המלצות למצלמות רפלקס וחוות דעת על canon 500d

• פותח הנושא reut
  • פורסם בתאריך

reut

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
הי, אשמח לשמוע חוות דעת על קאנון 500d, והאם יש אופציות אחרות בסגנון מומלצות. אני רוצה מצלמת רפלקס למתחילים, חשוב שתהיה שימושית גם לוידיאו. תודה לכם:)

דודיפלצת

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
מה התקציב? מה השימושים חוץ מוידאו?
באופן כללי הסדרה הזו של קנון בסדר גמור. לוידאו יכול להיות שהיא פחות תתאים כי נדמה לי שהיא יכולה לצלם רק עד 720p. בכל מקרה, מבחינת איכות התמונה, מצלמות הכניסה של ניקון מוציאות תמונה איכותית יותר מאשר קנון (החיישן טוב יותר).
כדאי גם לשקול מצלמות מירורלס כגון פוג'י/סוני/אולימפוס שיתנו את אותו דבר בחבילה קטנה וקלה יותר.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
קנון 500D כבר לא מיוצרת הרבה זמן ויש לה כבר כמה דורות של מצלמות מחליפות כמו 550D שהוחלפה על ידי 600D ....כך עד 750D כעת.

מצלמות DSLR הן לא הכלי המתאים לצילום וידאו ובטח לא ה 500D שאין לה שום יכולת שליטה על הוידאו.
מצלמות DSLR לא מוצלחות לנושא של אוטו פוקוס בוידאו פרט לדגמי הקנון האחרנים כמו ה 70D או 750D/760D
מעבר לכך לוידאו מצלמות ללא מראה (בעיקר של פנסוניק או סוני) מתאימות יותר לוידאו והן ההמלצה שלי לכך.

מה הדרשיות הנוספות למצלמה?
ומה התקציב שלך כדי להתאים לך מצלמה מתאימה?

reut

חבר מתחיל
מעורבות
0
נקודות
1
הי, תודה על התגובות. אין לי ככ ידע במצלמות לכן אני צריכה את עזרתכם! התקציב כנראה שכ3000 להכל, שימושים וידיאו כפי שציינתי וכמובן שגם סטילס, אשמח למשהו לא מאוד מסורבל וגדול שניתן לקחת לטיולים, מצלמה שאוכל להתנסות וללמוד איתה ולהגיע לאיכות טובה ואני רוצה את האופציות שיש במצלמות DSLR של שליטה בעומק שדה וכו. אשמח לפירוט על מצלמות חסרות מראה שאני לא יודעת עליהן יותר מידי, במה הן שונות?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מצלמות ללא מראה הן מצלמות בעלות יכולת להחליף עדשות כמו במצלמת DSLR, אבל ללא העינית האופטית ולכן גם ללא המראה שמעלה את האור לעינית ומכן שמם מצלמות ללא מראה. מצלמות אלו מגיעות ממספר חברות עם חישניים בגדלים שונים לסוני יש מצלמות בגדול חיישן זהה לזה שיש במצלמות DSLR ולכן מקבלים איכות תמונה זהה לזו שמקבלים ב DSLR וכן את אותו אפקט של עומק שדה.

יש לקחת בחשבון שעומק שדה רדוד תלוי בנוסף לבגדול החיישן גם בגדול הצמצם ואז צריך עדשה עם צמצם גדול ובדרך כלל עדשות עם צמצם גדול לא זולות.

בנושא הוידאו מצלמות DSLR לא מאפשרות אוטפוקוס אמיתי בוידאו - פרט לדגמים האחרונים של קנון כמו ה 70D או 750D/760D.

בנושא זה מצלמה סוני A6000 מספקת חיישן גדול ומאוד מוצלח וכן יכולת וידאו מעולה, קצב צילום מהיר ומערכת פוקוס מוצלחת - כל זה בגוף יחסית קל ולא כבד שמאשפר יכולות שליטה ובקרה טובים על ערכי הצילום - לכן זו המצלמה שאני ממליץ עליה עבר הצרכים המתוארים.
עם עדשת הקיט 16-50 אפשר לרכוש אותה בכ 3000 ש"ח, זו עדשה לא רעה, אבל ללא צמצם גדול.

אפשרות אחרת זו מצלמת DSLR עם עדשה בעלת צמצם גדול כמו טמרון/סיגמה 17-50 עם צמצם גדול F2.8 שתספק יכולת מוצלחת לעומק שדה רדוד, אבל עדשה זו לא מתאימה לצילומי וידאו והגרסה עם מייצב התמונה של עדשה זו עולה כ 1500 ש"ח מה שמשאיר מחיר של כ 1500 ש"ח לגוף המצלמה (כמו קנון 600D או ניקון D3300) ואז בטוח נקבל מצלמה ללא יכולת תמיכה באוטפוקוס בוידאו בכל מקרה.

כך שאני לי פתרון מושלם ולדעתי הסוני היא הבחירה המוצלחת יותר

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור