שלום לכולם , חמישי שמח !
אני לא ממש אקטיבי בפורום הזה , ובכלל . אבל תמיד שמח לקרוא שיתופים וסקירות מעניינות
הפעם החלטתי שאני ״ לא יכול לשתוק יותר ״
חייב לשתף .
קצת רקע עליי :
אודיופיל מגיל 6 ( ניגנתי מכיתה א בכינור כ 10 שנים ברמות הגבוהות ) , הרסיבר הראשון שנתקלתי בו בבית היה של Tandberg ,
אבי ז"ל היה מאזין כל בוקר ל "רשת א ״ ( ערוץ הרדיו של מוסיקה דאז )
וכך , הנגינה שלי בכינור,המוסיקה ברדיו , תקליטים החלו אט אט לחלחל לנפש .
משם ( שנות השבעים ) המשכתי והתאהבתי במערכות סטריאו , ובעשרים שנה אחרונות החלפתי ושידרגתי לא מעט ציוד ,
בין היתר רמקולים כגון : Revel Ultima Gamut m7 , ProAc response 3.5 , Gauder Arcona 80 , Living voice OBX
כשאני חושב על למה החלפתי / שדרגתי לעיתים תכופות תוך כדי תוספות של לא מעט כספים בכל פעם , אני מבין שזה היה למען המטרה של לשאוף ולהגיע לשחזור המקור בצורה הכי טבעית שיש לרמקולים , ומשם לאוזניים .
מבחינתי : כלי הנגינה שהייתי ממוקד בהם לדגום את הצליל הטבעי , היו בד״כ פסנתר , כינור , צ׳לו , גיטרה קלאסית , כלי נשיפה כמייצגים . כמובן שגם vocal ובס הדוק ועמוק נבדקו כחלק בלתי נפרד ממה שרמקול אמור לתת .
אני מניח שזו שאיפה של כל / רוב האודיופילים ולא רק שלי - להרגיש מוסיקה חיה ונאמנה כמה שיותר למקור .
כעת אגש לעניין השדרוג וההתחדשות האחרונה :
כחלק מהקשר שיש לי במשך שנים עם יניב (״ לוינסון אודיו ״) , יניב היה שולח לי מפעם לפעם, סרטונים קצרים של חצי דקה שם היה מדגים כל מיני ציודים . הייתי מציץ וממשיך הלאה. נחמד מידי פעם להתעדכן …
הסרטונים האחרונים ששלח בחדשים האחרונים היו של רמקולים של Apertura
צפיתי בסרטונים וחשבתי לעצמי : ״ נחמד , עוד חברה , רמקול יפה , עם טוויטר ריבון ״ . או קיי. So what …
יצא לי להיות באזור בת ים , החלטתי ללכת לביקור ספונטני , קצר מאוד ולתהות על מה מדובר.
יניב חיבר זוג למגבר , הניע , שם מספר קטעים מ Tidal , אותם אני מכיר היטב מהסט הקיים אצלי בבית. ואז ״ נפתחו השמיים ״ !!
ו… בום !! שמעתי צליל שלא שמעתי אף פעם . והייתי אצל לא מעט יבואנים , קולגות, וכו והאזנתי ללא מעט זוגות רמקולים .
לאחר שבוע באתי שוב , . הבנתי שאני לא הוזה .
שמעתי שוב מספר קטעים מוכרים לי היטב, והפעם הסשן היה מעמיק יותר וארוך יותר .
הרמקולים השמיעו בצורה חיה את הפסנתר כינור , וכו …באס
הצליל שבקע מהרמקולים היה טבעי ונכון כל כך ותלת ממדי ״ ״ והוקסמתי .
אפשר היה לשמוע כל כלי בנפרד , טבעי ( מה שאנו מכנים ״ עם אויר בין הכלים ״ )
הסתיים סשן ההאזנה השני , ואז עשיתי מה שאני רגיל ונוהג לעשות : נכנסתי לרשת וקראתי הרבה חומר טכני וסקירות על הרמקול ולמעשה הדברים התחברו לי.
יצרן רמקולים שקיים 40 שנה , עם מתכנן מבריק , שהכניס ברמקולים לא מעט טכנולוגיה חדשנית והשקעה ותכנון קפדני של האלמנטים , תיבה ובייחוד הCrossover .
התוצאה פשוט מופלאה .
הרמקולים נראים גם ויזואלית מהוקצעים והגימור מעורר השתאות .
הזמנתי במקום זוג . בחרתי עם האישה , את הגימור American Walnut המבריק . מהמם .
היום אני עובר ושומע את כל המוסיקה והתכנים ונהנה מחדש מכל track .
ממליץ מאוד ללכת ולהאזין.
תודתי הגדולה ליניב , על האירוח , סבלנות ומקצוענות . כן ירבו כמוך .
קישור לאחת הסקירות שקראתי :
https://gy8.eu/review/apertura-edena-evolution-2/
אני לא ממש אקטיבי בפורום הזה , ובכלל . אבל תמיד שמח לקרוא שיתופים וסקירות מעניינות
הפעם החלטתי שאני ״ לא יכול לשתוק יותר ״
חייב לשתף .
קצת רקע עליי :
אודיופיל מגיל 6 ( ניגנתי מכיתה א בכינור כ 10 שנים ברמות הגבוהות ) , הרסיבר הראשון שנתקלתי בו בבית היה של Tandberg ,
אבי ז"ל היה מאזין כל בוקר ל "רשת א ״ ( ערוץ הרדיו של מוסיקה דאז )
וכך , הנגינה שלי בכינור,המוסיקה ברדיו , תקליטים החלו אט אט לחלחל לנפש .
משם ( שנות השבעים ) המשכתי והתאהבתי במערכות סטריאו , ובעשרים שנה אחרונות החלפתי ושידרגתי לא מעט ציוד ,
בין היתר רמקולים כגון : Revel Ultima Gamut m7 , ProAc response 3.5 , Gauder Arcona 80 , Living voice OBX
כשאני חושב על למה החלפתי / שדרגתי לעיתים תכופות תוך כדי תוספות של לא מעט כספים בכל פעם , אני מבין שזה היה למען המטרה של לשאוף ולהגיע לשחזור המקור בצורה הכי טבעית שיש לרמקולים , ומשם לאוזניים .
מבחינתי : כלי הנגינה שהייתי ממוקד בהם לדגום את הצליל הטבעי , היו בד״כ פסנתר , כינור , צ׳לו , גיטרה קלאסית , כלי נשיפה כמייצגים . כמובן שגם vocal ובס הדוק ועמוק נבדקו כחלק בלתי נפרד ממה שרמקול אמור לתת .
אני מניח שזו שאיפה של כל / רוב האודיופילים ולא רק שלי - להרגיש מוסיקה חיה ונאמנה כמה שיותר למקור .
כעת אגש לעניין השדרוג וההתחדשות האחרונה :
כחלק מהקשר שיש לי במשך שנים עם יניב (״ לוינסון אודיו ״) , יניב היה שולח לי מפעם לפעם, סרטונים קצרים של חצי דקה שם היה מדגים כל מיני ציודים . הייתי מציץ וממשיך הלאה. נחמד מידי פעם להתעדכן …
הסרטונים האחרונים ששלח בחדשים האחרונים היו של רמקולים של Apertura
צפיתי בסרטונים וחשבתי לעצמי : ״ נחמד , עוד חברה , רמקול יפה , עם טוויטר ריבון ״ . או קיי. So what …
יצא לי להיות באזור בת ים , החלטתי ללכת לביקור ספונטני , קצר מאוד ולתהות על מה מדובר.
יניב חיבר זוג למגבר , הניע , שם מספר קטעים מ Tidal , אותם אני מכיר היטב מהסט הקיים אצלי בבית. ואז ״ נפתחו השמיים ״ !!
ו… בום !! שמעתי צליל שלא שמעתי אף פעם . והייתי אצל לא מעט יבואנים , קולגות, וכו והאזנתי ללא מעט זוגות רמקולים .
לאחר שבוע באתי שוב , . הבנתי שאני לא הוזה .
שמעתי שוב מספר קטעים מוכרים לי היטב, והפעם הסשן היה מעמיק יותר וארוך יותר .
הרמקולים השמיעו בצורה חיה את הפסנתר כינור , וכו …באס
הצליל שבקע מהרמקולים היה טבעי ונכון כל כך ותלת ממדי ״ ״ והוקסמתי .
אפשר היה לשמוע כל כלי בנפרד , טבעי ( מה שאנו מכנים ״ עם אויר בין הכלים ״ )
הסתיים סשן ההאזנה השני , ואז עשיתי מה שאני רגיל ונוהג לעשות : נכנסתי לרשת וקראתי הרבה חומר טכני וסקירות על הרמקול ולמעשה הדברים התחברו לי.
יצרן רמקולים שקיים 40 שנה , עם מתכנן מבריק , שהכניס ברמקולים לא מעט טכנולוגיה חדשנית והשקעה ותכנון קפדני של האלמנטים , תיבה ובייחוד הCrossover .
התוצאה פשוט מופלאה .
הרמקולים נראים גם ויזואלית מהוקצעים והגימור מעורר השתאות .
הזמנתי במקום זוג . בחרתי עם האישה , את הגימור American Walnut המבריק . מהמם .
היום אני עובר ושומע את כל המוסיקה והתכנים ונהנה מחדש מכל track .
ממליץ מאוד ללכת ולהאזין.
תודתי הגדולה ליניב , על האירוח , סבלנות ומקצוענות . כן ירבו כמוך .
קישור לאחת הסקירות שקראתי :
https://gy8.eu/review/apertura-edena-evolution-2/
נערך לאחרונה ב: