כבלים השוואת כבלי רמקול - שאלה ״למיטיבי לכת״

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
כמו שכתבו כאן, הכל עניין של התאמה.
עם הרמקול הקרמי הקודם שלי הלבשתי סט קומפלט של נורדוסט מסדרות גבוהות והכל ישב לפנתיאון.
עם הרמקול החדש ישב זוועת עולם שהחלטתי למכור את כל הסט.
מה שאתה אומר זה שגם כבלים שידועים כמעולים, כמו נורדוסט, יכולים להשמע "זוועת עולם", וזה רק מראה שוב עד כמה חשוב לבדוק בבית, עם הציוד וההעדפות של בעל המערכת, ולא לסמוך על תוצאות טובות אצל אחרים, ואפילו לא על מוניטין וביקורות מקצועיות. כל אחד מאלה וכולם יחד עלולים להטעות.

במקום הבאתי כבלים זולים פי כמה וכמה, סדר גודל של בערך עשירית ממחיר הנורדוסט והכל יושב פגז!!
איזה?

בסופו של יום הכל עניין של תקציב וחלוקת העדפות איפה אתה שם את הכסף הגדול ואיפה אתה מפתיע עם הלא צפוי :)
אתה סותר את עצמך: למעלה כתבת ש"הכל עניין של התאמה" ועכשיו "הכל עניין של תקציב וחלוקת העדפות" :)

אבל שלושתם אכן חשובים, ואולי פשוט אין צורך לסכם את הכל במשפט אחד.

yeuda27

חבר משקיען
מעורבות
361
נקודות
63
מה שאתה אומר זה שגם כבלים שידועים כמעולים, כמו נורדוסט, יכולים להשמע "זוועת עולם", וזה רק מראה שוב עד כמה חשוב לבדוק בבית, עם הציוד וההעדפות של בעל המערכת, ולא לסמוך על תוצאות טובות אצל אחרים, ואפילו לא על מוניטין וביקורות מקצועיות. כל אחד מאלה וכולם יחד עלולים להטעות.

איזה?

אתה סותר את עצמך: למעלה כתבת ש"הכל עניין של התאמה" ועכשיו "הכל עניין של תקציב וחלוקת העדפות" :)

אבל שלושתם אכן חשובים, ואולי פשוט אין צורך לסכם את הכל במשפט אחד.
למה סותר?? בשביל להרכיב סטאפ אמיתי נדרשים סכומים של כסף לא מבוטלים. החלוקה לא חייבת להיות שכל רכיב יהיה יקר להחריד. אחד יעדיף לשים את המיטב על רמקול, אחד על מגבר, אחד על כבלים. בסטאפ הקודם שלי הכבלים היו הכי יקרים במערכת וההגברה הייתה הפחות יקרה , היום הכבלים הם החלק
הפחות יקר בסטאפ שלי.

בוא נניח שיש לבנאדם עכשיו תקציב של 100k והוא רוצה לבנות מערכת.
לא בהכרח שהוא יחלק את זה ל- 20 רמקול
20 מגבר
20 הגברה
20 כבילה
20 חשמל

אחד ישקיע 10 רמקול ו-40 על הגברה או ההיפך וכן הלאה...וכאן הקשר שכתבתי שמצד אחד הכל עניין של התאמה ומצד שני עניין התקציב נכנס כפקטור כי לא כולם מיליונרים ויכולים להרשות לעצמם להתפרע.

נערך לאחרונה ב:

shaisound

אוהב את התחום
מעורבות
53
נקודות
18
כבלים זה נטו עניין של התאמה
אני בעד לערבב שתי חברות בכבילה ואז ליצור משהו היברידי
שבמקרה הצורך שתרצה להחליף סט אפ לא תצטרך להחלף את כל הסט
בדרכ אני בוחר בחברות מנוגדות אחד לשניה

ארז_וחני

חבר משקיען
מעורבות
987
נקודות
113
למה סותר?? בשביל להרכיב סטאפ אמיתי נדרשים סכומים של כסף לא מבוטלים. החלוקה לא חייבת להיות שכל רכיב יהיה יקר להחריד. אחד יעדיף לשים את המיטב על רמקול, אחד על מגבר, אחד על כבלים. בסטאפ הקודם שלי הכבלים היו הכי יקרים במערכת וההגברה הייתה הפחות יקרה , היום הכבלים הם החלק
הפחות יקר בסטאפ שלי.

בוא נניח שיש לבנאדם עכשיו תקציב של 100k והוא רוצה לבנות מערכת.
לא בהכרח שהוא יחלק את זה ל- 20 רמקול
20 מגבר
20 הגברה
20 כבילה
20 חשמל

אחד ישקיע 10 רמקול ו-40 על הגברה או ההיפך וכן הלאה...וכאן הקשר שכתבתי שמצד אחד הכל עניין של התאמה ומצד שני עניין התקציב נכנס כפקטור כי לא כולם מיליונרים ויכולים להרשות לעצמם להתפרע.
לא מדובר על התאמה מבחינת מחיר אלא על התאמה של איך שזה נשמע.
כבל יקר זו לא ערובה לכל שיישמע מצוין בכל סטאפ.

רוזי1

חבר משקיען
מעורבות
884
נקודות
113
כבלים זה נטו עניין של התאמה
אני בעד לערבב שתי חברות בכבילה ואז ליצור משהו היברידי
שבמקרה הצורך שתרצה להחליף סט אפ לא תצטרך להחלף את כל הסט
בדרכ אני בוחר בחברות מנוגדות אחד לשניה
כדאי גם שני רמקולים שונים

• Haha
Reactions: e&k

liorms

חבר משקיען
מעורבות
56
נקודות
48
בסופו של דבר, מכל התשובות -> אני אצטרך ללכת על הימור מושכל.
כי למשל אין 2 valhalla לניסיון, ובכלל כבלים בסדר גודל הזה - פחות.
ולכן זה מחזיר אותי למגרש האקסטרפולציות על סמך ניסיון של אנשים עם ציוד דומה וכבילה רלוונטית.

או כמו שאמר yehuda27 - אם יש לי סכום פנוי גדול, אולי שווה לי ללכת על מגבר כח יותר טוב - כי מגברי קצה, הרבה מהיבואנים מחזיקים.
ואז תהיה לי תוצאה ושיפור צפויים.

yehuda27 - אשמח לדעת במה החלפת את הNordost-ים, יכול להיות שזה כיוון טוב ויותר ריאלי כספית ; מכבלים ב 35K USD...
ד״א - איזה מודל היו הכבלי רמקול? ואם שאר הכבילה הייתה מאותה סידרה? ( לקבל מושג על ה total cost of ownership ).

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
358
נקודות
83
ההימור הכי מושכל שתוכל לעשות עם רמקולים של Tidal היא כבילה של Tidal.

שזה תאכלס לא הימור אלה הכיוון הכי טוב להתאמה הכי טובה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
למה סותר??
סותר כי כתבת ש"הכל עניין של התאמה" (כשהמשמעות היא שזה הכי חשוב), וגם ש"הכל עניין של תקציב וחלוקת העדפות".
לא ייתכן שדברים שונים יהיו הכי חשובים.

אבל הסכמתי אתך ששלושת הדברים אכן חשובים, גם אם, במאמר מוסגר, אני לא מסכים שהם הכי חשובים. אמנם אי‑התאמה יכולה לקלקל, אבל בחירת הרכיבים עצמם נראית לי חשובה יותר. בכל מקרה, בוא לא נתווכח על התיאוריות כרגע.

לעומת זאת, על השאלה החשובה והמעניינת באמת לא ענית:
במקום הבאתי כבלים זולים פי כמה וכמה, סדר גודל של בערך עשירית ממחיר הנורדוסט והכל יושב פגז!!
איזה כבלים?

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
ולכן זה מחזיר אותי למגרש האקסטרפולציות על סמך ניסיון של אנשים עם ציוד דומה וכבילה רלוונטית.

או כמו שאמר yehuda27 - אם יש לי סכום פנוי גדול, אולי שווה לי ללכת על מגבר כח יותר טוב - כי מגברי קצה, הרבה מהיבואנים מחזיקים.

yehuda27 - אשמח לדעת במה החלפת את הNordost-ים, יכול להיות שזה כיוון טוב ויותר ריאלי כספית ; מכבלים ב 35K USD...
ד״א - איזה מודל היו הכבלי רמקול? ואם שאר הכבילה הייתה מאותה סידרה? ( לקבל מושג על ה total cost of ownership ).
נראה לי שכיוון עדיף בהרבה מהשקעת סכומי עתק בכבלים הוא לבדוק את האופציה של Room Correction.
  1. גם ההבדל שזה עושה הוא בסדרי גודל יותר -- כבלים משפיעים בשברי dB, בעוד ש-RC יכול להשפיע ביותר מ-15dB. הבדל עצום.

2. גם תוכל לשלב סאב/ים במערכת בצורה אינטגרטיבית, כך שלא מבחינים במעבר בין הרמקולים לסאב/ים, גם מקבלים באס טוב יותר ממה שרמקול full range יכול לתת, עם הספק פנימי של אלפי וואטים, וגם הם משמשים לטיפול ב-dips בתגובת החדר, מה שבהרבה מקרים בלתי אפשרי בלעדיהם.

3. אם יש בעיות כמו חריפות או עמימות, אפשר לטפל בהם בהתאמה מדויקת לציוד ולאקוסטיקה, לאין שיעור עדיף על משחקים עם כבלים, שהם פילטרים בערכים קבועים, שהשפעתם אינה ידועה מראש.

4. זה גם יאפשר לך למכור את ה-פרה -- אין בו צורך כשיש RC עם volume control, כמו טרינוב.

5. וכשיתפנה לך כסף נוסף, תוכל להשקיע בשיפור מגבר/י הכוח, מה שגם יכול להשפיע לטובה הרבה יותר מכבלים.

6. בעיות אקוסטיות בחדר -- ויש כאלה כמעט בכל החדרים -- לא ניתן לפתור בעזרת כבלים, אבל כן בעזרת RC.

7. ואם יש לך ספק עד כמה RC יכול לתרום לסאונד טוב, לך לשמוע קודם אצל אחרים. אני מעריך ש- @RanMoyal ישמח להדגים לך, בתקווה שהוא לא יכעס שאני מארגן לו עבודה... :)
לא קונים RC בלי לבדוק בבית קודם, וגם מגברים תוכל כנראה לקבל לבדיקה.
גם ניצול טוב לאין שיעור של הכסף, וגם אפשר לנסות ולא להמר, לא הימור מושכל ולא הימור בכלל.

נערך לאחרונה ב:

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,247
נקודות
113

אתה לא צריך valhalla לניסיון כדי לדעת אם היצרן הזה יתאים לך. גם 2 דגמים מתחת יגידו לך את מה שאתה צריך לדעת.
בטח עם הציוד שיש לך.
NORDOST מאוד עקביים לכל רצף הליין שלהם. ככל שאתה עולה אתה מקבל יותר מאותו הקו. כן יש קפיצות משמעותיות יותר בין דגמים ספציפיים.
למשל הקפיצה בין FREY לValhalla היא דרמתית. הן כספית והן בתוצאה.
בקיצור, אם 2-3 דגמים מתחת ל-valhalla ישבו לך טוב, אין ספק שכל דבר מעל יהיה רק עוד יותר טוב. זה הכיף בחברה הזו, שומרים על חותם הצליל וככל שעולים אתה מקבל יותר. אין כאן שמאלה חזק בשום שלב. כיוון העלייה הוא רק למעלה.

royla

אוהב את התחום
מעורבות
71
נקודות
28
אתה לא צריך valhalla לניסיון כדי לדעת אם היצרן הזה יתאים לך. גם 2 דגמים מתחת יגידו לך את מה שאתה צריך לדעת.
בטח עם הציוד שיש לך.
NORDOST מאוד עקביים לכל רצף הליין שלהם. ככל שאתה עולה אתה מקבל יותר מאותו הקו. כן יש קפיצות משמעותיות יותר בין דגמים ספציפיים.
למשל הקפיצה בין FREY לValhalla היא דרמתית. הן כספית והן בתוצאה.
בקיצור, אם 2-3 דגמים מתחת ל-valhalla ישבו לך טוב, אין ספק שכל דבר מעל יהיה רק עוד יותר טוב. זה הכיף בחברה הזו, שומרים על חותם הצליל וככל
בול!

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
לקנות בלי לשמוע זה הימור. תמיד.

shaisound

אוהב את התחום
מעורבות
53
נקודות
18
תיבדוק מול היבואנים אם אפשר לקחת לבדיקה
יש להם גם מלא יד שניה שזה הכי עדיף לך
לא הייתי קונה כבל על עיוור וגם כן הייתי מנסה כמה חברות בשביל לקבל כיוון

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
698
נקודות
113

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור