המלצה לעדשת כניסה לצילום מאקרו

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
מחפש להיכנס לתחום צילום המאקרו (חרקים וכו') מחפש המלצה על עדשת כניסה, שתהיה זולה יחסית (עד 1.000 ש"ח)
המצלמה היא ניקון D7200

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
מה לגבי עדשת פריים כמו Nikon 50mm f1.8, האם מתאימה?

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
מה לגבי עדשת פריים כמו Nikon 50mm f1.8, האם מתאימה?
כן.

אבל:
עדשת פריים,בניגוד לעדשות עם טווח פוקוס משתנה,מתנהגת די דומה לעין שלנו,כלומר:אם תרצה להכניס לפריים דבורה עליך להתקרב,עם המצלמה/עדשה לדבורה עצמה או לכל חפץ/חרק אחר. במקרה של הדבורה לא מבטיח לך שעד שתצלם היא לא תברח ו/או ולחלופין תדפוק בך עקיצה הגונה.... :).

אם אתה "מתחבר" לרעיון שאין לך טווח פוקוס וכדי לקרב אליך אוביקט לצילום עליך להתקרב אליו פיזית - אז העדשה הזו עושה עבודה טובה מאוד,ובכלל עדשות פריים,לטעמי - ולטעמי בלבד,הן תענוג אמיתי בכל מה שקשור בצילום....

גלוי נאות: אני מכיר ומשתמש בעדשת פריים 50 מ"מ אבל של המתחרה,קנון. לפי מה שקראתי הניקון 50MM F 1.8,המדוברת,נותנת את אותן התוצאות בגוף של ניקון אבל,לא התנסתי בכך.

מנחם

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
אז אם כבר הסכמנו על פריים אני מתלבט לגבי Nikon 50mm f1.8, האם ללכת על על דגם ה G שעולה כפליים מדגם ה D?
להבנתי ההבדל בניהם, של-G יש מנוע אוטו פוקוס פנימי ואילו ל D אין כזה.
מכיוון שלניקון D7200 שלי יש מנוע פנימי שייתן אוטו פוקוס לעדשה מדגם D, נראה שאין טעם להשקיע כפול.
אשמח לדעתכם

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
יש עדשות פריים שמתאימות למאקרו, אבל צריך עדשה שמתאימה למאקרו לדומגא יכולת צילום ביחס הגדלה 1:1
http://www.nikonsupport.eu/he_IL/answers/529/

כך שאם לוקחים עדשה רגילה כמו 50 ממ - זו לא עדשה למאקרו, כן ניתן לצלם איתה דברים קטנים, אבל זה לא אומר שזה הכלי הנכון לכך

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113

partner11

חבר משקיען
מעורבות
121
נקודות
63
תודה על התשובות, אשמח גם למענה לגבי ההבדל בין עדשות הפריים שרשמתי מעלה (ההבדל בין G ל D)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בלי קשר למאקרו
עדשות החדשות של ניקון מסומנות ב G עדשות מדוק קודם מוסמנות ב D

עדשות מסוג D בעלות מנגנון פוקוס איטי שמופעל על ידי המצלמה והרבה מצלמות ניקון החדשות לא תומכות בכך, נוסף לכך עדשות D בחירת גודל הצמצם היא על ידי טבעת בעדשה,

עדשות מסוג G בעלות מנוע פוקוס מוצלח יותר שנמצא בעדשה ושינוי ערכי הצמצם נעשים על ידי המצלמה.

גם אם המצלמה שלך מאפשרות שימוש בעדשות D אני ממליץ על עדשות G, אבל הן יהיו קצת יותר יקרות

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עוד קצת מידע

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור