הצעות חלופה לקיר ספוגים

dupo

חבר משקיען
מעורבות
24
נקודות
28
שלום,

מאחורי הרמקולים שלי מופיע קיר מצופה בספוגים הבולמים רעש כלפי חוץ אך פוגעים בסאונד : מייבשים , מצנזרים תדרים מסויימים ומעממים את חדרי , אבקש הצעות להחלפת הספוגים לחלופה אשר תורמת לסאונד או נייטרלית לפחות וגם כן בולמת רעש כלפי חוץ אך כמובן לא על חשבון הסאונד.

תודה רבה.

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
מה המרחק הקיר מהרמקולים?
לוחות עץ יכולים אולי לעזור. אתה צריך לוודא שאכן זה קיר הספוגים שגורם לתופעה.

dupo

חבר משקיען
מעורבות
24
נקודות
28
המרחק בין הקיר לרמקולים הוא בערך 25 סנטימטר , עשיתי ניסוי קטן ושמתי 3 דפיוזרים : 2 מאחורי הרמקול ואחד מצידו והרמקול נשמע הרבה יותר פתוח ואוורירי , לא בחנתי את התופעה לאוריך זמן אך השינוי היה ברור.

אלדר1

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
תנסה כמה תמונות גדולות ממוסגרות בזכוכית

אבל אתה צודק קיר ספוגים שלם הורג הסאונד.

aloni

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
נו, ואיך עכשיו?

Ozen

חבר משקיען
מעורבות
2
נקודות
18
עם כמות הספוגים שיש לך אדם, הייתי כבר מעדיף לבנות קיר על זה :p

eyal_joshua

אוהב את התחום
מעורבות
0
נקודות
0
היי דופו

טיפול אקוסטי מאוד קריטי למקסם את ביצועי המערכת, לפעמים בצורה מכריעה

לא תמיד הרחקה של הרמקולים מהקירות יפתרו לך בעיות של עודף באסים אם כי זה כן יכול לשפר בצורה מסויימת
עם הרמקול שלך בעל באס רפלקס אחרוי נסה לסתום את החור ולראות כיצד מתנהג הרמקול במיד באס ובבאס, זה עלול ליצור שיפור מסויים

קיר ספוגים מוגזם עלול להרוג את הסאונד...נסה אולי לתלות וילון קיר מאסיבי ותראה איך זה משפיע,

נסה להרים את הרמקולים אולי על פלטת שיש ותראה מה ההגבהה עושה לצליל
עוד דברים שיעלו לי אדווח בהמשך
אייל

EyalR

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
לא ברורה המטרה שלך. אם היא לבודד את הקיר מבחוץ כך שרעש לא יחדור או יצא אז אתה צריך להשתמש בחומר בעל צפיפות גבוהה ולא בספוגים שמטרתם שונה. חומר בצפיפות גבוהה ניתן לקנות בחנויות שמתמחות באקוסטיקה כמו אובזוטק למשל. החומר הוא PVC במשקל של 5 ק"ג למ"ר, אם אני זוכר נכון העובי הוא 3 מ"מ. צריך להדביק אותו לקיר ומכיוון שאין לו גימור תצטרך לחשוב על פתרון לכך.

אם המטרה היא בליעה אז לפחות בייעוץ האקוסטי שקיבלתי הומלץ לי למקם בולעים בקיר שמול לרמקולים ולא בזה שמאוחריהם.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
...

אם המטרה היא בליעה אז לפחות בייעוץ האקוסטי שקיבלתי הומלץ לי למקם בולעים בקיר שמול לרמקולים ולא בזה שמאוחריהם.

מעניין

meir78

מושעה
מעורבות
0
נקודות
0
לדעתי ישגעו אותך פה , יותר ספוגים , פחות ספוגים , מי כאן מומחה באקוסטיקה ועוד דרך האינטרנט?
מי אמר שהספוגים שלך מתאימים לבעיות האקוסטיות הספציפיות שלך, אולי צריך חומרים אחרים?
אם לא בא לך להתעסק עם הבאת מומחה , תשב ותשחק לבד עם מה שיש לך ימינה שמאלה אחורה קדימה
עד שתגיע לנקודה הנכונה מבחינת הצליל. אם לא תצא ראש בשום מקרה תבדוק מה לא בסדר במערכת שלך,
אולי מישם מגיעה הבעייה, אבל אל תשדרג כלום עד שלא תשמע משהוא אחר וטוב , כי ראיתי שהחלפת רמקולים
וזה לא עזר .

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור