המלצה למצלמה ראשונה

Yarden lev

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אחרי אין ספור פורומים מאמרים מחקרים ומה לא??
אני מחפש את המצלמה הראשונה שלי מגיע עם ראש פתוח עם מראה ללא מראה .

הציפיות שלי מהמצלמה:
1. נוחה לתפעול מבחינת מפרט. (כמובן שלאט לאט אלמד את המצלמה)
2. משקל. חשוב לי קודם איכות התמונה לפני המשקל לכן אם היא מעט כבדה כמו הdslr ולא קלה כמו הקומפקטיות זה בסדר.
3. אפשרות להחליף עדשות בעתיד. אם העדשות יקרות באופן מוגזם אז זה ישפיע גם על בחירת הגוף כרגע.
4. ניקון, קנון , אולימפוס... לא מכיר את החברות בתחום הצילום ואני מבין שמי שמתחיל עם חברה מסויימת בדר"כ ממשיך איתה הלאה מתוך נוחות.
אז אשמח לקבל המלצה טובה על החברות בעיקר גם מבחינת המפרט הטכני.
5. תקציב כולל עד 3,000 (אם זה דורש להוסיף עד3500 בשביל לקבל משהו יותר טוב אז גם הולך)

תודה!

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
יופי של פרוט, רק לא ברור מה אתה הולך לצלם? והאם וידאו חשוב לך?

חשוב להבין שלמרות של נראה שהעתיד שיך למצלמות ללא מראה - עדיין התמורה הטובה לכסף בתחום הכניסה (כן אנחנו מדברים על תחום הכניסה :) ) זה מצלמות DSLR - כך שמצלמות DSLR כמו ניקון D5600 עם עדשת ניקון 18-140
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=932612
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=858191

מספקים את התמורה הטובה לכסף - מצלמה עם חיישן גדול ומוצלח ועדשה טובה אופטית עם טווח זום יפה - סט נהדר להתחלה עם יכולת יפה להתקדם.

אפשרות מעניינת יכולה להיות לבחור בעדשת סיגמא 17-50 F2.8 עבור ניקון, במקום עדשת 18-140 מקבלים אומנם פחות טווח זום, אבל מקבלים יכולת של צמצם גדול שמספק יכולת לצלם עם עומק שדה רדוד (שבו האוביקט בפוקוס, מובלט מול הרקע שלא בפוקוס), יכולת לצלם בזמן חשיפה מהיר יותר וכן יכולת לצילום טוב יותר בתאורה חלשה.

לדעתי היכולת של עדשה זו לבד שווה לבחור בכיוון ה DSLR היות וקשה למצוא עדשה מקבילה במצלמות הללא מראה בתקציב הזה.

חשוב רק לציין שבחירה בסט כזה לא יתאים לצילום וידאו עם אוטופוקוס - עבור כך צריך לבחור בסט אחר.

כאמור מצלמות ללא מראה מספקות הרבה יתרונות כמו גדול משקל, יכולת פוקוס מתקדמות יותר, יכול לראות איך נקבל את תמונה לפני שצילמנו אותה ועוד ... , אבל בשלב ראשון יהיה צורך לפשרה בנושא העדשות.

האם אתה רוצה פרוט גם על הכיוון הזה ?

Yarden lev

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
המטרה כרגע היא נופים טיולים אירועים משפחתיים וכו'..

השאלה העיקרית היא- יש הבדל בין המצלמות שהן ללא מראה לבין DSLR?
יש סיכוי שמצלמה שהיא ללא מראה תיתן לי תוצאה כמו DSLR?

הרי מבחינתי בראש סדר העדיפות היא תמונה טובה ואיכותית (כמובן בהתאם לתקציב וליכולת שלי כרגע מההכרות שלי עם המצלמה)
ולאחר מכן המשקל.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מה שקובע את איכות התמונה זה איכות החיישן, איכות העדשה ויכולת לכוון ולהגדיר את המצלמה בצורה במתאימה לתמונה שרוצים- את זה אפשר להסיג גם עם מצלמה ללא מראה וגם עם DSLR. יש מצלמות ללא מראה עם חיישנים מעולים ויש עם פחות וכך גם ב DSLR - בחירה ב DSLR או ללא מראה לא אומרת מצלמה מסוג כזה או אחר תספק תמונה טובה יותר או פחות, צריך לבודק דגם מול דגם.

מצלמה ללא מראה היא ללא עינית אופטית ולכן אין לה מראה שמעלה את האור מהעדשה לעינית - זה יותר מצלמה קטנה יותר וכן משנה את מערכת הפוקוס וכן את היכולת לראות תמונה במסך והן בעינית האלקטרונית, זה עוזר לראות במסך או בעינית את התמונה בדיוק כמו שתתקבל לאחר הצילום - יתרון שאין ל DSLR ויכול לעזור לקבל תמונות טובות יותר לפעמיים, היות ותמונה טובה זה לא רק חדות ויכולות אופטיות טובות זה גם תפוס את הרגע הנכון או את התמונה הנכונה.

חשוב להבין שאני שומע מהרבה אנשים שהם מחפשים מצלמה שתיתן את איכות התמונה הטובה ביותר, אבל לצלם זה יותר מרק איכות תמונב זו היכולת לתפעל מצלמה בצורה יעילה ונוחה והיכולת לקחת את המצלמה איתנו - מצלמה גדולה מאוד וכבדה מאוד שלא נוח לתפעל לא ניקח כי חווית השימוש לא תקסום לנו.

לאחר שאמרתי זאת הסט שרשמתי לך ניקון D5600 עם עדשת סיגמא 17-50 F2.8 עבור ניקון תספק לך את היכולת להטובה ביותר בתקציב שלך לאיכות תמונה.

אפשרויות נוסופת יכולות להיות פוג'י X-T100 עם עדשת קיט 15-45, מדובר על קיט התחלתי מוצלח - עם חיישן מעולה(בגודל של DSLR), ועדשה לא רעה.
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=991974

אפשרות נוספות שאני מאוד אוהב זו מצלמת פוג'י O-MD E-M10 III עם עדשת קיט 14-42 - מצלמה קטנה ועם חיישן קצת יותר קטן מזה של DSLR, (איכות תמונה קצת פחות טובה בתאורה חלשה - עדיין איכות תמונה מעולה) עדשת קיט לא רעה בכלל.
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=966124

רבים קונים את סוני A6000 עם עדשת קיט 16-50 שזו דגם לא הכי חדיש אבל עדיין חיישן מעולה בגדול של DSLR וגוף מאוד קטן, עדשת הקיט לא מדהימה ועדשות נוספות למצלמה זו יהיה יקרות (מעולות אבל יקרות)
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=869797

Yarden lev

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
תודה רבה על העזרה והתשובות המפורטות!

אשמח רק לדעת עוד דבר קטן.
הניקון מאוד מאוד קורצת לי שוב מעניין החיישן ושאר הנתונים שיש בה.
עשיתי השוואה בין ניקון 5600d לבין הקנון 800d.
החיישן בניקון יותר גדול מאשר בקנון אבל קראתי הרבה בפורום פה שיש את עניין הוידיאו שיש איתו בעיה בניקון

אשמח לדעת עד כמה זה בעייתי או עד כמה הוידיאו יוצא באיכות לא טובה ?
הוידיאו הוא לא פרמטר מרכזי לרכישה אבל לידע כללי.

ולגבי העדשה, האם כדאי להתחיל עם מה שציינת או עם העדשה 18-140?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
החיישן של קנון וניקון בעל גודל זהה - אשמח לדעת למה אתה חושב שיש הבדל בגדול של החיישן?

ברוב מצלמות ה DSLR יש בעיה לקבל אוטופוקס בוידאו בניקון הבעיה עדיין קיימת בקנון יש אפשרות לאוטופוקס בוידאו, עם עדשת בעלות פוקוס מסוג STM או NANO - אבל עדיין יכולת הוידאו של מצלמות קנון פחות טובות ממצלמות ללא מראה בהפרש גדול.

עד כמה הוידאו חושב? זה יכול לשנות לגמרי את ההמלצה

לא סתם התחלתי בשאלה
יופי של פרוט, רק לא ברור מה אתה הולך לצלם? והאם וידאו חשוב לך?

Yarden lev

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
הוידיאו יהיה יחסית זניח לפי דעתי.
כמובן שאם יש את האופציה אז למה לא אבל זה לא פרמטר בבחירה, התמונות חשובות לי הרבה יותר מאשר הוידיאו.

ולגבי ההשוואה, בדקתי באתר שמשווה בין המפרטים של שתי המצלמות, אין הבדל משמעותי ממש מינורי אבל לפי ההשוואה לניקון חיישן טיפה יותר טוב.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113

Yarden lev

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אעשה חושבים באמת לגבי הוידיאו למרות שהוא לא חשוב בעיניי כלכך.

עוד שאלה קטנה, במידה ואלך על קנון יש המלצה ?
ראיתי את ה750d קנון, שהחדשה שלה היא 800d השאלה אם מצלמה שנמצאת על המדף 3/4 שנים עדיין לגטימי לקנות או עדיפות לחדשה?
ואשמח לעוד דגם של קנון אם אתה מכיר ומומלץ.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אין דגם חדיש יותר של קנון בתקציב הזה שמומלץ, בהקשר של ה 800 מול ה 750, זה עניין של תקציב אם ההפרש הזה קטן עבורך אז ברור שדגם חדש עדיף.

מצד שני חושב לזכור שגוף טוב זה רק חצי דרך עדשה טובה חשובה לא פחות, להסיר ספק עדשה טובה על 750 תספק תמונה טובה יותר מעדשה פשוטה על ה 800

Yarden lev

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
כמובן!
אני לא הולך להשתגע מבחינת גוף אבל ראיתי שההבדל הוא סביב ה400 שקלים שזה כולל גם אחריות ל36 חודשים.

אשמח גם להמלצה לגבי חנות שאפשר לרכוש בה

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אם אתה רוכש עם אחריות של קרט אז פחות חושב איפה אתה רוכש - אתה מקבל אחריות של היבואן המקורי

מעבר לכך יש מספר חנויות מומלצות באזור המרכז
ארליך, יוגנד, רואים עולם, קמרה-מיה, סטודיו-לנד

Yarden lev

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
כן ארכוש את האחריות אבל חשוב לי גם חנות שאוכל להתנהל מולה בהתחלה במידה ותהיה איזשהי בעיה.
מכיר במקרה את החנות cemera?

Xxxxx

חבר אתר
מעורבות
3
נקודות
8
מה שקובע את איכות התמונה זה איכות החיישן, איכות העדשה ויכולת לכוון ולהגדיר את המצלמה בצורה במתאימה לתמונה שרוצים- את זה אפשר להסיג גם עם מצלמה ללא מראה וגם עם DSLR. יש מצלמות ללא מראה עם חיישנים מעולים ויש עם פחות וכך גם ב DSLR - בחירה ב DSLR או ללא מראה לא אומרת מצלמה מסוג כזה או אחר תספק תמונה טובה יותר או פחות, צריך לבודק דגם מול דגם.

מצלמה ללא מראה היא ללא עינית אופטית ולכן אין לה מראה שמעלה את האור מהעדשה לעינית - זה יותר מצלמה קטנה יותר וכן משנה את מערכת הפוקוס וכן את היכולת לראות תמונה במסך והן בעינית האלקטרונית, זה עוזר לראות במסך או בעינית את התמונה בדיוק כמו שתתקבל לאחר הצילום - יתרון שאין ל DSLR ויכול לעזור לקבל תמונות טובות יותר לפעמיים, היות ותמונה טובה זה לא רק חדות ויכולות אופטיות טובות זה גם תפוס את הרגע הנכון או את התמונה הנכונה.

חשוב להבין שאני שומע מהרבה אנשים שהם מחפשים מצלמה שתיתן את איכות התמונה הטובה ביותר, אבל לצלם זה יותר מרק איכות תמונב זו היכולת לתפעל מצלמה בצורה יעילה ונוחה והיכולת לקחת את המצלמה איתנו - מצלמה גדולה מאוד וכבדה מאוד שלא נוח לתפעל לא ניקח כי חווית השימוש לא תקסום לנו.

לאחר שאמרתי זאת הסט שרשמתי לך ניקון D5600 עם עדשת סיגמא 17-50 F2.8 עבור ניקון תספק לך את היכולת להטובה ביותר בתקציב שלך לאיכות תמונה.

אפשרויות נוסופת יכולות להיות פוג'י X-T100 עם עדשת קיט 15-45, מדובר על קיט התחלתי מוצלח - עם חיישן מעולה(בגודל של DSLR), ועדשה לא רעה.
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=991974

אפשרות נוספות שאני מאוד אוהב זו מצלמת פוג'י O-MD E-M10 III עם עדשת קיט 14-42 - מצלמה קטנה ועם חיישן קצת יותר קטן מזה של DSLR, (איכות תמונה קצת פחות טובה בתאורה חלשה - עדיין איכות תמונה מעולה) עדשת קיט לא רעה בכלל.
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=966124

רבים קונים את סוני A6000 עם עדשת קיט 16-50 שזו דגם לא הכי חדיש אבל עדיין חיישן מעולה בגדול של DSLR וגוף מאוד קטן, עדשת הקיט לא מדהימה ועדשות נוספות למצלמה זו יהיה יקרות (מעולות אבל יקרות)
https://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=869797

כרמי נראה שהתבלבלתה התכוונתה בטח לolympus omd m10 mark 3 ולא לפוגי
אני יכול להוסיף להמםצה אם תרצה את הfuji xt20 אבל.... אני חושב שעדיף טכדאי לבחור בין אולימפוס ופנסוניק בגלל מגוון העדשות הרחב יותר מזה של פוגי
נ.ב אני כבר הזמנתי את האולימיפוס omd mark 3 (בלי עדשת הקיט ) יחד עם עדשת 15mm f1.7 leica

Yarden lev

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
כרמי נראה שהתבלבלתה התכוונתה בטח לolympus omd m10 mark 3 ולא לפוגי
אני יכול להוסיף להמםצה אם תרצה את הfuji xt20 אבל.... אני חושב שעדיף טכדאי לבחור בין אולימפוס ופנסוניק בגלל מגוון העדשות הרחב יותר מזה של פוגי
נ.ב אני כבר הזמנתי את האולימיפוס omd mark 3 (בלי עדשת הקיט ) יחד עם עדשת 15mm f1.7 leica

איזה עדשה אתה קנית או ממליץ לאולימפוס?
ואשמח לדעת מאיפה הזמנת

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור