המלצה על מנורות לקדם מגבר

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
יש לי קדם מגבר היברידי של וינסנט הכולל את המנורות הבאות: אחת מסוג 12AX7 ושתיים מסוג 12AU7
אני מעוניין להחליף אותן במנורות יותר איכותיות ע"מ לקבל פירוט טוב יותר וגבוהים מודגשים יותר?

אשמח לשמוע רעיונות על מנורות מתאימות שהתנסיתם איתן

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
לגבי שפופרות 12AX7 – שפופרות NOS של Telefunken נחשבות לבעלות הצליל הטוב ביותר. המחיר שלהן הוא גבוה מאד, למעלה מ- $100 לשפופרת מהשנתונים הנחשבים.

שפופרות כאלה נמצאות אצלי גם בפונו-סטייג' וגם בקדם-מגבר.

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
לגבי שפופרות 12AX7 – שפופרות NOS של Telefunken נחשבות לבעלות הצליל הטוב ביותר. המחיר שלהן הוא גבוה מאד, למעלה מ- $100 לשפופרת מהשנתונים הנחשבים.

שפופרות כאלה נמצאות אצלי גם בפונו-סטייג' וגם בקדם-מגבר.

יהושע תודה
שתי שאלות:
1. מה אופי הצליל של מנורות אלו?
2. נניח ואני הולך על השנתונים הפחות "נחשבים" האם עדיין אהנה משפורפרות טובות?

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
לשפופרות אלה צליל דינאמי מאד, נקי ועשיר.
שפופרות שונות, מיצרנים שונים ומשנתונים שונים נשמעות שונה האחת מהשנייה. באיזו מידה תהנה מאיזו שפופרת רק אתה תוכל לדעת לאחר שתנסה. בכלל, יתכן שתעדיף שפופרות אחרות מאלה שציינתי. יש הטוענים ששפופרות של EAT נשמעות טוב יותר, הן גם יקרות יותר. אני מעדיף את אלה של Telefunken .

abir72

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
8
אתה יכול לרכוש גם של MULLARD NOS הם באותו אכות כמו של TELEFUNKEN NOS באותו מכיר אולי קצת יותר יקרות הצלילי מדהים המנורות של חברות האלו הם בעלות רעש מיקרופומי מאוד נמוך

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
אתה יכול לרכוש גם של MULLARD NOS הם באותו אכות כמו של TELEFUNKEN NOS באותו מכיר אולי קצת יותר יקרות הצלילי מדהים המנורות של חברות האלו הם בעלות רעש מיקרופומי מאוד נמוך

מה גוון הצליל שלהם? למיטב ידעתי הן מהצד היותר חם של הצליל, לא?!

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
מציע לך לפנות למקומות ואנשים שניסו כמות גדולה .
לזרוק שם של חברה - זה לא נכון ולא מדוייק. באותה חברה יכול להיות שינוי ענק בסאונד שמתקבל בין שנים שונות ובין מפעלים שונים ובין סוגים שונים של אותה שפופרת.
למשל 12AX7 יוצרה בכמה ורסיות שונות על ידי טלפונקן (ואחרים ) ובשנים שונות ובאכויות שונות. טלפונקן איננה השפופרת הכי טובה .
למה לא לעשות חיפוש בגוגל אחר אנשים שקצת יש להם ניסיון בעיניין?

למשל הבחור הסרבי
http://www.audioasylum.com/audio/tubes/messages/20/209030.html
או אפילו בחנות לשפופרות
https://www.tubeworld.com/12ax7.htm
בהם תקבל קצת יותר עומק ומידע.
באופן כללי לא משתגע על 12AX7 אבל אם ממש צריך לך על
VALVO משנות ה 50 בייצור של המפעל בהמבורג עם הקוד
MC1
או פיליפס או סימנס מהשנים האילו- כלומר 1954-1959

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
diz1
הייתי שמח לשמוע מספר ווריסיות על הקדם מגבר שלי, השאלה היא איפה אני יכול לקבל כאלו להשאלה?
לגבי הדגם 12AX7, זה מה שיש לי אצלי בקדם מגבר, אני יכול לשנות את סוג המנורה?

תודה על הלינקים

נערך לאחרונה ב:

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
אם מה שצריך שם 12AX7 אז אתה צריך לחפש שפופרות מהסוג הזה.
לגבי לקבל בהשאלה? לא חושב שיש כזה. אולי בארץ מתרוצצים כל מיני טלפונקונים ואחרים- אבל הם לא השפופרות הכי טובות.
תראה את החתימה שמצטרפת לכל פוסט שלי (של אוסק ווילד)- זה יצא לך הכי זול

tzachi

חבר משקיען
מעורבות
386
נקודות
83
תחפס בפורום בחור בשם liav יש לו מגוון רחב של 12AU7

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,605
נקודות
113
מציע לך לפנות למקומות ואנשים שניסו כמות גדולה .
לזרוק שם של חברה - זה לא נכון ולא מדוייק. באותה חברה יכול להיות שינוי ענק בסאונד שמתקבל בין שנים שונות ובין מפעלים שונים ובין סוגים שונים של אותה שפופרת.
למשל 12AX7 יוצרה בכמה ורסיות שונות על ידי טלפונקן (ואחרים ) ובשנים שונות ובאכויות שונות. טלפונקן איננה השפופרת הכי טובה .
למה לא לעשות חיפוש בגוגל אחר אנשים שקצת יש להם ניסיון בעיניין?

למשל הבחור הסרבי
http://www.audioasylum.com/audio/tubes/messages/20/209030.html
או אפילו בחנות לשפופרות
https://www.tubeworld.com/12ax7.htm
בהם תקבל קצת יותר עומק ומידע.
באופן כללי לא משתגע על 12AX7 אבל אם ממש צריך לך על
VALVO משנות ה 50 בייצור של המפעל בהמבורג עם הקוד
MC1
או פיליפס או סימנס מהשנים האילו- כלומר 1954-1959

(Y)

מיצטרף להמלצה ל VALVO

http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=260603199823

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
תחפס בפורום בחור בשם liav יש לו מגוון רחב של 12AU7

לשפופרות 12AU7 יש מקדם הגבר של 17 – 20 בעוד לשפופרות 12AX7 יש מקדם הגבר של 100 , כך ששפופרות אלה לא מהוות תחליף ישיר.

אני יכול להשאיל שפופרות 12AX7 NOS Telefunken לניסיון.

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63

z.s
ההמלצה שלך לפי הסקירה של הבחור הסלובני הנה על שפורפרת עם "צליל חם", אני מחפש משהו יותר בכיוון הנייטרלי אנליטי ע"מ שייתן יותר בגבוהים

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
לשפופרות 12AU7 יש מקדם הגבר של 17 – 20 בעוד לשפופרות 12AX7 יש מקדם הגבר של 100 , כך ששפופרות אלה לא מהוות תחליף ישיר.

אני יכול להשאיל שפופרות 12AX7 NOS Telefunken לניסיון.

יהושע,
תודה רבה על ההצעה הנדיבה, אשמח לקבל להשאלה לסופ"ש.
אצור איתך קשר בפרטי

zs

חבר משקיען
מעורבות
1,605
נקודות
113
z.s
ההמלצה שלך לפי הסקירה של הבחור הסלובני הנה על שפורפרת עם "צליל חם", אני מחפש משהו יותר בכיוון הנייטרלי אנליטי ע"מ שייתן יותר בגבוהים

שאלה-האם זה הקדם שמדובר Vincent SA-T1:?

יש הבדל גדול בין "צליל חם" ולא מפורט. ומין הסתם זה נישמע קצת סתום ואז מיתקבלת הרגשה בחוסר גבוהים.
לבין" צליל חם" ומפורט ואז מיתקבלת טיבעיות ואויר בצליל.
ומניסיוני מנורות של VALVO "מנגנות" בצורה מאוד מפורטת וטיבעית
בתחום הגבוהה ונישמעות פשוט טוב.
אבל יכול להיות מאוד שתוהב את הצליל של טלפונקן .עד שלא תנסה לא תדע .אצלי בקדם טלפונקן לא נישמעו טוב.
בהצלחה ;)

Joshua_G

חבר משקיען
מעורבות
4
נקודות
0
z.s

לא כדאי להתייחס אל כל סקירה כאל תורה מסיני, לאנשים שונים דעות שונות והעדפות שונות. מה גם ששפופרת מסוימת עשויה להישמע מעט שונה במגברים שונים.

הדגשה של הגבוהים ניתן לקבל גם על ידי החלפת קבלים – אבל זה סיפור ארוך ויקר, משום שהוא דורש ניסיונות עם מספר קבלים.

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
שאלה-האם זה הקדם שמדובר Vincent SA-T1:?

יש הבדל גדול בין "צליל חם" ולא מפורט. ומין הסתם זה נישמע קצת סתום ואז מיתקבלת הרגשה בחוסר גבוהים.
לבין" צליל חם" ומפורט ואז מיתקבלת טיבעיות ואויר בצליל.
ומניסיוני מנורות של VALVO "מנגנות" בצורה מאוד מפורטת וטיבעית
בתחום הגבוהה ונישמעות פשוט טוב.
אבל יכול להיות מאוד שתוהב את הצליל של טלפונקן .עד שלא תנסה לא תדע .אצלי בקדם טלפונקן לא נישמעו טוב.
בהצלחה ;)

אכן מדובר על Vincent SA-T1

diz1

חבר משקיען
מעורבות
1
נקודות
0
לי יש ניסיון של מעל ל15 שנה עם ECC83 ו ECC82
על מגוון מכשרים רב מאוד מגברים קדם מגברים פונו סידי ואולי עוד משהו ואולי לא.
עשרות שפופרות כאילו.
אגיד ככה ובצורה מאוד פשוטה וברורה- הסרבי מילוס יודע מה שהוא מדבר. יש לו ניסיון עצום. בדקתי את מה שהוא אומר והוא פשוט צודק. כמובן שאנחנו הישראלים יודעים הכול ויותר טוב. אנחנו יודעים לחרטט.
די נדיר למצוא מישהו שמבין ברמה כזו כמו מילוס מתוך ניסיון אמיתי רחב ולא מתוך בילבולי ביציות.
להתחבא מאחורי "טעם" כתירוץ זה כמו להתחבא מאחורי "אוזני זהב"
מה לעשות ולטלפונקן אין שפופרת בסוג הזה שעומדת באיכויות של הכי טובות. זה לא עיניין של טעם זה עיניין של איכות.
VALVO טובה ממנה בכמה רמות. "חם" "קר" זה פשטני, כדי להבהיר לכאילו שלא יודעים מה הכיוון.
ה VALVO נשמעת טבעי, נטראלי (בניגוד לאנליטי של הטלפונקן)
ה VALVO נשמעת טיבעית, הרמונית קוהורנטית ,עם הרבה רבדי הרמוניות, טיפונת "חמה" במיד אבל ללא תחושה של "צבע" וגבוהים פתוחים וניקיים.כנ"ל פיליפס מהמפעל בהולנד בשנות החמישים.
טלפונקן אפילו לא בכיוון.
אשמח להכיר את זה שמכיר והתנסה על באמת עם השפופרות הללו בכמות ניכרת ושיבוא ויצהיר כזה דבר על הטלפונקן בפורום אדיו.
זה כמו שאני אגיד שרסיבר פיונייר זה משהו משהו.

abir72

אוהב את התחום
מעורבות
2
נקודות
8
הצליל חם נקי במנורות האלו

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור