יש "כלה" חדשה
בניגוד לדוקטורט שעשיתי על ה 46" פה הדרישות היו בסיסיות ולוח הזמנים דרש פעולה נחרצת.
המבחר של ה 27" מאוד מצומצם. מצד אחד יש את מוצרי המדבקה במחירים נמוכים שלא רציתי אפילו להתקרב אליהם. מצד שני המותגים בגודל 27 עולים כמו ה 32" כך שהחלטנו שיהיה טפשי לקחת 27 ובחרנו 32 שם גם מבחר הדגמים גדול יותר. היות והבת שלי "קנתה" את הטלביזיה מהכסף שחסכה. התקציב היה "צפוף" ואני החלטתי "לעזור" במידה ויחסר לה למוצר סביר. האופציות בתקציב היו ה 5300 של LG. עם מסך LED. סמסונג D400 מסך LCD, שארפ טושיבה וסוני (לא זוכר את הדגם),כולם לא FULL HD ורק ה LG מסוג LED.
דווקא ל LG היתה תמונה הכי פחות "עשירה" ובניגוד לשאר היא מגיעה רק עם שנת אחריות.
הסוני היתה הכי מוצלחת אבל גם הכי יקרה כך שהחלטנו לוותר (2 כניסות HDMI ו USB תומך סרטים אבל לא תומך HDD). השארפ נראתה זולה והרגישה זולה וגם ללא USB ולכן ירדה מהפרק. הטושיבה הציגה תמונה הצויינת וגם העיצוב שלה היה מהמם. מבחינת תמורה לכסף לדעתי היא היתה המוצלחת ביותר. 3 כניסות HDMI, אבל ה USB לא תומך בסרטים! הסמסונג שומרת על הקו העיצובי הרגיל. רק כניסת HDMI אחת אבל USB שתומך ב HDD חיצוני. ההתלבטות היתה קשה. אני אמרתי טושיבה אבל הקטנה אהבה את הסמסונג וכך מצאתי את עצמי עם עוד סמסונג בבית. העובדה שיש לה רק HDMI אחד היא חיסרון גדול וגם התמונה שלה היתה פחות מוצלחת משל הטושיבה. כמובן שאין תמיכה בעברית שמות הקבצים עם אותיות בעברית אבל מוצגים הפוך...שזה נסבל.
התמונה בסדר אבל לא יותר מזה. כרגע מחובר הממיר של הכבלים לHDMI ודיסק נייד של 500 גיגה של WD ל USB. הכי חשוב שהילדה מרוצה.
כמה תובנות קטנות:
1. ה D400 שנמכרת בארץ שונה במפרט מזו שנמכרת בחו"ל (בארץ הUSB לא תומך בסרטים)
2. בניגוד למה שכתוב בספר ההפעלה, המכשיר כן תומך לHDD למרות שמצויין בפרוש שהוא לא
3. יש בו טיונר DVB-T מובנה.
4. PIP שקיים ע"פ הספר רק ב 450...קים גם בD400
5. ויתרתי על האופציה של ה WIFI בגלל התוספת המטורפת במחיר.