המלצה למצלמה עד 3,000 ש"ח

• פותח הנושא Shif
  • פורסם בתאריך

Shif

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
שלום לכולם,

אני מחפש מצלמת all around והקושי הוא במה להתפשר ?

הצרכים עיקריים : צילום ילדים בסטילס ווידאו, צילומי עיצוב פנים (למאגר עבודות) וטיולים.

דרישות: מצלמה קטנה - חשוב מאוד, איכות תמונה, איכות וידאו (אם יש 4K מה טוב) ומהירות.
הבנו שאם המצלמה לא נכנסת לתיק קטן, פשוט לא ניקח אותה ולכן זה הכי חשוב.

חשבתי שתקציב של 3,000 ש"ח יחסוך ממני דילמות אבל מסתבר שלא.
החיפוש הניב לי דילמה בין 2 מצלמות מעולמות שונים : a6000 מול LX100 .

שאלה נוספת, ראיתי שממליצים להתעלם מפלאש בילד אין במצלמה, האם זה באמת לא
שימושי ?
תודה לכולם

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
הסוני A6000 מצלמה מהירה מאוד עם מערכת פוקוס נהדרת, אבל עם עדשת הקיט שמגיעה האיתה היא מוגבלת ביכולות שלה וכן אין לה וידאו 4K שזה זה איכות וידאו טובה יותר מה HD (כמו ש HD טוב יותר ווידאו רגיל של פעם)

כאן הפנסוניק מנצחת פעמים פעם אחד עדשה טובה (לא מעולה, אבל כן טובה) ויכולות צילום וידאו 4K נהדר

אם מורדים את ה 4K, אז יש אפשרויות נוספות כמו:

אפשר לשקול גם מצלמה כמו סוני RX100 III הדגם הזה לא תומך ב 4K (רק הדגם החדש יותר RX100 VI, שלא נכנס בתקציב) אבל היא מספקת איכות תמונה נהדרת ויכולת וידאו טובה (כאמור לא 4K)

או פנסוניק GM1 עם עדשת קיט

ועוד כמה ...

Shif

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
בוקר טוב,

אני מתכוון לקנות את המצלמה בארה"ב. גוף של A6000 עולה 2,000 ש"ח, מה שמותיר לי 1,000 ש"ח לעדשה אחרת.
האם זה משנה את התמונה (תרתי משמע) ?

לפי הביקורות והנתונים היבשים נראה שה LX100 עונה יותר על הצרכים שלנו מה RX100 III ולכן היא ירדה מהפרק.
ה-GM 1 נראית מצלמה טובה, קצת נרתע מכך שהיא מ-2013 ושוב לפי הנתונים למעט הגודל והמחיר ה- A6000 נותנת מענה טוב יותר.

יש עוד מצלמה שפספסתי ?

דרך אגב carmi , רציתי להגיד לך תודה, אני רואה שקצת שונה מפורומים אחרים, אין שאלה ללא מענה, התגובות שלך מהירות, ענייניות ומועילות.

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
ראשית אני לא בטוח שתמיד שווה לרכוש מצלמה הארה"ב - לדוגמה רכשתי שבוע שעבר עדשה בארץ במחיר של 3900 ש"ח שארצות הברית היא נמכרת בכ 1200 דולר

לגבי מצלמת סוני A6000 יש לה חיישן גדול ומוצלח מערכת פוקוס מהירה, וקצב צילום נהדר, הבעיה שהאין לה וידאו 4K ומחבר העדשות עבורה לא גדול והטובות לא זולות - למי הסט עם עדשת הקיט מספק, זו חבילה נהדרת למי שרוצה יותר יהיה צורך בהשקעה בעדשות לא ממש זולות.

ה GM1 עם ממלמה נהדרת עם חיישו מוצלח מאוד (אני חושב ש A6000 גם כן מאותה תקופה) ולדעתי החיישן של ה LX100 זהה לזה שיש ב GM1 או בעל יכולות דומות - יש לקחת בחשבון שגם ל GM1 אין וידאו 4K

לגבי ה LX100 היא בעלת יכולת וידאו 4K נהדר עם חיישן 4/3 '' מוצלח, מערכת פוקוס מהירה, קצת צילום מהיר שמגיעים עם עדשה בעלת צמצם גדול במחיר יחסית שפוי לכל החבילה הזו וקל ונוח לצלם איתה ומשימוש קצר שלי איתה קל לחיות ולהשתמש איתה - הנקודה שמרשמים שקיבלתי ממבנים בנושא שבדוק אותה לעומק שהעדשה למרות שהיא בעלת צמצם גדול סבירה בלבד (טוב עדשות זהות עולות הרבה יותר מכל המצלמה :) ) ושאיכות הפלט של סוני RX100 III לא פחות טובה למרות חיישן קצת יותר קטן ויש כאלו שמעדיפים את הסוני על הפנסוניק - לא יצא לי לבדוק את המצלמות האחת מול השנייה, כך שאני לא יכול להיות בטוח. להסיר ספק שתי המצלמות הן מצלמות מעולות ולפנסוייק יש את היתרון של צמצם גדול וידאו 4K.

אם חשוב לך וידאו 4K - אז רק מצלמות שיצאו ממש לאחרונה תאפשרות זאת ואז או שהן יקרות יותר או שצריך למצוא מצלמה ללא וידאו 4K.

כעת אתה בטח שואל - עד כמה חשוב לי וידאו 4K (שרוב המסכים לא מאפשרים זאת עדיין), התשובה הפשוטה אם אתה רוכש מצלמה לכמה שנים ווידאו חשוב לך אז כן הייתי בוחר בוידאו 4K, האם זה חובה אני לא חושב ביחוד שזה מגביל את המבחר כעת.

Shif

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
עזרה נוספת.

החלטתי שאני לא הולך להתפשר על 4K ( למרות מגבלת הצפייה ) אני מבין שאני הולך להנציח רגעים,
ובהתאם למגבלות אני שואף למקסם יכולות.

בקיצור, מה אתם אומרים על סמסונג nx500 ? יש עליה ביקורות טובות, זולה יותר ועם וידאו 4K.
אני באמת מתפשר על איכות תמונה ?

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
אין מגבלת צפיה ב 4K יכול להיות שלא תוכל לראות טוב כמו המקור שצולם במסך טלויזה ישן, אבל במסכי מחשב לא צריכה להיות בעיה - בכל מקרה תוכל לראות גם במסכים אם רזולוציה נמוכה

מה שכן חשוב ב 4K זה כרטיס זיכרון גדול ומהיר מהיר - וזה גם לא נקודה זולה :)

בקשר למצלמות סמסונג יש שאלה גדולה לגבי המשך הדרך של חברת סמסונג בתחום המצלמות (יש כל הזמן שמועות שהיא הולכת למכור את התחום לחברה אחרת), כלומר עדשות נוספות בהמשך או ציוד נוסף בהמשך לא ברור כעת - כך שאם יש לך מחשבות להתקדם עם מצלמת סמסונג בהמשך עם ציוד נוסף, אין לי תשובה טובה בנושא מצד שני עם המבחר שיש היום מספק אותך אז סמסונג בהחלט חברה בתחום צעירה ואופי עם ציוד מעניין.

לאחר שאמרתי זאת לדגם המסוים הזה יש שני חסרונות הראשון אין למצלמה עיניית כלל ויש שיראו בזה חסרון גדול נקודה שנייה היא התיחסות של החברה לוידאו - היא מציגה וידאו 4K בצורה טובה, אבל פחות טוב ממתחרות ומדגמים בכירים של סמסונג ואין לה אפשרות לחיבור מיקרופון חיצוני
http://www.dpreview.com/reviews/good-genes-samsung-nx500-review-posted/7

בקשר למחיר, אני לא בטוח שהיא זולה יותר מ.....
כ 3000 ש"ח עם עדשת קיט

אם אתה מוכן למצלמה ללא עינית אז יש גם את ניקון J5 עם וידאו 4K, אבל רק עם 15 FPS מול 30 של המצלמות האחרות
בבקשה דוגמה למספר מצלמות שעושות וידאו 4K
חלקן קצת מעל התקציב
http://www.dpreview.com/products/co..._dmclx100&products=nikon_j5&sortDir=ascending

אם את יכול לעלות קצת בתקציב אני ממליץ בחום כל פנסוניק G7 עם עדשת קיט - מצלמה מעולה בכל קנה מידה, וידאו מדהים תמונות נהדרות - היא ממש GH4 קטנה (אחת ממצלמות המוצלחות לוידאו 4K היום), רק שהיא לא נגד מים וקצת פחות חזקה.

http://www.dtown.co.il/articles/3720.html

Shif

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
אני רוצה לעדכן בשביל מי שהתעניין בשרשור הזה ובמצלמות האלו.

המסקנה שהגעתי אליה היא שה nx500 היא העסקה הכי טובה בשוק כרגע .
המצלמה כולל עדשת קיט עולה 490 $, פחות ממחיר הגוף של ה- A6000 (היה מבצע שפספסתי ב-400$).
הסמסונג עולה על ה -A6000 בפרמטרים רבים ובמבחנים כולל dxomark .
לאחר קריאה מרובה, כולל על ה- NX1, אני מסיק שכנראה סוני נהנים ממותג חזק יותר (באמת מבלי לזלזל במוצרי החברה).
אני מבין שיש פה גם עניין של טעם.

בקשר לשמועות על עתיד המותג, חלקן הופרכו וחלקן עמומות אבל לדעתי, היצע העדשות שיש כרגע מספק ומכיוון
שהדילמה שלי הייתה מול P&S אז החלטתי להתעלם מהנושא. גם בראייה עתידית, אני רואה את כמות השינויים
שהתרחשו בשנים האחרונות ולכן להסתכל 3 שנים קדימה בתחום, זה יומרני מדי לטעמי.

הפנסוניק נראית מעולה אבל היא גדולה מדי, זה היה הקריטריון הראשון ולכן היא נפסלה.

שוב תודה, דילמה של כמה שבועות נפתרה ביומיים :)

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
OK נראה שיש לך מנצחת :)

natig

אוהב את התחום
מעורבות
9
נקודות
18
אני רוצה לעדכן בשביל מי שהתעניין בשרשור הזה ובמצלמות האלו.

המסקנה שהגעתי אליה היא שה nx500 היא העסקה הכי טובה בשוק כרגע .
המצלמה כולל עדשת קיט עולה 490 $, פחות ממחיר הגוף של ה- A6000 (היה מבצע שפספסתי ב-400$).
הסמסונג עולה על ה -A6000 בפרמטרים רבים ובמבחנים כולל dxomark .
לאחר קריאה מרובה, כולל על ה- NX1, אני מסיק שכנראה סוני נהנים ממותג חזק יותר (באמת מבלי לזלזל במוצרי החברה).
אני מבין שיש פה גם עניין של טעם.

בקשר לשמועות על עתיד המותג, חלקן הופרכו וחלקן עמומות אבל לדעתי, היצע העדשות שיש כרגע מספק ומכיוון
שהדילמה שלי הייתה מול P&S אז החלטתי להתעלם מהנושא. גם בראייה עתידית, אני רואה את כמות השינויים
שהתרחשו בשנים האחרונות ולכן להסתכל 3 שנים קדימה בתחום, זה יומרני מדי לטעמי.

הפנסוניק נראית מעולה אבל היא גדולה מדי, זה היה הקריטריון הראשון ולכן היא נפסלה.

שוב תודה, דילמה של כמה שבועות נפתרה ביומיים :)
בדיוק עכשיו אני רוצה להעלות פה דיון בפורום על מצלמה מחליפה ל RX100 שלי..
ההודעה שלך באה לי כמו מתנה משמיים:)
אתה יכול קצת להרחיב על מה שכרשת? סמסונג לא ממש ידועים בתחום...
מה היו השיקולים שלך?
היכן רכשת?
זה מגיע עם עדשה קיט סבירה או חייבת שדרוג?

Shif

חבר אתר
מעורבות
1
נקודות
3
כאמור הצרכים העיקריים שלי צילום ילדים בסטילס ווידאו, צילומי עיצוב פנים ומצלמה לטיולים והכי חשוב
לי מצלמה קטנה, איכות תמונה, איכות וידאו (אם יש 4K מה טוב) ומהירות.

רכשתי את ה-500 NX מ - B&H ב 490 דולר כולל עדשת קיט.

"סמסונג לא ממש ידועים בתחום..." כך גם אני חשבתי והסתבר שהם הוציאו את אחת המצלמות הטובות
ביותר בשוק בשנים האחרונות, ה- NX1 ובהשוואות שקראתי ה- nx500 קיבלה ביקורות מעולות במיוחד ביחס
לכמה מהמצלמות הפופלריות שיש בשוק .

התפשרתי על שני דברים: אין עינית, אבל בלאו הכי התרגלתי לצלם מהנייד
ואין פלאש מובנה (מקבלים עם המצלמה פלאש).

מאז שרכשתי את המצלמה, הופסקה המכירה שלה במרבית האתרים בארה"ב ולכן החלטתי שאני
לא מתכוון להשקיע בעדשות וחוץ מעדשת הקיט אני הולך לקנות את עוד עדשה אחת (הן זולות).

בדיעבד, אני חושב שקיבלתי החלטה נכונה. אולי קצת שונה מהזרם אבל התוצאות שאני מקבל טובות מאוד.
בסכום הזה ואפילו 100$ יותר לא חושב שניתן לקבל יותר.

אם אתה יכול לשים יד על אחת, אני ממליץ בחום

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור