המלצה לטלוויזיה בגודל 40/42 אינץ' - הודעה מפורטת

• פותח הנושא oryo
  • פורסם בתאריך

oryo

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום,

אני מעוניין לרכוש טלוויזיה בגודל 40-42 אינץ'.
יש לי התלבטויות בין מס' דגמים (אפרט בהמשך), אך אני פתוח להצעות נוספות... אין לי העדפה לגבי פלזמה/לד/LCD, אני מחפש את הטלויזיה שהכי תתאים לפרמטרים הבאים:

* תקציב - עד 4000 שקלים.
* FULL HD - חובה, מכיוון שאני משחק הרבה וחשוב לי כל הפרטים הקטנים (אצל ההורים יש פלזמה של סמסונג שהיא HDREADY, ורואים בה לא משהו... אמנם זה לא בהכרח מייצג, אבל חשוב לי FULL HD).
* סלון בגודל 3.2 על 3 (רוחב X אורך במטרים). הסלון מואר יחסית במהלך היום, אך בתור אדם שאוהב סרטים, אני מתכוון להחשיך את החדר כאשר אצפה בסדרות/סרטים.
* לא אכפת לי משידורי טלויזיה רגילים מכיוון שהרוב המוחלט של הצפייה שלי הוא מהמחשב (מחובר בHDMI), בד"כ בHD.
* יש לי פלייסטיישן 3 המחובר בHDMI לטלוויזיה. אני משחק בעיקר בFPSs וחשוב לי שהמשחקים ירוצו באופן טוב על המסך (למיטב הבנתי עד כה - חשוב זמן-עדכון נמוך, תקנו אותי אם אני טועה)
* אין לי מערכת שמע מקצועית, אבל אני כנראה אחבר את הטלוויזיה לרמקולים שברשותי (Soundsticks II של Harman-Kardon), כך שלא חובה שלטלוויזיה יהיו רמקולים איכותיים.
* אני מתכוון לחבר לטלוויזיה איזשהו מחשב מדיה סנטר, או סטרימר, כך שחיבורי USB ותמיכה במגוון פורמטים זה לא כ"כ חשוב לי. כאמור יש לי גם נייד שמתחבר בHDMI ולכן קורא כרטיסי SD בכלל לא חשוב לי.
* עדיפות למוצרים שבאים עם אחריות טובה (אשמח לשמוע על חוויות שלכם מול חנויות/יבואנים, בנוגע לרמת שירות וכד')
* תלת מימד - ממש לא מעניין אותי. לא מתחבר לזה.
* מילה בנוגע לפלזמה - הטלוויזיה יכול לשמש למקוטעין כמסך מחשב, מה שאומר שכנראה יהיו מצבים בהם יש תמונה סטטית לפרקי זמן ארוכים. האם שימוש שכזה אינו מסוכן לטלוויזיה בטכנולוגיית פלזמה..? (זכור לי שתמונה סטטית יכולה להצרב על פיקסלים כאשר מדובר בפלזמות)

כמובן שבשורה התחתונה אני מעוניין בטלוויזיה שתפיק את התמונה הטובה ביותר בהתאם לפרמטרים הנ"ל.

הדגמים שתפסו את עיני :
LCD :
(*) Samsung LA40C530 LCD ‏40 ‏אינטש - 2800 שקל
(*) Sony KDL40EX402 LCD ‏40 ‏אינטש - 3300 שקל (ראיתי תגובות טובות עליה בפורומים כאן)
LED :
(*) Samsung UE40C5100 LED בגודל 40 אינטש - 3600 שקל
(*) LG 42LE4500 או LG 42LE5300 , שתיהן 42 אינטש - 3400 או 3900 בהתאמה (אין לי מושג מה ההבדל ביניהן)

את הראשונה יש להורים של חברה שלי, ונראה לי שהיא טלוויזיה מצויינת במחיר ממש טוב. את האחרות לא ראיתי אבל 'על הנייר' הן נשמעות נהדר. אני כמובן אלך לחנות בה יש את הטלוויזיה טרם רכישתה בשביל לראות שתמונה מוצאת חן בעיני.

אודה לכם אם תסייעו לי לבצע את הרכישה הטובה ביותר עבורי,

אור.

נערך לאחרונה ב:

matan148

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
36
מבנהים המסכים פה הסוני EX402
מתממודת הכי טוב עם תכני SD
SD מציון ללא פשרות מבחינית איכות בHD הסמסונג C5100
יש לו תמונה יותר בהירה וחדה ופחות טבעית מסוני EX402
שמציג תמונה הרבה יותר טבעית ונעימה לעין
ולמה חובה FULL HD?
בתקציב הזה אפשר להכניס מסך HDR פלזמה שמביא תמונה יותר טוסבה מFULL HD
בנוני יש לך את W350 של LG בגודל 50 שעולה 4300 ומציגה איכות צבעים מציוניות איכות מציוניות בHD
ואיכות שחורים מעולה ועולנ 4300 שקל והיא HDR ותמקבל גם תלת מימיד אז אני לא מבין מאין החשש לHDR
יש קודם סדר חשביות לפני הרוולציה וזה הולך כך:?
1. איכות הפאנל
2. מעבד ואדיו
3. מעבד תמונה
4. יכולת שחור
5. יכולת כוויול
6. חיבורים
7. רוולציה
הרוולציה בסוף כי מה שעושה תמונה אכותית זה לא הFULL HD
אלה המעבד ואדיו הפאנל והמעבד תמונה הFULL HD
אומר שתכול לקלוט שידור 1080P
ולשדר אותו במלאו מבלי לעשות אפקסיל ולרדת לרוולציה פחות מ1080-1920
לHDR
זה הכול חוץ מזה יש מסכי HDR הרבה יותר טובים מFULL HD
בהצלחה

oryo

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
כמה נקודות מתן -
בנוגע לSD, כפי שאמרתי זה אחד הפרמטרים הפחות חשובים עבורי, מכיוון שאני כמעט ולא צופה בטלוויזיה (אלא סדרות/סרטים מהמחשב ומשחקים)

בנוגע לגודל, נראה לי ש50 אינץ' לסלון כמו שלי זה יותר מדי. האורך שלו הוא 3 מטר, וזה בלי להתחשב בכך שמזנון וכורסא יצמצמו את האורך האפקטיבי במשהו כמו 0.3-0.5 מטר. תקן אותי אם אתה חושב שאני טועה.

בנוגע לתלת מימד וכד' - ממש לא מעניין אותי. יותר מכך, אני מעדיף משהו בלי תלת מימד (כי אני מניח שתוספת הפיצ'ר תוסיף למחיר).

בנוגע לFULL HD VS HD READY - אני משחק הרבה בסוני, וקיבלתי את הרושם שהתמונה והפרטים יותר טובים בFULL HD.

דבר אחרון - בנוגע לפלזמה. לא הדגשתי מקודם, אבל הטלוויזיה עלולה להיות מחוברת למחשב, כך שהיא תפעל יותר מטלוויזיה מממוצעת, וייתכנו מצבים בהם יש תמונה סטטית זמן לא קטן. האם זה לא מסוכן (מבחינת צריבת תמונה / אורך חיים) ?

matan148

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
36
עם אכן תהיה תמונה סטיטסית הרבה זמן אז זה עלול להווצר בעיה אבל שיטפה לבנה של כמה דקות תפתור את זה עם תמעונין איך לעשות שיטיפה לבנה יש מאמרים בענין
בנוגע לסוני אני לא יודע איך הבחנתה כנראה חיברו לך מסך FULL HD
טוב ומסך HDR בנוני לכן הבחנתה בכול מה קרה בשביל להבחין ב1080P
תצתרך לשבת במרחק של שני מטר ופחות... ממרחק של 3 מטר אני לא חושב שתבדיל בין 1080P
ל720P
אני חושב ש50 אנטיש למרחק 3 מטר זה בול אני מכיר אנשים שיושבים במרחק 2.5 עם65 ונהנהים חבל על הזמן אני עצמי עוד מעת הולך לשבת עם מסך 56-60 ממרחק 2 מטר וזו תהיה חביה יוצאת מהכלל לגודל מתרגלים מאוד מהר 46 זה המנימום למרחק 3 מטר עם תרוצה להנות מתכני1080P
קיוצר אני ממשיך להמליץ על W350 שכולל גם תלת מימיד ועולה 4500 שקל עם תמעונין בFULL HD
ובלי תלת מימיד תקח את PK550

joni

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
שלום לך.
אני לא מומחה בינלאומי, אבל בדקתי אישית המון טלוויזיות בחודשים האחרונים. רכשתי לפני כמה ימים LG LE5500 ארבעים ושניים אינץ ואני מאוד מרוצה. סרטים באיכות HD רואים ממש מעולה לדעתי. היא מאוד דקה ונותנת תחושה של 46 אינץ' בערך. המחיר שלה סביר מאוד. קצת יותר מ 4000 ש"ח. יש אינטרנט אלחוטי ובעצם כל חיבור שצריך. הבנתי ש LE5300 היא למעשה אותה טלוויזיה רק ללא אינטרנט אלחוטי. זה עדיף שתבדוק. בהצלחה. ג'וני

matan148

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
36
הLG LE5500 כוללת גם אפשרות לשליטה על התאורה האחורית

joni

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
lg42le5500

יכולת השליטה על התאורה האחורית בהחלט מאוד משמעותית, מבחינת ההעדפות האישיות והאפשרות להנות יותר. השינויים גם נעשים בקלות ומשדרגים את החוויה.
ג'וני

matan148

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
36
גוני האם תוכל לעלות תמונה כדי שנתרשם?
עם כן תודה רבה עם ל לא נורא איך שנוח לך
אני מתכנן לקנות את הדגם הזה בגודל55
ורציתי לדעת איך השחור?
לפי מה שראיתי יש בעיות חמרות של זליגיות אור והשחור הוא גוון כחול אפור ולא מגיע לרמת קונסטרט משמעותי כמו במסכים כמו LE705 שמגיע לשחור ממש כמו פלזמה אכותית תודה עם תענה

joni

חבר אתר
מעורבות
0
נקודות
1
אני לא בטוח שאני הכתובת המקצועית לענות על ענייני זליגות וכדו'
בעיניים הלא מקצועיות שלי, אבל עיניים שכן רוצות לראות הכי טוב, אני חושב שרואים מצויין. הזמנתי כמה חברים ותלמידים שלי לראות ולחוות דיעה לגבי איכות HD וכולם אמרו שהתמונה נהדרת. יש מעיכה של פרצופים אבל אני כבר התרגלתי. לגבי השחור - הוא נראה לי שחור ואני לא מבחין בבעיות בצידי המסך עם האור. הקיצר, רואים בסדר גמור בשידור רגיל ומצויין ב HD. יכול להיות שמישהו מקצועי יחשוב אחרת. אני נהנה

matan148

חבר משקיען
מעורבות
0
נקודות
36
אני שמתי לב לזליגות אור חמרות במרכז המסך ולשחור לא אחיד בגוון כחלחל אפרפר לא שמתה לב לזה?
והמנגנון 100 הרץ גרם לי לבחילה אפילו שהופעל על חלש כנראה אני רגיש לזה
המסך לא אחיד במיוחד בשחור וסבול מזליגות אור אבל בכול מה שקשור לבהירות חדות ועומק בתמונה הוא שולט
תעלה תמונה עם רקע שחור ואני יגיד לך עם הוא סובל מזליגות אור

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור