השכבת רמקולים עומדים

katuel

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום. אני חדש בפורום. ברשותי צמד MORDUNT SHORT MS 908. רמקולים עומדים גבהים (כמטר) עם WOOFER פונה הצידה.
לרגל מעבר דירה אני הולך למקם אותם שוכבים ואז ה WOOFERS יפנו למטה או למעלה
מה עדיף:
- WOOFERS מופנים כלפי הרצפה בגובה 35 ס"מ
- WOOFERS מופנים כלפי התקרה
product_125758.jpg

תודה לעונים

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
שתי אפשרויות:
לא לעבור דירה ולהשאיר אותם עומדים
להחליף למוניטורים + סאב

מאיפה הרעיון המדהים להשכיב אותם ?

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
למה להשכיב את הרמקולים? תולדה של מקום? אם כן? אתן לך המלצה אחרת.

katuel

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
חברים נחמדים, קודם כל תודה על התגובות. אבל אני לא ממש אודיופיל, וכן, זה תולדה של אילוץ בעיצוב הדירה. ולמרות שזה לא כוונת המשורר, זה מה שיקרה. אני אוהב את הרמקולים האלה ובגלל, ולמרות זאת, אני אשכיב אותם. וגם לא רוצה SUB. עכשיו חוזר לשאלה המקורית: מה פחות גרוע - WOOFER פונה למעלה או למטה?

תודה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
רמקול רצפה מתוכנן לעמוד על הרצפה.
לא ניתן לתת לך המלצה על מה פחות גרוע משום ששניהם גרועים.

לא יהיה קשר בין הצליל של הרמקול הזה (שאתה אוהב) כשהוא עומד כפי שהוא אמור לעמוד לבין הצליל שלו כאשר תתלה אותו על הקיר. זה כבר הופך את עניין ההחלפה לכדאי.

המלצתי היא לא להמליץ לעשות דבר לא נכון.

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
חברים נחמדים, קודם כל תודה על התגובות. אבל אני לא ממש אודיופיל, וכן, זה תולדה של אילוץ בעיצוב הדירה. ולמרות שזה לא כוונת המשורר, זה מה שיקרה. אני אוהב את הרמקולים האלה ובגלל, ולמרות זאת, אני אשכיב אותם. וגם לא רוצה SUB. עכשיו חוזר לשאלה המקורית: מה פחות גרוע - WOOFER פונה למעלה או למטה?

תודה

מאחר ואתה מתעקש..
לדעתי - פחות גרוע זה הלמעלה.
אפרופו - קראתי איפהשהוא לאחרונה שקרש לחיתוך סלט מאיקאה עושה פלאים.

http://www.dtown.co.il/forum/threads/פרויקט-diy-סטנד-אודיו-ikea-bamboo-chopping-board.42150/

אולי כדאי לך להניח אותו על הגריל של הוופר, בחלק העליון (ולקשט בעלי רוקט).

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
הרעיון לקחת רמקול טוב שנועד לנגן בעמידה - ולהשכיב אותו, נוגד כל עיקרון אקוסטי. אבל, אתה באילוצים, לא מעוניין להחליף את הרמקולים, וצריך לעבוד עם זה. השאלה כיצד פחות גרוע להשכיב אותם - פנים למעלה או פנים למטה, מזכירה לי בדיחה ישנה על ג'ורג' בוש הבן, שסיפרו עליו שהוא עושה סקס רק כשהוא על גבו..."because the man can only fuck up"

עצתי - תתחיל עם הוופר כשהוא יורה כלפי מטה (כי ככה מכוונים רוב הסאבים שאני מכיר, לא משום סיבה מיוחדת), ואחרי כמה זמן תהפוך אותו כדי לראות מה השינוי בסאונד.

נקודה חשובה: קח בחשבון שהעמדה של הרמקול בניגוד מוחלט לאופן בו תוכנן עלולה לפגוע בו. רמקול זה מוצר של איזונים די עדינים בחלקים שנועדו לזוז בתנודות עדינות מאוד בכיוונים קבועים.

katuel

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אתחיל עם וופר למטה. תודה
במידה ובכל זאת הולך על המלצתכם - מכירה וקנייה (משומשים) של מוניטורים + סאב
כמה שווים הרמקולים שלי ועל מה הייתם ממליצים?

תודה

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
2800/2300 ש"ח פלוס מינוס,וזה גם נדיב. בשביל להמליץ לך על רמקולי מדף (זה מה שאתה צריך)
צריך לדעת איזו הגברה יש לך? מטרה? (מוזיקה בלבד או גם קולנוע) כיוון מוזיקלי?
חדר הבנו שהוא קטן.

MOAR

אוהב את התחום
מעורבות
51
נקודות
28
זה כמו להשכיב את המקרר כי אין מקום.

katuel

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
החדר כ 5X5 מטר
אמפליפייר בסיסי ישן וחזק של Technics. כנראה אחליף אותו יותר מאוחר למשהו מודרני
צריך מערכת all around שתתאים להכל אבל מוכוונת מוזיקה (רוק, פופ, בלוז, סול). לא זקוק לאפקטים של קולנוע ביתי.
אם אהיה ריאלי (מבחינת המכירה של הMS908), אני אוכל לתקצב את הרכישה החדשה ב-4500. מקווה שבשוק יד 2 אוכל לקבל משהו ראוי בתקציב הזה (רמקולי מדף + סאב)
תודה

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
אני משער שאתה מבין שבתקציב כזה תהיה חייב לעשות הרבה פשרות? אבל זה בסדר
כל החיים אנחנו עושים פשרות כאלו או אחרות עקב אילוצים.

מה אני הייתי עושה, וזה לא מחייב כמובן. משקיע את כל הכסף ברמקולים איכותיים
כמו WLM La Scala Monitor שיש בלוחות (רק דוגמה) מעט מעבר לתקציב. נח מעט וצובר עוד
כסף. לאחר מכן רוכש מגבר משולב בסכום דומה - אולי אפילו פחות, ביד שנייה. (ראיתי כמה פעמים דברים נפלאים בפחות מ -5K) רק ככה תגיע למערכת שתיתן לך הנאה לתקופה ארוכה.

זו דעתי. אתה תעשה כמובן מה שאתה צריך ויכול.

מעבר לזה חשוב שתחווה מערכות מדי פעם שתוכל לגבש דעה
ולדעת לאיזה כיוון אתה הולך. (כי יכול להיות שתמצא רמקולים טובים עבורך בתקציב נמוך יחסית)

נערך לאחרונה ב:

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
זה חלל גדול ומכובד. קצת בעייתי בגלל הסימטריה הריבועית, אבל אפשר לעשות בו ניסים ונפלאות שתהנה מהם מאד.

אתה מוכן לחלוק איתנו את האילוצים שעומדים בפניך?
כולם פה נזעקים מהרעיון, הגרוע מכל בחינה מוזיקאלית, של להשכיב את הרמקולים.
אולי תהיה למישהו פה הברקה אחרת שתפתור את האילוץ ותשאיר רמקולים על עומדם??

שווה לנסות.

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
קודם כל תבדוק כמה גובה כן יש לך ומה המרווח שישאר מהקיר ומסביב לרמקולים. לפי זה נעזור לך בסוג המוניטורים.
יש הרבה אפשרויות בשוק יד 2.

oferT

חבר משקיען
מעורבות
46
נקודות
48
דוגמה לסט "צנוע" שרצית לרכוש ליחידה שלי. רמקולים של EPOS ES11 או ProAc - Studio 110
מחובר למגבר משולב של HEGEL H80 למשל - נמר כתב עליו ביקורת (בכלל ממליץ לך לקרוא ביקורות של נמר, יש שם הרבה מידע חיוני עבורך, ובכלל מושקע וברור) או חברה אחרת. (יש בשפע)
http://www.dtown.co.il/articles/3601.html

זהו סט שתוכל לסגור בסכום של 7/8K ולקבל תמורה מצוינת. אם אני לא הייתי מתעקש על רמקולים ספציפיים...
סביר להניח שהיה אצלי סט דומה (פחות או יותר) ביחידה. (מערכת לא מרכזית אלא משנית)

Eylo

אוהב את התחום
מעורבות
89
נקודות
28
הי
לגוגל חלל כזה לך על אודיואנגין 5 פלוס הכולל גם הגברה וחיבור אלחוטי . תתחיל בלי סאב , אחכ תוסיף אם תצטרך. זה יחסוך לך הרבה הוצאות על מגבר, כבילה סטנד וכדומה בתקציב של עד 3500 ש״ח .
http://www.audioengine.co.il/#!active-speakers/ciaq

katuel

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אני בהחלט בגישה של להשקיע בצמד רמקולים איכותי ולחליף אח"כ מגבר ולהוסיף סאב אם צריך
מצרף שרטוט של החלל. הרמקולים אלו הנקודות האדומות כשעמדת האזנה זה הקו האדום. אנא, על תציעו לשנות סידור זה (אילוץ קשיח).
תודה

upload_2016-2-14_11-46-32.png

תמונות מצורפות

• upload_2016-2-14_11-46-32.png
    upload_2016-2-14_11-46-32.png
    KB 366.6 · צפיות: 1,028

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
988
נקודות
113
הבעיה היא לא מיקום הרמקולים אלא הצורך להשכיב אותם....
אני לא רואה במה השרטוט מועיל.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
או קיי השירטוט מראה אילוץ מבחינת עמדת ההאזנה. אתה רוצה לנצל את הפינה הזו, ולא לתפוס מעבר לה.

יש שם אי סימטריה, שתצטרך להתמודד איתה. רמקול שמאל קרוב לפינת קירות, ואילו רמקול ימין רואה חלל פתוח מימינו.

תצטרך להרחיק קצת את רמקול שמאל מהקיר השמאלי - נניח 40 סנטימטר. זה משאיר מפתח נטו בין הרמקולים של כמטר וחצי. כמו כן כדאי לקחת את שניהם לפחות חצי מטר קדימה, כך שהמקום לעמדת ההאזנה שציירת (הקו האדום) הוא בסדר גמור.

אני מצטרף לדברי ארז שהגיב פה לפני - לא ברור למה הגעת למסקנה שכדאי להשכיב.
להיפך - נראה שדווקא אילוצי המקום מעודדים רמקולים צרים ועומדים.

זה יהיה אזור מוזיקה ״אישי״, בו אתה יושב די קרוב לרמקולים. מספר חברים פה בפורום הגיעו לתוצאות מעולות בדיוק בתוך אילוצים מסוג זה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור