ממש לא.
מומלץ שהספק המגבר יהיה גבוה מזה הרשום על הרמקול.
חשוב לבדוק את הספק המגבר בעכבה של הרמקול.
האם רשום מה העכבה הנומינלית והמינימלית של הרמקול?
האם רשום ההספק של המגבר בתחומי העכבה של הרמקול?
ארז
קודם כל תודה על התשובות , ארז תוכל רק להסביר לי יותר.
הרמקולים שלי הנתון הרשום הוא 4-8 אוהם ל-100W ועל הרסיבר (דגם דנון AVR 1611) רשום הנתונים :
הספק
5x75W - 8 Ohms ,20Hz~20KHz ,0.05% THD.
5x110W - 6 Ohms ,1kHz ,0.7%THD
,20Hz~20KHz ,0 7x75 - 6 Ohms
מה הכוונה?
גדולי המומחים כאן באתר כמו נמר או שניצל היו אומרים לך מה שכתבתי למעלה. בעוד אני מסכים חלקית וחולק על השקפתם בחלק, לגבי מי שחדש בודאי ערימה של מספרים לא תביא לו שום תועלת.
לכן התשובה של ידידי ארז שגויה, ואני מסכים עם דבריו של אורי ו.
עכשיו מגיע לך הסבר: כאשר הרמקולים והרסיבר נקובים כמו שציטטה לעיל, מכל הבחינות הם בערכים קרובים מאוד וכמו שאמרתי מתאימים לשימוש רגיל.
בשימוש רגיל קרוב לודאי שהרסיבר אפילו לא מספק לרמקולים יותר מ- 10W, שזה עוצמה בחדר של קרוב ל- 90 ד"ב, והשכנים יתחילו למחות.
להתאמה של הגברה לרמקולים אין חוקים שאומרים שאם זה A אז זה B. נכנסים כאן גורמים רבים, ואני חושב שחלקם העלה שניצל בשרשור הארוך על עוצמת השמיעה של ארז.
נתוני הרסיבר:
יכול לספק בו זמנית 75 ואט ל- 5 רמקולים אם כולם 8 אום.
יכול לספק בו זמנית 110 ואט ל- 5 רמקולים, אם כולם 6 אום, אבל פי 14 יותר עיוותים.
השורה האחרונה לא מועתקת טוב ומספרת משהו על תחום תדר של 20 עד 20 אלף.
כמו שאמרתי תעזוב את המספרים
ספר לנו האם יש איזו בעיה שאתה שומע - או מחדל שלא שומעים?
לא הבנתי במה התשובה שלי שגויה כאשר לפי הנתונים שנרשמו ולשאלה של פותח השרשור "האם הרמקול לא יכול להישרף מכך או לגרום לנזק אחר" אני עניתי "ממש לא".
ברסיברים של ק"ב ,שאינם משופעים בכוח עודף, יש מקום לראות האם יש תאימות לעכבה של הרמקול. רסיבר ק"ב מסדרות כניסה למיניהם ממש לא בנוי להניע רמקול שיורד לעכבה נמוכה ויש כאלו שגם יתקשו להניע רמקולים שיורדים ל 4 אוהם.
לכן שאלתי לנתוני העכבה.
לג.ל,
ציינת שעכבת הרמקול נעה בין 4 ל 8 אוהם.
זה אומר שהעכבה לא קבועה לאורך תחום ההיענות שלו, כלומר, אם תחום התדרים של הרמקול הוא נניח מ 30HZ עד ל 20KHZ , אז המשמעות היא שבתחום הזה העכבה משתנה בין 4 ל 8 אוהם.
אתה לא צריך להיות מודאג לגבי התאימות של הרסיבר, בוודאי לא כאשר העוצמה לא חזקה באופן חריג.
ארז
לא הבנתי במה התשובה שלי שגויה כאשר לפי הנתונים שנרשמו ולשאלה של פותח השרשור "האם הרמקול לא יכול להישרף מכך או לגרום לנזק אחר" אני עניתי "ממש לא".
ברסיברים של ק"ב ,שאינם משופעים בכוח עודף, יש מקום לראות האם יש תאימות לעכבה של הרמקול. רסיבר ק"ב מסדרות כניסה למיניהם ממש לא בנוי להניע רמקול שיורד לעכבה נמוכה ויש כאלו שגם יתקשו להניע רמקולים שיורדים ל 4 אוהם.
לכן שאלתי לנתוני העכבה.
לג.ל,
ציינת שעכבת הרמקול נעה בין 4 ל 8 אוהם.
זה אומר שהעכבה לא קבועה לאורך תחום ההיענות שלו, כלומר, אם תחום התדרים של הרמקול הוא נניח מ 30HZ עד ל 20KHZ , אז המשמעות היא שבתחום הזה העכבה משתנה בין 4 ל 8 אוהם.
אתה לא צריך להיות מודאג לגבי התאימות של הרסיבר, בוודאי לא כאשר העוצמה לא חזקה באופן חריג.
ארז
Rated Output Power (1kHz, 1ch driven) |
125W (8ohms, 0.9% THD) Rated Output Power (1kHz, 2ch driven) |
105W (8ohms, 0.9% THD) Rated Output Power (20Hz-20kHz, 2ch driven) |
90W (8ohms, 0.09% THD) |