התאמת עדשה למצלמה

נגהקיר

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
לילה טוב,
איזו עדשה מתאימה לצילום ציפורים למצלמת sony nex 5n?
למה מתאימה עדשת 16-50 מ"מ?
האם באופן כללי המצלמה הזו מומלצת?

תודה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
זה דגם מאוד ישן ולא נמכר יותר- כך שאני לא מבין את השאלות, יש לך את אותו או שאתה חושב לרכוש אותו?

נגהקיר

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
חושבת לקנות את המצלמה. שמעתי עליה דברים מאוד טובים.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אין למכירה את הדגם הזה, כאמור הוא מאוד ישן וגם לא יתאים לצילום ציפורים.

אפשר להתחיל מהתחלה, מה הדרישות מהמצלמה ומה התקציב?

נגהקיר

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
כן, אפשר להתחיל מהתחלה- אני מאוד אוהבת לצלם ציפורים ברמה של תחביב, לא ברמה של להציע את התמונות אחכ לנשיונל ג'יאוגרפיק. אני אוהבת שהמצלמה תמיד עליי כל עוד אור בחוץ, גם כשאני לא יוצאת עם מטרה רישמית של לצלם ציפורים כי לעולם אין לדעת במה תיתקל... התארחה בביתי מצלמה עם עדשת ענק המותאמת מאוד לצילום ציפורים כדי להתנסות וממהאירוח הזה הבנתי שזה לא בשבילי- כבד, מסורבל ולא בא לי לצאת איתה מההבית.
עד כה צילמתי עם CANON SX60. מצלמה מאוד נחמדה שהזום המטורף שלה שימש אותי כמשקפת (לזיהוי). עכשיו כשהיא התקלקלה תהיתי , לפני שאני רצה לקנות את ה-CANON SX70, אם אני בכל זאת יכולה להשתדרג קצת כי ברור שגם כתחביב אני מודעת לחסרונותיה, כמו חוסר היכולת לעקוב אחר ציפור בתנועה. מישהו המליץ לי על הסוני עליה שאלתי. ראיתי אותה ביד 2 ב-800 שח או 1100 שח כולל העדשה עליה שאלתי ומכאן הגיעה השאלה מה אתה חושב עליה ולאיזו עדשה אני זקוקה. התקציב שלי הוא כ-3000 ש"ח, לא בשמיים, יודעת, אבל מכיוון שאין לי בעיה לקנות ביד 2 ומכיוון שמצלמות הענק במילא לא בשבילי (חשוב לי לשמור גם על ההנאה מהתהליך)- האם בכל זאת יש לך על מה להמליץ לי? תודה

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
צילום ציפורבים הוא נושא לא קל צריך מצלמה עם יכולת לעושות פוקוס על ציפור קטנה, יכולת לעקוד אחר הציפור ולצלם בקצב צילום גבוהה. בדרך כלל מצלמות שמסוגלות לעשות זאת לא קטנות ובטח מצריך גם עדשה לא קטנה ולא דברתי כלל על המחיר.

מצד שני אף אחד לא באמת רוצה לקחת איתו מצלמה גדולה וכבדה, יש כאן בעיה שצריך לקבל החלטה מה חשוב יותר. את יכולה להמשיך לצלם עם מצלמה דמוית slr שהיא מספקת זום גדול, והיא לא ממש יקרה ולא ממש גדולה ולא ממש כבדה, כאשר את היתרונות והחסרונות שלה את מכירה.

יש מגוון מצלמות ביד שנייה וזה שהן נמצאות וקיימות לא אומר שהן מתאימות לצרכים שלך, לדוגמא המצלמה שראית היא יחסית קטנה והעלת גוף מוצלח לשימוש, אבל זב דגם ישן עם חיישן פחות פחות טוב מהחיישנים שיש היום וכן ביל מערכת פוקוס פחות טובה ממש שניתן להשיג היום, כך שאני לא ממליץ על המצלמה הזו כלל.

אם את רוצה גוף קטן ולא רע אז סוני A6000 כבר עדיפה ויש הרבה כאלו ביד שנייה, הבעיה של המצלמה הזו כמו גם כל מצלמה אחרת זה העדשה, עדשה טובה שתתאים לך תהייה יקרה וגם גדולה וכבדה.

פשרה טובה יכולה להיות עדשת סוני 18-105 F4 נכון היא לא בעלת זום גדול לצילום ציפורים, אבל היא חצי הדרך לשם והיא תתאים לך לכל שאר הדרישות.
עבור צילום ציפורים הייתי רוכש עדשה נוספת עבור כך בהמשך, או שזה נושא מאוד חשוב ואז נמצא מראש עדשה שתתאים רק לכך?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור