העברת חוטי רמקולים עם חוטי חשמל.. בעיה?

Va2Ri

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
שלום לכולם,
הבית שלי לאחר שיפוץ. על מנת שהחוטים לא יעברו על הרצפה או בקיר, העברתי אותם בתוך תשתית עם חוטי חשמל, כשאני מגביר ואין סאונד יש רעשים רצופים של מין קול זרם כזה ברמקולים. אני חושב שזה בגלל שהעברתי את חוטי הרמקולים ביחד עם חוטי החשמל של השקעים וכו. האם באמת זו הבעיה? האם יש דרך לפתור את מבלי להוציא את כל החוטים מהתשתית הקיימת? אין לי דרך אחרת להעביר אותם ואין לי כבר אפשרות לשנות את התשתית מכיוון שהשיפוץ הסתיים.

תודה על העזרה

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
סביר להניח שמקור הבעיה הוא כבלי הרמקולים הצמודים לחוטי חשמל. לבד מהרעש שאתה שומע, זה עלול להוות גם סכנה בטיחותית (התחשמלות).
פתרון אפשרי הוא לוותר על כבלי הרמקול הנוכחיים ולהעביר כבלי רמקול חדשים, מחוץ לצינורות.

Va2Ri

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
לאחר בדיקה מסוימת -

חיברתי רמקול נוסף במקום רמקול קיים עם חוט שלא עובר בצינורות ועדיין בווליום גבוה יש רעש של זרם, וזה רק בחיבור אנלוגי, בחיבור דיגיטלי אין את הרעש

יש סיכוי שהבעיה ברסיבר?

איך אני עוד יכול לבדוק את הבעיה?
הרעש קורה רק בווליום מאוד גבוה כאשר אני מנמיך את הווליום במחשב או בממיר הטלויזיה בכוונה על מנת לשמוע רק את הרעשים שהרמקולים מייצרים, ברגע שאני מגביר בחיבור דיגיטלי יש רעש רגיל של פשוט עוצמה גבוהה אבל ללא הרעש המטריד של הזרם הזה.

כאשר אני רואה סרטים או שומע מוזיקה אני לא שומע את הרעשים מכיוון שזה ביחד עם המוזיקה אבל זה מאוד מטריד וכנראה גם מעוות את הצליל.

תודה על העזרה

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
האם גם המקור האנלוגי וגם המקור הדיגיטאלי עוברים דרך הרסיבר?
תאר בפירוט את המערכת שלך – מה מחובר למה.

Va2Ri

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
שניהם עוברים דרך הרסיבר

אני מחובר עם כרטיס קול 5.1 בחיבור אנלוגי וגם מחובר עם הממיר של הטלויזיה.
עם הממיר של הטלויזיה אני מחובר גם אנלוגי וגם דיגיטלי

כאשר אני מעביר לאנלוגי יש רעשים כאשר אני מגביר ללא קול גם בטלויזיה וגם במחשב
(אני עובר ברסיבר פעם ליציאה של הממיר ופעם למחשב).

וכאשר אני מעביר לדיגיטלי ומגביר אין רעשים כלל.

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
אפשרות אחת היא שמקור הבעיה הוא במחשב. נסה לנתק את המחשב מהרסיבר וראה אם עדיין יש רעש בכניסה האנלוגית מהממיר. אם הרעש נעלם, הבעיה היא במחשב. אם הרעש לא נעלם, זה נשמע כמו לולאת-הארקה מהממיר שלך. הזמן טכנאי (של הוט או יס) שיתקין מבודד DC בכניסת האנטנה של הממיר. אפשרות אחרת היא להשתמש רק ביציאה דיגיטאלית אופטית מהממיר ולנתק את היציאה האנלוגית שלו.

Va2Ri

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
אני אנסה מחר לחבר לרסיבר רק רמקול אחד עם כבל שלא עובר בתוך כל הצינורות ואחבר לו רק את הממיר ואראה אם זה קורה..

יש אפשרות אבל שהרסיבר עושה בעיות נכון? פשוט יש לי אחריות לעוד שבועיים וחבל לי לאבד אותה .. חחח

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
הרבה דברים אפשריים, אבל יש צורך לבודד את מקור הבעיה.

Triton

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
0
אפשרות אחת היא שמקור הבעיה הוא במחשב. נסה לנתק את המחשב מהרסיבר וראה אם עדיין יש רעש בכניסה האנלוגית מהממיר. אם הרעש נעלם, הבעיה היא במחשב. אם הרעש לא נעלם, זה נשמע כמו לולאת-הארקה מהממיר שלך. הזמן טכנאי (של הוט או יס) שיתקין מבודד DC בכניסת האנטנה של הממיר. אפשרות אחרת היא להשתמש רק ביציאה דיגיטאלית אופטית מהממיר ולנתק את היציאה האנלוגית שלו.

+1 (Y)

rib

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
בטיחות

חבל שלא העברת גם את המים באותה צנרת של החשמל...

לפני הכל, עשה לעצמך טובה בן אדם ונתק את הרמקולים שלך מהכבלים שהעברת ביחד עם החשמל.

אולי עכשיו זה עובד, אולי עוד חצי שנה זה ימשיך לעבוד, אבל זה בדיוק המתכון לאסון.
הבידוד יתייבש בעוד כמה שנים, יתפורר, ויום אחד אתה או מי שגר איתך (אולי ילדים?)
יתחשמל ואז מה?

שיהיה בהצלחה.

Va2Ri

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
מצאתי את הבעיה.. הכבל של האנטנה של הוט

עבר ביחד עם הכבלים של המחשב ומאחורי הרסיבר. ברגע שניתקתי את כבל ה-RF הרעשים הפסיקו. האם יש דרך שהוא יעבור איתם ביחד ולא ייצור הפרעה? או שמא אני צריך להעביר אותו במקום נפרד לגמרי?

תודה על העזרה

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
הזמן טכנאי של הוט שיתקין מבודד DC בכניסת האנטנה של הממיר.

Va2Ri

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
תודה! אני מקווה שזה יעזור...

לפחות מצאתי את הבעיה...

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
סכנה בטיחותית

[לפני הכל, עשה לעצמך טובה בן אדם ונתק את הרמקולים שלך מהכבלים שהעברת ביחד עם החשמל.

אולי עכשיו זה עובד, אולי עוד חצי שנה זה ימשיך לעבוד, אבל זה בדיוק המתכון לאסון.
הבידוד יתייבש בעוד כמה שנים, יתפורר, ויום אחד אתה או מי שגר איתך (אולי ילדים?)
יתחשמל !!!!!!

(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)(Y)

Va2Ri

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
אין ספק שאני אנתק עכשיו שאני יודע, תודה לכם!

בכל מקרה, דיברתי עם הוט והם אומרים שהם לא תומכים בכל הנוגע לרסיברים וכו', הם תומכים רק בבעיות שיש בחיבור הממיר לטלויזיה.

האם יש אפשרות לקנות את ה-DC עצמאית ולהתקין אותו לבד?
זה זול?

תודה

Va2Ri

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
6
מסתבר שעדיין יש רעש.. חקרתי את העניין עוד קצת

ואני רואה שכאשר המחשב מחובר לבד, אין רעש. כאשר אני מוסיף את הממיר כאשר הוא לא מחובר לחשמל בכלל ולא מחוברת לו אנטנה אז חוזר הרעש.

כאשר אני מחבר את הממיר לבד אין רעש. מוסיף את המחשב יש רעש.

אני משתגע.. מה יכול לגרום לזה?

starcom

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
0
איזה קומבינות נוראיות אנשים עושים. ממש מפחיד. פעם פעם קראו לזה עבודה ערבית (סוג של אימרה גזענית ירודה)
אבל נראה לי גם ערבים לא עושים כאלה דברים מטופשים, ומעבירים חשמל ביחד עם רמקולים ועוד כל מיני דברים באותה תשתית (אולי גם גז ??) יכול להיות לך כזה בום גדול בבית ... לא הייתי רוצה להית שכן שלך ממול

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור