השוואה מסויימת בין פלאזמה לבין LCD - ביטול גורם הרזולוציה.

• פותח הנושא MiOB
  • פורסם בתאריך

MiOB

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום לכם :),

שאלתי לפני תקופה קצרה על מסך LCD בגודל "37.
מאז, התענייתי גם במסכי פלזמה; יתרון בולט מני רבים בהצגת שידורי SD הוא הרזולוציה הנמוכה, ובזכות כך האופי הסלחני של הפלזמה לאות השידור הלא איכותי. מנגד, בעת חיבור למחשב - הרזולוציה היא דווקא חסרונה הבולט והעיקרי.

אקצר ואומר - האם, בהינתן רזולוציה זהה, איכות התמונה בין פלזמה לבין LCD תשתווה בשני המקורות (SD ומחשב.)? כלומר, ישנם כיום מסכים בגודל "50, ואף "32, בעל רזולוציה 1366X768, אשר זהה ל-HDR במסכי LCD, כך שגורם הרזולוציה בוטל:

1. האם יהיה עדיין יתרון בולט לשידורי SD בפלזמה? שכן במקרה כזה אות השידור יעבור הגדלה לאותה הרזולוציה בשתי הטכנולוגיות. אני מניח שישנם עוד גורמים. כלומר, ברור לי שלטכנולוגית הפלזמה ישנם עוד יתרונות, כגון ערך ניגודיות מעולה וזמן תגובה נמוך משמעותית, אך האם הנצחון יוענק עדיין לפלזמה בשידורי SD? (אם להוציא מעבדי תמונה מסויימים בדגמים מסויימים, אלא באופן כללי.)

2. האם ברזולוציה זהה ל-LCD, אות המחשב יוצג בצורה זהה לזו שעל מסך LCD, או שמא יהיה עדיין הבדל ניכר לעין כמו ברזולוציות הנמוכות?

זהו. :) כמובן, איני מקצוען, כך שאודה לכול הערה / תיקון.

תודה. :)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
נקודת ההנחה הבסיסית שלך לא נכונה
פלזמה מציגה תמונה יותר טובה בשידור סטנדרטי ללא קשר לרזולציה - זה קשור לטכנולוגיה השונה של הפלזמה מול ה LCD.
אתה יכול לדבר על גוונים טובים יותר עומק טוב יותר של התמונה ופחות בעיות בתנועה מהירה של התמונה - כאמור ללא קשר לרזולציה.

לאחר שאמרתי את הנ"ל חשוב לדעת שהבדיקה שצריך לעשות זה של מסך מול מסך ולא של טכנולוגיה מול טכנולוגיה - בסופו של יום את רוכש מסך מדגם מסוים :)

MiOB

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
קרמי - תודה. :)

ובכן, לפי תשובתך, כדאי להסתכל לכיוון הפלזמה, שכן גם ברזולוציה של HDR יש לה יתרונות על טכנולוגית ה-LCD בשידורי SD. אני מקווה שהבנתי את תשובתך ולא סילפתי.

האם תוכלו לספר בנוגע לשאלה מספר 2 גם-כן? אני מתכוון לחבר את המחשב, ורציתי לדעת על כך.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עזוב אותך משאלות האלו ומהדעות שלי - קפוץ לחנויות ותראה מה מתאים לעניים שלך.

MiOB

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
מה לגבי שאלה 2?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עניתי לך שלא הרזולציה זה לא הדבר הכי חושב - חשוב יותר מה נראה לך טוב.
יש דגמי מסכים טובים וגרועים גם ב LCD וגם פלזמה, אתה צריך לבחור דגמים ולא טכנולוגיה - אתה רואה תמונה ולא טכנולוגיה.
כמו כן לא ממש חשוב מה דעתי - לך תראה כמה מסכים ותראה מה עושה לך את זה יותר.
כמו שלא לומדים שחיה בלי להכינס למים - צריך לראות מסכים לפני שקונים.
אחר כך תחזור לכאן עם הרושם שלך.

MiOB

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אתה לא עונה לעניין. :-/
תודה על התשובות בכל אופן. :)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מה שלא ברור לי מה המטרה הסופית שלך?
לדעתי השאלות האלו לא מקדמות אתך

אם התושבה תיהיה כן או לא לאן זה יקדם אתך הרכישה?
אני חוזר ואומר תפסיק לבדוק טכנולוגיה מול טכנולוגיה תבדוק דגם מסוים מול דגם אחר - היות ומסך זה הרבה יותר מפנל של פלזמה או LCD יש בו עוד הרבה דברים אחרים.

אודי

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
טוב מראה עיניים ממשמע טכנולוגיות ומספרים

אם יורשה לי לפרשן את כרמי:

מה שחשוב בסופו של יום זו ההתרשמות האישית שלך, הקונה, ממסך או מסכים מסוימים.

ברור שלנתונים הטכנולוגיים יש משמעות, אבל המשמעות הזו היא לא מוחלטת ולא על פיה (בלבד) יש לבחור מסך.

מה שכרמי מציע, ואני מחזק, היא לערוך רשימה של כמה מסכים שנראים לך, על פי נתוניהם, ולכתת רגליים לחנויות כדי לצפות בהם בפעולה.

אני מציע לך לחפש פה בפורום מדריך כיצד לצפות במסכים בחנויות (עם דיוידי שלך, בסוג השידור שרלוונטי אליך וכדומה).

בהצלחה ותבלה,

אודי

MiOB

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אבל זה לא מה ששאלתי. :מבולבל: אתם ממשיכים לענות על השאלה הראשונה, בעוד אני המשכתי הלאה לשאלה השניה.

הרי זה ברור שלא אקנה מסך על סמך דעה של אדם כזה או אחר מפורום כלשהו, וזה הרי ברור שאלך לצפות במסכים בחנות.

השאלה היתה, האם מבחינת טכנולוגיה, מה שקובע את אופן הצגת אות המחשב הוא הרזולוציה בלבד? כלומר, ישנו מסך פלזמה בעל רזולוציה של 1366X768 ומסך LCD בעל רזולוציה של 1366X768, האם בעת חיבור שני המסכים למחשב יראו באותה איכות, שכן שניהם בעלי פיקסלים ריבועיים? או שמא עדיין יהיה הבדל כלשהו בין הפלזמה ל-LCD בעת חיבור למחשב?

זה כלל לא שאלה של דגם כנגד דגם, את זה הבנתי עוד מהתשובה הראשונה של קרמי.

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
א) שמי הוא כרמי - אלי כרמי
ב) רזולוציה זה רזולציה וזה לא משנה מה הטכנולוגיה מאוחר
ג) גם שני מסכי LCD באותה רזולוציה מדגמים שונים יראו שונה - כך גם בין שני דגמים של פלזמה וברור שכך גם בין שני דגמים של פלזמה מול LCD

כתבתי לך כבר, יש לעשות השווה של דגם מסויים לדגם אחר במסך יש עוד הרבה רכיבים שמשפיעים על התמונה פרט לפנל ( LCD או פלזמה). יותר מכך ניתן לראות הבדלים גם בין שני מסכי LCD עם אותו פנל בדיוק ואלקטרוניקה נוספת שונה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור