התאמת מגבר ל-SF Guarneri Homage

jcdenton

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
3
שלום לכולם..

למי שמכיר ושמע את ה-Guarneri מהדגם הישן Homage, האם נכון שדגם זה עובד טוב יותר בד"כ עם מגברי מנורות מאשר עם Solid, ואם כן, מה ההספק המינימלי לרמקולים אלו והאם צריכים הגברה יקרה בכדי להוציא מהם את המיטב. תודה!

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
זה לא משנה אם זה מנורות או טרנזיסטור. הרמקול צריך הגברה איכותית ושקטה.

לגבי מנורות או טרנזיסטור. ברוב המקרים הרמקול הזה מוגבר דווקא עם טרנזיסטור ולא עם מנורות.
לא צריך הגברה יקרה צריך הגברה טובה. ביד שניה למשל זה לא יקר כמו חדש.

מה התקציב שלך?
מה שאר רכיבי המערכת שלך?
מהם סיגנונות המוסיקה להם אתה מאזין?
מה גודל החלל?

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
שתי מחשבות שעלו לי
ביד שניה גם מרצדס לא יקרה וביד חמישית היא אפילו זולה.
גם אם ישלם על מגבר *** מחיר יקר מאוד , זה לא יהפוך את המגבר לטוב.

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
הספק- זה מאוד תלוי בגודל החדר
בחדרים קטנים הוא יכול לזוז מ20 -15וואט יפה מאוד. אכן צריך מגבר טוב ועדיף שפופרות בתקציב מוגבל ( 10-15K ביד שניה) וזה לא חייב להיות סיפור יקר מאוד בכדי לקבל תוצאה טובה. בכדי להוציא את המיטב מכל רמקול צריך הגברה טובה שבד"כ גם יקרה...
דווקא במקרה של הרמקול הנ"ל, אפשר להנות ממנו עם הגברה פחות יקרה ממחירו כי הוא קל להנעה .
מגברי מנורות משולבים יכולים להיות התחלה טובה במחיר שפוי' בייחוד ביד שניה
אתה צריך מקור איכותי ואיתו כל מגבר מנורות טוב ודינאמי עם 20-50 וואט ישמע טוב. מגברי Class A מנורתיים , ואפילו SET מבוססי 845 וכו יושבים עליו נהדר.
מגברי Class A טרנזיסטוריים וחמימים בהספקים של 20-50 וואט גם משתדכים איתו מעולה ויכולים לתת יתרון בתחום הדינאמי והשקט. (במחירים שפויים)

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
שמעתי את הגארנירי ממנטו (העדכני) ואני דווקא חושב שעדיף לשלב מגבר SS, לרמקול יש טון "חם" גם כך,
רק צריך טיפה "ביצים" ופירוט..

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
ומדוע אתה חושב שלמגבר מנורות חסר פירוט או אנרגיה?

jcdenton

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
3
זה לא משנה אם זה מנורות או טרנזיסטור. הרמקול צריך הגברה איכותית ושקטה.

לגבי מנורות או טרנזיסטור. ברוב המקרים הרמקול הזה מוגבר דווקא עם טרנזיסטור ולא עם מנורות.
לא צריך הגברה יקרה צריך הגברה טובה. ביד שניה למשל זה לא יקר כמו חדש.

מה התקציב שלך?
מה שאר רכיבי המערכת שלך?
מהם סיגנונות המוסיקה להם אתה מאזין?
מה גודל החלל?

רק מגשש בשלב זה. חדר 8X5 בערך מטופל יחסית, שומע הכל מהכל חוץ מרוק כבד, כך שהגוארנרי מתאימים לטעמי.

מהתרשמות כללית שלי מקריאה בפורומים כ-Audiogon וכו', לרוב המשתמשים ישנה הגברת מנורות בהספק גבוה בשידוך לרמקולים אלו, לכן רציתי לדעת אם מדובר בהעדפה מסוימת למנורות בהתאמה להם או בצירוף מקרים בלבד. לפני שאני מתחיל לחפש הגברה פשוט רציתי לדעת באיזה כיוון להתחיל לחפש.

הספק- זה מאוד תלוי בגודל החדר
בחדרים קטנים הוא יכול לזוז מ20 -15וואט יפה מאוד. אכן צריך מגבר טוב ועדיף שפופרות בתקציב מוגבל ( 10-15K ביד שניה) וזה לא חייב להיות סיפור יקר מאוד בכדי לקבל תוצאה טובה. בכדי להוציא את המיטב מכל רמקול צריך הגברה טובה שבד"כ גם יקרה...
דווקא במקרה של הרמקול הנ"ל, אפשר להנות ממנו עם הגברה פחות יקרה ממחירו כי הוא קל להנעה .
מגברי מנורות משולבים יכולים להיות התחלה טובה במחיר שפוי' בייחוד ביד שניה
אתה צריך מקור איכותי ואיתו כל מגבר מנורות טוב ודינאמי עם 20-50 וואט ישמע טוב. מגברי Class A מנורתיים , ואפילו SET מבוססי 845 וכו יושבים עליו נהדר.
מגברי Class A טרנזיסטוריים וחמימים בהספקים של 20-50 וואט גם משתדכים איתו מעולה ויכולים לתת יתרון בתחום הדינאמי והשקט. (במחירים שפויים)

אחלה, תודה!

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
רק מגשש בשלב זה. חדר 8X5 בערך מטופל יחסית, שומע הכל מהכל חוץ מרוק כבד, כך שהגוארנרי מתאימים לטעמי.

מהתרשמות כללית שלי מקריאה בפורומים כ-Audiogon וכו', לרוב המשתמשים ישנה הגברת מנורות בהספק גבוה בשידוך לרמקולים אלו, לכן רציתי לדעת אם מדובר בהעדפה מסוימת למנורות בהתאמה להם או בצירוף מקרים בלבד. לפני שאני מתחיל לחפש הגברה פשוט רציתי לדעת באיזה כיוון להתחיל לחפש.

אחלה, תודה!
למה רוק לא מתאים וסגנונות אחרים כן?
אם החדר גדול על הרמקול זה יבוא לידי ביטוי בכל הסגנונות.
גם בזמרת עם מצילתיים יש יותר ממיד.
אני חושב שכדאי שתבדוק גם שילוב של סאב, אף על פי שאני לא חושב שגם זה הפתרון הנכון לרמקול יחסית קטן בחדר כה גדול.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
ב8 מטר אורך אתה שם גוורינרי? קטן הרמקול הזה , לפחות תשים אותו משני צדדים של פינה ( יעני באלכסון) ,זו הדרך היחידה שלא יעלם לך בחדר, מן פטנט להגדיל את הצליל.

jcdenton

חבר אתר
מעורבות
5
נקודות
3
הרמקולים ממוקמים לאורך החדר באמצעו ובמרחק שני מטר אחד מהשני. החדר נפתח למעין מסדרון צדדי וכללתי אותו באורך החדר. למעשה מבלי לכלול את המסדרון הייתי אומר שגודל החדר יותר קרוב ל-6X5.

עד עתה שמעתי את הרמקול עם הגברה צנועה משני הסוגים, טרנזיסטורי ומנורתי. ההתרשמות שלי היא פחות או יותר כפי ש-Audiofreak ציין, יתרון לדינמיות / במה למגבר ה-Solid. למנורות היה גוון שאהבתי יותר, פחות מתכתי וחריף.

מכיוון שאיך ששמעתי אותו עד עכשיו היה עם הגברה צנועה מבלי להכנס לשמות, ממנה אי אפשר ממש להתרשם. רציתי בעצם לדעת אם ללכת בכיוון מנורתי משולב / Class A משולב, או שאין ברירה ולהוציא את המיטב מרמקול זה צריך ללכת על הגברה יקרה במחיר מה היה עולה הרמקול כחדש, דהיינו באיזור ה-40K ומעלה.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,792
נקודות
113
שמעתי כזה עם "מוזיקה" ,מגבר טרנזיסטור של סונוס שהוא ממש זול ביד שניה ,נשמע ממש טוב ,נדמה לי שהסתובב כאן אחד כזה.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
גם אני שמעתי את ה"מוזיקה" (מיוצר ע"י מרנץ 50 וואט לערוץ) עובד יפה עם גוורינרי.

תומר

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
את הרמקול הזה שמעתי רק עם מגברי מנורות, ולדעתי רוב מי שמשתמש בו זה הכוון שבחר.

למגברי מנורות טובים יש דינמיות מרשימה מאוד ולחלקם גם באס מלא עם כח ובשר, אלה שני דברים שהרמקול הזה, על פי ההתרשמות שלי, זקוק להם.

למרות שלא שמעתי, ולכן אולי אני טועה, מגבר טרנזיסטורי "חזק" עלול לייבש את הרמקול ויעלים את הפוטנציאל שלו. אם כי כמובן יהיו גם כאלה שעשויים להיות שילוב מוצלח, אבל נדירים יחסית.

נערך לאחרונה ב:

Audiofreak

עוסק בתחום
מעורבות
1,083
נקודות
113
שמעתי את הגארנירי ממנטו (העדכני) ואני דווקא חושב שעדיף לשלב מגבר SS, לרמקול יש טון "חם" גם כך,
רק צריך טיפה "ביצים" ופירוט..

אתה צודק , רק שזה לא רלוונטי לדיון, אלו שני רמקולים שונים לחלוטין בדרישות

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור