AK1
חבר משקיען
- מעורבות
- 2,930
- נקודות
- 113
אני רוצה להמליץ מאוד בחום על סט של הקלטות שיכולות לקרב מתעניינים, בכל ה"רמות" של מיומנויות ההאזנה, לתחומים בתוך המוסיקה הקלאסית.
מדובר בהקלטות שביצע המנצח Charles Dutoit (מאויית בעברית "שארל דיטוא/דוטווא", כשאת האות י'/ו' כאן הוגים כמו משהו באמצע בין י' שב"נִיר" לבין וּ' ב-"רוּת") עבור חברת Decca, עם התזמורת הסימפונית של מונטריאל בקנדה, שאותה הפך לאנסמבל מצטיין בחזית הרמה הבינלאומית, נראה לי שמעבר למה שהייה לפני שהגיע ואחרי שהוא עזב.
Dutoit הוא מנצח שוויצארי (נ. 1936) שעשה כאן את מה שהוא יודע לעשות מצויין -- בעיקר מוסיקה צרפתית ונגררותיה, ומוסיקה רוסית, וזאת רק מהתקופה הרומאנטית ועד אמצע המאה שעברה, כך שלא מדובר בכל/רוב/עיקר המיינסטרים המוסיקה הקלאסית.
למשל, אין כאן מוסיקת בארוק בכלל, ובאך, מונטוורדי, הנדל בפרט, וגם לא את התקופות המוקדמות יותר. אין כאן ממה שנקרא "התקופה הקלאסית" בתוך כלל המוסיקה הקלאסית -- מוצארט, היידן, בטהובן ובני תקופתם. אין כאן את כל הצד האוסטרו-הגרמני של המוסיקה הרומאנטית, כולל שוברט, שומאן, בראהמס, ברוקנר, מאהלר, ריכארד שטראוס וכו', אין כאן כמעט מלחינים "לאומיים" (פרט לצרפתים שביניהם), כמו דבוז'אק, סמטנה, גריג ורבים אחרים, ואין כמעט מוסיקה של המאה העשרים ו"מודרנית", מעבר לסטראווינסקי מוקדם ודגימה של בארטוק.
אבל מה שייש כאן הוא כייפי ומאוד מגוון, החל ביצירות שנוהגים לכנותן "מוסיקה קלה", קצרות יותר וקצרות פחות, דרך מוסיקה שלא נוהגים לתייג אותה כך או אחרת, וייש יצירות שאולי יותר "מאתגרות" -- דורשות יותר העמקה ושמיעות חוזרות כדי לקצור את פירות ההשקעה.
ניסיתי לחלק -- באופן בלתי מחייב כלל -- את רשימת הדיסקים המוכלים כאן לפי הקריטריונים הנ"ל.
אין ספק שניתן לחלוק מהותית, ואולי בצדק, על מיקומן של יצירות כאלה ואחרות, ולצאת בהכרזות צדקניות ומתלהמות כמו איך זה ש"כרמינה בוראנה" כן/לא ברשימת המוסיקה ה"קלה", כי היא קלה ופשוטה מצד אחד, אבל היא בלאטינית, ולא לכולם כל כך קל עם השפה ו/או דרך הפקת הקול ו/או השפה המוסיקאלית המסויימת.
מטרת החלוקה היא רק לקבלת תחושה ופרופורצייה של מה יש לנו כאן, ואיך זה מקדם אותנו, אפילו בשלבים, אם נרצה, לא למטרות דידאקטיות ואחרות.
מוסיקה "קלה", יצירות קצרות
[CD2: Ravel: Boléro; Alborada del gracioso; [Rhapsodie Espagnole; La Valse
CD12: Suppé: Overtures
CD18: Bizet: L’Arlésienne; Carmen Suites
CD21: Fête à la française: Chabrier, Dukas, Saint-Saëns, Bizet, Thomas, Ibert
CD33: Rhapsodies: Liszt, Dvořák, Enescu, Glazunov, Alféne
מוסיקה "קלה" יחסית, יצירות פחות קצרות
CD8: Rimsky-Korsakov: Scheherazade, Capriccio Espagnol
CD9: Offenbach: Gaîté Parisienne; Gounod: Faust Ballet Music
CD15: Mendelssohn: A Midsummer Night’s Dream; Overtures
CD17: Mussorgsky: Pictures at an Exhibition
CD25-26: Tchaikovsky: Swan Lake
CD27-28: Tchaikovsky: The Nutcracker
CD31: Bizet: Symphony in C; Overture in A; Patrie; La Jolie fille de Perth suite
מוסיקה "בלתי מתוייגת" לעניין זה
CD1: Ravel: Daphnis et Chloé
CD3: Saint-Saëns: Symphony No.3; Chausson: Symphony in B Flat
CD4: Ravel: Piano Concerto in G; Piano Concerto for the Left Hand
CD5: Respighi: Pines of Rome; Fountains of Rome; Feste Romane
CD6: Falla: El Sombrero de Tres Picos; El Amor Brujo
CD7: Ravel: Ma Mère L'Oye; Le Tombeau De Couperin; Valses Nobles EtSentimentales; Pavane
CD10: Berlioz: Symphonie Fantastique; 3 Overtures
CD29: Ibert: Escales; Concerto for Flute & Orchestra
CD30: Debussy: Children's Corner; La Boite á Joujoux; La Plus que lente; Printemps Suite
CD32: Orff: Carmina Burana
יצירות מעט "תובעניות" יותר
CD11: Stravinsky: Le Sacre du printemps; Symphonies of Wind Instruments
CD13: Stravinsky: L’Oiseau de feu
CD14: Holst: The Planets
CD16: Stravinsky: Petrouchka; Le Chant du Rossignol; Quatre Etudes
CD19: Fauré: Requiem; Pelléas et Mélisande; Pavane
CD20: Bartok: Concerto for Orchestra; Music for Strings, Percussion & Celesta
CD22: Debussy: Images; Nocturnes
CD23: Debussy: La Mer; Jeux; Le Martyre de Saint Sebastien; Prélude á l’après-midi-d’un faune
CD24: Franck: Symphony in D Minor; D'Indy: Symphonie sur un chant montagnard français
מוסיקה לא "קלאסית" בעצם
יצירות מעט "תובעניות" יותרCD34: Piazzolla: Tangazo; Double Concerto for Bandoneon and Guitar
CD35: Theodorakis: Zorbas Ballet Suite; Adagio for solo flute, string orchestra and percussion
רוב ההקלטות הן בין מצויינות לסופרלאטיביות, וחלקן מוכרות ממש כהקלטות "Demo", כמו חלק מהקלטות ראוול, ה-Planets של הולסט ועוד.
אם לא הייה לי את הרוב המוחלט של הדיסקים כאן, הייתי קונה את האלבום בשקיקה, בשבר קטן של המחיר שהם עלו לי כבודדים. חלק מהם יש לי גם בתקליטים, ואני מנסה להשיג עוד.
בקיצור, המלצה חמה לקנייה כייפית.
ב-MDT המחיר הוא £46.79 בתוספת £16.25 למשלוח, סה"כ £63.04 -- כ-355 ש"ח.
זהו סט חדש יחסית, שבעת הכתיבה של פוסט זה עדיין אינו מופיע ב-Presto.
ב-Amazon UK עצמו המחיר כולל משלוח דומה, אבל אפשר לקנות אצל Amazon Sellers חדש ב-£55.11 בתוספת £3.58 משלוח, סה"כ £58.69 -- כ-330 ש"ח ל-35 דיסקים -- פחות מ-9.50 ש"ח לדיסק.
אם תופסים את המשלוח במכס, יוצא 386 ש"ח, שזה 11 ש"ח לדיסק.
תיהנו!!
עמיר
מדובר בהקלטות שביצע המנצח Charles Dutoit (מאויית בעברית "שארל דיטוא/דוטווא", כשאת האות י'/ו' כאן הוגים כמו משהו באמצע בין י' שב"נִיר" לבין וּ' ב-"רוּת") עבור חברת Decca, עם התזמורת הסימפונית של מונטריאל בקנדה, שאותה הפך לאנסמבל מצטיין בחזית הרמה הבינלאומית, נראה לי שמעבר למה שהייה לפני שהגיע ואחרי שהוא עזב.
Dutoit הוא מנצח שוויצארי (נ. 1936) שעשה כאן את מה שהוא יודע לעשות מצויין -- בעיקר מוסיקה צרפתית ונגררותיה, ומוסיקה רוסית, וזאת רק מהתקופה הרומאנטית ועד אמצע המאה שעברה, כך שלא מדובר בכל/רוב/עיקר המיינסטרים המוסיקה הקלאסית.
למשל, אין כאן מוסיקת בארוק בכלל, ובאך, מונטוורדי, הנדל בפרט, וגם לא את התקופות המוקדמות יותר. אין כאן ממה שנקרא "התקופה הקלאסית" בתוך כלל המוסיקה הקלאסית -- מוצארט, היידן, בטהובן ובני תקופתם. אין כאן את כל הצד האוסטרו-הגרמני של המוסיקה הרומאנטית, כולל שוברט, שומאן, בראהמס, ברוקנר, מאהלר, ריכארד שטראוס וכו', אין כאן כמעט מלחינים "לאומיים" (פרט לצרפתים שביניהם), כמו דבוז'אק, סמטנה, גריג ורבים אחרים, ואין כמעט מוסיקה של המאה העשרים ו"מודרנית", מעבר לסטראווינסקי מוקדם ודגימה של בארטוק.
אבל מה שייש כאן הוא כייפי ומאוד מגוון, החל ביצירות שנוהגים לכנותן "מוסיקה קלה", קצרות יותר וקצרות פחות, דרך מוסיקה שלא נוהגים לתייג אותה כך או אחרת, וייש יצירות שאולי יותר "מאתגרות" -- דורשות יותר העמקה ושמיעות חוזרות כדי לקצור את פירות ההשקעה.
ניסיתי לחלק -- באופן בלתי מחייב כלל -- את רשימת הדיסקים המוכלים כאן לפי הקריטריונים הנ"ל.
אין ספק שניתן לחלוק מהותית, ואולי בצדק, על מיקומן של יצירות כאלה ואחרות, ולצאת בהכרזות צדקניות ומתלהמות כמו איך זה ש"כרמינה בוראנה" כן/לא ברשימת המוסיקה ה"קלה", כי היא קלה ופשוטה מצד אחד, אבל היא בלאטינית, ולא לכולם כל כך קל עם השפה ו/או דרך הפקת הקול ו/או השפה המוסיקאלית המסויימת.
מטרת החלוקה היא רק לקבלת תחושה ופרופורצייה של מה יש לנו כאן, ואיך זה מקדם אותנו, אפילו בשלבים, אם נרצה, לא למטרות דידאקטיות ואחרות.
מוסיקה "קלה", יצירות קצרות
[CD2: Ravel: Boléro; Alborada del gracioso; [Rhapsodie Espagnole; La Valse
CD12: Suppé: Overtures
CD18: Bizet: L’Arlésienne; Carmen Suites
CD21: Fête à la française: Chabrier, Dukas, Saint-Saëns, Bizet, Thomas, Ibert
CD33: Rhapsodies: Liszt, Dvořák, Enescu, Glazunov, Alféne
מוסיקה "קלה" יחסית, יצירות פחות קצרות
CD8: Rimsky-Korsakov: Scheherazade, Capriccio Espagnol
CD9: Offenbach: Gaîté Parisienne; Gounod: Faust Ballet Music
CD15: Mendelssohn: A Midsummer Night’s Dream; Overtures
CD17: Mussorgsky: Pictures at an Exhibition
CD25-26: Tchaikovsky: Swan Lake
CD27-28: Tchaikovsky: The Nutcracker
CD31: Bizet: Symphony in C; Overture in A; Patrie; La Jolie fille de Perth suite
מוסיקה "בלתי מתוייגת" לעניין זה
CD1: Ravel: Daphnis et Chloé
CD3: Saint-Saëns: Symphony No.3; Chausson: Symphony in B Flat
CD4: Ravel: Piano Concerto in G; Piano Concerto for the Left Hand
CD5: Respighi: Pines of Rome; Fountains of Rome; Feste Romane
CD6: Falla: El Sombrero de Tres Picos; El Amor Brujo
CD7: Ravel: Ma Mère L'Oye; Le Tombeau De Couperin; Valses Nobles EtSentimentales; Pavane
CD10: Berlioz: Symphonie Fantastique; 3 Overtures
CD29: Ibert: Escales; Concerto for Flute & Orchestra
CD30: Debussy: Children's Corner; La Boite á Joujoux; La Plus que lente; Printemps Suite
CD32: Orff: Carmina Burana
יצירות מעט "תובעניות" יותר
CD11: Stravinsky: Le Sacre du printemps; Symphonies of Wind Instruments
CD13: Stravinsky: L’Oiseau de feu
CD14: Holst: The Planets
CD16: Stravinsky: Petrouchka; Le Chant du Rossignol; Quatre Etudes
CD19: Fauré: Requiem; Pelléas et Mélisande; Pavane
CD20: Bartok: Concerto for Orchestra; Music for Strings, Percussion & Celesta
CD22: Debussy: Images; Nocturnes
CD23: Debussy: La Mer; Jeux; Le Martyre de Saint Sebastien; Prélude á l’après-midi-d’un faune
CD24: Franck: Symphony in D Minor; D'Indy: Symphonie sur un chant montagnard français
מוסיקה לא "קלאסית" בעצם
יצירות מעט "תובעניות" יותרCD34: Piazzolla: Tangazo; Double Concerto for Bandoneon and Guitar
CD35: Theodorakis: Zorbas Ballet Suite; Adagio for solo flute, string orchestra and percussion
רוב ההקלטות הן בין מצויינות לסופרלאטיביות, וחלקן מוכרות ממש כהקלטות "Demo", כמו חלק מהקלטות ראוול, ה-Planets של הולסט ועוד.
אם לא הייה לי את הרוב המוחלט של הדיסקים כאן, הייתי קונה את האלבום בשקיקה, בשבר קטן של המחיר שהם עלו לי כבודדים. חלק מהם יש לי גם בתקליטים, ואני מנסה להשיג עוד.
בקיצור, המלצה חמה לקנייה כייפית.
ב-MDT המחיר הוא £46.79 בתוספת £16.25 למשלוח, סה"כ £63.04 -- כ-355 ש"ח.
זהו סט חדש יחסית, שבעת הכתיבה של פוסט זה עדיין אינו מופיע ב-Presto.
ב-Amazon UK עצמו המחיר כולל משלוח דומה, אבל אפשר לקנות אצל Amazon Sellers חדש ב-£55.11 בתוספת £3.58 משלוח, סה"כ £58.69 -- כ-330 ש"ח ל-35 דיסקים -- פחות מ-9.50 ש"ח לדיסק.
אם תופסים את המשלוח במכס, יוצא 386 ש"ח, שזה 11 ש"ח לדיסק.
תיהנו!!
עמיר
נערך לאחרונה ב: