התאמת הרמקולים לרסיבר

ג.ל

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
שאלה לגבי הרמקולים
אם ניתן לחבר רמקולים בעלי הספק של 100W לרסיבר בעל הספק של 110W לערוץ.
כלומר האם הרמקול לא יכול להישרף מכך או לגרום לנזק אחר.

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
ממש לא.
מומלץ שהספק המגבר יהיה גבוה מזה הרשום על הרמקול.
חשוב לבדוק את הספק המגבר בעכבה של הרמקול.
האם רשום מה העכבה הנומינלית והמינימלית של הרמקול?
האם רשום ההספק של המגבר בתחומי העכבה של הרמקול?

ארז

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
אין בעיה.

ג.ל

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
ממש לא.
מומלץ שהספק המגבר יהיה גבוה מזה הרשום על הרמקול.
חשוב לבדוק את הספק המגבר בעכבה של הרמקול.
האם רשום מה העכבה הנומינלית והמינימלית של הרמקול?
האם רשום ההספק של המגבר בתחומי העכבה של הרמקול?

ארז

קודם כל תודה על התשובות , ארז תוכל רק להסביר לי יותר.
הרמקולים שלי הנתון הרשום הוא 4-8 אוהם ל-100W ועל הרסיבר (דגם דנון AVR 1611) רשום הנתונים :
הספק
5x75W - 8 Ohms ,20Hz~20KHz ,0.05% THD.
5x110W - 6 Ohms ,1kHz ,0.7%THD
,20Hz~20KHz ,0 7x75 - 6 Ohms

מה הכוונה?

ספי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
למה פתחת שרשור נוסף? מציע לך שוב - תתעלם מהנתונים

קודם כל תודה על התשובות , ארז תוכל רק להסביר לי יותר.
הרמקולים שלי הנתון הרשום הוא 4-8 אוהם ל-100W ועל הרסיבר (דגם דנון AVR 1611) רשום הנתונים :
הספק
5x75W - 8 Ohms ,20Hz~20KHz ,0.05% THD.
5x110W - 6 Ohms ,1kHz ,0.7%THD
,20Hz~20KHz ,0 7x75 - 6 Ohms

מה הכוונה?

גדולי המומחים כאן באתר כמו נמר או שניצל היו אומרים לך מה שכתבתי למעלה. בעוד אני מסכים חלקית וחולק על השקפתם בחלק, לגבי מי שחדש בודאי ערימה של מספרים לא תביא לו שום תועלת.

לכן התשובה של ידידי ארז שגויה, ואני מסכים עם דבריו של אורי ו.

עכשיו מגיע לך הסבר: כאשר הרמקולים והרסיבר נקובים כמו שציטטה לעיל, מכל הבחינות הם בערכים קרובים מאוד וכמו שאמרתי מתאימים לשימוש רגיל.

בשימוש רגיל קרוב לודאי שהרסיבר אפילו לא מספק לרמקולים יותר מ- 10W, שזה עוצמה בחדר של קרוב ל- 90 ד"ב, והשכנים יתחילו למחות.

להתאמה של הגברה לרמקולים אין חוקים שאומרים שאם זה A אז זה B. נכנסים כאן גורמים רבים, ואני חושב שחלקם העלה שניצל בשרשור הארוך על עוצמת השמיעה של ארז.

נתוני הרסיבר:
יכול לספק בו זמנית 75 ואט ל- 5 רמקולים אם כולם 8 אום.
יכול לספק בו זמנית 110 ואט ל- 5 רמקולים, אם כולם 6 אום, אבל פי 14 יותר עיוותים.
השורה האחרונה לא מועתקת טוב ומספרת משהו על תחום תדר של 20 עד 20 אלף.

כמו שאמרתי תעזוב את המספרים

ספר לנו האם יש איזו בעיה שאתה שומע - או מחדל שלא שומעים?

ג.ל

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
גדולי המומחים כאן באתר כמו נמר או שניצל היו אומרים לך מה שכתבתי למעלה. בעוד אני מסכים חלקית וחולק על השקפתם בחלק, לגבי מי שחדש בודאי ערימה של מספרים לא תביא לו שום תועלת.

לכן התשובה של ידידי ארז שגויה, ואני מסכים עם דבריו של אורי ו.

עכשיו מגיע לך הסבר: כאשר הרמקולים והרסיבר נקובים כמו שציטטה לעיל, מכל הבחינות הם בערכים קרובים מאוד וכמו שאמרתי מתאימים לשימוש רגיל.

בשימוש רגיל קרוב לודאי שהרסיבר אפילו לא מספק לרמקולים יותר מ- 10W, שזה עוצמה בחדר של קרוב ל- 90 ד"ב, והשכנים יתחילו למחות.

להתאמה של הגברה לרמקולים אין חוקים שאומרים שאם זה A אז זה B. נכנסים כאן גורמים רבים, ואני חושב שחלקם העלה שניצל בשרשור הארוך על עוצמת השמיעה של ארז.

נתוני הרסיבר:
יכול לספק בו זמנית 75 ואט ל- 5 רמקולים אם כולם 8 אום.
יכול לספק בו זמנית 110 ואט ל- 5 רמקולים, אם כולם 6 אום, אבל פי 14 יותר עיוותים.
השורה האחרונה לא מועתקת טוב ומספרת משהו על תחום תדר של 20 עד 20 אלף.

כמו שאמרתי תעזוב את המספרים

ספר לנו האם יש איזו בעיה שאתה שומע - או מחדל שלא שומעים?

ספי תודה רה על הפירוט הנרחב.
דבר נוסף לי יש רסיבר של הרמן קרדון דגם AVR 137 אני מאוד מרוצה ממנו אבל רוצה פשוט קצת יותר להתקדם גם לגבי עוצמת הרמקולים (שהם 100W) וגם מכיוון שאני רוצה חיבורי HDMI.
הרסיבר שלי כמו שאמרתי קודם מספק 35W לערוץ (8 אוהם) קצת נמוך ואין לו את החיבורים הללו.
פשוט אין לי הבנה בפרטים שמדובר עליהם בנתוני הרסיבר של דנון על שתי העכבות של הרמקול בעוצמות השונות .
אני מתלבט מאוד בין שני רסיברים שאחד מהם הוא דנון 1611 והשני הרמן קרדון דגם 134 AVR
ובהרמן קרדון רשום 100W לערוץ ב - 6 אוהם ( למרות שאמרת לעזוב נתונים ) לכן שאלתי גם על הנתונים הללו כי הם לא מובנים לי ודבר נוסף לא הבנתי איך אני אמור לדעת באיזה עכבה ועוצמה הוא (הרמקול) מנגן ברסיבר , הנתון על הרמקול הוא 4-8 אוהם כלומר איך הרסיבר יזהה את הרמקול .

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
לא הבנתי במה התשובה שלי שגויה כאשר לפי הנתונים שנרשמו ולשאלה של פותח השרשור "האם הרמקול לא יכול להישרף מכך או לגרום לנזק אחר" אני עניתי "ממש לא".

ברסיברים של ק"ב ,שאינם משופעים בכוח עודף, יש מקום לראות האם יש תאימות לעכבה של הרמקול. רסיבר ק"ב מסדרות כניסה למיניהם ממש לא בנוי להניע רמקול שיורד לעכבה נמוכה ויש כאלו שגם יתקשו להניע רמקולים שיורדים ל 4 אוהם.
לכן שאלתי לנתוני העכבה.

לג.ל,

ציינת שעכבת הרמקול נעה בין 4 ל 8 אוהם.
זה אומר שהעכבה לא קבועה לאורך תחום ההיענות שלו, כלומר, אם תחום התדרים של הרמקול הוא נניח מ 30HZ עד ל 20KHZ , אז המשמעות היא שבתחום הזה העכבה משתנה בין 4 ל 8 אוהם.
אתה לא צריך להיות מודאג לגבי התאימות של הרסיבר, בוודאי לא כאשר העוצמה לא חזקה באופן חריג.

ארז

ג.ל

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
לא הבנתי במה התשובה שלי שגויה כאשר לפי הנתונים שנרשמו ולשאלה של פותח השרשור "האם הרמקול לא יכול להישרף מכך או לגרום לנזק אחר" אני עניתי "ממש לא".

ברסיברים של ק"ב ,שאינם משופעים בכוח עודף, יש מקום לראות האם יש תאימות לעכבה של הרמקול. רסיבר ק"ב מסדרות כניסה למיניהם ממש לא בנוי להניע רמקול שיורד לעכבה נמוכה ויש כאלו שגם יתקשו להניע רמקולים שיורדים ל 4 אוהם.
לכן שאלתי לנתוני העכבה.

לג.ל,

זה אומר שהעכבה לא קבועה לאורך תחום ההיענות שלו, כלומר, אם תחום התדרים של הרמקול הוא נניח מ 30HZ עד ל 20KHZ , אז המשמעות היא שבתחום הזה העכבה משתנה בין 4 ל 8 אוהם.
אתה לא צריך להיות מודאג לגבי התאימות של הרסיבר, בוודאי לא כאשר העוצמה לא חזקה באופן חריג.

ארז

אחלה הבנתי תודה .

ספי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
אתה אשם :)

לכן שאלתי לנתוני העכבה.

לג.ל,

ארז

השאלה היתה :
"שאלה לגבי הרמקולים
אם ניתן לחבר רמקולים בעלי הספק של 100W לרסיבר בעל הספק של 110W לערוץ.
כלומר האם הרמקול לא יכול להישרף מכך או לגרום לנזק אחר. "

ענית:

"ממש לא"

אפשר בקלות היה להבין האם ניתן לחבר רמקולים 100 לרסיבר 110 ואתה עונה

ממש לא

אי הבנה (מובנת) להבא תדייק מעט יותר

smta26

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום לכולם,
אני לא רוצה לפתוח נושא חדש וברשותכם אדחף לנושא זה מאחר ויש לי שאלה דומה.

ברשותי רמקולים קדמיים בעלי הספק 120W/4ohm וסנטר 120W/8ohm

אני מעוניין לקנות רסיבר של yamaha דגם 761, ה-spec שלו הוא:
Rated Output Power (1kHz, 1ch driven)
125W (8ohms, 0.9% THD)

Rated Output Power (1kHz, 2ch driven)
105W (8ohms, 0.9% THD)

Rated Output Power (20Hz-20kHz, 2ch driven)
90W (8ohms, 0.09% THD)

Dynamic Power per Channel (8/6/4/2 ohms)
130/170/200/240W

האם אמורה להיות בעיה?

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור