויזיה) יספקו אותו.

סתם מסקרנות - איזו טלוויזיה יש בסלון?

אדר.

marx04

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
בבקשה. Philips 42PFL5603D

שלום אדר,

בבקשה.
הפורום הזה סיפק לי מידע וסייע לי לבחור את המסך, ואני שמח לנסות ולתרום מהחוויה שלי מהמסך, הן במידע על היתרונות והן במידע על החסרונות.
אני מקווה שהמידע הזה יסייע למי שיתלבט לגבי מסך 32".

בסלון יש לי מסך Philips 42PFL5603D שרכשתי לפני למעלה משנתיים וחצי.
הוא מחובר בסקארט לממיר לוויני (לא הוט ולא יס - יש לי שתי צלחות לוויין ו-4 לווינים שאני קולט), ובסקארט לנגן DVD אפקס (שלאחרונה אני ממעט להשתמש בו, אך הוא משמש לצפיה בסרטי DVD ולקבצי Dvix עם כתבויות srt לעברית).
כמו כן הוא מחובר דרך ה-DVD למגבר סטריאו של שרווד ולשני רמקולים רצפתיים גדולים.
אני מרוצה מאד מאיכות התמונה של הפיליפס, ומהפונקציה של מתיחה חכמה של השידורים כדי להתאימם למסך. יתרון נוסף הוא שזה מסך ללא השתקפויות. לצערי הרב, ה-USB שלו אינו מתאים לניגון סרטים.
השמע במערכת המוסיקה הוא נפלא, וגם שידורי הרדיו הלווייניים הם באיכות מדהימה (אנו מאזינים בעיקר לשני ערוצי מוסיקה שוויצריים - אחד מוסיקה קלאסית, ושני מוסיקת ג'ז). אבל זה כבר לא קשור למסך.

בברכה,

אורי.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור