הרהור: קניית כבלים חול VS ארץ

yoalev

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
לאחר שיטוטים באינטרנט ובחנויות בארץ רכשתי כבל CHORD USB 5M. כבל מצוין שמחירו בארץ לאורך 3 מטר מגיע לכדי 800 ש"ח (לפני הורדות חברותיות..). בכל מקרה, קניתי את הכבל הנ"ל באתר http://www.custom-cable.co.uk/ (חנות מומלצת מאוד- אפילו מקצצים במע"מ לתושב מחוץ לאירופה - הנחה של 20%!) מחיר הכבל כולל משלוח היה 400 ש"ח - כלומר מחיר נמוך משמעותית מהארץ! מה שהטריד אותי שבעידן החנויות המקוונות אנחנו רצים למחיר הזול ביותר וזאת על חשבון בעלי העסקים בארץ. ברור לי שיבוא מוצרים לארץ כרוך בעלויות אדירות של מיסו והובלה, אך בכל זאת מצאתי את עצמי קונה מוצר ב50% מהמחיר המקורי.. האם שווה לנו לתמוך בחנויות הסטריאו בארץ, חנויות שחשוב לנו לשמר בנוף המקומי שלנו - או ללכת ולרוץ במחיר הזול ביותר? סתם הרהור שעבר לי בראש ואשמח לשמוע תגובות בנושא

clip99

חבר משקיען
מעורבות
129
נקודות
43
לאחר שיטוטים באינטרנט ובחנויות בארץ רכשתי כבל CHORD USB 5M. כבל מצוין שמחירו בארץ לאורך 3 מטר מגיע לכדי 800 ש"ח (לפני הורדות חברותיות..). בכל מקרה, קניתי את הכבל הנ"ל באתר http://www.custom-cable.co.uk/ (חנות מומלצת מאוד- אפילו מקצצים במע"מ לתושב מחוץ לאירופה - הנחה של 20%!) מחיר הכבל כולל משלוח היה 400 ש"ח - כלומר מחיר נמוך משמעותית מהארץ! מה שהטריד אותי שבעידן החנויות המקוונות אנחנו רצים למחיר הזול ביותר וזאת על חשבון בעלי העסקים בארץ. ברור לי שיבוא מוצרים לארץ כרוך בעלויות אדירות של מיסו והובלה, אך בכל זאת מצאתי את עצמי קונה מוצר ב50% מהמחיר המקורי.. האם שווה לנו לתמוך בחנויות הסטריאו בארץ, חנויות שחשוב לנו לשמר בנוף המקומי שלנו - או ללכת ולרוץ במחיר הזול ביותר? סתם הרהור שעבר לי בראש ואשמח לשמוע תגובות בנושא

לדעתי , כשמדובר ב50 אחוז הנחה , אין מה לחשוב פעמיים ועם כל הכבוד .

kyroz

חבר משקיען
מעורבות
51
נקודות
28
מזכיר לי את היוזמה התל-אביבית לרכוש רק מסופרמרקטים קטנים ומכולות כדי לתמוך בבעלי העסקים הקטנים...
אין עם זה בעיה, זו מטרה חשובה וחיובית, אבל מי יתמוך בי אחרי שקניתי מוצרים ב-50% יותר והגעתי לסל קניות של 100 ש"ח ל-5 מוצרים?
בקיצור, כבלים רוכשים היכן שזול, במיוחד בהפרש כזה, גם כך הסיכוי שתצטרך שירות נמוך.

חומוס

חבר משקיען
מעורבות
402
נקודות
83
מזכיר לי את היוזמה התל-אביבית לרכוש רק מסופרמרקטים קטנים ומכולות כדי לתמוך בבעלי העסקים הקטנים...
אין עם זה בעיה, זו מטרה חשובה וחיובית, אבל מי יתמוך בי אחרי שקניתי מוצרים ב-50% יותר והגעתי לסל קניות של 100 ש"ח ל-5 מוצרים?
בקיצור, כבלים רוכשים היכן שזול, במיוחד בהפרש כזה, גם כך הסיכוי שתצטרך שירות נמוך.
בדיוק, עם כוכביות:
*ראשית, אם ההפרש בשקלים (לא ב %) לא זוועה, אז עדיין שווה לקנות מקומי מהסיבות "החברתיות".
*שנית, יש ערך מוסף לכך שבקנייה מקומית אתה רואה ומקבל מיד את מה שקנית בלי שאתה צריך לחכות שבוע שבועיים או יותר, ולעיתים גם ללכת לשחרר מהמכס.
*שלישית, לעיתים יש פגמים הנראים לעין שאפשר לעמוד עליהם במועד הקנייה בחנות, אך לא ממש אפשר לעשות עם הגילוי שלהם כלום אם קיבלת את זה מחו"ל.
*רביעית, בקנייה אונליין, ובמיוחד של אינטרקונקטים ושאר דברים דומים בהם עלות הייצור יחסית נמוכה ומתח הרווחים גבוה, קיים סיכון ממשי של זיופים - זה מאוד נפוץ באיביי. הסיכוי לקבל זיוף באתר "מהוגן" קטן יותר, אך קיים, בהחלט קיים.
*חמישית, הערך של האחריות למכשיר כבודו במקומו מונח, אבל מוצרים מודרניים לא מתקלקלים כל כך מהר, בטח שלא בתקופת האחריות (אלא אם זו אחריות לכל החיים וכו', דבר שאני אישית די מפקפק בתוקפו כי צריך לבדוק אם זו אחריות גם על חלקים וגם על עבודה. ברוב המכריע של המקרים, את החלקים אפשר להשיג, במיוחד אם זה מכשיר יחסית מודרני, והעבודה, כל אחד והגורו שלו). אז גם כאן, יש גבול לכל תעלול.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
ומה עם אחריות? :)

חח

נ.ב. קנית כבל מזויף.

michael123

חבר משקיען
מעורבות
1,439
נקודות
113
סתם צוחק.. :)
זאת יכולה להיות תגובה של יבואנים בארץ

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
נקודה נוספת:
אני לא זוכר מי היבואן של CHORD ואני גם מתעצל לבדוק, אבל ניסיוני לגבי תימחור - גם של כבלים - אצל היבואנים "הסחבקים" - פור, לסרי, ערן, עופר, סבו, רן שביט ויסלחו לי מי ששכחתי - ברוב המקרים התימחור מצוין ואין שום סיבה לקנות בחו"ל, אם רוצים חדש. יתירה מזאת, אם רוצים לשדרג אח"כ, רוב היבואנים הנ"ל מציעים טרייד אין על מוצרים שהם מייבאים.

אם מחליטים לקנות חברה שמיובאת ע"י אחד מהיבואנים הגדולים יותר, שיש לו הוצאות גבוהות יותר ולפיכך תימחור גבוה יותר, לדעתי האישית אין שום מניעה לקנות מחו"ל. אין סיבה לשלם כפול.

arye.gur

חבר משקיען
מעורבות
882
נקודות
113
לדעתי היבואנים והסוחרים צריכים להתאים עצמם לשוק המשתנה ולא הלקוחות. הנושא דוסקס באריכות ובפירוט בכל הקשור להורדת מוסיקה. לא זוכר איפה נתקלתי ממש בימים האחרוניחם: הורדת סרטים בצורה פירטית היא בשווי של 50 מיליארד דולר בשנה שלא מגיעים למפיקים בהוליווד. קניית הכבלים שאתה מדבר עליה היא חוקית בהשוואה להורדת סרטים ומוסיקה, כך שמצפונך יכול לנוח.

התחרות היום היא גלובלית בכל הנושאים ומי שצריך - שיתאים עצמו למצב. אני חושב שהיבואנים החזקים מוכרים בארץ במחירי חו"ל.

אריה

hornless

חבר משקיען
מעורבות
377
נקודות
83
יבואנים קטנים שמוכרים ישירות לצרכן הסופי יכולים להציע מחיר אטרקיבי.

אצל יבואנים גדולים(מפיצים) שמוכרים לחנויות שמוכרות לצרכן המחיר גבוה יותר גם בגלל הוצאות גבוהות יותר וגם כי יש עוד גורם שצריך להרוויח בדרך. כמו במקרה של קורד. באנגליה החנות ככל הנראה קונה ישירות מהיצרן. אין לה הוצאות יבוא, מיסים ושיווק. אני משוכנע שאם החנות בארץ היתה קונה ישירות מהיצרן בחו"ל, המחיר היה יותר אטרקטיבי.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור