הרקויאם הגרמני של ברהמס: הביצוע המומלץ עליכם

M0TI

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
אלו ביצועים אהובים עליכם ליצירתו של ברהמס 'רקויאם 'גרמני' מתוך ההקלטות הרבות (קלמפרר, אבדו, קראיין, הרנונקור ועוד ועוד) ?

nkorah

חבר משקיען
מעורבות
75
נקודות
28
יש לי רק של ברונו וולטר - מצויין, אבל לא עילוי.
האמת? זה לא הרקווים האהוב עלי ברפרטואר(ורד)

R-5521001-1395772240-5825.jpeg.jpg

תמונות מצורפות

• R-5521001-1395772240-5825.jpeg.jpg
    R-5521001-1395772240-5825.jpeg.jpg
    KB 74.3 · צפיות: 289

M0TI

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
למעשה זהו הרקוויאם היחידי שאני שומע כי אצל ברהמס, בניגוד לשאר מלחיני הרקוויאם, הוא לא שילב טקסטים הסותרים - במישרין או בעקיפין - את אמונתי היהודית.

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
למעשה זהו הרקוויאם היחידי שאני שומע כי אצל ברהמס, בניגוד לשאר מלחיני הרקוויאם, הוא לא שילב טקסטים הסותרים - במישרין או בעקיפין - את אמונתי היהודית.
אם הייתי צריך להיתייחס לכל המוזיקה הליטורגית המשבחת את היהודי הצלוב.
מאמין שהייתי נמנע מהמון יצירות מופת מוזיקליות.
זה מזכיר לי שאיי שם בשנות השמונים היגעו לארץ אריאל רמירס,וחיימה טורס(ביקורם השני בארץ).
וביצעו בהיכל התרבות את "מיסה קריאוז'ה" והמקהלה שליוותה אותם הייתה...מקהלת הקיבוץ הדתי.
הביצוע היה מבריק,ללמדך שממוזיקה טובה אפשר גם להינות ללא כוונת המרת דת רחמנא ליצלן.

M0TI

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
פיני, הסיבה היא כי אינני מוכן לשמוע דברי כפירה על עיקרי אמונתי, אין לכך כל קשר עם פחד להמרת דת.

עדיין לא דברנו על הצרות ונהרות הדם הרבים שעמנו הקיז לאורך ההיסטוריה על עניינו של הצלוב.

נערך לאחרונה ב:

Sol

חבר משקיען
מעורבות
621
נקודות
113
פיני, הסיבה היא כי אינני מוכן לשמוע דברי כפירה על עיקרי אמונתי, אין לכך כל קשר עם פחד להמרת דת.
עדיין לא דברנו על הצרות ונהרות הדם הרבים שעמנו הקיז לאורך ההיסטוריה על עניינו של הצלוב.
סליחה שאני מעלה מהאוב.
לפני כ-25 שנה ביקרתי בוותיקן.
(בעיקר מאהבת תיאלוגיה)
ראיתי קבוצה של גברים ונשים גבוהי קומה במיוחד(נורווגים).
ובחוצפתי הצטרפתי אליהם,בגלל מדריך מבוגר איטלקי שהסביר בפרוטרוט על כנסיית סאן פטרוס.
כשהיגענו לפסל של הצלוב,האיטלקי לא התאפק ושאל אתה לא שייך אליהם(לנורווגים)?
לא עיתי אבל הוא והצבעתי על הצלוב הגיע מעמי.
האיטלקי התבלל מעט וענה לא משנה,ישו הוא עבור כולם.
התרחקתי מהמקום(מכוון שהבנתי שהגזמתי)תוך אמירת שמע ישראל.
(ואינני דתי)
אין פסול בכך שאדם מברר מה חושבים אחרים על מנת להבינם ולהיות מסוגל להתמודד מולם.
(וזה מה שאמרו חז"ל "דע מה שתשיב")

M0TI

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
מעניין לקרוא :)

נערך לאחרונה ב:

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
לעצם השאלה המקורית:
יש לי ביצוע אחד, על סליל טייפ. הפילהרמונית של לונדון, בניצוח דניאל ברנבוים,
הקלטה של Deutsche Grammofon.
ואני אוהב אותו.

אבל פעם, בהיותי נוהג לתומי בכבישי ארצנו לצלילי קול המוזיקה, שמעתי ביצוע טוב יותר.
חיכיתי עד הסוף לשמוע מי ומה, ולהפתעתי שמעתי: גארי ברתיני.

אני חושב שזו ההקלטה עם מקהלת גארי ברתיני, הפילהרמונית הישראלית, וזובין מהטה על הניצוח.

M0TI

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
הזכרת 'קול המוזיקה', ובכן היום בתוכנית 'קונצרט בוקר' הושמע הרקוויאם בניצוח הרנונקור, נשמע לי יותר "אטרקטיבי" מהקלמפרר שיש לי אבל שמעתי רק את סוף היצירה, וגם זאת בהאזנה חטופה.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,930
נקודות
113
הפרק השני האדיר בביצוע של קלמפרר אהוב עלי במיוחד.

עם זאת, אני לא מתלהב משאר הביצוע, "גדול" ככל שיהייה, וזה כולל גם את הסולנים, אליזבת שווארצקופף ודיטריך פישר-דיסקאו, שבמקומות אחרים אני אוהב ומעריך אותם מאוד.

ההעדפה העיקרית שלי היא הביצוע של קאראיאן מ-1964 בדויטשה גראמופון, עם הסולנים גונדולה יאנוביץ ואברהארד וכטר, שהם נפלאים ממש. קאראיאן הקליט את היצירה גם עוד כמה פעמים, כולל ב-DVD.

הפרק השני בביצוע הזה הוא משהו מיוחד לא רק בגלל הביצוע עצמו, אלא בגלל ההדגשה הגדולה של תפקיד הטימפאני (תופי-הדוד) בהקלטה, עד כדי כך שהפרק הופך כמעט לקונצ'רטו לטימפאני, מקהלה ותזמורת.

גונדולה יאנוביץ מצטיינת אפילו יותר בהקלטה שלה עם ברנארד הייטינק, אבל שאר הביצוע פחות מזהיר.

ועוד יש לציין לטובה את הקלטתו השנייה של ג'והן אליוט גארדינר (2007) בכלי תקופה.

עמיר

Adiel

אוהב את התחום
מעורבות
52
נקודות
28
קמפה.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור