התחדשויות

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
אם בוא האביב ולאחר מעבר לדירה חדשה (פ"ת עיר הפיצוצים, האודיו וההי-הנד), התחדשתי ב:
1. חדר אודיו ייעודי.
2. רמקולים של YG Carmel.
3. ממיר DAC של EMM
4. כבילה חדשה...
בקיצור, בעל הבית השתגע...
קודם תמונות, אח"כ חוויות:

חדר- ממ"ד:
מדובר בחדר בגודל 2.85 על 3.45 מטופל אקוסטית בלוחות של חברת vicoustic, חברה שלטעמי יש לה מוצרים מעולים, אסטטים והמחירים לא בשמיים (כמובן גם מגון רחב של מוצרים המטפלים בבעיות שונות).
מעולם לא הייתי בחדר יעודי (כל הזמן המערכת מוקמה בסלון הבית) ואין ספק שזה משהו אחר. קודם כל, זה שחדל הפחד שילדים, נותני שירותים, בני דודים וכו' מגיעים ואני כמו מאבטח שב"כ מוודא שלציוד שלום, חדל שמיעת מוזיקה שכל הבית ישן (ובווליומים נמוכים משמעותית)... בקיצור- קרחנה.
עוד משהו שנוכחתי לדעת זה שכל שינוי קטן מורגש באופן משמעותי בחדר קטן (מיקום הציוד, כבלי חשמל וכו').

אקוסטיקה VICOUSIC
:
לגבי הטיפול האקוסטי- התחלתי בלי, זיהיתי בעיות קריטיות, טפלתי בהן קודם... חזרתי לשמוע... התחלתי לשחק עם פתרונות נקודתיים בסה"כ יצא שבפינות החדר יש מלכודות בס של wavewood, מצד / מעל הרמקול סופגים , בקיר הקדמי סופגים + דיפיוזרים... באחוריים ומעל המאזין דיפיוזרים.
נקודתית הרגשתי שקט נוסף שכיסיתי את דלת הממ"ד מספוג מסוג Flexi Pol.

תודה רבה, רבה, רבה, רבההההההה לאשתי המדהימה שעזרה לי להדביק את האקוסטיקה יום (שישי שלם).
אין עליה, פייר, בסבלנות אין סופית מדדה/ הדביקה אפילו בתיקרה הצמידה את הלוחות באמצעות מגב שלא יפלו).

חשמל (חח"י)
לש-ון:
בעקבות השירשור של ידידנו גיא (המדהים), פניתי איליו שנאות היה לעזור, הגיע מספר פעמים, רב עם החשמלאי של הבניין/ פרק את השקע אוידה שלי מהבית הישן, בקיצור- שיחקת אותה יא גיא!
בסופו של יום- קו חשמל מהמערכת לקיר/ פאזה נפרדת וכל מיני דברים שאני פחות מבין בהם. אבל- שקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקקטטטטטטטטטטטטטטטטטט פ-ח-ד!

רמקולים YG CARMEL
:
מאז מינכן 2012 (ואפילו לפני כן, שהרמקול נסקר פה ע"י נמר), הכרמל עניין אותי, את יואב גבע היכרתי במינכן, אפילו קפץ אלי פעמיים (בביקוריו בארץ), מאוד שמחתי שנוכחתי לדעת שהרמקול הגיע ליד 2 ועוד עם Serial # 001 כ-ב-ו-ד!
החליפו רמקולים מ-ד-ה-י-מ-י-ם של LV שאם לא הייתי עובר לחדר ייעודי לא בטוח שהייתי מוותר עליהם בקלות, אולם, התיבה של הכרמל (ממתכת) ואי רגישותה היחסי לפינות וקירות אחוריים והכי חשוב שמיעתם בחדר דומה לשלי (אצל חבר)... הפילה את הפור על ה YG.

DAC של EmmLabs 2x
:
אני מאלה שהיו להם 50-60 דיסקים (רובם באיכות אודיופילית) והייתי שומע אותם בלופ... פייר, משעמם... (לא יודע למה?), אבל הייתי רוכש דיסק בחודש וככה מתקדם...
הנגן היה Ayon SC1 שמאוד אהבתי עם DAC נחמד מאוד... (אולם, בהשוואה לCD לטעמי היה פחות טוב), יצא שלמרות שהיו לי קבצי אודיו רבים, מן הסתם בחרתי ברוב הזמן לשמוע את אותם CDים.
עד שהחלטתי שכדי שאעזוב את ה CD אני אצטרך DAC משמעותית איכותי יותר, התלבטתי בין מספר DACים בסדר גודל 7-10 אלפי $ ותוך כדי התגלגל לידי DAC של EMM במחיר לחטוף! חטפתי... מכרתי את הנגן ואין מאושר ממני באדם.

כבילה
KS ו- KONDO:
לשמחתי הכבילה של Kondo שהיתה לי על המערכת הקודמת התאימה fix (אינטרקונקט כסף, כבלי רמקול Bi-W שמתאימים ל YG). לגבי החשמל הקונדו שלי היה כוחו היה יותר בנגן מנורות, לכן שמכרתי אותו העדפתי לפנק את ה DAC בכבל ברמה גבוהה יותר (KS Elation).
השיפור בצליל היה מידי כבל מוזיקלי מאוד, הרחיב לי משמעותית את מנעד הצלילים (למעלה- למטה/ לצדדים/ לעומק + נתן עוד שקקקקקקקקקט למערכת).

הגברה PassLabs Int-30:
מדובר על אינטגרייטד class A 30 וואט.
אני מאוד מאוד מאוד אוהב אותו.
למרות ששידוך מתבקש לLV בדר"כ הוא הגברת מנורות, הוא הניע לי יפה את ה LV.
ברם, דווקא עם ה YG בסלון בנוני- גדול כמו שהיה לי הרגשתי שההגברה מעט מתאמצת ולא מוציאה את המיטב מהכרמל...
למזלי, לא היתי צריך לחכות יותר מידי והשהתי את כל חיפוש המגבר במחשבה שאולי בחדר קטן, הפאס לא יצטרך להתאמץ למלא חלל כזה גדול.
וזה השתלם: הרווחתי מגבר משולב נפלא לטעמי, את כל היתרונות של הגברה ClassA החום, הדיוק מיקום הכילים ועדין הוואטים מספיקים די ויותר.
מה נותר?
למלא אספקה של אלכוהול:בעד:
לצערי במעבר אבד/ נזרק קופסא מלאה וויסקי משובח שנרכש מנסיעותי התכופות בעבר לחו"ל :(
אבל כל עוד זה רק בזה, אז כפרה... כל מי שמגיע לסשן האזנה מתבקש להביא עימו וויסקי בשקית שוקו.
תודה לכל הנוגעים בדבר (בראשונה לאשתי)
ניר(ו) (ni-r(i

דרך אגב נותר 980 ש"ח מהאגודה הישראלית לאודיו מה נעשה איתם?
אולי נארגן איזה מפגש משהו?
חבל :עצוב:

תמונות מצורפות

• רמקול שמאל.jpg
    רמקול שמאל.jpg
    KB 12.9 · צפיות: 602
  • קיר אחורי דיפיוזר.jpg
    קיר אחורי דיפיוזר.jpg
    KB 19.5 · צפיות: 497
  • דלת ממד.jpg
    דלת ממד.jpg
    KB 147.3 · צפיות: 557
  • חשמל.jpg
    חשמל.jpg
    KB 14 · צפיות: 526
  • פרונט.jpg
    פרונט.jpg
    KB 26.8 · צפיות: 635
נערך לאחרונה ב:

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
VICOUSTIC - אחלה מוצרים
אישית הייתי שם יותר בליעה מאחור, וההיפך.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
תתחדש ניר, יופי של סטאפ הבאת כאן - ממש מתנת חג מוצלחת :)
אני בטוח שנשמע מדהים - אשמח לשמוע ממך על חווית השמיעה שלך

ח_ג_י

חבר משקיען
מעורבות
490
נקודות
83
איזה יופי ניר.
בשעה טובה.
המון הנאה.

Crocs 44

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
מה אני אגיד לך? התברכת במערכת נהדרת אבל בעיקר באישה מופלאה

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מה עם המעמדים לציוד, מה?! תתחדש ותהנה.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
תתחדש ותהנה (יש לי רמקולים מאותה חברה שלך).

תומר

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,261
נקודות
113

daz

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
43
תתחדש ותהנה ;)

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
תודה על הברכות ועל המחמאות(ורד)
בנוגע לחווית האזנה אז אני מאוד מרוצה
שיניתי סטאפ 180 מעלות אז הכל שונה / חדש
אבל אני מאוד אוהב את התוצאה
קודם כל המרחק ביני לבין הרמקולים ובינם לבין עצמם יחסית נותנים תחושה של ״לפנים״ אתה שם (לא מזמן היתי בהופעה של אבישי כהן הבסיסט והתמזל מזלי לשבת שורות ראשונות במרכז וזו בערך התחושה שהרגשתי
עוד משהו ששמתי לב (ובזמנו יואב אמר לי שחווה) , זה שהמוזיקה יוצאת מגבולות הרמקול ולעיתים אף מגבולות החדר (דהיינו מרגישים שהחדר גדול יותר עקב במה גדולה ועמוקה יותר).
הסטאפ צריך לרוץ עוד בחדר (אני בסה״כ שבועיים וחצי בבית). רשמים ועוד כל מיני תובנות כנראה יהיו לי עוד בהמשך.
לגבי מעמדים
יטופל בקרוב
בינתיים נהנה מהמוגמר
ניר

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
מה אני אגיד לך? התברכת במערכת נהדרת אבל בעיקר באישה מופלאה
לגבי האישה
פייר נכון מאוד
עזרה לי לתלות בסביבות 20-25 לוחות להדביק והכי חשוב בנועם (נתתי לה את הכבוד לבחור מוזיקה), ועם הפדנתיות שלה מדדה כל לוח כדי שיהיה סימטרי
מה גם העלויות (אקוסטיקה, רמקולים, דאק....) לא זול התחביב שלכם

hornless

חבר משקיען
מעורבות
377
נקודות
83
25 לוחות? אצלי ארבעה הרגו את הצליל. מקווה שלא הגזמת.

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
25 לוחות? אצלי ארבעה הרגו את הצליל. מקווה שלא הגזמת.
4 לוחות של VA?

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,606
נקודות
113
תתחדש ותהנה.
דירה הבאה ב"ה ,תוודא שהסבלים הם מוסלמים ,הם לא שותים ויסקי.:)

gtr

חבר משקיען
מעורבות
474
נקודות
83
תהנה ניר
וכמובן תתחדש!

udico

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
כל הכבוד !! תתחדש ותהנה :כל-הכבוד:

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
פששש...

אפשר לקבל פה דלי בשביל הריר?

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
ניר
תתחדש כפול.
1.על הדירה
2.על המערכת.
:כל-הכבוד:

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
705
נקודות
113
שוב תודות על הברכות

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור