שלום לכולם,
ראשית, אני רוצה לפרגן ולומר שמדובר באחד הפורומים היותר מקצועיים, ענייניים ומעשירים שפגשתי.
לענייננו,
ביום חמישי האחרון הייתי רגע מקניית מצלמת ה-dslr הראשונה שלי.
ברגע אני מתכוון בישיבה ברכבי מחוץ לחנות כשבמוחי אני נעול, חזק, על מצלמה אחת בלבד.
מדובר במצלמת ניקון, דגם d7500 עם עדשת 18-140.
הלוגיקה בבחירת מצלמה זו הייתה מצלמת כניסה לצלם החובב כמוני המעוניין לפתח את כישורי הצילום ולבנות לאט לאט את סט העדשות והציוד ולהתפתח יחד איתו ביכולות ובאמנות הצילום.
אבל, ופה כבר מתחיל להיות מעניין, משיטוט של הרגע האחרון בנבכי האינטרנט הגעתי לפורום הנוכחי ומבלי משים לב הרמתי את ראשי והנה עברו להן 3 שעות, החנות נסגרה, חזרתי הביתה בידיים ריקות כשלפניי שבת מלאה חפירות בנושא, כמעט כמו החפירה שלי עד כה, שרק הולכת להחריף, עמכם הסליחה.
קצת על עצמי, כדי תוכלו לחוות דעתכם המקצועית הרלוונטית אליי:
רקע בצילום ועליי-
ידע בסיסי לחלוטין, קורס צילום בסיסי לפני 8 שנים, בארוני קבורה אחר כבוד מצלמת הפילם של ניקון שרכשתי ביפן לפני כ-12 שנה על שלל 3 עדשותיה היקרות.
הייתה בשימוש כ6 שנים ומאז ננטשה.
בנוסף,
למורת רוחה של אשתי היקרה, בחרתי לי כתחביב לטפס על הר כזה או אחר פעמיים-שלוש בשנה (בשנה נורמלית, נטולת קורונה משביתת השמחות)
לצורך כך, מחזיק ברשותי מצלמת גו פרו אשר למרות חסרונותיה הרבים משמשת אותי נאמנה.
אין הרבה אפשרויות כשביד אחת גרזן קרח ואת השניה בקושי מרגישים בגלל הקור.
מה גם שהגו פרו פתחה בפני עולם שלם של צילום ווידאו ב4k ושימוש בתוכנות עריכה.
שוב סטיתי מהנושא,
צרכים ושימוש במצלמה המיועדת-
צילום הילדים בבית, גינה, פעילות משפחתית.
צילום נופים וטבע
(איני מתכוון לציפורים במעופן/כוכבים/בעח ממרחק רב.)
כן טיולים משפחתיים וגם טיולי סולו, חוץ מטיפוסי הרים כפי שהרחבתי מעלה.
משקל-
בגדול, לא שיקול משמעותי
כנ"ל לגבי מס העדשות.
אם כי אני חושב שהרחבת ארסנל העדשות הינו משהו שעדיף לעשות לאורך זמן, תוך התפתחות אישית ברזי הצילום והבנת הצרכים לעומק.
תקציב-
בסביבות 7k כולל ציוד נלווה כדוגמת חצובה איכותית, מבזק חיצוני, תיק, סוללה וכו'
תקציב גמיש במעט.
הכוונה היא בהחלט לרכוש עם הזמן עדשות נוספות, ציוד ועוד, התקציב רלוונטי לנקודת הכניסה בלבד.
כבר מגיע לנושא שלשמו התכנסנו, תודה לאל..
נשאלת השאלה, למה לא חזרתי לחנות לקנות את המצלמה שכיוונתי אליה?
והתשובה בקצרה, היא...אתם! אתם רבותי ששאלתם ושיתפתם מניסיונכם בפורום זה. אתם, כרמי, מנחם ואחרים על תשובותיכם המאלפות, למדתי בסופ"ש אחד של שיטוט בפורום על עולם הצילום כפי שלא למדתי בכל 37 שנות חיי, אם כי זו לא חכמה גדולה..
אז ככה, כפי שהבנתם איני מסתפק בדרך הקצרה וגם בתשובתי ארחיב:
בסופו של דבר החלטתי להתמקד בחיפוש אחר מצלמה ללא מראה.
למה? מהסיבות הרבות שציינתם, הקדמה, הנוחות, העתיד והתזמון.
האם בכך נפטרה הדילמה, רחוק מכך..
בתקציב המוגבל, יחסית, ושקלול הצרכים וחוות הדעת שניתנו בפורום הגעתי למסקנה אחת לא משנה איך אני מסובב את הדברים והיא:
רכישת מצלמת FUJI X-T30
עם עדשת Fuji XF 16-55 f/2.8 R LM
ופה ידידיי, אתם נכנסים לתמונה
1. האם המצלמה והעדשה מתאימים לצרכיי?
2. האם בתקציב המדובר ובמעט גמישות אפשר לרכוש גוף מצלמה מתקדם יותר. ויותר חשוב מכך, עדשה איכותית יותר?
3. האם יש צורך לדעתכם בעדשה נוספת בשלב זה?
4. לא נעול על פוג'י, כך שהצעות על מצלמה תוצרת סוני ואחרות יתקבלו בברכה
תודה לכולכם ולו רק על הזמן שהקדשתם לקריאת הפוסט
דודו
ראשית, אני רוצה לפרגן ולומר שמדובר באחד הפורומים היותר מקצועיים, ענייניים ומעשירים שפגשתי.
לענייננו,
ביום חמישי האחרון הייתי רגע מקניית מצלמת ה-dslr הראשונה שלי.
ברגע אני מתכוון בישיבה ברכבי מחוץ לחנות כשבמוחי אני נעול, חזק, על מצלמה אחת בלבד.
מדובר במצלמת ניקון, דגם d7500 עם עדשת 18-140.
הלוגיקה בבחירת מצלמה זו הייתה מצלמת כניסה לצלם החובב כמוני המעוניין לפתח את כישורי הצילום ולבנות לאט לאט את סט העדשות והציוד ולהתפתח יחד איתו ביכולות ובאמנות הצילום.
אבל, ופה כבר מתחיל להיות מעניין, משיטוט של הרגע האחרון בנבכי האינטרנט הגעתי לפורום הנוכחי ומבלי משים לב הרמתי את ראשי והנה עברו להן 3 שעות, החנות נסגרה, חזרתי הביתה בידיים ריקות כשלפניי שבת מלאה חפירות בנושא, כמעט כמו החפירה שלי עד כה, שרק הולכת להחריף, עמכם הסליחה.
קצת על עצמי, כדי תוכלו לחוות דעתכם המקצועית הרלוונטית אליי:
רקע בצילום ועליי-
ידע בסיסי לחלוטין, קורס צילום בסיסי לפני 8 שנים, בארוני קבורה אחר כבוד מצלמת הפילם של ניקון שרכשתי ביפן לפני כ-12 שנה על שלל 3 עדשותיה היקרות.
הייתה בשימוש כ6 שנים ומאז ננטשה.
בנוסף,
למורת רוחה של אשתי היקרה, בחרתי לי כתחביב לטפס על הר כזה או אחר פעמיים-שלוש בשנה (בשנה נורמלית, נטולת קורונה משביתת השמחות)
לצורך כך, מחזיק ברשותי מצלמת גו פרו אשר למרות חסרונותיה הרבים משמשת אותי נאמנה.
אין הרבה אפשרויות כשביד אחת גרזן קרח ואת השניה בקושי מרגישים בגלל הקור.
מה גם שהגו פרו פתחה בפני עולם שלם של צילום ווידאו ב4k ושימוש בתוכנות עריכה.
שוב סטיתי מהנושא,
צרכים ושימוש במצלמה המיועדת-
צילום הילדים בבית, גינה, פעילות משפחתית.
צילום נופים וטבע
(איני מתכוון לציפורים במעופן/כוכבים/בעח ממרחק רב.)
כן טיולים משפחתיים וגם טיולי סולו, חוץ מטיפוסי הרים כפי שהרחבתי מעלה.
משקל-
בגדול, לא שיקול משמעותי
כנ"ל לגבי מס העדשות.
אם כי אני חושב שהרחבת ארסנל העדשות הינו משהו שעדיף לעשות לאורך זמן, תוך התפתחות אישית ברזי הצילום והבנת הצרכים לעומק.
תקציב-
בסביבות 7k כולל ציוד נלווה כדוגמת חצובה איכותית, מבזק חיצוני, תיק, סוללה וכו'
תקציב גמיש במעט.
הכוונה היא בהחלט לרכוש עם הזמן עדשות נוספות, ציוד ועוד, התקציב רלוונטי לנקודת הכניסה בלבד.
כבר מגיע לנושא שלשמו התכנסנו, תודה לאל..
נשאלת השאלה, למה לא חזרתי לחנות לקנות את המצלמה שכיוונתי אליה?
והתשובה בקצרה, היא...אתם! אתם רבותי ששאלתם ושיתפתם מניסיונכם בפורום זה. אתם, כרמי, מנחם ואחרים על תשובותיכם המאלפות, למדתי בסופ"ש אחד של שיטוט בפורום על עולם הצילום כפי שלא למדתי בכל 37 שנות חיי, אם כי זו לא חכמה גדולה..
אז ככה, כפי שהבנתם איני מסתפק בדרך הקצרה וגם בתשובתי ארחיב:
בסופו של דבר החלטתי להתמקד בחיפוש אחר מצלמה ללא מראה.
למה? מהסיבות הרבות שציינתם, הקדמה, הנוחות, העתיד והתזמון.
האם בכך נפטרה הדילמה, רחוק מכך..
בתקציב המוגבל, יחסית, ושקלול הצרכים וחוות הדעת שניתנו בפורום הגעתי למסקנה אחת לא משנה איך אני מסובב את הדברים והיא:
רכישת מצלמת FUJI X-T30
עם עדשת Fuji XF 16-55 f/2.8 R LM
ופה ידידיי, אתם נכנסים לתמונה
1. האם המצלמה והעדשה מתאימים לצרכיי?
2. האם בתקציב המדובר ובמעט גמישות אפשר לרכוש גוף מצלמה מתקדם יותר. ויותר חשוב מכך, עדשה איכותית יותר?
3. האם יש צורך לדעתכם בעדשה נוספת בשלב זה?
4. לא נעול על פוג'י, כך שהצעות על מצלמה תוצרת סוני ואחרות יתקבלו בברכה
תודה לכולכם ולו רק על הזמן שהקדשתם לקריאת הפוסט
דודו