מה שאתה מתאר שאתה זקוק לו שונה ממה ששאלת.
מה שמישהו בעל אוסף גדול והיכרות מעניקה ורחבה עם הרפרטואר הקלאסי הייה לוקח לבידוד אינו בהכרח קשור ליצירות שעשויות להתאים לרצון שלך להתחבר למוזיקה קלאסית.
אתן לך כמה המלצות למוזיקה שהיא מצד אחד "קלה" יחסית, ומצד שני מדובר ביצירות מופת לכל דבר.
מה שאיפיין, לפחות עבורי אישית, את ההתחברות הראשונית למוזיקה קלאסית הייה שבהאזנות הראשונות לחלק מהיצירות לא קלטתי מה קורה, זה נשמע לי כמו אוסף צלילים בלתי מחוברים, והייה לי צורך להאזין שוב ושוב עד שפתאום הצלילים התחילו להתחבר למנגינות, ולוואריאציות על המנגינות האלה, וניגודים ושילובים עם מנגינות אחרות, עד שנוצר רצף שבו אני כבר מכיר ויודע מה הצליל הבא בכל נקודה.
למדתי שלפני שמגיע השלב הזה, אין טעם לקבוע את דעתי לגבי היצירה. רק אחרי שהיכרתי יצירה ברמה הזו קבעתי לעצמי אם אני אוהב אותה או לא, ואם כדאי להמשיך להתעמק ביצירות דומות, אם מאותו מלחין ואם ממלחינים אחרים.
מה שנתן לי את הסבלנות להאזין שוב ושוב הייתה הידיעה שמישהו שמבין בזה אמר שהיצירות האלה שוות את המאמץ.
בהתחלה הייה קשה לי גם עם גווני הצליל של חלק מהכלים, כמו למשל הצלילים הגבוהים של כינור נשמעו לי בהתחלה כמו צווחות וחריקות, עד שהתרגלתי, וכך גם עם זמרות, בעיקר סופראן.
אז הנה כמה יצירות שקופצות לי לראש, בביצועים/הקלטות שאני אוהב, לא לפי סדר כלשהו:
- קטעים נבחרים מתוך הבאלט "אגם הברבורים" של צ'ייקובסקי
- פתיחות של רוסיני
- הסימפונייה החמישית של בטהובן, טרקים 17-20 מכאן (סימפוניות אחרות כדאי בביצועים אחרים, בשלב הבא)
- הקונצ'רטו לכינור של מנדלסון, טרקים 1-3 מכאן
- הקונצ'רטו הרביעי לפסנתר של בטהובן, טרקים 10-12 מכאן (קונצ'רטי אחרים כדאי בביצועים אחרים, בשלב הבא)
- סימפוניה 40 של מוצארט, טרקים 1-4 מכאן (סימפוניות אחרות כדאי בביצועים אחרים, בשלב הבא)
- שופן: ואלסים לפסנתר (כולם יפים אם כי לא באותה מידה. בולטים במיוחד: 1, 3, 6, 7, 10, 11, ו-14)
זהו להתחלה.
אני חייב לציין שבחלק מהמקרים ה-remastering שהועלה לטידאל לא מזהיר, ואותן הקלטות נשמעות טוב בהרבה ב-remastering ראוי ו/או בוויניל.
כשתרצה עוד, תגיד.