הקרנת סרט מהמחשב ל-TV- שמיעת אודיו בחמישה ערוצים

gtoren

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
שלום לכם,

אודה לעזרתכם בבעיה הבאה:

יש לי מחשב עם כרטיס מסך HD. יש לי Smart TV של סמסונג.
חמישה רמקולים ורסיבר של ימאהה. DVD (הרסיבר ללו כניסת HDMI).

המערכת שלי מחוברת כך:

המחשב מחובר ל-TV עם HDMI. הקול מהמחשב מחובר לרסיבר עם 3.5 לאוזניות שבמחשב.
הרסיבר מחובר ל-TV עם כבל אופטי.
ה-DVD מחובר ל-TV עם HDMI, אודיו לרסיבר עם קואקסיאלי (ה-DVD כולל USB).
אין לי ממיר יס או הוט- אני צופה עם ממיר של עידן+ מובנה ב-TV.

כעת לבעיה,

כאשר אני מקרין סרט מהמחשב ל-TV (סרט באיכות HDMI מלא) התמונה ממש מהממת.
אבל את הקול אני שומע רק בשני הרמקולים , אני מניח כי זה בגלל שהמחשב מחובר לרסיבר עם חיבור האוזניות). הרסיבר מראה כי האודיו מגיע בשני רמקולים למרות שכתוב DD PROlogic II.

ברצוני לציין כי כשהייתי מחובר ליס, כשהייתי צופה למשל בערוץ הסרטים, חלק מהסרטים הייתי שומע על חמשת הרמקולים והיה ממש מדהים.

אני ממש אובד עצות, איך להפיק מהסרט המשודר מהמחשב גם את האודיו באיכות של חמישה ערוצים?
יש למי מכם רעיון איך לחבר את הרכיבים שלי כך שאוכל לשמוע בחמישה רמקולים?

דבר נוסף: ה-TV שלי תומך באפליקצייה של Allshare של סמסונג. חיברתי את ה-TV לרשת הביתית.
האם הפיתרון הזה יאפשר לי לשמוע את האודיו במהמחשב בחמישה ערוצים.
ברצוני לציין כי שיניתי את הגדרות האודיו בלוח הבקרה של המחשב שבמקום האודיו יהיו רמקולים לאודיו של HDMI.

שלה נוספת:
מדוע ה-DVD שלי לא מזהה אף כונן שמחובר אליו, יש לי סיגייט 2 טרה. גם דיסק און קי, כאשר אני מכניס את הכונן ל-USB, כתוב לי שיש 2 אפשרויות: SLOT ו- DISK אבל לא ניתן להיכנס פנימה? למה לא מזהה את הכוננים?

אנא עזרתכם בבקשה,

גלעד.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
ה- DVD שלך תומך רק בדיסקים מפורמטים כ- FAT 32, לא NTFS.

לגבי הטלוויזיה, תוציא ממנה כבל אופטי אל כניסה ברסיבר, הוא יעביר את האות מה- HDMI אל הרסיבר, רק תגדיר את היציאה שתעביר אות מקורי ולא סטריאו.

gtoren

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
ליאור בוקר טוב,

תודה על התגובה המהירה.

גם היום ה-TV מחובר לרסיבר בכבל אופטי. אז מדוע הרסיבר מראה שרק שני רמקולים מוציאים אודיו? וכתוב DD PROlogic II. מה הכוונה שלך "...רק תגדיר את היציאה שתעביר אות מקורי ולא סטריאו." היכן אני מגדיר זאת ואיך?
אני בטוח שהסרט שאני מקרין (12 גיגה) הוא עם אודיו HD. מה אני עושה לא נכון?

לגבי תשובתך השניה: אז איך אני מפרמט כונן חיצוני ל- כ- FAT 32?

תודה מראש,

גלעד

IDG

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
היי גלעד
בשביל לקבל 5.1 מהמחשב ברסיבר אתה חייב יציאה דיגיטלית, ולחבר אותה אל הרסיבר. כמובן שיש גם צורך בהגדרה של המחשב.

בנוגע לטלוויזיה - אם הבנתי נכון את שאלתך, הרי שטלוויזיות בעלות מעבד סראונד נדירות מאוד (אם אינני טועה LOEWE הם היחידים היום בעלי מעבד שכזה), לכן גם כאשר אתה משתמש בOPTICAL OUT של הטלוויזיה אתה תקבל רק סטריאו.

כמובן, שאם אני טועה ומישהו הצליח להוציא אות 5.1 ממסך טלוויזיה אשמח אם יתקנו אותי / יציינו באיזה דגמים מדובר.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
אני לא זוכר במדויק היכן זה נמצא, בתפריט אודיו או SETUP, אבל צריכה להיות הגדרה שאומרת PCM (סטריאו) או Pass Through (אות 5.1). בדרך כלל, התמיכה מוגבלת ל- דולבי דיגיטל בלבד ולא DTS, אבל בדגמים החדשים של סמסונג יש גם DTS.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור