התחדשתי בישן נושן.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
מכירים את הרגע הזה שמחברים צעצוע חדש למערכת, הלב דופק, כפות הידיים מזיעות והיקום עומד מלכת? ובכן, הרגע שמגיע אחרי הרגע הזה, הוא המעניין.

לפני 6-7 שנים סיימתי פחות או יותר את בניית המערכות בבית, שלוש במספר. פה ושם עושים החלפות והתאמות, אבל השלד נשאר פחות או יותר אותו הדבר. כמעט הכל נקנה באי-ביי עם מעט מאוד אכזבות מהמוכרים (פה ושם אכזבות מחוסר ההתאמה של המכשיר או מהסאונד שלו, אבל זה כבר משהו אחר שהוא חלק מהתחביב). הכל נשלח לכתובת המשפוחה בארה"ב, ובכל פעם שחזרתי משם הבאתי איתי 2-3 חתיכות, בשיטת ניסיון וטעייה. הרבה ציוד הצטבר כאן בבית עד שהחל להיראות יותר כמו מחסן של שקם אלקטריק מאשר מקום שגרים בו, ואכן לאחרונה החל דילול העדר, אבל זה כבר סיפור אחר.

חלק מהצעצועים נשארו מאחור מכל מני סיבות, שהעיקרית בהן היא הצורך המיידי: בין אם הצורך המיידי היה מגבר, או שהיה קדמגבר או כל דבר אחר. בין יתר הסיבות היתה גם השאלה אם אותו צעצוע הצריך תיקון כלשהו או לא. אם משהו הצריך תיקון, בד"כ נשאר מאחור עד הנגלה הבאה - וכך קרה עם הרוג'רס LS4A האלה. קניתי אותם בשני גרוש ורבע (משהו כמו 30US$) כי הטוויטר בהם הלך. טוויטרים חלופיים של VIFA הוזמנו, אבל כל זה נותר מאחור והמתין לתורו. רמת הסקרנות מהם היתה נמוכה, כי את הצליל של הסידרה הזו של רוג'רס אני מכיר היטב: הרמקולים במערכת העיקרית בסלון הם האחים הגדולים, ה LS6A2, שהם פשוט...אין מילים לתאר כמה אני אוהב אותם.

היום הגיע תור ה LS4A. קפיצה קלה לרפי האוזמן הנצחי שיחבר את הטוויטרים כמו שצריך (בחיי ששווה לפנצ'ר איזה דרייבר רק כדי לבקר אצלו) וכבר שעתיים שאני מריץ אותם. מה אגיד - אני מאושר. פשוט מאושר. כמה שהרמקולים האלה מכוערים (והם מכוערים, אל תטעו) ככה הם ממזריים. קופסת מגפיים מצופה ויניל, ובתוכה יקום של אושר, בחיי. אני יושב ושומע כבר פעם שנייה רצוף את אלבום הרפרנס שלי (Beck - "Sea change") ועל הלקקן מרוח לי חיוך של ג'ריקן.

DSC_0594.jpg
DSC_0597.jpg
DSC_0602.jpg

תמונות מצורפות

• DSC_0594.jpg
    DSC_0594.jpg
    KB 138 · צפיות: 303
  • DSC_0597.jpg
    DSC_0597.jpg
    KB 157.4 · צפיות: 434
  • DSC_0602.jpg
    DSC_0602.jpg
    KB 124.6 · צפיות: 467

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
תתחדש ותהנה :cool:

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אין עלייך יאחומוס.

תתחדש ותתרגש.

ayal30

חבר משקיען
מעורבות
921
נקודות
113
יפה לשמוע איך אנשים משפצים דברים ואני מאחל לך שתהנה מהם עוד הרבה שעות:בעד:

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
האמת שלדעתי הריגוש מווינטאג' גבוה מהריגוש מצעצועים חדשים (עכשיו יאכלו לי את המוח).

איכשהו אצלי העובדה שמשהו נותן עבודה ופייט גם אחרי 30 שנה, זה ערך מוסף, משקל נוסף. גם העובדה שמדובר בסקאלת מחירים שונה לחלוטין (ממש עולם אחר) מאפשרת הרבה יותר גמישות להרפתקנות. כך יוצא שגם אם העמסתי רמקולים מצויינים אבל הם לא מתאימים לי, לא קרה כלום ואף אחד לא מת.

עכשיו השאלה איך אני הופך את ה LS4A האלה לפחות מכוערים. זה משהו נורא.

Kosh

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
אחלה פוסט! נהניתי לקרוא.לאיזה מגבר מחוברים הרמקולים?

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
תודה קוש - כשחיברתי אותם לראשונה הם חוברו למערכת בסלון (Luxman Laboratory series 5m20, מחודש ומשודרג ע"י יאיר פורמן, עשה אחלה עבודה. המגבר היה מושבת כשהבאתי אותו אליו), ועכשיו העברתי אותם למקומם הקבוע בחדר השינה, שהוא חדר קטן יותר, שם הם משודכים ל Aragon 4004 שגם הוא עבר שיפוץ מקיף אחרי שעשה לי פדיחה (מגבר מטורף כשלעצמו).

מה שכן - חסר להם באס. אמנם סביר שלרמקול מדפי קטן - בינוני לא יהיה באס הופך מעיים, אבל...נראה, אולי אשדך להם סאב. הרמקולים האלה מנגנים כלי מיתר פשוט נפלא.

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור