המלצה לשיפור מערכת אודיו קיימת

אריגו

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
8
היי
המערכת שלי מגבר NAD 320BEE
CD - NAD וCD541
פטיפון TECHNICS
DAC של HIFIBERRY
רמקולים מוניטור סדרה ברונזה B4
המערכת בת עשור בערך.
כבלים אינטר-קוננקט MONSTER CABLE - Stereo Audio 400i Ultra High Performance
כבלים לרמקולים QED BALANCE DESIGN CONEPT
הצליל קצת סגור לדעתי (כאשר מעלה ווליום הצליל נפתח יותר) המחשבה שלי היייתה לשדרג את המגבר
מה דעתכם ?

אריגו

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
8
מישהו בכל זאת ??? 100 צפיות ואף לא דעה אחת ? אבהיר את השאלה אם לשדרג חלק אחד אז מגבר או רמקולים ?

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
אתה מתאר חוסר איזון בשינוי עוצמות.
ברוב המוחלט של המקרים מדובר במגבר חלש או לא שולט.

איזה טכניקס יש לך?

האם התופעה קיימת גם עם נגן דיגיטלי וגם עם אנלוגי?

אריגו

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
8
כן גם באנלוגי וגם בדיגיטלי
לא כ"כ זוכר את הדגם של פטיפון שכרגע פחות בפעולה (בגלל ילדים קטנים;))

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
אתה מתאר חוסר איזון בשינוי עוצמות.
ברוב המוחלט של המקרים מדובר במגבר חלש או לא שולט.

אבל האם אז דווקא בווליום חלש היה נשמע יותר טוב ומתעוות בעוצמות גבוהות?
,
מצאתי את הביקורת הזו:
http://www.hifi-review.com/150740-monitor-audio-bronze-b4.html

שם כתוב:
At low volume sounds neat, typical "rounded". Seems a little lacking in the highest frequencies. But already at
a comfortable level tonal balance is restored, there is a feeling of fullness -
זה אומר שלפחות עוד אחד חשב כמו פותח השרשור... (לא יותר, לא פחות).

בנוסף, ה-DAC שלך משתמש ב-chip בסיסי, כזה שניתן למצוא ב-DACs מהזולים שיש (מחברות ממותגות, כמו M2Tech). אתה שומע שיפור משמעותי כשאתה משתמש בו, על פני ה-DAC של ה-NAD?

בתור התחלה, הייתי מנסה להזיז קצת את הרמקולים מקיר אחורי ו/או לכוון אותם יותר לכיוון המאזין. אם הם עומדים בלי ספייקים, זה גם לפגום בפירוט.

לאחר מכן, בכפוף לתקציב, הייתי מנסה רמקולים אחרים.
זה הכי קשה לוגיסטית לבחון רמקולים, אבל מכיוון שכל המערכת שלך נחמדה, אבל באותה רמה, תקבל את השינוי/שיפור הכי משמעותי מרמקולים אחרים.
כלומר, יש מקרים בהם הגברה לא מספקת לא מצליחה להזיז רמקולים באופן טוב, אבל כאן... לא הייתי הולך לשים מגבר עדיף על רמקולים ברמה הזו.

אבל, הכל מתחיל בתקציב ובמוכנות להשקיע זמן. להתחיל לבדוק רמקולים זה עניין יותר מייגע מלנסות הגברה...

אריגו

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
8
תודה על העצה חשבתי שהמגבר דווקא לא נותן לרמקולים מספיק כוח אבל אולי בעצם אלו הרמקולים
רעיונות לרמקולים פוטנציאליים במחיר עד 4K (גם יד 2 מספק) או שבמחירים האלו זה דומה למה שיש לי ?

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
לנמר יש יותר ניסיון מלי, אבל הייתי חושב שבעיה של פירוט בווליום נמוך, לא מקורה מהמגבר, אם בווליום גבוה דווקא (עומס יותר גדול על ההגברה), היא פחות מורגשת. הייתי חושב יותר בכיוון של רמקול ואקוסטיקה.

לכן, כאמור, דבר ראשון הייתי מזיז את הרמקול, כדי לבדוק השפעה של שינוי מקום על האקוסטיקה. גם לתת לרמקול זווית לכיוון המאזין יכול להשפיע.

על רמקולים קצת קשה להמליץ (בייחוד בתקציב כזה, שמכתיב פשרות ברורות), כי הם באים בהרבה "טעמים".
אם תגדיר טעם שלך במוסיקה וסאונד וגודל החלל, יוכלו לנסות להמליץ לך על רמקול בכיוון.

אריגו

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
8
מרבית הזמן רוק ורוק אלטרנטיבי (לדוגמא קייט בוש) בלוז (איימי ויינהאוס, אהוד בנאי ודומים) אלטרנטיבי (enya, ביורק) גיטרות (סנטנה, דירסטרייטס,) וגם פופ. בסך הכל אוהב קולות מיוחדים.

Eliel Saad

אוהב את התחום
מעורבות
4
נקודות
18
מחשבה נכונה תלך על מגבר אינטרגריטד כמו מגבר DENON PMA-1510AE חפש ביד שנייה מטיס כל רמקול ,בהמשך תשדרג דאק! קניית מגבר ברמה הזאת היא חשיבה לטווח הארוך ככה שהיא כדיית אם אתה מוצא אותו כיד שניה...

אריגו

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
8
איך הוא בהשוואה ל NAD 356 או 355 ?

falou

אוהב את התחום
מעורבות
18
נקודות
18
מרבית הזמן רוק ורוק אלטרנטיבי (לדוגמא קייט בוש) בלוז (איימי ויינהאוס, אהוד בנאי ודומים) אלטרנטיבי (enya, ביורק) גיטרות (סנטנה, דירסטרייטס,) וגם פופ. בסך הכל אוהב קולות מיוחדים.

מה לגבי טעם בסאונד?

אתה אוהב באס פאנצ'י?
הרבה באס (באס נמוך)?
אוהב במה גדולה ומוגדרת?
מקשיב בעיקר לקולות?
אוהב פירוט רב?

לפי מה בחרת את הרמקולים הנוכחים שלך

האם אתה מאזין בישיבה מרוכזת מול הרמקולים?
יש רמקולים שנשמעים מצויין בנקודה מאוד ספיציפית ומאוד שונה כשאתה זז מטר ממנה (כלומר, כל רמקול נשמע שונה, אבל יש כאלו שמאוד שונה...).

סתם לדוגמא, היו לי פעם רמקולים שמאוד אהבתי אותם כשישבתי ממש מולם, מקמתי אותם באופן אידיאלי והאזנתי (כך בחרתי). אז היה פירוט ואיזון ומיקרו דינמיקה מוצלחת (פריטות מיתרים וכו'). אממה, החיים גרמו לכך שהיה לי מעט זמן להאזנה כזו, ורב רובו של הזמן הם ניגנו בלי שישבתי ממש מולם. אז הם נשמעו הרבה פחות טוב.
אז היה לי שיפור כשהחלפתי אותם ברמקולים שהיו פחות מפורטים בהאזנה מרוכזת, אבל הרבה יותר מאוזנים במילוי החלל במוסיקה כשאתה לא יושב מול המערכת.

צריך גם להזהר כשמחפשים צליל "פתוח". קודם כל, הרבה פעמים מה שנדמה לנו באופן מיידי "כפתוח" זו הדגשה של תדרים במיד הגבוה (או גם בטרבל), וזה מעייף בהקשבות ארוכות ובסה"כ לא מאוזן (יש הקלטות שערוכות ככה, בייחוד של פופ, אבל בקשר לזה אין מה לעשות...).

לבסוף, האם אתה מחפש באס נמוך או שאתה מעדיף פירוט?
כי (בהכללה) זה ה-trade off.

בעיקרון ובהכללה לתקציב שלך, מדפיים ייתנו לך יותר פירוט, במה ואימאג' יותר ברורים (יותר "פתוח"), אבל פחות באס נמוך (גם בגלל שהתיבה קטנה יותר וגם בגלל שקשה לתכנן רמקול 2-way עם דרייבר מיד-באס אחד לכיסוי טווח תדרים רחב מאוד). באס זו אחת הבעיות הקשות בתכנון רמקולים, בייחוד בתקציבים הללו. התיבות של הרמקולים הרצפתיים ברמות המחיר הנמוכות פחות קשיחות ולכן "מנגנות" (ברמקול, התיבה היא החלק היקר), באס הוא יותר בעייתי מבחינה אקוסטית (הדהוד), ולעיתים מה שנתפס כחוסר בפירוט במיד הוא פשוט עודף מיד-באס שמאפיל על המיד (לכן ייעצתי לשחק עם מיקום הרמקולים הנוכחיים).

אז בהסתמך על הקצת ידע ש לי (יש כאן אנשים עם יותר, אבל רמות המחיר הללו פחות מעניינות אותן לדיון) ומה שאתה מספר, מגבר לא נראה לי שיעזור לך. הייתי מנסה מדפיים לא קטנים (שוב, הכללה).

נמר

כתב אודיו
צוות האתר
מעורבות
4,266
נקודות
113
מסכים לחלוטין עם פלו.

אריגו

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
8
המון תודה על השיתוף וההמלצה אחפש לשמוע מדפיים בהשווואה לרצפתיים לבחון את השוני
תודה

איתי ו.

חבר משקיען
מעורבות
299
נקודות
83
ואני אומר שלפני שאתה עושה מהפכות בבית ומוציא אלפי שקלים כדי להגיע לאותו מקום (הנה קיבלת תשובה לאחת מהשאלות שלך) תנסה להחליף את האינטרקונקט של מונסטר.
א
ולי יהיו חברים שישאילו לך אינטרקונקטים לנסיון. מהיכן אתה בארץ ?

אריגו

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
8
תודה על העצה אני מתל אביב קרוב לגני התערוכה ופארק הירקון (לשמחתי לא באיזור החפירות:))

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור