זה לא משנה אם זה מנורות או טרנזיסטור. הרמקול צריך הגברה איכותית ושקטה.
לגבי מנורות או טרנזיסטור. ברוב המקרים הרמקול הזה מוגבר דווקא עם טרנזיסטור ולא עם מנורות.
לא צריך הגברה יקרה צריך הגברה טובה. ביד שניה למשל זה לא יקר כמו חדש.
מה התקציב שלך?
מה שאר רכיבי המערכת שלך?
מהם סיגנונות המוסיקה להם אתה מאזין?
מה גודל החלל?
הספק- זה מאוד תלוי בגודל החדר
בחדרים קטנים הוא יכול לזוז מ20 -15וואט יפה מאוד. אכן צריך מגבר טוב ועדיף שפופרות בתקציב מוגבל ( 10-15K ביד שניה) וזה לא חייב להיות סיפור יקר מאוד בכדי לקבל תוצאה טובה. בכדי להוציא את המיטב מכל רמקול צריך הגברה טובה שבד"כ גם יקרה...
דווקא במקרה של הרמקול הנ"ל, אפשר להנות ממנו עם הגברה פחות יקרה ממחירו כי הוא קל להנעה .
מגברי מנורות משולבים יכולים להיות התחלה טובה במחיר שפוי' בייחוד ביד שניה
אתה צריך מקור איכותי ואיתו כל מגבר מנורות טוב ודינאמי עם 20-50 וואט ישמע טוב. מגברי Class A מנורתיים , ואפילו SET מבוססי 845 וכו יושבים עליו נהדר.
מגברי Class A טרנזיסטוריים וחמימים בהספקים של 20-50 וואט גם משתדכים איתו מעולה ויכולים לתת יתרון בתחום הדינאמי והשקט. (במחירים שפויים)
למה רוק לא מתאים וסגנונות אחרים כן?רק מגשש בשלב זה. חדר 8X5 בערך מטופל יחסית, שומע הכל מהכל חוץ מרוק כבד, כך שהגוארנרי מתאימים לטעמי.
מהתרשמות כללית שלי מקריאה בפורומים כ-Audiogon וכו', לרוב המשתמשים ישנה הגברת מנורות בהספק גבוה בשידוך לרמקולים אלו, לכן רציתי לדעת אם מדובר בהעדפה מסוימת למנורות בהתאמה להם או בצירוף מקרים בלבד. לפני שאני מתחיל לחפש הגברה פשוט רציתי לדעת באיזה כיוון להתחיל לחפש.
אחלה, תודה!
שמעתי את הגארנירי ממנטו (העדכני) ואני דווקא חושב שעדיף לשלב מגבר SS, לרמקול יש טון "חם" גם כך,
רק צריך טיפה "ביצים" ופירוט..