השדרוגים התחילו...

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
שלום לכולם,

...זה זמן מה שלא כתבתי פה, במהלך תקופה זו מערכת השמע שלי שודרגה למדי, הודות לערן פוגל (רמקולים, מגבר ו-CD), יגאל לסרי (כבלים ועצות טובות מאוד) וליאור קורן (לא מנהל האתר הקודם) - מיד תבינו.

בהתחלה רכשתי את זוג הרמקולים Graham Audio LS5/5 עם מעמדים מקוריים של החברה וגימור מהמם. לגראהם שהם מוניטורים גדולים, יש וופר 12 אינטש - מיד 8 אינטש - וטוויטר. הצליל קסום להפליא והבאס מגרגר, נמוך ולא מטריד - עוד לא שמעתי כזה באס מהנה.
לפניו, רכשתי את המגבר המשולב של Luxman L-509X, בהספק של 120 וואט לערוץ, לשביעות רצוני המלאה מהמוצרים ומהשירות. כבר אמר מי שאמר, שערן הוא מנטש (ביידיש בן אדם טוב מאוד).

לאחריו רכשתי Isoclean Power Tip-Toe Base TT-009, שהתחברו לתחתית מעמדי הרמקולים, נתנו שיפור גדול בצליל. את ההמלצה קיבלתי מיגאל שפעם ייבא אותם.

לאחר מכן, הוספתי מקלט Naim NAT05 XS וספק כוח Hi-cap, שנתנו לי מקור צליל נוסף מצוין למערכת השמע.

בנוסף, החלפתי את נגן הדיסקים / SACD בלקסמן מדגם D-05u (גם ערן :אצבע מורמת), לשביעות רצוני המלאה מהנגן המשובח ומליאור קורן, ששידרג לנגן התקליטרים הגדול של לקסמן (מחכה לך בסיבוב...).

לאחר מכן החלפתי כמעט את כל כבלי החשמל ל-Tara Labs The One. מדובר בכבלי חשמל שעולים כל אחד 1,800 דולר, מיובאים על ידי IL AUDIO ונתנו "דחיפה" גדולה לצליל. עד אתה היו לי כבלי חשמל של Reference Power Cord מבית Transparent, עכשיו הם מגנים עם הטיונר של ניים והספק כוח.

כאמור, הוספתי מפצל כוח SINE לכל המערכת. ההמשך יבוא, צפו לעוד פגיעות...
שאלות?

FB_IMG_1663598253428.jpg

FB_IMG_1663598277267.jpg

zariel

חבר משקיען
מעורבות
718
נקודות
113
חתיכת שדרוג ביצעת,
תתחדש.

itay123

חבר משקיען
מעורבות
2,609
נקודות
113
תתחדש תומר !
נראה נהדר.

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
תתחדש תומר! מעניין איך הטיונר של ניים נשמע;)

shushu

חבר משקיען
מעורבות
851
נקודות
113
שווה לנסות כבלי רמקולים אינאקוסטיק
יקלילו קצת את העסק
(לפי מה שכתבת הבנתי שזה בגדול מה שאתה מנסה להשיג, אבל אם טעיתי אז אל תתיחס לעצה ;) )
תתחדש והמון מוזיקה טובה.

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
שוקרון,
לא שמעתי טיונר כזה עם ספק כוח (עולה יותר מהטיונר) מעולם!
היה לי טיונרים טובים בחיי.

למי ששאל על כבלים נוספים:
כבלי רמקולים AudioQuest Everest פעמיים 4 מטרים Dual 72V (144V) DBS, אינטרקונקט 1 מטר וסיומות AudioQuest Sky 72V DBS. מהטיונר יוצא אינטרקונקט Analysis Plus דגם Silver Apex אורך מטר סיומות RCA.

רן לוי

אוהב את התחום
מעורבות
291
נקודות
63
כמי שגילה את השילוב המהפנט בין הטיונר המדובר לספק הכח המדובר כבר לפני כמה שנים, אני מסכים לכל מילה. הדרך שלי התחילה עם אותו טיונר של נאים אודיו ולקחתי ספק כח משומש לבדיקה מדגם נמוך יותר FLAT CAP. השיפור הורגש מיד, אבל חשבתי שההיי קאפ DR ישפר עוד יותר את העומק והמרחב מסביב לכלים ולא טעיתי. הפתעתי בכך כמה נאימיסטים ותיקים ואדוקים שלא חשבו שהשיפור יהיה כה גדול. לקינוח הוספתי אנטנטה פנימית מדגם ST 2 של מגנום דיינאלאב.

יש לי רק הערה אחת. מהנסיון שלי חיבור כבלי חשמל שאינם מתוצאת NAIM AUDIO פוגעת בתוצאה הסופית שמפיקים הטיונר וספק הכח. כבלי החשמל המקוריים של נאים שמגיעים עם המכשירים מעולים, וכל נסיון לחבר כבל חשמל אחר (מתוצרת ואן דן הול או אולטרא לינק או XLO) לא צלח במערכת שלי.

תומר, תתחדש ותבלה.

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
תתחדש תומר, ציוד מצוין.
נראה לי שזה לא רק "שדרוג" אלא במיוחד שינוי כיוון.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
חדים הכבלים של אודיוקווסט(יש לי )

shokroun

חבר משקיען
מעורבות
710
נקודות
113
שוקרון,
לא שמעתי טיונר כזה עם ספק כוח (עולה יותר מהטיונר) מעולם!
היה לי טיונרים טובים בחיי.
וואלה , גירית אותי...עשית לי חשק לשמוע. אל תשכח, ציור ישלים את...התמונה! :) :)

972lior

אוהב את התחום
מעורבות
125
נקודות
43
תומר, הcd נראה אצלך יותר טוב מאצלי. אשמח להגיע לשמוע

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,769
נקודות
113
תתחדש , נראית מערכת של אדם שאוהב מוזיקה

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
IMG_20220920_064355.jpg

2 כבלי חשמל של טרה לאבס, OYAIDE AUDIO דגם R-1 שקע כפול ודגם WPC-Z, שהוא כיסוי לקיר המיועד לשקע כפול של החברה, הבנוי מיציקת אלומיניום וכיסוי קרבון, שבעזרתו מביא את השקע למקסימום ביצועים ולהורדת רעשי ה-RF לכל המערכת.

בהמלצתו של היבואן יגאל לסרי, תודה רבה.

נערך לאחרונה ב:

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
תתחדש , נראית מערכת של אדם שאוהב מוזיקה

תודה רבה, אלדר.

ככה זה מתחיל...
אני צריך לשים עוד 2 -4 לוכדי באס מאחורי הרמקולים, דיפיוזרים שנועדו לטפל בעיקר בתדרים מאוד גבוהים ולאזן תדרים צורמים מאחורי המערכת.
זה צריך לעבור את אשתי, דבר לא פשוט בימינו.

IMG_20220920_090504_BURST1.jpg

ni-ro

חבר משקיען
מעורבות
698
נקודות
113
תומר יקר,
תיהנה ותתחדש
ניר

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
אצלי הם לא חדים :).
לא חדים. המערכת שלך נוטה לכיוון צליל מלא ורומנטי שזה מה שעושה בסופו של יום את הכיף לשמוע מוזיקה.
הייתי מחליף את ה R-1 כי יש לו סוג של ברייטיות בקצה הגבוה ועובר אולי לsine nano שפחות מוקצנים וישתלבו עם המפצל.
כבלי חשמל מפלצתיים זה כמו ללכת למסעדת כוכב מישלן ולהוסיף מלח, פלפל וכו' מיותר ומניפולטיבי לצליל.
אה כן, מה עם לעבור לחדר בגודל נורמלי עבור ציוד ברמה כזו? המרחק בין הרמקולים... אוי..

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
הצליל לא מתואר אצלי כרומנטי. בקשר למעבר לחדר יעודי, אני מאושר בסלון של בערך של 45 מטרים, סה"כ החלל הוא 65 מטרים עם המטבח.
אשתי רואה בערב טלוויזיה בממ"ד בחדר של 9.5 מטרים ולא מפריעה לי להאזין למוזיקה :).

gds

מושעה
מעורבות
756
נקודות
113
נגיד שכל מרצפה אחת בסלון הגדול שלך היא בגודל 60X60 מה המרחק בין הרמקולים 120-140 ס"מ, ממש לא מובן למה, מוזר, או שפשוט אתה אוהב לשמוע near field כמו באולפן.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור