זאת אוזניה מאד מאד קשה להזזה במיוחד בבאס
לוקח לה לפחות 1000 שעות לקבל צליל ממש שהניח את הדעתי גם אז
העברתי אותה לבת שלי .
היא צריכה המון כח לא כדי לשמוע חזק
אלא להפיק ממה כי המגבר יכול להוציא גם בקטעים שקטים את כל הפרטים
ובמצב שכל התזמורת מנגנת או כלי רבים
צריך ריסון
הרבה כח הוא מרסן ומעדן את הצליל
המגבר אידאלי עבורה הוא
ליימן אודיו BCL גרמני מקורי - או מגבר וונטג עתיק עם יצאה ישירה מהגברה הסופית שלו
אבל צריך להיזהר לא לפוצץ אותה הם רגישות מאד לעוצמות סופר גבוהות .
גם הן וגם בייאר דינאמיק 880/990
או מגבר וונטג עתיק עם יצאה ישירה מהגברה הסופית שלו
אבל צריך להיזהר לא לפוצץ אותה הם רגישות מאד לעוצמות סופר גבוהות .
שמעתי על ה"רעיון" הזה ולדעתי בבסיסו הוא גרוע.
לגבי ה K702 וחיבור כאמור לא רק שזה רעיון גרוע אלא שעצתי היא (וסליחה על הציניות) לקנות זוג חדש של K702 וביציאה מהחנות למסור אותה לאדם הראשון שנכרה בדרככך - או סתם לזרוק אותה מחלון המכונית בתקווה שמשהו יאסוף אותה וייהנה.
ועכשיו הציניות לצד והינה ההסבר: ל AKG (הרמן פרו חברה בשליטת סמסונג) ישנה מסורת מאוד ותיקה של קיפוג האוזניות שלהם ובעיקר של אוזניות ה PRO.
מבלי להכנס למספרים ונתונים (כי לא ידוע לי כיצד נבדקו) אבל ברמת העקרון צריך הרבה כוח (וכן כוח שווה שליטה) כדי להפיק מה K702 את המיטב שלהן. הדבר נובע מזה שהתכנון שלהן הוא בדיוק כזה שמצריך כוח רב כדי להניען ולהפיק מהן את המיטב. חלק מהתיכנון הזה הוא קינפוג האוזניה לרמה נמוכה מאוד של זרם בכניסה. ככל שרמת הזרם בכניסה נמוכה יותר (והנתון הזה,כשמופיע,נמדד במילי ואט) ככה קשה יותר להניע את האוזניה.
הגיון או נוסחה מתמטית שמוכיחה את האמור לעיל - לא אצלי הכתובת. מניסיון אמפירי עם לא מעט דגמים של היצרן הזה אני עומד איתן אחרי הקביעה הזו.
בהנחה וה K702 הן נתון שלא ניתן לשינוי ועכשיו צריך להתאים להן מגבר אוזניות - אז: לפעמים יצרני מגברי האוזניות,לפחות הרציניים ביניהם,מפרטים איזו עוצמה (במילי ואט) המגבר שלהם מוציא ובאיזו התנגדות.
ההתנגדות של ה K702 היא 62 אוהם - לא התנגדות סטנרטית אבל הייתי מחפש מגבר אוזניות שבאזור ההתנגדות הזו מוציא יתר מ 200 מילי ואט.
הינה דוגמא לאחד כזה:
מכאן.
מנחם