השוואה בין מצלמות

fixman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום וברכה

אני צלם חובב שמעוניין להשתדרג ממצלמה קומפקטית למצלמה מקצועית יותר. חרשתי את אתרי המצלמות והסקירות ואני מאד מתלבט בין כמה דגמים. חלקם מירור-לס ואחת DSLR. כולם באיזור המחיר המתאים לי ועם נתונים טובים אבל אני צריך עזרה מקצועית לזהות את הטובה ביותר.

1. Panasonic Lumix DMC-G6KK - מירור לס, מעבד מסוג Micro Four Thirds (2x Crop Factor) וחיישן MOS, 17.3 x 13 mm.

2. Sony Alpha a5000 - מירור לס. מעבד (APS-C (1.5x Crop Factor וחיישן CMOS, 23.2 x 15.4 mm

3.Nikon D330 DSLR - מעבד
DX / (1.5x Crop Factor) וחיישן CMOS, 23.2 x 15.4 mm

מישהו יכול לעשות לי סדר, איזה חיישן יותר טוב ואיזה מעבד יותר נחשב. ובכלל האם כדאי לי לקחת מירור-לס או DSLR.

תודה רבה!!!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ה G6 של פנסוניק בעלת החיישן הקטן בחבורה, יש מספר מצלמות נוספות עם חיישן בגדול הזה הן שלאולימפוס והן של פנסוניק, השאלה למה דגם הזה משך לך את העיין?

הסוני והניקון בעלות חיישן בגדול זהה ואיכות תמונה בהתאם
אני לא מתיחס למעבד התמונה הוא פחות חושב לדעתי

ה A5000 זה דגם ישן שיש לו מחליף ובכלל אם אפשר לעלות בתקציב הסוני A6000 אפילו מוצלחת יותר
האם דגמים של פוג'י גם באים בחשבון?
היתרון של מצלמות ה DSLR זה מבחר עדשות טוב גדול יותר ובדרך כלל זול יותר הבעיה שלהן זה הגדול והמשקל

עד כמה שאני חושב שחיין שזה מאוד חושב מלמה זה לא רק חיישן
לדעתי שצריך להתחיל מהתחלה - מה התקציב? מה סוג הצילום? מה חשוב? (גדול, משקל, מהירות צילום, התפחות בעתיד?...)

fixman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
קודם כל תודה על ההתייחסות והעזרה. מעריך מאוד.

אז ככה, על הG6 קיבלתי המלצה מחבר לכן היא משכה את עיני. אני באמת לא מבין בחיישנים או דברים כאלה.

אני ישתמש במצלמה בעיקר לצילומים של הילדים, צילומי חוץ או צילומי סטודיו, אירועים משפחתיים, טיולים וכו'.

חשוב לי שיצאו תמונות איכותיות מאוד, עם פוקוס טוב, מצלמה שיכולה להפיק תמונות טובות גם מילד שזז הרבה ולתפוס אותו ברגע הנכון. מצלמה שתצלם טוב גם בתנאים חשוכים מעט או בתוך חדר עם תאורה לא משהו.

התקציב שלי הוא עד 2000 ש"ח כולל עדשה. חשוב לי שיהיה מסך מגע טוב. חושב על כך שבעתיד אוכל לשדרג את העדשה ולהפיק תמונות יותר טובות. לא כ'כ חשוב לי שתהיה קומפקטית כי אני לא יוצא הרבה לטיולים. מעדיף מצלמה קצת יותר גדולה (עדיף אבל חסרת מראה כי אז היא יותר קלה) עם נתונים טכניים מעולים ומסך מגע מפרקי מאשר מצלמה כמו הRX100

יכול להיות שבכלל מתאים לי מצלמת פוינט אנד שוט? אם כן האם יש לך המלצה למצלמה כזאת.

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ה G6 היא בהחלט מצלמה מוצלחת ראה סיקור שלנו
http://www.dtown.co.il/articles/3066.html

אבל אני חושש שעם עדשת קיט היא עולה כ 3000 ש"ח והיא מחוץ לתקציב שלך
(בכל מקרה ב 3000 ש"ח אני ממליץ בחום ה A6000 עם עדשת קיט)

ה G6 מגיעה עם חיישן בגדול 4/3 לפי תקן micro four thirds שזה אומר שניתן להחליף עדשות בין אולימפוס ופנסוניק בתקן זה - מה שאומר מבחר עדשות יחסית לא רע בכלל. החיישן הזה קצת יותר קטן מ APS-C שיש במצלמות DSLR והן במצלמות ללא מראה של סוני (A5000, A6000), פוג'י (X-M1). חיישן APS-C מספק יכולת לתמונה נקיה יותר מרעש בערכי ISO גבוהיים יותר.

מצלמות DSLR הן מצלמות שהצילום בהן הוא בדרך כלל דרך העינית היות וצילום דרך המסך מביא פוקוס איטי וממש לא שמיש פרט כאשר מצלמים על חצובה. מצד שני צילום דרך העיניית מספק פוקוס מאוד מאוד מהיר שמצלמות ללא מראה מתקשות להגיע למהירות כזו (סוני A6000 יוצאת דופן לטובה בנושא זה עם מהירות גבוהה מול הללא מראה האחרות שהזכרתי כאן), כך שמסך מגע במצלמות DSLR הוא הרבה פחות חשוב ובעצם למה אתה חושב שמסך מגע היא נקודה חשובה עבורך ?

דרך אגב מצלמות ללא מראה בתקציב של עד 2000 ש"ח עם עדשה הגיעות ללא עינית אלקטרונית וכך שהצילום בהן יהיה רק דרך מסך (יש אפשרות ברוב הדגמים להוסיף עינית אלקטרונית - אבל זה מנגנון יקר)

בתקציב שלך מבחר האפשרויות ב DSLR: קנון 1200D עם עדשת קיט, ניקן D3200 עם עדשת קיט ה D300 קצת יקרה יותר.

בללא מראה סוני A5000 עם עדשת קיט, פוג'י X-M1 עם עדשת קיט
יש גם דגמים של סמסונג, אבל אישית לא התחברתי למצלמות אלו (אז קשה לי להמליץ)

ללא מראה עם חיישן יותר קטן 4/3 שי אולימפוס EPL3 או EPM2 - אבל נראה לי הכיוון שלך בגלל יכולות ISO גבוהה פחות טובה.

האם זה עושה לך סדר ואיזה כיוון נראה לך?

fixman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
מצאתי את הG6 עם עדשת קיט במחיר של 2000 ש"ח.

http://www.amazon.com/Panasonic-DMC-G6KK-Compact-Digital-14-42mm/dp/B00CFCTDD6

האם במחיר הזה המצלמה הזאת יותר מומלצת מאחרות? ראיתי שהביקורת שלכם ממש חיובית.

דרך אגב לא ראיתי בסקירה התייחסות למהירות של המצלמה שזה פרמטר חשוב לי.האם זה תלוי במהירות הפוקוס או הצמצם?

מסך מגע חשוב לי כי למשל אפשר לעשות התמקדות באובייקט מסויים בתמונה ע"י לחיצה על האובייקט במסך ולא צריך להתחיל לגלול בין תפריטים שעות.

כמו"כ סתם בכללי האם חיישן Live MOS הוא יותר מתקדם מחיישן C-MOS?

שוב תודה על העזרה הנהדרת

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
חשוב להבין שמחיר בחו"ל הינו לפני משלוח לארץ ואז יש צורך לשלם מע"מ על המחיר כולל את מחיר המשלוח - מה שמביא את המחיר הרכישה בארץ להיות ברוב הפעמים משתלם יותר. יותר מכך ברכישה מחו"ל אתה מפספס את האחריות שיש למצלמה בארץ. מי שמעוננין לחסוך את המע"מ שיסע לטיול באילת :)

מהירות הצמצם ממש לא נקודה שמשנה לך, בכל אופן לא בשלב הזה
מהירות הצילום בדרך כלל מושפעת מיכולת המצלמה לפקס מהר - ה G6 מסוגלת לצלם 5 תמונות בשנייה עם פוקוס בין תמונה לתמונה, יש לציין שזה נתון יפה מאוד, אבל באורה חלשה המצלמה תפיק קצת צילום פחות מהיר.
סוני A6000 בעלת מערכת פוקוס מוצלחת יותר מסוגלת לצלם 11 תמונות בשנייה - דרך אגב D3300 מספקת גם 5 תמונות בשנייה, אבל אני מאמין שבעלת יכולת לפקס טוב יותר בתאורה חלשה (לא בדקתי אחת מול השנייה)

לכל חברה יש את השם שלה לחיישן והן למעבד התמונה - זה לא נתון שאומר לי או לך משהו

בקשר לפוקוס דרך המסך - אני לא בטוח שאני מבין את אתה הולך לצלם, אבל אם אתה מחזיק את המצלמה יציב בשני ידיים כדי לקבל תמונה חדה וברורה אז אם איזה יד את לוחץ על המסך?
אם לחצת על המסך ואתה חוזר להחזיק בשני ידיים שוב, אז כבר עבר זמן רב (צחי שנייה, שנייה) עד הצילום
לדעתי אתה נעול בצורת צילום של מצלמות קומפקטיות בעלות יכולת פוקוס מאוד איטית (שנייה או יותר), במצלמות אלו אתה מעדיף לצלם דרך העיניית עם מערכת פוקוס חכמה שיודעת לנעול מהר, לעקוב
https://www.youtube.com/watch?v=q-8I502JTMU
https://www.youtube.com/watch?v=jvvM-XCiieM

כמו כן יש דרך צילום שרוב הצלמים משתמשים רק בנקודה המרכזית לקבלת פוקוס ואז מעבירם את המצלמה למיקום הנכון וז מצלמים
חפש Focus and Recompose

https://www.youtube.com/watch?v=FAKPfOPNNjI

fixman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
ראיתי את הסרטונים על המהירות צילום של הA6000 והתרשמתי. כמו כן את הסרטון על נעילת פוקוס, אני מבין שהמצלמה עושה את זה באופן אוטומטי ולי נשאר רק לא לזוז...

בכל מקרה אני מזמין את המצלמה לחו"ל וחבר יביא לי אותה בקרוב כך שהעלות של המשלוח והמיסים לא ממש משנים פה.

הA6000 לא ממש בתקציב שלי וההתלבטות היא בין הA5000 שעולה 440 דולר לביו הG6 שעולה 520 דולר. אשמח אם תכריע בין המצלמות.

תודה רבה.

נערך לאחרונה ב:

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83

fixman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
היי אורי תודה על העזרה.

ראיתי את המצלמות שהצעת, ה OLYMPUS E-PL5 דומה כמעט בכל הפרמטרים ל SONY A5000 כולל מחיר (450$) אבל מגיעה ללא פלאש מובנה מה שיכניס אותי לעלויות נוספות.

הDSLR באמת נחמדה ועם חיישן גדול אבל מבחינת מחיר קצת גבוהה.

אם כבר DSLR תראה את המצלמה הזאת. נתונים דומים, והמחיר הרבה יותר נמוך עם 2 עדשות... יש לזה הסבר?

http://www.bhphotovideo.com/c/search?N=11027229&InitialSearch=yes&sts=pi

שוב ההתלבטות שלי היא בין 2 מצלמות
ה SONY A5000 שעולה 440 דולר לבין הPANASONIC G6 שעולה 520 דולר.

המחיר וגם הנתונים מכריעים לטובת ה A5000 אבל משום מה אני ממשיך לחשוב שהG6 היא מצלמה טובה יותר, גם המחיר שלה היה עד כה גבוה בכ500$ על פני הA5000. חייב להיות לזה איזשהו הסבר...

אשמח אם מישהו יכריע לי בין שתי המצלמות.

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ה G6 היא מצלמה מוצלחת אבל כבר ותיקה ולכן המחיר שלה יורד כעת - היות ויש דגמים חדשים בדרך,
האמת שה A5000 גם דגם ישן ואפילו יש לה מחליפה ה A5100 החדשה יותר והיקרה יותר - כך שאת ירידת המחיר שלה היא כבר עשתה לפני כמה חודשים טובים - כך שהמחיר הזול כעת הופך אותה לאטרקטיבית לפני שהיא יורדת מהמדפים - ברור שה A5100 מוצלחת יותר, אבל גם יקרה יותר וכמובן שה A6000 עוד יותר טובה :)

ה G6 כמו כבר ציינתי מגיעה עם חיישן קטן יותר ומוצלח של פנסוניק, ניתן למצוא גם את האחות שלה מבית אולימפוס OMD-EM10 שיש להן הרבה במשותף, כולל אותו החישן של פנסוניק - הייתי גם בודק אותה היא מצלמה מאוד מוצלחת
http://www.dtown.co.il/articles/3207.html

מה עדיף? אין תשובה אחת מדויקת חיישן הגדול של ה A5000 עדיף ל ISO גבוהה הפנסוניק והאולימפוס (בעיקר האולימפוס) מהירות ובעלות יכולות שליטה טובוה כמות עדשות גדולה יותר והן עיניית שאין כלל בסוני A5000

הבחירה היא שלך

fixman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
אוקי תודה!

דרך אגב מה לגבי ה Nikon D3200? כרגע היא מוצעת ב500$ עם עדשת 18-55 ועדשת 55-200 כך שבאותו מחיר כמו הG6 אקבל כבר מצלמה עם עדשה גדולה ולא אצטרך להשקיע עוד בהמשך.

סליחה שאני משגע אני פשוט מאד מתלבט.

תודה על כל העזרה אתם פשוט מדהימים...

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
דבר ראשון סבלנות, יש לנו חיים נוספים פרט לפורום :)
שנית אתה מוזמן לשאול כמה אתה צריך - בשביל זה יש פורום

הניקון ההיא בחירה מוצלחת, אבל היא לא מצלמה ללא מראה :)
תקבל איכות תמונה מוצלחת, מהירות פוקוס, מגוון עדשות ויכולות להתקדם בעתיד - אבל היא גדולה יותר וכבדה יותר
זה עניין של העדפה אישית

במצלמות הכניסה מצלמות ה DSLR הן תמורה טובה יותר לכסף מול הללא מראה - כמו שאתה מגלה לבד

fixman

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
מצויין! קיבלתי את התשובות...

תודה על הכל וערב טוב.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור