המלצה למצלמת ריפלקס או ללא מראה

renee

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
היי אני מעוניינת לרכוש מצלמה של sony alpha a6000
אשמח לשמוע על המלצות עליה או דיס המלצות
יש לי תקציב של 5000 ש"ח (המחיר כולל עדשות).מתלבטת בין סוני לבין מצלמת ריפלקס שתמליצו במחיר הנל
אני מעצבת גרפית שמצלמת לעתים לפרוייקטים וחשוב לי שפיקסל יהיה גבוה
תודה לעונים

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
שלום, מה חשוב לך מבחינת תכונות ויכולות במצלמה?

renee

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
פוקוס, פיקסל גבוהה (לפעמים אני מצלמת כדי לעצב פוסטרים)
אני מצלמת בעיקר בחוץ

liorkoren

מנהל
צוות האתר
מעורבות
666
נקודות
113
ה-A6000 בהחלט יכולה להתאים לך. יש לה חיישן מוצלח וגם מערכת מיקוד מהירה יחסית. האם את מצלמת תחום ספציפי? למשל בניינים, אנשים, נוף וכו'.

renee

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אנשים בעיקר ואני אוהבת לצלם חפצים מקרוב
יש לך העדפה בין הסוני לניקון D7100

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
רוב המצלמות של ניקון משתמשות בחיישנים של סוני כך שמודבר על חיישנים דומים עד זההים
חושב להבין שמצלמה ללא מראה (כמו סוני A6000) היא שונה בתפעול שלה ממצלמת DSLR (רפלקס)

מצלמה ללא מראה אומנם בעלת עינית וניתן לצלם דרך העינית, אבל גם ניתן לצלם מהר (ב A6000 מאוד מהר) דרך המסך ולראות הן במסך או בעינית מה יצא בתמונה עוד לפני הצילום. מצד שני הארגונמיה של רוב המצלמות ללא מראה שונות מזו של DSLR מרגשיות יותר כמו מצלמה קומפקטית מתקדמת (למרות שיש דגמים שיוצאים מהכלל)

מצלמות DSLR הצילום הינו דרך עינית אופטית שצילום דרך המסך הינו איטי ומתאים בדרך כלל לצילום עם חצובה בדרך כלל (יש דגמים כמו קנון 70D שמאפשרת צילום יחיסית מהיר דרך המסך), ולא ניתן לראות מה תיהיה התוצאה לפני הצילום (לאחר הצילום ניתן לראות את התמונה שצולמה). הבנה והתפעול של מצלמות DSLR הינו הרבה יותר נוח אם לחצנים מיכולת אחיזה מאוד מוצלחת. אבל זו מצלמה גדולה יותר וכבדה יותר יש שרואים זאת כיתרון ויש שרואים זאת כחיסרון.

חשוב להבין מה הצרכים ומה חשוב לך:

יכולת צילום דרך המסך, וידאו, מצלמה קלה וקטנה יותר- אז מצלמה ללא מראה תתאים יותר
אחיזה ותפעול נוח של מצלמה גדולה עם מבחר עדשות וציוד נוסף גדול (שנים שמצלמות כאלו בשוק מביאות מבחר גדול בטווחי מחירים שונים). חיבור נוח למבחר גדול של יחידות תאורה וציוד נוסף - DSLR

סוני A6000 היא יחיסית מצלמה קטנה עם חיישן גדול ועדשות קצת יותר קטנות מאלו שיש ב DSLR, יכולת וידאו מוצלחת מהירות פוקוס וקצב צילום נהדר - ב 3000 ש"ח ניתן לקבל אותה עם עדשת קיט שהיא עדשה סבירה, מה שמשאיר לך כ 2000 - 2500 ש"ח לעדשה עדשות נוספות עם מבחר סיבר אבל לא גדול של עדשות. (אבל כמה את צריכה)

מצלמות ניקון כמו D5300 בפחות מ 2500 ש"ח, או אפילו דגם זול יותר ה D3300 - אותה איכות תמונה עם גוף פחות מקצועי וקטן יותר בפחות מ 2000 ש"ח
או ללכת על גוף רציני של D7100 בקצת יותר מ 3000 ש"ח ואז בכל מקרה נשאר תקציב יפה לעדשות ומבחר לא חסר.

האם יש לך צורך בתאורה חיצונית?

מה נראה לך? לא להסס לשאול :)

renee

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה לכם על ההסברים
עם וידאו כמעט ואני לא משתשמשת, לכן לא שמה דגש עליו
עדיפות למצלמה קטנה (אבל על איכות לא רוצה להתפשר בגלל נוחות)
אני כבר הרבה זמן מתלבטת בין סוני לניקון 7100, יש עשות שאתם ממליצים, אם צריך אני יעלה את הרף ל6000 (לא אתקמצן בשביל עוד קצת ) לא משנה לי צילום מהינית או במסך,
חשוב לי הפוקוס, הפיקסל והאיכות, אני כולה להתרגל וללמוד כל מצלמה, הצילומים שלי הם אנשים צילומי חוץ וחפצים

renee

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
מחיפוש באינטרנט סרטון שמצאתי ביוטיוב

golant

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1
נקודות
18
היי,
ראיתי את ההודעה שלך. אני בדיוק מוכר את ה-D7100 שלי עם כל הציוד הנלווה, אולי יעניין אותך וזה גם בתקציב שלך.
אני מדבר על 6,200 ש"ח וזה כולל:

• מצלמת ה-D7100
  • כרטיס זיכרון 32GB
  • עדשת 50MM 1.8 של ניקון
  • עדשת 70-300 של טמרון (החדשה עם המייצב המהיר והשקט)
  • עדשת 16-85 של ניקון (חדה מאוד ובעלת טווח שימושי ליום-יום)
זה אמור לתת לך מענה לכל הצרכים - הן מבחינת טווחים והן מבחינת צמצם. הציוד במצב מצוין (יעידו על כך ליאור וכרמי). חדש מחנות יעלה 40% יותר להערכתי.

אני מוכר הכל כי עובר כנראה בחזרה לקנון, ל-FF.

נערך לאחרונה ב:

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לא מכיר את הווידאו הזה ועוד לא יצא לי לראות אותו.
מבחינת איכות התמונה שתי המצלמות יספקו תמונה מעולה ללא ספק
יש לקחת בחשבון שאיכות התמונה מאוד קשורה גם לעדשות ומומלת לרכוש עדשה טובה עם המצלמה. כאשר היתרון ל DSLR יש יתרון בכך.

מערכת הפוקוס ומהירות הצילום של A6000 מעולה בתאורה טובה - ל D7100 מערכת פוקוס טובה עוד יותר, אבל קצב צילום פחות מהיר. הכל מקרה בנושא זה שתי המצלמות יספקו אותך

אם גדול פיזי הוא נקודה חשובה, אז ה A6000 היא בפרוש אופציה מוצלחת

renee

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה, לגבי עדשות לסוני יש המלצות?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני הייתי הולך על עדשת הקיט 16-50 החדשה שנמכרת יחד עם המצלמה כקיט (לא 18-55 הישנה וגדולה יותר)
היא עדשה לא רעה וברכיה קיט עם המצלמה ניתן להשיג אותה בכ 3000 ש"ח.

לאחר תקופת שימוש יהיה לך יותר מושג איזה תחום זום חסר לך הרחב יותר אן הצר יותר וכן ידע איזו עדשה נוספת את רוצה.

אין לי עדשת כל-בו אחרת מומלצת עבור מצלמה זו - ב DSLR זה סיפור אחר לגמרי.

renee

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אוקי. תודה
ולניקון?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לניקון יש כמה אפשרויות.
אחת היא עדשה 17-50 עם צמצם גדול F2.8 של סיגמא או של טמרון
אני מאוד אוהב את העדשות האלו בגלל איכות אופטית טובה וכן צמצם גדול לכל אורך הטווח - החשיבות של צמצם גדול קבלת עומק שדה רדוד (שהאובקיט המצולם חד ואילו הרקע לא בפוקוס וכך האוביקט בולט), כמו כן צמצם גדול מאפשר לקבל הרבה אור ואז ניתן לצלם עם זמן חשיפה מהיר ולתפוס תנועה בצורה יותר חלקה.

אפשרות אחרת ניקון 18-140 שמספקת טווח זום יפה וכן איכות אופטית לא רעה, אבל ללא צמצם גדול וללא היכולת שלו.
קצת יותר מידע על העדשות ניתן לראות כאן
http://www.dtown.co.il/articles/3167.html

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
יצא לי לראות כעת את הוידאו בהודעה שלך - וקשה לי לראות אותו כסקירה רצינית ועצרתי אחרי 5 דקות
אני ממליץ בחום להחזיק (ואם אפשר לצלם) עם כל אחת משתי המצלמות לפני שמקבלים החלטה היות וקשה לדעת מה יהיה לך יותר נוח לפי סיקרה כזו או אחרת.

אני חובב ומאמין גדול במצלמות ללא מראה, אבל בסוף המצלמה החדשה שרכשתי היא DSLR גדולה :)
אבל זה אני וזה לא מתאים לכך אחד

renee

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אתה צודק, אני אקפוץ השבוע ל MDK ואבדוק
בגדול אני מעדיפה את הסוני, אבל מבחינת עדשות זה הניקון...( עדשה 17-50 עם צמצם גדול F2.8 של סיגמא או של טמרון )
אני מאוד מעריכה את העזרה. ואני קוראת את המגזין שלך המון..אם אתה צריך משהו אשמח גם לעזור. שוב תודה

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
היי, נדחף גם, איזו מצלמה יש לך היום?
מה הידע שלך בצילום?
עברת קורס כלשהו?
מה גודל הפוסטרים שאת מדפיסה?

renee

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
לצערי היה דמוי SLR למרות שצילמתי לאלבומים שעיצבתי
למדתי צילום -לקחתי קורס בשנקר כשהייתי סטודנטית לעיצוב
פוסטרים- גיליון
ובא לי מצלמה איכותית יותר...

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
בקשר לעדשה לסוני יש עדשה Sony DT 16-50mm F2.8 SSM
אבל היא לא זולה ולא קטנה ושוקלת קרוב ל 600 גרם כך שזה משנה לגמרי את השימוש במצלמה ששוקלת פחות מ 350 גרם

כדי לבדוק שיש את המצלמות בחנות לפני שקופצים :)
מקום נוסף שניתן לבדוק זה "יוגנד"

בהצלחה

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור