השפעת שרשור מגבר סטריאו על מערכת ק"ב

• פותח הנושא rib
  • פורסם בתאריך

rib

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום לכולם,

מכמה האזנות שביצעתי בחנויות הבנתי כבר שאני אצטרך לשרשר מגבר סטריאו למע' ק"ב.
אז מבחינת סטריאו, המסלול ידוע ולרסיבר ק"ב לא תהיה השפעה על הצליל.

השאלה היא איך בעצם בוחרים רסיבר ק"ב בידיעה שכן יתבצע שרשור של סטריאו?

מה תהיה ההשפעה של המגבר סטריאו על הק"ב?
האם זה ישנה את חותם הצליל של הרסיבר? ישפר אותו?

האם להתעקש לבקש להאזין למע' כזאת משורשרת (אחרי שבחרתי את המגבר והרמקולים) או שזה מיותר?

תודה לעונים

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
אין מה להתעקש

רסיבר טוב/סביר עושה את המוטל עליו בצורה טובה/מעולה
אין לו צורך בשחקן חיזוק בדמות מגבר סטריאו. שיפורים? זה לא ייתן לך.

מה שיותר חשוב זה שמיעת המערכת במצב סטריאו -אם זה נשמע טוב?
ברוב המקרים גם ברב ערוצי זה יהיה טוב.

למה אתה מנסה להגיע בדיוק?

rib

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אני מחפש להנות מק"ב מבלי להתפשר על איכות הסטריאו.
אכן קראתי שהמגברי ק"ב של היום נותנים סטריאו טוב אך לצערי, בחוויה האישית שלי, לא נהניתי ממה ששמעתי. ברור שהייתי שמח למכשיר אחד שיודע לעשות את הכל ואף להשקיע קצת יותר בשביל קופסא אחת אבל במגבלות התקציב שלי לא מצאתי מע' ק"ב כזאת.

שמעתי מספר רסיברים של ק"ב בכמה רמות (בגדול בין 5K ל10K), ולא אהבתי את מה ששמעתי בסטריאו. מעבר למגבר סטריאו ייעודי בהחלט התקרב הרבה יותר למה שאני מחפש.

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
לא הבנת אותי

לא טענתי שרסיבר יכול להתחרות בהגברה יעודית -סטריאו.
טענתי שאם אתה משרשר הגברה לרסיבר במילא כשאתה שומע מוזיקה
המגבר עוקף את הרסיבר ואתה מקבל סטריאו נטו, ולזה אתה שואף להגיע.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אם יורשה לי לחדד את הנקודה.

נגיד שיש לך נגן DVD שמחובר ביציאה דיגטאלית לרסיבר קולנוע ביתי, אבל הוא מחובר דרך יציאות אנלוגיות (ימין שמאל) למגבר הסטריאו כך שגם דרך ניגון DVD הרסיבר כלל לא בשימוש ובכלל יכול להיות סגור.

כמובן שחשוב, עבור קולנוע ביתי, שיציאות ה PRE של רמקולים ימין ושמאל מהרסיבר יחוברו ככניסות למגבר הסטריאו ולא שום צורת חיבור אחרת

nizans

חבר משקיען
מעורבות
10
נקודות
18
א. לא קיים הרסיבר ק"ב ( עד 25000 ש"ח ולדעתי גם יותר ) שישמע כמו מגבר ייעודי לסטריאו שביד שנייה אפילו ייעלה עשירית ממנו.

ב. לא ציינת מה כבר יש לך כיום ומה התקציב.

ג. ישנו הרסיבר 667 של YAMAHA החדש שנותן פיתרון מעולה שכולל PRE OUT לכל הרמקולים ( וגם כולל בתוכו את כל הפורמטים ,המקודדים שקיימים כיום כולל אפשרות לכניסה של מקודדים עתידיים.). ואז משרשרים מגבר סטריאו בעצם לכל הייציאות . בשביל הסטריאו באמת כדאי להשקיע רק במגבר אחד איכותי לקדמיים.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
צודק, וכן יש מספר רסברים נוספים שנותנים יציאות PRE וכוללים את הפורמטים החדשים במבחר מחירים

rib

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
חברים,
לא הסברתי את עצמי כנראה.

השאלה שלי היא מהי השפעת המגבר סטריאו על הק"ב ולא ההפך.

מסלול הסטריאו ידוע וברור.

השאלה היא, כאשר אני צופה בסרט רב ערוצי, מה תהיה ההשפעה של המגבר סטריאו על הסאונד? הרי הסאונד של הרמקולים הקדמיים יוגבר במקרה הזה דרך מגבר הסטריאו (דרך הPRE של הק"ב).

השאלה היא, אם אני שומע בחנות רסיבר ק"ב ואז בבית משרשר לו מע' סטריאו, עד כמה זה יהיה שונה ממה ששמעתי בחנות?

מה אתם אומרים?

nizans

חבר משקיען
מעורבות
10
נקודות
18
גם אתה צודק ,אלא, שחברה אחרת המחיר של מגבר הכולל PRE OUT הוא גבוה משמעותית .
בנוסף ה667 החדש משתייך כבר ל TOP ART של ימהה ובק"ב לא פחות טוב מהאחרים ( אפילו טוב יותר ,אבל כל אחד וטעמו ).

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
א. לא קיים הרסיבר ק"ב ( עד 25000 ש"ח ולדעתי גם יותר ) שישמע כמו מגבר ייעודי לסטריאו שביד שנייה אפילו ייעלה עשירית ממנו.

מסכים עם העקרון אבל קצת נסחפת בפרופורציה....
אני מחזיק במגבר ק"ב (לא רסיבר) של וינסנט שמשתווה ביכולותיו למגבר סטראו ממוצע וזאת מהטעם הפשוט שהפיצ'רים שיש לו בק"ב הם מאוד בסיסיים ורוב רובו זה הגברה.
אתה מוזמן לשאול את שמעון מור יוסף. הוא מכיר טוב את המגבר הזה. לדעתו הוא יכול להספיק גם לרמקול פוקאל 1007BE אבל לא עשיתי את הניסיון הזה.
גם אם נניח ששמעון קצת נסחף עדיין דעתו מבטאת רמה סבירה של המגבר בסטראו.

ארז

נערך לאחרונה ב:

maor

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
חברים,
לא הסברתי את עצמי כנראה.

השאלה היא, כאשר אני צופה בסרט רב ערוצי, מה תהיה ההשפעה של המגבר סטריאו על הסאונד? הרי הסאונד של הרמקולים הקדמיים יוגבר במקרה הזה דרך מגבר הסטריאו (דרך הPRE של הק"ב).

השאלה היא, אם אני שומע בחנות רסיבר ק"ב ואז בבית משרשר לו מע' סטריאו, עד כמה זה יהיה שונה ממה ששמעתי בחנות?

מה אתם אומרים?

משום מה אף אחד לא ענה, אני חושב שמגבר סטריאו קצת מוריד מאיכות הסאונד בקולנוע, הדנון שלי נשמע זועה בסטריאו לכן שירשרתי לו מגבר משולב של דנסן, בקולנוע לדעתי אני מאבד קצת מהסאונד הנפוח/תלת מימדי, לא משהו שקשה לחיות איתו, הרבה יותר קשה לשמוע מוסיקה רק מהרסיבר

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
חברים,
לא הסברתי את עצמי כנראה.

מה אתם אומרים?

סליחה, לא הבנתי
אתה צודק לחלוטין, מגבר הסטריאו מוסיף את הגוון שלו את יכולת הפרדת הצליל שלו.

אם אתה שואל איך אתה יכול לדעת בזמן הרכישה של רסיבר מה בסופו של דבר יהיה הסאנד יחד עם מגבר הסטריאו - קשה להגיד בדיוק, אבל היות והיום בפורמטים החדשים של הקולנוע הביתי יש לרמקולים הקדמיים ימין ושמאל משקל רב אז קח זאת בחשבון. לשאלה איך זה ישתלב בקלונוע ביתי יחד לכך אין לי תשובה :)

nizans

חבר משקיען
מעורבות
10
נקודות
18
מסכים עם העקרון אבל קצת נסחפת בפרופורציה....
אני מחזיק במגבר ק"ב (לא רסיבר) של וינסנט שמשתווה ביכולותיו למגבר סטראו ממוצע וזאת מהטעם הפשוט שהפיצ'רים שיש לו בק"ב הם מאוד בסיסיים ורוב רובו זה הגברה.
אתה מוזמן לשאול את שמעון מור יוסף. הוא מכיר טוב את המגבר הזה. לדעתו הוא יכול להספיק גם לרמקול פוקאל 1007BE אבל לא עשיתי את הניסיון הזה.
גם אם נניח ששמעון קצת נסחף עדיין דעתו מבטאת רמה סבירה של המגבר בסטראו.

ארז

היי ארז , אתה מחזק את דבריי אתה משתמש במגבר, אומנם חמישה ערוצים אבל מגבר ולא רסיבר

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
משום מה אף אחד לא ענה, אני חושב שמגבר סטריאו קצת מוריד מאיכות הסאונד בקולנוע, הדנון שלי נשמע זועה בסטריאו לכן שירשרתי לו מגבר משולב של דנסן, בקולנוע לדעתי אני מאבד קצת מהסאונד הנפוח/תלת מימדי, לא משהו שקשה לחיות איתו, הרבה יותר קשה לשמוע מוסיקה רק מהרסיבר

מגבר הסטריאו מוריד, ממש ממש לא
אצלי מגבר הסטריאו (שני מונובלוקים מנורות ו PRE מנורות) מאוד מוסיפים לקלנוע הביתי ויש לי רסיבר ממש לא רע של אונקיו

NAMMELY

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
6
שלום לכולם,

1. השאלה היא איך בעצם בוחרים רסיבר ק"ב בידיעה שכן יתבצע שרשור של סטריאו?

2. מה תהיה ההשפעה של המגבר סטריאו על הק"ב?
3. האם זה ישנה את חותם הצליל של הרסיבר? 4. ישפר אותו?

5. האם להתעקש לבקש להאזין למע' כזאת משורשרת (אחרי שבחרתי את המגבר והרמקולים) או שזה מיותר?

תודה לעונים

rib שלום,

לשאלותיך (ניתן להבין גם מהתשובות למעלה, אבל מודה שקצת קשה...:) - דעתי האישית:

1. שרשור מגבר לרסיבר דורש יציאות PRE OUT ברסיבר לפחות לערוצים הראשיים (L , R). לכן זה פיצ'ר שצריך לשים לב שקיים ברסיבר הנבחר. לגבי התכונות האחרות והסאונד של הרסיבר - תלוי בטעמך האישי.
2. למגבר הסטריאו תהיה השפעה בק"ב רק מבחינת מאפייני הסאונד לרמקולים אליהם הוא מחובר. לרבים ממגברי הסטריאו יש תכונה המאפשרת סינכרון ווליום פעם אחת ולתמיד עם הרסיבר (ביחס לרמקולים האחרים של מע' הק"ב). לכן - א.כדאי שמגבר הסטריאו הנבחר יהיה עם תכונה כזו (לא נורא אם לא). ב. אם חשוב לך - שחתימת הסאונד שלו תשלים את זו של הרסיבר (עניין של טעם אישי).
3. בהמשך ל -2ב, לא ישנה את חותם הצליל של הרסיבר - הוא נפרד ממנו.
4. בהמשך ל - 2ב - ישפר או לא - עניין של טעם אישי, וניתן לשליטה ע"י בחירת הרסיבר והמגבר.
5. מכל האמור לעיל - כדאי מאד להתעקש על שמיעה מראש של מערכת משורשרת כזו.

בהצלחה

רונן

חבר משקיען
מעורבות
114
נקודות
43
אם הבנתי נכון את השאלה , חיבור מגבר סטריאו לרסיבר ק"ב באמצעות ה PRE-OUT של הרסיבר מיועד כדלקמן :

מגבר סטיראו מפעיל את הרמקולים הקדמיים
רסיבר ק"ב מפעיל את הסנטר ושאר האחוריים והסאב ,
אם כך ,חשוב לדעתי להתאים את אופי הצליל של מגבר הסטריאו לרסיבר ק"ב כך שתיווצר התאמה מירבית בין
2 המכשירים .

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
אם כך ,חשוב לדעתי להתאים את אופי הצליל של מגבר הסטריאו לרסיבר ק"ב כך שתיווצר התאמה מירבית בין
2 המכשירים .

(Y)
זה חשוב במיוחד למי שרוצה להאזין למוזיקה רב ערוצית - רצוי שחותם הסאונד של הסנטר יהיה קרוב לחותם הסאונד של הקדמיים.
לגבי סרטים - אני לא בטוח עד כמה זה חיוני אבל אין לי ניסיון בתחום. בוודאי שזה רצוי...

ארז

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
היי ארז , אתה מחזק את דבריי אתה משתמש במגבר, אומנם חמישה ערוצים אבל מגבר ולא רסיבר

כל ההבדל בין מגבר לרסיבר זה טיונר שיש ברסיבר.
אני לא בטוח שזה מה שעושה את ההבדל אבל אולי אתה צודק. לא יצא לי לבחון מגבר ק"ב ורסיבר ק"ב של אותה חברה שכל ההבדל ביניהם הוא הטיונר שברסיבר.
אני התכוונתי להבדל בין מגבר דו ערוצי למגבר רב ערוצי, או כמו שכתבת רסיבר ק"ב.

ארז

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
עכשיו בדקתי רסיבר מתקדם של מרנץ (5004) והוא לא מתקרב להגברת סטריאו (אומנם יקרה שיש לי)
למרות שאני מחזיק ממרנץ בתור רסיברים שיודעים להיות טובים גם בסטריאו.

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
כל ההבדל בין מגבר לרסיבר זה טיונר שיש ברסיבר.

זה ההבדל העקרוני בין רסיבר למגבר.
מבחינה מעשית, מסתבר שמרבית המגברים מפיקים צליל טוב יותר להאזנת מוסיקה מאשר מרבית הרסיברים.

גם אצלי, בקולנוע ביתי, שני הרמקולים הקדמיים משורשרים דרך יציאת Pre Out ברסיבר לקדם מגבר ולמגבר ההספק הדו-ערוציים. לטעמי, זה רק משפר את איכות ההאזנה לקולנוע ביתי.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור