המלצה למצלמת DSLR למתחילים-3000 ש"ח

Or Bitton

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום לכולם,
בעקבות התעניינות שפיתחתי לעולם הצילום, מעוניין לקבל המלצה למצלמה ועדשה לכניסה טובה לעולם...הצילום יתרכז בטווחים הקצרים בעיקר דמויות פורטרט אבל גם נופים.. התקציב גמיש ומוכן לחרוג למעלה מעט... בנוסף אני רוכש את המצלמה בארה"ב אז אשמח להמלצות בהתאם למחירים שם והמלצות לחנויות או אתרים כמובן.
לגבי עדשה אני לא שולל אבל נראה לי שמעדיף עדשה שמכסה טווח קצת גדול כמו ה18-140.. בנוסף מעוניין להיצמד לחברות Canon ו Nikon.. תודה לעוזרים

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ברוך הבא לפורום,

כמה מילים לפני ההמצלות :)

אני חייב לציין שרכישת מצלמה לא ממש משתלמת החו"ל הפרש המחיר ממש זניח ואתה מפספס את האחריות בארץ - יש חברות כמו AMAZON B&H PHOTO ו Adorama שהן אמינות עפ מחירים טובים ואחריות טובה, אבל כדי לממש את האחריות יהיה צורך להיות שם. כך שלא תקבל אחריות בארץ וכאמור ההפרש במחיר לא יהיה גדול. כך שאני ממליץ לך לבדוק מחירים לפני שאתה מחליט לרכוש בארה"ב ולא בארץ היות ויש בארץ מספר חנויות מאוד אמינות כמו ארליך, רואים עולם. קמרה-מיה, סטודיו לנד ויוגנד.

בקשר למצלמה, האם אתה בטוח שהכיון חייב להיות DSLR? אם אתה יכול לקבל מצלמה עם יכולת להפיק איכות תמונה באותה איכות, עם יכולת להחלפת עדשות, כן עם יכולת להוספת ציוד נוסף וכל זה בגוף יותר קטן ויותר קל - לא הייתה מעוניין בכך? יש מצלמות ללא נראה שמספקות את כל הנקודות האלו. אלו מצלמות ללא עינית אופטית ולכן ללא צרוך במראה שתעלה את האור לעינית מהעדשה. זו כיוון יחסית חדש והרבים עוברים לצלם כך

מצלמות כמו פוג'י X-T10
http://www.dtown.co.il/articles/3654.html

פנסוניק G6
http://www.dtown.co.il/articles/3066.html

אולימפוס מסדרת OMD
http://www.dtown.co.il/articles/3207.html

או סוני כמו A6000
(אין לי סקירה :) )

יש נקודה שיש לקחת בחשובן עבןר מצלמות ללא מראהה המחיר הבסיסי של הגוף יהיה קצת יותר גבוהה מה DSLR הזולות בגלל שהטובות שבהן מגיעות עם עיניית אלקטרונית לא זולה שמעלה את המחיר.

האם מצלמות כאלו הן אופציה אפשרית?

בקשר למצלמות DSLR יש את האפשרות לרכוש מצלמות :
ניקון D5300 עם עדשת ניקון 18-140
או קנון 700D עם עדשת קנון 18-135
שמספקות בדיוק את מה שאתה מחפש, אישית הייתי בוחר עדשה עם צמצם יותר גדול (אבל זה מביא אותך לטווח זום קצר יותר) עדשות כמו 17-50 עם צמצם גדול F2.8 מבית סיגמא או טמרון עבור ניקון או קנון בהתאם למצלמה שרוכשים.
לצמצם יגול יש מספר יתרונות, יכול לצלם בזמן חשיפה מהיר יותר (צמצם גדול מכניס יותר אור ואז ניתן לצלם באותן מצב מהר יותר, מספק תמונות חדות יותר) יכולת לקבל עומק שדה רדוד (האוביקט בפוקוס בולט מול הרקע שלא בפוקוס, בגלל עומק שדה רדוד)

Or Bitton

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה רבה כרמי על התגובה המפורטת.. אני כן מתרכז במצלמת DSLR בעיקר בגלל חוסר ההתמצאות וההיכרות עם מצלמות ללא מראה,כמו שציינת זהו כיוון חדש...למיטב הבנתי המלצת לקנות מהארץ בכל מקרה בגלל הבדלי מחירים מינוריים, ואחריות שמתפספסת.. לכן אתרכז בשתי המצלמות שהמלצת עליהן... לגבי העדשה שציינת עם צמצם גדול יותר, אין ספק שהתוצאות טובות יותר (מה גם עדשות יקרות יותר), אבל האם היית ממליץ לצלם מתחיל ולא מנוסה להיות מוגבל בטווחים? או שעדיין היית ממליץ על העדשה שציינת? תודה רבה!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ראשית אני לא מבין למה אתה פוסל מצלמות ללא מראה, טוב אתה גם לא מכיר לעומק DSLR ואתה לא פוסל אותן

כאשר חיים בעולם המצלמות הקומפקטיות חברות מבלבלות לנו את הראש כל הזמן את הראש על טווח זום, טווח זום.
לצרכים שלך "הצילום יתרכז בטווחים הקצרים" הזום פחות חשוב ועומק שדה חושב יותר וכן זמן חשיפה ואת זה צמצם גדול יכול לספק לך.

בקשר למחיר עדשת ניקון 18-140, קנון 18-135, סיגמא/טמרון 17-50 F2.8 עלות בסדר גדול מחיר מאוד מאוד דומה, אז הן לא יותר יקרות. לדעתי הן כן יותר טובות ועדשות טובות יותר לא מגיעות עם טווח זום גדול (בעיה של אופטיקה)

Or Bitton

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
כוונתי היא שמצלמות המראה יותר נפוצות ויותר קל לקבל עליהן מידע.. מניח שהמעבר שדיברת עליו קורה בעיקר לצלמים שהתנסו ב DSLR... בנוסף זה מה שביררתי עליו עד עכשיו לכן חשבתי להתרכז במה שכבר בחנתי מחירים ולא לבצע שינוי בכיוון, אם אתה חושב שכדאי בכל זאת לברר אקח זאת לתשומת ליבי... לענייננו - לדעתך עדשה 17-50עם המצלמות שציינת עדיין יעמוד בתקציב? ואם אפשר אשמח למילה על סיגמה וטמרון לעומת עדשות היצרן CANON NIKON לצורך העניין.. תודה רבה לך

דודיפלצת

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
בעקרון אני מסכים עם כרמי לגבי מצלמות חסרות מראה.
אבל אם אתה בכל זאת מתעקש, הייתי משקיע כמה שפחות בגוף ומשאיר כמה שיותר כסף לעדשות.
תתחיל עם 17-50 כזאת ותראה אם אתה מרגיש שחסר לך משהו. אם כן, תחשוב איזה עדשה נוספת לקנות.

סיגמה וטמרון אחלה עדשות, שזה לא ידאיג אותך.

לגבי קנון או ניקון - עניין של העדפה אישית. לי הייתה קנון. אבל מצלמות הכניסה של ניקון מגיעות עם חיישן טוב יותר לעומת מצלמות הכניסה של קנון. לפי dxomark.com בכל מקרה. לדעתי גם רואים את זה בתמונות.

Or Bitton

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
נהדר תודה רבה!
עיניין נוסף, האם עדשות טמרון וסיגמה מתאימות למצלמות Nikon Canon? אין צורך לבדוק התאמה בנתונים מסוימים או משהו בסגנון?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
עדשות המקבילות של קנון או ניקון ל 17-50 הן עדשות מעולות ויותר טובות מהטמרון והסיגמא, אבל עולות יותר מפי 2.

עדיין מדובר על עדשות נהדרות הן של טמרון ובעיקר זו של סיגמא שלדעתי אפילו טובה יותר, אבל הרוב בסוף רוכשים טמרון.

צריך לרכוש את העדשה המתאימה מצלמה, עבור קנון או ניקון בהתאם למצלמה שרוכשים ועדשות האלו יתאימו לכל דגמי כניסה של קנון או ניקון בהתאמה. יש מצלמות Dslr עם חיישן יותר גדול ff שעדשות אלו לא יתאימו עבורן.

הסט של קנון או ניקון עם עדשות 17-50 נכנס לתקציב שלך. אני אישית גם מעדיף ניקון בגלל חישנים טובים יותר.

Or Bitton

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
מעולה, קיבלתי כיוון מצוין. יש איזה חנות או אתר באינטרנט שמומלץ להזמין ממנו? מבירור פשוט בZap ראיתי בטווחים את זה
Screenshot_20161001-203246.png
Screenshot_20161001-203234.png
מה דעתכם? מכירים את החנות?

תמונות מצורפות

• Screenshot_20161001-203246.png
    Screenshot_20161001-203246.png
    KB 258.1 · צפיות: 276
  • Screenshot_20161001-203234.png
    Screenshot_20161001-203234.png
    KB 290.6 · צפיות: 295

דודיפלצת

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
למה כולם בפורום רוצים את סדרת ה-5000 של ניקון? מה רע ב-3000?

Or Bitton

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שום סיבה מיוחדת, המצלמה הוצעה בתגובות שלמעלה. ומה כל כך רע בסדרת ה5000?

דודיפלצת

אוהב את התחום
מעורבות
29
נקודות
28
כלום לא רע בה. פשוט יקרה יותר ולא בטוח שיש סיבה לקנות אותה ולא את סדרת ה-3000 הזולה יותר.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לדעתי אם יש את התקציב, וההפרש שהיום הוא קטן, אז סדרה 5000 מספקת (מול ה 3000)
יכולת תפעול נוחה יותר שלא לדבר על מערכת פוקוס טובה יותר.אז למה לא?

זה לא ההפרש הגדול שניתן לרכוש בו עדשה טובה יותר.

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור