המלצות לזוג רמקולים ומגבר ואשמח לקצת הסבר ולהבין

dnoma

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
קודם כל נכון להיום יש לי בבית מערכת סראונד פשוטה שקניתי במכרז לפני 10 שנים ב 1000 שח של ימאה מגבר 4 רמקולים סאב וסנטר.
בא לי קצת לשדרג את האכות שמיעה ורציתי לדעת כמה דברים ולהבין.
קודם כל היתי בחול אצל חברים שהיה להם בדירה מגבר של חברת nad ורמקולים של epos המערכת ללא סנטר או סאב היתהמחוברת ל cd ולמערכת הכבלים שמעתי דרכה תקליטורים וmtv והסאונד היה לדעתי ממש טוב.
שהגעתי לארץ חיפשתי קצת על המגבר והרמקולים והגעתי לחברה נוספת של רמקולים chario שנמכרים באותה חנות של epos
מכיון שאני לא מבין גדול בתחום הזה החלטתי לשאול וקצת להבין לפני שאני מבזבז כסף .
ואם יש כאלו שמכירים את החברות ומבינים ובא להם קצת להסביר אני אשמח.
קראתי גם ביקורת על ה chario ולדעתי הביקורת היתה טובה. הלך לשמוע אותם בחנות בקרוב .
האם ה chario יותר אכותים מ epos ? האם הם חובבנים או מקצוענים עבורי לסלון קטן בדירתי ?
בעקרון אני שומע מגוון סגנונות מוזיקה וזה מתחיל מעיברי mtv רוק קלאסי של פעם גוטי אלקטרוני פינק פלויד וגם רואה סרטים.
האם הם יכולים לתת מענה לסגנונות הנל ?לגבי המגבר שהיה בדירת החברים וזוג הרמקולים שלהם אני יכול להגיד ששמעתי עם הנייד שלי שהיה מחובר למגבר ולממיר שראיתי סרטים ושמעו ממש טוב.
מה אני צריך לדעת ולשים לב לפני שאני קונה זוג רמקולים וגם להתאים לו מגבר שיתן מענה לאכות של הרמקולים ?
כמובן שהכל שאלה של תקציב אבל אני לא הולך להשתגע בתקציב ומה שראיתי חיצונית בא לי טוב בדירת החברים החברה הנוספת נשמעה לי טוב עם אותו מגבר.
ממה שראיתי זוג רמקולים ומגבר זהה יכול להגיע ל 7 אלף שח .
האם יש דברים טובים במחיר דומה חברות נוספות עם צורה זהה שמבחינה חיצונית גם תראה טוב וגם תתן מענה לסאונד טוב ונקי.
הסתכלתי על הרמקולים הם תוצרת איטליה המגבר סיני לא פוסל דבר כזה אבל האם יש דברים בתקציב דומה לסיני תוצרת אחרת?
או שהסינים יכולים לענות על הדרישות ולהטעים לזוג האיטלקי ?
מכיון שמערכת השינה שלי כללה סנטר וסאב ו 4 רמקולים מה ההבדל שאני אשמע בchario ו nad ללא סנטר וסאב ? האם יש ברמקולים משהו אכותי שישעה את ההבדל הקטן מהמערכת סראונד שהיתה לי ?
כי לצורך העינין סנטר וסאב זה הוספה לא קטנה במחיר לא קטן בתור התחלה.
בכל מקרה אשמח לשמוע מכם קצת ולהבין יותר
תודה רבה על סבלנותכם

dnoma

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
דבר נוסף שצריך לשים לב זה אכויות החיבורים והמוסיקה שתתנגן.
אני שומע לרוב דברים שמוריד מהאינטרנט חלקם באכות מעולה וחלקם פחות
אמרו שיש דיגטלי ואנלוגי אני לא מבין בזה
בטח זה כמו הממיר של יס דיגטלי hd
מה הכוונה באכויות בכדי להגיע לרמת שמיעה טובה ?
למשל כמו לקנות cd בחנות לבין קובץ מוזיקה שהורדתי באכות טובה ? ראיתי שיש ממירים סוג של קופסא שמתחברת למגבר למה זה נועד ? היום לפחות אצלי רוב המוסיקה דרך הסלולר או usb מה מציעים כדי להגיע לרמה טובה ולנצל את הרמקולים והמגבר במקסימום?

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
עזוב שטויות.. בעוד 3 שבועות ישנה תערוכה ותוכל להתרשם (ראשונית ממגוון מוצרים).
אתה עוד לא בשל לקניה..
תמתין.

dnoma

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
על מה אתה מדבר
איזה ואיפה התערוכה?
אולי אני לא בשל לקניה אבל לאחר בדיקה ראשונית מצאתי קצת הבדלים לפחות בארץ מאשר מה שהתרשמתי אצל חברים בחול מגבר nad 325 ורמקולים epos 212 בארץ שמעתי באותם דגמים קצת חדשים יותר ולא אהבתי כמו בחול.
לעומת זאת אהבתי את ה chario אחד יקנה אכותי ולא יפה. אני בעד שיהיו גם וגם אבל פה נכנס התקציב לתמונה.
מאמין שאפשר למצוא משהו בתקציב שלי שיתן מענה טוב לעומת מערכת הסראונד שלי.
למרות ששם היא עובדת על כמה ערוצים אז בערך אפשר להגיד שבחלק מהדברים ישמעו טוב יחסית.
לעומת סטראיו 2 רמקולים. שניסיתי לשמוע סרט או חדשות ושמעו לא הכי טוב
משהו מישהו ?

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
ברוך הבא לפורום. שתי החברות טובות. עוד מעט יבוא נמר ויטחן ארוכות על שתיהן.
אתה יכול להיות שקט אם תבחר בכל אחת מהן.

אני אפרשן את דברי מר"ן איתי ו.: כל השאלות האלה מראות שיש לך סלט שלם בראש ואתה נעול על שתי חברות באופן שרירותי, סתם כי שמעת אותם פעם אצל חברים. הם אמנם אחלה, שתיהן, אבל יש עוד הרבה אלטרנטיבות.
ואיזו דרך טובה יותר להיחשף לציוד יש מאשר התערוכה שבאה עליכם לטובה בחנוכה הקרוב (עוד שבועיים וקצת). קרא כמה שרשורים למטה ותראה במה מדובר. ובינתיים עצות כלליות :

נסה לשמוע כמה שיותר מערכות כדי לגבש את טעמו.
הגדר תקציב והחלט מה אתה רוצה לקנות בו. ככל הנראה עכשיו, צריך לקנות הכל: מגבר, רמקולים וגם מקור נורמלי.
קרא בעיון מה שאומרים שאר חברי הפורום. רובם, מלבדי, חכמים מאד.

dnoma

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
קודם כל אצל חברים בחול המערכת היתה מחוברת לממיר הכבלים שלהם ויש להם ערוץ מוזיקה כנראה בשיטת שידור טובה ואכותית ככה ששמעו טוב. בארץ ניגשתי לאחת החנויות שבמקרה מחזיקה את epos אותו דגם רק חדש יותר בקשתי לשמוע וקצת צרם לי באוזן משום מה לעומת ה chario שלפני זה לא שמעתי אותם בכלל רק המגבר היה זהה כמו בחנות ואצל חברים בחול nad .
לגבי מה שאמרו פה אני מעתנין ברמקולים מכיון שיש לי בבית מגבר סראונד מה הכי טוב להתאים עבור זוג רמקולים מגבר סטריאו ? ואם כן מה ההספק רצוי שיהיה של המגבר עם הרמקולים כ 80w דרך אגב זוג כאלה לסלון קטן זה מספיק לאוזן ?מה הכוונה מקור נורמלי ?
אני בדכ שומע מוזיקה מהמחשב או יו טיוב או mp3 או דיסקים שרכשתי לרוב האכות היא טובה לפעמים מוצא משהו באכות ירודה ומוותר עליו .
מה הכוונה קבצים אכותים ?
אשמח להגיע לתערוכה

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מערכת משתנה בין חלל לחלל. אך לא תמיד ניתן לבדוק בבית. ולכן מומלץ לשמוע טרם רוכשים.
-את ה-chario תוכל לשמוע אצל אמנון סאונד.
-איזה רסיבר יש לך?
-מקור נורמלי הוא לא mp3 ולא youtube
- דיסקים עדיפים על כל אחד מאלה ומהמחשב רצוי לשמוע עם קבצי flac.
-מה התקציב שלך?

- נשמח לראותך בתערוכה.

איגי

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
ממליץ לך גם לקרוא חוברות hi fi .שם יש הסברים וביקורות.וזה יעשיר לך את הידע לגבי כל המרכיבים של מערכת איכותית.זה כמו ללמוד על נושא שהוא גם כיפי גם מעניין וגם דורש ריכוז.המון בהצלחה.

matanoosh

חבר משקיען
מעורבות
1,631
נקודות
113
וההמלצה הקבועה לחפור לחברי הפורום פה, כמובן. הכנס הוא התחלה נהדרת. נסה לעשות חברים חדשים ולנסות להיות חוצפן ולהזמין את עצמך אליהם. הרבה חברי פורום פה הם חדורי שליחות וברצון ובששון יפתחו בפניך את עולמם, בשביל הסיכוי הקטן שתיכנס אליו בעצמך בעתיד.

אם אתה נמצא באזור חיפה, אתה מוזמן.

joda5

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
שלום חבר צהריים טובים שלחתי לך בפרטי

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור