הפאנל המדלג של אלדר

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
אלדר,
מזמן לא ראינו קצת תמונות וחפירות על ביקור הפאנל אצל חברים.

חשבתי להציע שינוי קטן במתכונת שאולי יקל על ההפקה.

לפי דעתי אפשר להוריד את החלק ה"ביקורתי" - כלומר, זה אשר מתאר את אופי הסאונד וחושף את המארח לביקורת חיובית או שלילית. זה נראה לי מיותר.
עם זאת, אני חושב שמאד מעניין לראות את הסביבות האנושיות בהן אנשים מקימים להם את המקלט המוזיקלי. כן, גם ציוד, אבל לא רק. מה יש מסביב. איך המערכת מוטמעת בשאר הבית.
ולאחר מכן, האם מזהים דפוסים חוזרים אצל חברים, שאופייניים לסוג מסוים של מערכות? של אנשים? של אזורים?
(למשל, ברוסיה הטיפול בחשמל הוא הרבה יותר מאסיבי מאשר בארץ)

איך האשה מתייחסת לתחביב, אם יש אשה?

בקיצור, תיאור של המקום, תיאור החוויה, אך בלי תיאור הסאונד.
מה דעתך?

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
מתנוש,
מה הכי חשוב לאודיופיל המצוי?
המערכת שלו כמובן.
ואצל רבים רבים מאיתנו - התדמית שלה בעיני החבר'ה כמובן.
עכשיו, נסה להכניס לתוך המצב הזה חבורה של אודיופילים אחרים, שנכנסים לקודש הקודשים של האודיופיל במטרה לפרסם ברבים את שחוו שם. טעמם אולי שונה בתכלית מטעמו שלו. השקפתם אולי שונה מהשקפתו.
והאגו של כולם -במרומים!

אנחנו ישראליים. כוחנו בביקורת. אנחנו אלופים בלקטול ולבקר, וכל זב חותם עם מערכת של 20 אלף ש"ח,אותה רכש
בעמל רב למרות המשכנתה הלוחצת, יכול לקטול בלי למצמץ חדרים של מאות אלפי יורו בתערוכה בחו"ל.
תרבותית, קשה לנו מאוד לפרגן. בניגוד לתרבויות אחרות, אצלנו לפני שאומרים מילה טובה ולפני שמביעים הערכה, קודם כל חושבים מה לא בסדר ואיפה דופקים אותנו.
בתרבות שכזו, היוזמה שלך נפיצה מאוד. שומר נפשו ירחק.
אני חושב שהסבבים הקודמים הוכיחו את מה שכתבתי כאן.
הלוואי ויוכח שאני טועה. צריך בשביל זה פאנל מאוד מיוחד עם גישה בסיסית מפרגנת.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מתנוש,
מה הכי חשוב לאודיופיל המצוי?
המערכת שלו כמובן.
ואצל רבים רבים מאיתנו - התדמית שלה בעיני החבר'ה כמובן.
עכשיו, נסה להכניס לתוך המצב הזה חבורה של אודיופילים אחרים, שנכנסים לקודש הקודשים של האודיופיל במטרה לפרסם ברבים את שחוו שם. טעמם אולי שונה בתכלית מטעמו שלו. השקפתם אולי שונה מהשקפתו.
והאגו של כולם -במרומים!

אנחנו ישראליים. כוחנו בביקורת. אנחנו אלופים בלקטול ולבקר, וכל זב חותם עם מערכת של 20 אלף ש"ח,אותה רכש
בעמל רב למרות המשכנתה הלוחצת, יכול לקטול בלי למצמץ חדרים של מאות אלפי יורו בתערוכה בחו"ל.
תרבותית, קשה לנו מאוד לפרגן. בניגוד לתרבויות אחרות, אצלנו לפני שאומרים מילה טובה ולפני שמביעים הערכה, קודם כל חושבים מה לא בסדר ואיפה דופקים אותנו.
בתרבות שכזו, היוזמה שלך נפיצה מאוד. שומר נפשו ירחק.
אני חושב שהסבבים הקודמים הוכיחו את מה שכתבתי כאן.
הלוואי ויוכח שאני טועה. צריך בשביל זה פאנל מאוד מיוחד עם גישה בסיסית מפרגנת.

אני לא מבין אם הבעיה היא אצלי או אצלך. כלומר, חוסר יכולת הבעה בכתב, או חוסר יכולת הבנת הנקרא :).
יקירי, כל מה שהצעתי מתבסס בדיוק על הקושי שאתה תיארת - אני לא רוצה לשמוע ביקורת על הסאונד. או בכלל ביקורת. סתם חבורה שבאה לבקר, וזה גם לא חייב להיות אנשים בעלי "מיצוב גבוה" באתר. המטרה היא לא להעביר סקירה על הסאונד שבוקע מהמערכת אלא על להעביר את המעטפת האנושית מסביב לתחביב, כשהדובדבן הוא ציוד.

אתן לך דוגמא.

אם אני יודע שיש לך את אותם הרמקולים שלי יש, מעניין אותי לראות איך שילבת אותם בסביבת מגוריך, ועם איזה ציוד נילווה אתה מגביר אותם. אבל פחות מענין אותי הסאונד שיש אצלך בבית, כי זה משהו שאי אפשר להעביר במילים. כן יעניין אותי איך חבר לתחביב בונה את התחביב שלו - במה הוא דומה לי ובמה הוא שונה.

ARIMAR

עוסק בתחום
מעורבות
121
נקודות
43
מתנוש,
שלא יפתיע אותך, אבל מתקיימים המון מפגשים כאלו.
פשוט לא כותבים ומשתפים....
אולי מהסיבות שהוזכרו כאן...

TakeOne

חבר משקיען
מעורבות
865
נקודות
113
מתנוש, הסר דאגה מלבך: הדברים ברורים ומובנים.
אני פשוט לא מאמין שאודיופילים שמגיעים להאזנה אצל אודיופיל אחר, לא ירצו להכנס לעניין הסאונד.
זה מה שמעניין אותנו.

AK1

חבר משקיען
מעורבות
2,950
נקודות
113
מתנוש,

נראה לי שההצעה שלך מדלגת על כמה דברים חשובים בכל התהליך של הפאנל והסיבות לקיומו ולהפסקת פעילותו.

חסר בעצם ניתוח של מה הצרכים שמניעים את התהליך, מה הבעייתיות, ואז ניסיון מסודר לראות איך אפשר לענות לצרכים הרלוואנטיים תוך מיזעור הבעייתיות.

מה שהצעת נראה כמו זיהוי צורך אישי שלך, ועקיפת כל הבעייתיות בצורה שבה הצרכים של האחרים בתהליך לא נענים, משהו בדומה לזריקת התינוק עם להשאיר את המיים להתבוננות במרקם שלהם...

אני לא מניח שאני יכול לנחש את כל הצרכים של כולם ולראות את כל הבעייתיות מכל הזוויות, אבל נראה שייש כאן שלושה גורמים נפרדים, עם צרכים לאו דווקא תואמים:

בעל המערכת, שצרכיו יכולים לכלול, למשל, במינונים משתנים אישית:

• רצון לקבל הערכה וחיזוק לבחירותיו
  • רצון לקבל הצעות לשיפור, רצוי כאלה שניתנות ליישום בקלות ובתחום יכולתו
  • אי רצון לקבל ביקורת שמסבירה שהציוד לא טוב בלי רעיונות ישימים עבורו לשיפור
  • שיישמרו על כבודו ורגשותיו לכל אורך התהליך
הפאנליסטים עצמם, שצרכיהם יכולים לכלול, למשל, במינונים משתנים אישית:
  • רצון לתרום מהניסיון והידע שלהם לבעל המערכת ולמלא את צרכיו
  • רצון להיות מוכרים כמומחים ע"י קהילת הקוראים
  • רצון להראות כמה הם חכמים ויודעים וצודקים
  • רצון להשפיע על דיעות/טעם הקוראים
הקוראים, שצרכיהם יכולים לכלול, למשל, במינונים משתנים אישית:
  • רצון לראות מה יש לאחרים והיכן הם נמצאים בייחס לזה
  • רצון לדעת איך התוצאה הסופית
  • רצון לדעת מה עזר/יעזור לשיפור, והאם/איך זה ישים אצלם במערכת שלהם
  • רצון לדעת מה הפריע/גורם נזק, והאם/איך זה ישים אצלם במערכת שלהם
  • רצון לראות דם, או, לחליפין, אי רצון לצפות בוויכוחים אישיים
עד עכשיו לא העליתי בדעתי שיש בכלל כאלה שמתעניינים בצדדים האישיותיים של מה שמסביב, כמו יחס האשה לעניין ודברים כאלה, אבל מסתבר שייש... זה רק מחזק את זה שאני בטח לא רואה הכל.

ברור שייש כאן בעייתיות וקונפליקטים מובנים -- לא תמיד הביקורת של המבקרים היא בתחום שמקובל על בעל המערכת, או ישימה עבורו, ובהרבה מקרים -- בגלל סוגי האישיות של הפאנליסטים הספציפיים -- גם לא תמיד טורחים לשמור על כבודו ועל גבולות הטעם הטוב.

אבל נראה לי שאם מוציאים את הציוד עצמו מהפוקוס, זה לא עונה על צרכי אף אחד, פרט לאלה שמתעניינים בצדדים האישיותיים...

אבל אולי החמצתי משהו -- די סביר.
אולי מתנוש יכול להסביר טוב יותר למה כוונתו, ואיך הצרכים של מי ייענו טוב יותר תוך מיזעור הבעיות.

עמיר

נערך לאחרונה ב:

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,791
נקודות
113
מתנוש היקר!
אין ספק שקצת דעך כאן העניין ,ומניח שהחברים היו רוצים דווח אקטואלי מהשטח ,הבעיה היא שהביקורים הללו אינם מבוצעים ע"יי מומחים לנימוסים והליכות ,להזכירך עשינו זאת אני ושמעון בוזגלו ,
דווקא היה "אש" ,וגם המחלוקת עוררה עניין רב ,
אבל היו אלו זמנים אחרים ,היום הפורום הוא במתכונת מוקפדת יותר ,רוב האנשים מעוררי המחלוקת או שהושעו או שאינם כותבים כאן יותר,האודיופילים הותיקים בקושי כותבים שורה בשבוע ,גם נמר פרש לחייו ופה ושם קצת כותב ,
גם אני מרגיש באופן אישי שלא בא לי לעמוד בחזית ביקורת אישית ולספוג חיצים מורעלים מכל מיני נשמות זכות ,
מצד שני מן סקירה חלבית על עיצוב החדר ויחס האישה ,כמה שלא לוחץ על נקודות רגישות ,נוטל את העוקץ והעניין מביקור שכזה ,
בקשר למה שכתב "טייק" על פנל עם "גישה בסיסית מפרגנת" ,גם אז היתה גישה שכזו משמעון וממני ,לא הלכנו בכדי לכסח בכוח ,והנה מה שיצא.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
מתנוש היקר!
אין ספק שקצת דעך כאן העניין ,ומניח שהחברים היו רוצים דווח אקטואלי מהשטח ,הבעיה היא שהביקורים הללו אינם מבוצעים ע"יי מומחים לנימוסים והליכות ,להזכירך עשינו זאת אני ושמעון בוזגלו ,
דווקא היה "אש" ,וגם המחלוקת עוררה עניין רב ,
אבל היו אלו זמנים אחרים ,היום הפורום הוא במתכונת מוקפדת יותר ,רוב האנשים מעוררי המחלוקת או שהושעו או שאינם כותבים כאן יותר,האודיופילים הותיקים בקושי כותבים שורה בשבוע ,גם נמר פרש לחייו ופה ושם קצת כותב ,
גם אני מרגיש באופן אישי שלא בא לי לעמוד בחזית ביקורת אישית ולספוג חיצים מורעלים מכל מיני נשמות זכות ,
מצד שני מן סקירה חלבית על עיצוב החדר ויחס האישה ,כמה שלא לוחץ על נקודות רגישות ,נוטל את העוקץ והעניין מביקור שכזה ,
בקשר למה שכתב "טייק" על פנל עם "גישה בסיסית מפרגנת" ,גם אז היתה גישה שכזו משמעון וממני ,לא הלכנו בכדי לכסח בכוח ,והנה מה שיצא.
תודה על התשובה הכנה.

שמע, כשאני קורא את הפאנלים האלה, מעניין אותי הכל חוץ מהסאונד. גם הציוד, אגב, מאד מענין אותי. אבל בעיניי לקרוא על חווית הסאונד זה חסר טעם כי אני לא שם, לא מכיר את בוזגלו ובקושי מכיר אותך, ובטח ובטח לא מכיר את הנבחרים האחרים. לכן, אני לא יודע אם הרשמים שלכם תואמים שלי בהאזנה לאותה מערכת.

כן מענין אותי המסביב. אני רואה שדוגמת האשה היתה נפיצה, אז אתן אחרות.
- איך הגיע הבחור לציוד שיש לו?
- מה היו הסדרי העדיפויות שלו בבחירת הציוד? (דילים, העדפה של "מנורות" על "טרנזיסטורי", "חשמל זה 50% מהמערכת", "רק רמקולים קרמיים" וכו'). בקיצור, לנסות לראות אם יש אני מאמין מאחורי תהליך בניית המערכת, ואם כן - מה הוא.
- מה ההעדפות המוסיקליות?
- איך בחר לטפל באקוסטיקה?

בקיצור, הרבה שאלות שיוכלו לשים אותי, כקורא, בפרספקטיבה לגבי שאר החברים.המניעים הם כמובן אנוכיים.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
מרשה לעצמי לקפוץ לנושא שלא חוויתי, כי אני יחסית חדש פה.
מהתיכתובת ביניכם אני מתרשם שאני מבין על מה אתם מדברים.
להרגשתי יש מקום גם למה שמתנוש מדבר עליו, וגם שניצל. אפשר ליצור מפגשים שהם תמהיל מוצלח.

אני כנראה מכיל קצת DNA של אותם אלה ש׳העלו אש׳ בעבר או הושעו, אם כי אני נהנה מלקרוא את השירשורים בפורום, ולומד המון, ולכן משתדל לרסן את עצמי ולא ליצור או להיגרר לקרבות תרנגולים.

אבל אני מוכן להרים את הכפפה.

יש לי דירה קטנה, שלא גרים בה.יש בה חדר משרד (שלי), חדר שינה, וסלון שהוא כולו ממלכת ההאזנה שלי. אני מתפרע ועושה בו מה שבא לי, אין פקטור אישה!
הציוד שלי רחוק מהסטנדרטים שיש לרבים כאן - אבל השקעתי בו כסף רב במונחים שלי, וזה הלך איתי ממקום למקום במשך השנים.
בדירה הזו העסק עוד לא מסודר לגמרי, אבל כשיהיה במצב סביר אני חושב שאוכל לארח קבוצה קטנה לערב של דיבורים, ויכוחים, ומוזיקה.
בלי נימוס ועיגול פינות. הכל ישיר. אין בעיה.

אבל זה אומר להגיע לקריית ביאליק..

רונן

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,791
נקודות
113
מרשה לעצמי לקפוץ לנושא שלא חוויתי, כי אני יחסית חדש פה.
מהתיכתובת ביניכם אני מתרשם שאני מבין על מה אתם מדברים.
להרגשתי יש מקום גם למה שמתנוש מדבר עליו, וגם שניצל. אפשר ליצור מפגשים שהם תמהיל מוצלח.

אני כנראה מכיל קצת DNA של אותם אלה ש׳העלו אש׳ בעבר או הושעו, אם כי אני נהנה מלקרוא את השירשורים בפורום, ולומד המון, ולכן משתדל לרסן את עצמי ולא ליצור או להיגרר לקרבות תרנגולים.

אבל אני מוכן להרים את הכפפה.

יש לי דירה קטנה, שלא גרים בה.יש בה חדר משרד (שלי), חדר שינה, וסלון שהוא כולו ממלכת ההאזנה שלי. אני מתפרע ועושה בו מה שבא לי, אין פקטור אישה!
הציוד שלי רחוק מהסטנדרטים שיש לרבים כאן - אבל השקעתי בו כסף רב במונחים שלי, וזה הלך איתי ממקום למקום במשך השנים.
בדירה הזו העסק עוד לא מסודר לגמרי, אבל כשיהיה במצב סביר אני חושב שאוכל לארח קבוצה קטנה לערב של דיבורים, ויכוחים, ומוזיקה.
בלי נימוס ועיגול פינות. הכל ישיר. אין בעיה.

אבל זה אומר להגיע לקריית ביאליק..

רונן
מה יש לך שם רונן? האמת כמו שזה נשמע ,אפילו מתנוש שהוא חיפאי לא יסע לקרית ביאליק לדירת רווקים בכדי לשמוע מערכת ״ סטודנטיאלית״.
למה שלא תספר לנו אתה כאן,איך הגעת לתחביב ,מה אתה עושה בדירה הזו,איזה מוזיקה ,כמה זמן בתחביב ,אולי כמה תמונות,תן לנו כתבה שלמה על עצמך והסטריאו,
אולי היה בכלל עדיף שבכל פעם מישהו אחר יכתוב ויסקר את עצמו ,נכין רשימה של חברים ,וכל שבוע מישהו אחר יכתוב על עצמו , זה יכול להיות לא פחות נחמד , מתנוש ינהל את הרשימה , מכיוון שמדובר בבחור חביב ומקובל על כולם. מה אתם אומרים?

איל פור

עוסק בתחום
מעורבות
2
נקודות
38
נשמע אחלה, וקריית ביאליק זה לא ממש רחוק במונחים של העולם הגדול.

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
אולי היה בכלל עדיף שבכל פעם מישהו אחר יכתוב ויסקר את עצמו ,נכין רשימה של חברים ,וכל שבוע מישהו אחר יכתוב על עצמו , זה יכול להיות לא פחות נחמד , מתנוש ינהל את הרשימה , מכיוון שמדובר בבחור חביב ומקובל על כולם. מה אתם אומרים?

אחלה רעיון.
אני יכול להתחיל. אוכל לפרסם בימים הקרובים.

אגב, למען הסדר הטוב: ימי הסטודנטיאליות שלי חלפו מזמן. אני בן 55, שני ילדים אחרי צבא, חי באושר בקריית ביאליק עם בת זוג חדשה (אחרת מה יש לחפש שם...), והדירה המדוברת היא לא דירתנו אנו אלא משהו שקניתי להשקעה.
לא משכיר אותה - כפינוק שהחלטתי להעניק לעצמי.

אתחיל מחר לייצר סט צילומים לכתבה.

רונן

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
רונן תתפלא כמה משוגעים גרים לידך, הרבה יותר קרוב ממה שאתה חושב .........:cool:
מתנצ'וק יאאללה יש לך תרוץ סוף סוף להגיע לביאליק, 10 דקות על העוקף.
ובכלל הרעיון שלך על הרשמים מאוד מוצלח לדעתי.
מכל הביקורים עד היום בבתים של פסיכים כמונו נהניתי מכל הסטים והתעניינתי יותר מסביב ולא מהסאונד עצמו.
בקיצור ............... :בעד:

רונן ש

חבר משקיען
מעורבות
270
נקודות
63
נשמע אחלה, וקריית ביאליק זה לא ממש רחוק במונחים של העולם הגדול.

איל, פעם שעברה הגעת אלי להרצליה, עם שני Triangle גדולים.
אכן מרחקים לא מפחידים אותך.
יהיה סבבה להפגש שוב.

שניצל

חבר משקיען
מעורבות
1,791
נקודות
113
אחלה רעיון.
אני יכול להתחיל. אוכל לפרסם בימים הקרובים.

אגב, למען הסדר הטוב: ימי הסטודנטיאליות שלי חלפו מזמן. אני בן 55, שני ילדים אחרי צבא, חי באושר בקריית ביאליק עם בת זוג חדשה (אחרת מה יש לחפש שם...), והדירה המדוברת היא לא דירתנו אנו אלא משהו שקניתי להשקעה.
לא משכיר אותה - כפינוק שהחלטתי להעניק לעצמי.

אתחיל מחר לייצר סט צילומים לכתבה.

רונן
יאללה ! מחכים לסקירה !:בעד:

ברקצ

חבר משקיען
מעורבות
269
נקודות
83
בזמן האחרון ביקרו אצלי מספר אנשים - בדרך כלל כדי לבדוק ציוד למכירה. בשלב הראשון נופלת להם הלסת, והם לא מאמינים כמה זה נשמע טוב אצלי. בשלב השני הם מסבירים לי כמה הצליל אצלי *** ומה צריך לתקן. כבר התרגלתי. נכון שאין אצלי טיפול אקוסטי וזו מגבלה חמורה. יום אחד אעבור לדירה קבועה (לקנות ?) ואז אדאג לטיפול. אין ברירה.
מה ששידרגתי באחרונה זה דווקא את המערכת בירושלים - היא לסופי שבוע, בעיקר לק"ב, אבל יוצא שאני שומע גם בה לא מעט ומעט ורציתי שיהיה סביר פלוס. יש שם את המורל שהיו הרמקולים הקודמים שלי, עם דאק והגברה של קיימברידג'. והאמת ? נהנה שם לא פחות מהמערכת העיקרית, שעולה פי כמה וכמה.
ומה לגבי ביקור ? ברגע שמתנוש יזיז את התחת השמן שלו ויגיע לפה אחרי 5 שנים שהוא מבטיח לעשות את זה, נדע שעשינו משהו.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור