כבלים השוואת כבלי רמקול - שאלה ״למיטיבי לכת״

liorms

חבר משקיען
מעורבות
56
נקודות
48
הי,

אשמח לשמוע אם מישהו כאן השווה בבית שלו על המערכת שלו בין הכבלים Nordost Valhalla 2 ו Stealth dream V16? (הכוונה לכבלי הרמקולים).
מה היו ההעדפות הפרטיות של המשווה ומה הפקטורים שנלקחו בחשבון.

אשמח להתייחסויות ענייניות, בלי טרולים בבקשה.

ליאור

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
אולי אני טועה, אבל לדעתי, מעל רמה מסוימת כבר אין כבלים טובים ורעים, אלא בעיקר שונים, שמתפקדים כפילטרים לתדרים שונים. מה שקובע מה עדיף ביניהם תלוי בשלושה גורמים עיקריים:

1. אילו רכיבים ספציפיים (כאן מגבר ורמקול) הכבלים מחברים.
2. מה הצליל הכולל של המערכת + האקוסטיקה.
3. טעם אישי.

אם למשל המערכת חריפה מדי, לפעמים אפשר להקטין/לעדן את החריפות, ומה שיתאים הוא הכבל שעושה את *זה*.

אבל אם בעל המערכת אוהב את החריפות הזו, אז הכבל הזה לא יתאים לו, כי הוא מקלקל דווקא את מה שהוא אוהב.

המסקנה מכל זה היא שאם מישהו בעל טעם שונה משלך משווה את אותם כבלים על מערכת שונה משלך ובאקוסטיקה שונה משלך, לתוצאת ההשוואה אין הרבה משמעות עבורך, והיא עלולה אפילו להטעות אותך, כי ההעדפות שלו עלולות להיות הפוכות משלך.

רק מחשבות, לא האמת האבסולוטית בנושא.

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
358
נקודות
83
לא שמעתי אותם אבל הייתי בוחר ב Stealth.
חצי מחיר ה2 Valhalla וגם אי אפשר לטעות עם Stealth.

כמובן הכי טוב שתשאיל את כבלים מהיבואנים ותבדוק מה מתאים לך.

אישית אני ממליץ על ה Kondo sps 2.7
משמעותית יותר זול מהשתיים.
טבעי, צלול ומפורט.
כבל Endgame.

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,247
נקודות
113
הי,

אשמח לשמוע אם מישהו כאן השווה בבית שלו על המערכת שלו בין הכבלים Nordost Valhalla 2 ו Stealth dream V16? (הכוונה לכבלי הרמקולים).
מה היו ההעדפות הפרטיות של המשווה ומה הפקטורים שנלקחו בחשבון.

אשמח להתייחסויות ענייניות, בלי טרולים בבקשה.

ליאור
יש לך אך ורק דרך אחת לדעת מה מתאים יותר לך וזה לקחת אם שניהם הביתה ולבדוק.
שום דיעה של איש כאן לא תביא לך ולו תובנה אמיתית ורלוונטית כיצד כל אחת מהאופציות הללו ישמעו אצלך על הציוד שלך ולאוזנך.
קח תשמע ותחליט. תרצה לקבל לחוות דעת נוספת במעמד הבדיקה עצמה, תזמין משהו שאתה סומך עליו או אדם מנוסה שאתה מעריך את דעתו.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
רוצה לומר לך שאני משתמש בכבל פחם עבה וסתום ברמקול קרמי רוצח וגדול , יש להתאים הכבל לרמקול ולמגבר !

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,247
נקודות
113
בדיוק!!
עזוב אותך המלצות של אנשים שלא מכירים לא אותך ולא את המערכת שלך.
קח מהיבואנים את מה שמעניין אותך ותבדוק בבית בעצמך.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
בתגובה שלי לעיל כתבתי את השיקולים, אבל לא את המסקנה הסופית, שחשבתי שהיא טריוויאלית:

אתה לא יכול לסמוך על מסקנות של אחרים, כולל ביקורות מקצועיות, גם אם הם לגמרי מהימנים בעיניך -- להיפך, זה יכול אפילו להטעות אותך -- ואתה לא יכול לנחש מה עדיף, בטח לא לפי המוניטין של הכבלים, כך שנראה שבעיקרון, יש לך 2 אפשרויות רלוונטיות: להשיג את הכבלים ולהשוות אצלך בבית, או להמר על אחד מהם או על סוג שלישי.

אם לדעתך/ניסיונך break-in של כבלים הוא משמעותי, כשאתה לוקח כבלים מהיבואנים, או כבלים חדשים יחסית מאחרים, צריך לכלול גם זמן לזה, וכדאי להיזהר לא להגיע למסקנות לכאן או לכאן -- או בכלל להקשיב ברצינות -- לפני שתהליך ה-break-in הושלם.

liorms

חבר משקיען
מעורבות
56
נקודות
48
לא שמעתי אותם אבל הייתי בוחר ב Stealth.
חצי מחיר ה2 Valhalla וגם אי אפשר לטעות עם Stealth.

כמובן הכי טוב שתשאיל את כבלים מהיבואנים ותבדוק מה מתאים לך.

אישית אני ממליץ על ה Kondo sps 2.7
משמעותית יותר זול מהשתיים.
טבעי, צלול ומפורט.
כבל Endgame.
לפי הבדיקה שלי הם עולים בערך אותו דבר.
לפי ה״סקר שוק״ הווירטואלי שלי עם עצמי - שני אלה הם מהבולטים שכדאי לשקול/לבדוק.
בניסיון לחפש השוואה באינטרנט כשלתי, אבל מצאתי ששניהם נמצאים ברשימת ״החלקים הכי מומלצים״ (גרסת הכבלים)
של סטריאופייל. שזה די מאושש את הכיוון הכללי שלי.

מה מחיר הריטייל של הKondo?

liorms

חבר משקיען
מעורבות
56
נקודות
48
יש לך אך ורק דרך אחת לדעת מה מתאים יותר לך וזה לקחת אם שניהם הביתה ולבדוק.
שום דיעה של איש כאן לא תביא לך ולו תובנה אמיתית ורלוונטית כיצד כל אחת מהאופציות הללו ישמעו אצלך על הציוד שלך ולאוזנך.
קח תשמע ותחליט. תרצה לקבל לחוות דעת נוספת במעמד הבדיקה עצמה, תזמין משהו שאתה סומך עליו או אדם מנוסה שאתה מעריך את דעתו.
לפי התמונת פרופיל שלך - יש לנו אותם רמקולים.
באיבה כבלים אתה משתמש?

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,247
נקודות
113
אני עם רמקולים של Tidal.
כמעט כל הכבילה שלי נורדוסט.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
851
נקודות
113
לפי הבדיקה שלי הם עולים בערך אותו דבר.
לפי ה״סקר שוק״ הווירטואלי שלי עם עצמי - שני אלה הם מהבולטים שכדאי לשקול/לבדוק.
בניסיון לחפש השוואה באינטרנט כשלתי, אבל מצאתי ששניהם נמצאים ברשימת ״החלקים הכי מומלצים״ (גרסת הכבלים)
של סטריאופייל. שזה די מאושש את הכיוון הכללי שלי.

עדיף לטעמי שהכיוון הכללי יתבסס על האזנה אצלך ולא מגזין כזה או אחר, מבלי להנעל על מותגים.
אם תשאל אותי יכול להמליץ לבדוק את inakustik, פחות יקרים מהחברות שציינת, ובין היותר מאוזנים שיצא לי לשמוע אצלי במערכת. צריך אוזן מאוד מיומנת להבחין שהם טובים, זה לא כבל שמשנה את הסאונד באופן שעושה רושם ראשוני שגורם לך לרכוש אותו.

Juiced

חבר משקיען
מעורבות
358
נקודות
83
פחות מחצי מה Stealth

תיצור קשר עם חיים מ sonicbliss
בטח יהיה לו זוג לתת לך לבדיקה.
הבעיה היא הזמינות של הכבלים במידה ותרצה לרכוש.

יש לו גם כבילה של Albedo (פולנים) שגם מצויינים אבל נורא יקרים.

liorms

חבר משקיען
מעורבות
56
נקודות
48
Frey 2
מה שאר רכיבי המערכת, איזו הגברה?
Tidal piano <- M900u luxman <- Einstein the pre <- Weiss MEDEA+ < Auralic

גיא

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,247
נקודות
113
יפה מאוד. בהחלט סט אפ מכובד.
עם stealth אין לי ניסיון כך שאין לי תובנות לגבי ההתאמה שלהם למערכת שלך. כן אומר שמדובר בכבלים ברמות הגבוהות.
לגבי נורדוסט, לא רואה מצב שהם לא יושבים פצצה על המערכת שלך. בטח ברמות היותר גבוהות.
אך שוב, אין תחליף לבדיקה בעצמך. אם תחליט לבצע בדיקות השוואה ותרצה אוזן נוספת אשמח לקחת חלק. נשמע מעניין מאוד!

joda5

חבר משקיען
מעורבות
111
נקודות
63
שלחתי לך לפרטי
נשמח לקבל תובנות
בהצלחה

shaisound

אוהב את התחום
מעורבות
53
נקודות
18
ישנם יבואנים שיתנו לך לבדיקה כבילה במידה ויש להם בנמצא
ממליץ לבדוק, אישית מצאתי ששונייטה נותנת תמורה מצויינת לכסף שלהם ,
ממליץ לך לבדוק עם רגואן אודיו

בהצלחה

yeuda27

חבר משקיען
מעורבות
361
נקודות
63
שכחתם לציין שסדרות גבוהות כאלה בדרך כלל אין בתצוגה אז להגיד לבנאדם קח לבדיקה זה אחלה אבל מאיפה??
ממיטב זכרוני מהעבר זיו לא החזיק כאלה בתצוגה וגבי לא נותן לבדיקה,בטח לא וולהאללה.

כמו שכתבו כאן, הכל עניין של התאמה.
עם הרמקול הקרמי הקודם שלי הלבשתי סט קומפלט של נורדוסט מסדרות גבוהות והכל ישב לפנתיאון.
עם הרמקול החדש ישב זוועת עולם שהחלטתי למכור את כל הסט. במקום הבאתי כבלים זולים פי כמה וכמה, סדר גודל של בערך עשירית ממחיר הנורדוסט והכל יושב פגז!!
בסופו של יום הכל עניין של תקציב וחלוקת העדפות איפה אתה שם את הכסף הגדול ואיפה אתה מפתיע עם הלא צפוי :)

נערך לאחרונה ב:

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור