המלצה לאוזניות in ear

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
צריך המלצה לאוזניות בתקציב סביר של עד 1000 ש"ח, לא חייב מהארץ יש לי אפשרות להביא מארה"ב.
חובה נוחות מרבית כגון ה sure 215 ורצוי סאונד מאוזן.
ראיתי את הכתבה על ה RHA T10 והביקורות בחו"ל לא מדהימות לגבי הסאונד, קצת בעייתיות בבאס.

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
לאיזה שימוש?

מנחם

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
יום יומי בחיבור לסלולרי בעיקר. חשובה מאוד הנוחות והאפשרות של שכיבה על הצד במידת האפשר.
ראיתי המון דגמים וקשה מאוד להחליט. כעקרון שמתי עין על sure se 215 אבל גם הדגם הבכיר יותר ה 315. הדעות בפורומים חלוקות.

רועי51

חבר משקיען
מעורבות
210
נקודות
43
משתמש על בסיס די תדיר ב westone 3. משו, משו !

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
אפי,

קח בחשבון שני דברים:

1. איכות השמע בסלולרים היא בינונית ומטה,יש כמה וכמה יוצאים מן הכלל.
2. אוזניות תעלת השמע בעיתיות בתחום הבריאות בעיקר בהאזנה ממושכת ובעוצמת רעש גבוהה.

יש בשוק היצע גדול מאוד של אוזניות תעלת השמע,ובסכום שהקצתה לעצמך המבחר עוד יותר גדול.

אישית אני סולד מאוזניות תעלת השמע. היו לי כמה וכמה כאלה - חלקן אבדו (אחת הסיבות לחוסר הסימפטיה שלי להן) ואחדות עברו ליורשים שלי.....

לגבי נוחות:

במחיר שהקצתה לעצמך תפסול כל דגם שלא מגיע עם מבחר אל אטמי סילקון להתאמת האוזניה לתעלת השמע. לאטמי הסילקון האלה שני יתרונות בולטים:הראשון הוא בתחום הנוחות וההתאמה האישית והשני הוא באטימה שבעזרתה האוזנייה מאחזרת את תחום הבס.

כמה כללי אצבע מבלי להיכנס לשמות ודגמים:

בכל סלולרי מותקן מגבר אוזניות שמנתק את הרמקול הפנימי של המכשיר עם חיבור האוזניה. חיבור האוזנייה שבסלולרי איננו תיקני שכן נוסף לו ערוץ המאפשר שליטה מהאוזניה בטלפון הנייד (מענה לשיחה וכדומה),כתוצאה מזה,ומניסיון אמפירי,אתה עלול להיתקל בבעיה שכשהאוזניה מחוברת לתקע האוזניה הנייד הרמקול החיצוני לא מתנתק ואין שמע באוזנייה. צריך קצת לשחק עם החיבור כדי להתגבר על הבעייה הזו.בסוף זה עובד.

אוזניות תעלת השמע,בדרך כלל,בעלות התנגדות של 12 עד 32 אוהם ומצפות בכניסה לעוצמה של עד 1000 מיליואט.

יצרני הסלולרי לא מציינים נתונים על מגברי האוזניות שבמכשירים שלהם,אבל - מניסיון,מדובר במגברים שמסוגלים לדחוף התנגדויות של 12 עד 32 אוהם ומוציאות 300-500 מיליואט וזה,במקרה הטוב. זה אומר שאוזנייה שלה התנגדות גדולה מ 32 אוהם ומצפה בכניסה לעוצמות גבוהות תהייה קשה להנעה וגם תשרוף זמן סוללה של הנייד.

אנדרואיד תומך באיחזור אודיו (WAV,FLAC,MP3) מגירסה 4 ואילך אם יש לך ענתיקה עם גירסת אנדרואיד קודמת ל 4 תצטרך תוסף ובהצלחה. לגבי אפל - לא בבית הספר שלי....:( .

בגלל איכות השמע הבינונית חפש אוזניות שלהן אופי סוני משלהן כך שישפיעו לטובה על התוצאה הסופית. כדי להבהיר את המשפט הזה:בדקתי את הסלולרי שלי (סוני) עם אוזניות שקופות לחלוטין ועם כאלה שיש להן אופי סוני משלהן ואלה השקופות משקפות הבינוניות אלה שלא מצליחות,איכשהו,לשפר את התוצאה הסופית. והסוני,אגב,קצת יותר מבינוני באופי הסוני שלו.

זה שיצרני האוזניות מציינים מספרים אודות התנגדות ועוצמה בכניסה אומר לא כלום. הדרך היחידה לדעת היא להאזין או לקרוא באינטרנט מה כתבו אחרים שהאזינו.

ברמת העקרון: הייתי הולך על אוזניות שלהן התנגדות של 32 אוהם או יותר (יש מעט מאוד אוזניות תעלת השמע שלהן יותר מ 32 אוהם התנגדות) ככל שתקשה על מגבר האוזניות של הסלולרי ובתלות גמורה באופי האוזנייה תוכל להינות מאיכות סונית טובה יותר,ומהעבר השני תפסיד זמן סוללה ותזכה באריכות שנים מבחינת בריאות האוזן.

HIH

מנחם

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
על איזה אוזניות היית ממליץ שהן לא בנויות לתעלת השמע? השאלה האם הן נוחות, לא זזות מהאוזן גם במצב שכיבה.

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
עולם האוזניות לא לתעלת השמע מתחלק לארבע קבוצות:

1. אוזניות על האוזן.
2. אוזניות על האוזן עם אפשרות חיבור ושליטה בסלולרי.
3. אוזניות סביב לאוזן.
4. אוזניות על האוזן עם אפשרות חיבור ושליטה בסלולרי.

לגבי נוחות:

נוחות היא עניין די סובייקטיבי. חלק מהיצרנים מציינים את עוצמת הלחץ של האוזניות על האוזן (לא בשל אהבת הצרכנים אלא בגלל התקינה האירופאית) וחלק מצרפות לחוברת ההפעלה של האוזניות הוראות כיצד להגמישן מבלי לשבור אותן. בכל מקרה ובלי קשר לעניין הסובייקטיבי אוזניות חדשות מהקופסא עלולות ללחוץ על האוזניים - זה בד"כ עובר אחרי כמה שעות שימוש. וכן,גם פה,לקרוא סקירות של משתמשים.

זזות מהאוזן בזמן שכיבה:

אוזניות סביב האוזן (אלה שהאוזן כולה נכנסת לתוך הקפסולות) לא יכולות לזוז בזמן שכיבה אלא אם אתה משתמש בכרית רכה,מידי,או אז מצטרך למקמן כנדרש. אוזניות שעל האוזן גם כן לא תישמטנה מהאוזן בזמן שכיבה ובמקרה הזה גם כרית רכה,מידי,לא תשנה את המצב. למען האמת לא נתקלתי באוזניות על ומסביב לאוזן שנשמטות מהראש/אוזן.

כללי האצבע:

אוזניות על ומסביב לאוזן שאין להן אפשרות חיבור ושליטה בנייד עלולות להיות קנייה יקרה שלא תיתן את התוצאות הרצויות. למה? כי בד"כ מדובר באוזניות שלהן התנגדויות גבוהות ממה שמצפה להן מגבר האוזניות בנייד - ורובן לא ממש יציבות כלומר נתון ההתנגדות שמספק היצרן הוא,במקרה הטוב,נומינאלי. מבחינה סונית: המגוון פה גדול מאוד (בטווח המחיר שציינת).

אוזניות על ומסביב לאוזן שלהן אפשרות חיבור ושליטה בסלולרי: דבר ראשון שצריך לשם לב אליו הוא שישנם יצרנים שמיצרים דגם אחד לאייפון ודגם אחר לסלולרים מבוססי אנדרואיד. ויש יצרנים שמיצרים דגם אחד שמתאים גם לאייפון וגם לאנדרואיד.

ובאותו עניין (אוזניות על ומסביב לאוזן עם אפשרות שליטה בטלפון הנייד): קצת "חפרתי" באינטרנט ודווקא התפלאתי למצוא שרוב הדגמים שזוכים לביקורות טובות משתמשים בהתנגדויות נמוכות אפילו מאוד. אז כנראה,שוב פעם,המספרים אומרים לא כלום.

אני כן ממליץ ללכת לכיוון האוזניות סביב ועל האוזן שלהן אפשרות חיבור ושליטה בטלפון הנייד. הסיבה פשוטה: בתכנון האוזנייה החיבור לסלולרי ומגבר האוזניות שלהם נלקחו בחשבון ומכמה מהן אפשר להוציא מהסלולרי אודיו לא רע בכלל - בלשון המעטה.

וטיעון נוסף: אם כבר אתה שוכב ומאזין למוזיקה,ונכנסת שיחה - לא צריך לקום,לוחצים על הכפתור וזהו... :)

קריאת כיוון למצאי בשוק בישראל:

גלוי נאות: כמי שנמצאים באתר אודיו ישראלי אני בעד רכישה בישראל מהיבואנים והנציגים בישראל על מנת לעזור להם,ולנו,לטפח את מגוון המוצרים בשוק הקטן שלנו.

AKG ערכה ב 2015 רויזיה במגוון האוזניות שלה לסלולרי,ברם:הדגמים האלה טרם הגיעו לשוק בישראל. דגם ותיק יותק AKG K 619 שווה התענינות ונמצא בטווח המחיר שלך.

סנהייזר מומנטום: פה ישנם שני דגמים על האוזן ומסביב לאוזן. שני הדגמים האלה יצאו לשוק ב 2012 ונחשבים לדגמי עילית בתחום האוזניות למכשירים סלולרים. ב 2015 סנהייזר שידרגה את המומנטום מסביב לאוזן ובשוק יש,עדיין,את הדגם של 2012 ושל 2015 שניהם הרבה מעל לתקציב שלך. לגבי המומנטום על האוזן: גם פה ישנו דגם שעבר שינויים קלים מאוד ב 2015 ולמיטב ידעתי עדיין לא הגיע לארץ. ההבדל בין במומנטום על האוזן 2015 לזו של 2012 (שיש בשוק בארץ) הוא קוסמטי בלבד וזניח לחלוטין. האוזנייה הזו כן בטווח התקציב שלך.

ישנם דגמים נוספים של סנהייזר (238I ו 338S) ששווה לבדוק - לא מכיר אותם.

אצל סוני ושאר המותגים מצאתי,בעיקר,אוזניות תעלת האוזן שמתאימות לסלולרי אך לא כאלה שעל ומסביב לאוזן.

HIH

מנחם

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
מנחם נראה לי שהטעתי אותך. חשבתי שאתה מדבר על אוזניות כפתור כאלו שלא יושבות על כל החלק הפנימי של האוזן בניגוד לאוזניות ה shure אשר מתלבשות על כל מבנה האוזן.
מבחינת אוזניות on ear יש לי שני סוגים. אחת של פיליפס ואחת של סנהייזר דגם 595.
הסיבה שאני מחפש אוזניות פנימיות היא לטיסות ושימוש קצר שדווקא האטימות המלאה מצויינת לכך.
ראיתי שיש הבדל בהתנגדויות בין סוגי ה shure למיניהן. השאלה האם להתמקד בביקורות על האיכות או שגורם ההתנגדות חשוב לא פחות? אני שואל בכוונה כי יש הפרש גדול בין דגם 215 לדגם המומלץ מאוד 425 מבחינת האיכות אבל רק 2 אוהם הבדל בהתנגדות.

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
אפי,

לא נורא על ההטעיה, אני מניח ומקווה שאני ואתה לא היחידים שקוראים פה אז אולי משהו אחר הרוויח,מבלי שהתכוונו לכך,ויצאנו נשכרים.

לגבי ה Shure: חייב לומר שמדובר בליגה משל עצמה. הדגמים הגבוהים שלהם נחשבים לקלאסיקה בתחום ולא בכדי.

כמו שכל פעם ציינתי:למספרים יש חשיבות רק כערכם הנומינאלי מעבר לכך הם סתם מספרים שלא אומרים דבר.

מנחם.

אורי_ו

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
315
נקודות
83
מנחם , המומנטום עולות כיום בישראל 500 ש"ח , הן ללא ספק עומדות בתקציב. הן מומלצות.
גם דגם ה ON-EAR עולה בערך 900 ש"ח.

shushu

חבר משקיען
מעורבות
852
נקודות
113
http://www.cnet.com/uk/products/sennheiser-ie-8-earphones-ie8/

יש לי, אוהב אותן.
צליל חמים, אפשר לשחק בעוצמת הבאס.
במידה ומתקלקלת בננה אפשר להחליף הכבל.

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
אני בוחן גם את המומנטום וגם את ה ie8. יש ביניהן הפרש גדול במחיר והשאלה עד כמה ההבדל מה 215. האם ההשקעה הנוספת כדאית ? הie8. בליגת המחיר של ה 425.

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
אפי,

אם זה אפשרי תקפוץ לקילימבו בתל-אבי (דיזינגוף סנטר) או לחנות שלהם בחיפה ותקשיב ל IE8. אינני בטוח אבל נדמה לי שיש להם גם את ה Shure בחבילת ההדגמה.

--ואז תחליט.

גלוי נאות: אין לי קשר עם קילימבו מעבר להיותי לקוח שלהם והם אינם יודעים על קשר כלשהו שלי לאתר הזה.

מנחם.

efi1965

כתב האתר בצפון
צוות האתר
מעורבות
407
נקודות
83
לא ידעתי שיש סניף בחיפה, תודה רבה.

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
סניף חיפה:
מרכז קסטרא, פלימן 8 - חיפה
טל: 04-8622446

בבקשה :)

מנחם

carmi

כתב האתר
צוות האתר
מעורבות
1,629
נקודות
113
מנחם זו ממש כתבה בהמשכים :)

menahem

כתב האתר
מעורבות
360
נקודות
83
:)...
אולי,ליאור ירים את הכפפה וירכז את הכתובים....

מנחם

tomertsin

מושעה
מעורבות
2,203
נקודות
113
היי,

יש לי אותן Sennheiser IE8i צמודות לטלפון החכם.
אוהב אותן.

תומר

למעלה
תצוגת צבעים באתר (* פועל בדפדפנים מתקדמים מסוג Chrome ו- Firefox) תצוגה רגילה מותאם לעיוורי צבעים מותאם לכבדי ראייה
+ 100% -
סגור