המלצה למצלמה

עמית93

חבר אתר
מעורבות
6
נקודות
3
היי אני מתעניין בצילום כתחביב , אני יוצא לטיול למספר חודשים בקרוב וחוץ מזה טיולים בסופשים בטבע , מעוניין לקנות מצלמה ועדשה פחות לוידאו בתקציב של כ4000 שקל ,המלצות כלשהן ?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
פנסוניק LX100 מצלמה קטנה, עם חיישן גדול, עדשה נהדרת ווידאו 4K מעולה
כ 2800 ש"ח עם שנתיים אחריות של יורוקום
http://www.dtown.co.il/articles/3221.html

עמית93

חבר אתר
מעורבות
6
נקודות
3
לא עדיף לקנות dslr ?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
DSLR זו מצלמה גדולה וכבדה בעיקר ואין הרבה דגמים מוצלחים בצילום וידאו - אני יודע שאמרת פחות לוידאו, השאלה עד כה וידאו הוא אופציה בכלל?

אפשר לרכוש ניקון D3300 עם עדשת ניקון 18-140 - מצלמה 1400 ש"ח + עדשה 1400 ש"ח נכנס לתקציב וסט חביב עם איכות תמונה טובה ואחת מה DSLR הקטנות בשוק - זה חשוב לטיול

אפשרות נוספת אלו מצלמות ללא מראה יש עם חיישן בגדול של מצלמות DSLR ויש עם חיישן קצת יותר קטן 4/3 '' (דרך אגב חיישן כזה נמצא ב LX100).

היתרון של מצלמות ללא מראה זה גדול פיזי ומשקל קטנים מזה של DSLR - איכות תמונה ברמה גבוהה ווידאו ברמה טובה מזו של DSLR - האם זו אופציה שיכולה להתאים?

עמית93

חבר אתר
מעורבות
6
נקודות
3
ללא מראה זו אופציה , מצד שני חשבתי על הd7100 למה ללכת על d3300 בתקציב אני יכול לקחת מצלמה טובה יותר

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ה D7100 מצלמה מדהימה (דרך אגב אפשר בטח גם למצוא אחת מוצלחת ביד שנייה אם זה מתאים לך)
אני רציתי למצוא לך מצלמה קטנה וקלה, אם המשקל לא מפריע לך אז לך על ה D7100 - מומלצת בחום

אופציה של ללא מראה זו סוני A6000 (חיישן זהה לזה שיש ב D7100, יש שם חיישן של סוני) ואז לקחת בנוסף לעדשת הקיט (שהיא בנונית ביותר) עדשה נוספת אכותית או במקום הקיט לקחת עדשה 18-135
http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=835742

יש גם אופציות עם חיישן 4/3'' שהוא קצת יותר קטן האם זו אופציה שאתה רוצה לבדוק?

עמית93

חבר אתר
מעורבות
6
נקודות
3
לא, נראלי שזה יהיה או הסוני או הניקון ההתלבטות היא האם לחכות לדגם החדש של סוני, ואם בסוף הניקון איזו עדשה מומלצת לקחת כעדשה יחידה לטיול ?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אני לא בטוח שכדי להמתין לדגם החדש של סוני - לא שהוא לא יהיה יותר טוב מהדגם הקיים, בטוח שכן.
אבל דגמים חדשים יוצאים כל כמה זמן ובזמן שהם יוצאים הם יקרים ונהפכים לתמורה לא הכי טובה.
אז רכישת הדגם הקודם נהפכת להיות אטרקטיבית - כן יש תמיד את הידע שלא רכשנו את הצעצוע החדש ביותר (האם זה חשוב?)

אם אתה רוצה לרכוש את הדגם החדש ביותר אז הניקון D7100 היא לא הדגם האחון יש כבר D7200 :)

בכל מקרה עדשה יחידה ל D7XXX יכולה להיות ניקון 18-140 שמספקת טווח יפה ואיכות אופטית לא רעה בכלל.

אפשרות נוספת זו עדשת סיגמא או טמרון 17-50 עם צמצם F2.8 עבור ניקון, מקבלים עדשה עם צמצם גדול של 2.8 (ככול שהמספר קטן יותר כך הצמצם גדול יותר) - צמצם גדול מספק יכולת לצלם בזמן חשיפה מהיר יותר וכן לקבלת עומק שדה רדוד (שבו האוביקט בפוקוס מובלט מהרקע שלא בפוקוס). בנוסף לכך לעדשה יש גם אופיטיקה לא רעה.
אני השתמשתי תקופת זמן ען העדשה המקבילה עבור קנון כעדשה ראשית שלי - האם תוכל לחיות עם אתה כזאת ?

עמית93

חבר אתר
מעורבות
6
נקודות
3
כן נראלי שאני אשווה בחנות איזו מצלמה יותר נוחה לי ביד ואקח או את הסוני עם העדשה שהמלצת או ניקון עם 17-50 תודה רבה עזרת לי המון

עמית93

חבר אתר
מעורבות
6
נקודות
3
דרך אגב יש לך המלצה כלשהי לחנות אמינה עם מחירים סבירים באזור הצפון ? חיפה קריות ?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
לא באזור הצפון לא מכיר חנויות, יכול להיות שיש אבל אני לא מכיר

עמית93

חבר אתר
מעורבות
6
נקודות
3
שינוי חד , מצאתי קנון 70d חדשה בקופסא ב2000 והחלטתי ללכת על זה.. צריך המלצה חדשה לעדשה..

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אם רכשת תתחדש

עדשות זה כמו בניקון כך גם בקנון:
או עדשת קנון 18-135 או עדשת סיגמא/טמרון 17-50 עם צמצם F2.8 עבור קנון

עמית93

חבר אתר
מעורבות
6
נקודות
3
עדיין לא רכשתי פשוט זה יוצא 900 שקל פחות נראלי עדיף , לא? בעדשת 18-135 הבנתי שיש 2 סוגים מה ההבדלים ?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מה אתה מחפש מצלמה זולה יותר או מתאימה יותר? :)

הקנון 70D מצלמה לא רעה בכלל המחליפה שלה 80D יוצאת למדפים ממש בקרוב ולכן המחיר שלה יותר כעת.

אם הגדול הפיזי של מצלמת DSLR לא מפריע לך אז 70D במחיר הזה היא בחירה מאוד מאוד מוצלחת.

לעדשת קנון 18-135 יש הרבה גרסאות - כאשר היום מוצאים את שני האחרונות האחת מסומנת ב IS והשנייה ב STM
IS זה אומר מייצב וזו הגרסה הזולה יותר של העדשה עם מערכת הפוקוס הפחות חדשה, עדיין עדשה טובה מאוד לכסף
גרסת ה STM כוללת גם IS מייצב וגם מערכת פוקוס בצעדים (STM) שהיא חדשה יותר ומתאימה גם לאוטופוקוס בוידאו - לא ממש עשיתי השוואה אבל אומרים שהיא גם קצת יותר טובה אופטית (אני לא בטוח בנושא זה)

עמית93

חבר אתר
מעורבות
6
נקודות
3
מתאימה יותר. השאלה זה אם האיכות שונה באופן קריטי שמצדיק תשלום של עוד מאות שקלים ?
ושאלה אחרונה יש הבדל בין העדשוץ שציינת של טמרון וסיגמא ?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
STM זה מנגנן של פוקוס בצעדים STEPPING MOTOR ולעיין יותר נוח לראות שינוי פוקוס בצעדים מאשר בקפיצה אחת גדולה - זה מתאים לוידאו, לסטיילס זה לא משנה. מבחינת איכות אופטית שני העדשות מאוד קרובות וקשה לי להאמין שתרגיש הבדל.

עדשות טמרון וסיגמא מגיעות עפ טווח זום קטן יותר 17-50 (כפול 3=50/17) מול 18-135 (כפול 7.5=135/18 )
מצג שני מדובר על עדשות עם צמצם גדול F2.8 לכל אורך (בא עם עדשה גדולה יותר וכבדה יותר בשל כך), לצמצם גדול יש הרבה יתרונות לצלם מתקדם, צמצם גדול מאפשר לצלם בזמן חשיפה מהיר יותר באותה תאורה מול צמצם סגור שמכניס פחות אור ודורש זמן חשיפה ארוך יותר. כמו כן צמצם גדול מספק עומק שדה רדוד שבו האוביקט בולט מול הרקע שלא בפוקס.

לקנון יש עדשה מקבילה מעולה 17-55 F2.8 צילמתי איתה תקופה כעדשה עיקרית שלי - אבל היא יותר יקרה מטמרון והסיגמא ואני לא בטוח שזה שווה את ההפרש.
איזה עדשה מוצלחת יותר טמרון או סיגמא, אני גם לא בטוח, סיגמא נחשבת טובה יותר, אבל הרוב רוכשים את הטמרון

אפשר להשלים את הסט של 17-50 עם עדשת קנון 70-300 ויש לך יופי של ערכה.

עמית93

חבר אתר
מעורבות
6
נקודות
3
אחלה תודה רבה .

עמית93

חבר אתר
מעורבות
6
נקודות
3
קניתי 17-50 סיגמא עכשיו אני רוצה להוסיף 70-300 יש הבדל בין הקנון לסיגמא ?

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור